Több mint kétszeresére emeli bankjegykiadó automatáinál a pénzfelvétel díját februártól az OTP Bank, és visszavonja a lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes pénzfelvételre szóló akcióit – tájékoztatta a Magyar Hírlapot Gergely Péter, a BankRáció pénzügyi szakértője.

A magánszemélyeknek jelenleg 0,6 százalék jutalékot kell fizetniük az OTP készpénzkiadó automatáinál, de több lakossági számlacsomagnál is az első egy-négy pénzfelvétel díjtalan – írja a lap.

Februártól ugyan – a jogszabályi előírásoknak megfelelően – nyilatkozattétel esetén minden lakossági számláról az első két készpénzfelvétel – legfeljebb százötvenezer forint erejéig – díjmentes lesz. Ha viszont az ügyfél túllépi ezt a keretet, akkor 0,6 százalék helyett már 61 forint + 1,21 százalék jutalékot kell majd fizetnie. Így még ha be is jelentkezik valaki a két ingyenes készpénzfelvételi lehetőségre, de további százezer forintot vesz fel számlájáról, akkor 1271 forintot kell fizetnie.

Az OTP Bank mellett további hét pénzintézet – a Budapest Bank, a DRB Bank, az Evobank, a Kinizsi Bank, a Magnet Bank, az MKB Bank és a Sopron Bank – emeli februárban a lakossági folyószámlák költségeit.

81 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Köszönjük néked Orbán elvtárs!
Remélem májusban már Felcsúton fogod igazgatni az akadémiádat. Az való neked.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Köszönjük néked Orbán elvtárs!
Remélem májusban már Felcsúton fogod igazgatni az akadémiádat. Az való neked.
dömdödöm
szélhámos kapzsi manipulátorok ,politikai és pénzügyi csúcsragadozók :-((((((((((
Innentől kérjétek ki a fizut kp-ba !
coyote3
Ki mert ilyet hazudni??? Hova küldjem a TÖK-öt???
kamazuka
Azért nem árt nyitott szemmel járni.Oké emelje duplájára a díjakat.Aztán a roló majd kezd lehúzódni.Ugye ez a cél?
F_Viktor
Ez csak egy rémhír, hiszen eltolcsy Gyuri bácsi, majd a tranzakciós illeték duplájára emelésekor Varga Misi is megmondta, hogy "Nem lehet majd a fogyasztókra hárítani, nem fog sikerülni, hiszen versenyhelyzet van az ügyfelekért..."
Ugyanezt mondták a baleseti adónál (30 százalék!) a kötelező gépkocsi felelősség biztosításnál és a telekom adónál is.
Tehát valami félre értés lehet, a kurmány csak a szolgáltatókat adóztatja, a Zemberek jobban élnek, mint valaha...

Ó, Istenem, ennyi buta, hozzá nem értő "szakember" hogyan kerülhet egy ország élére, felelős pozícióba???
nyanya001
Hol vannak a szóvivők ? Zsigó, Selmeczi ...
ja meg a Rogán ?
A rohadt életbe és ez egy hazai bank ráadásul
nem valamelyik kizsákmányoló külföldi !
Na de a rezsit csökkentették igaz ?
bretagne
Na most mi lesz azokkal, akik nem kérték az "ingyen pénzt"??? Például én nem kértem.
Akkor nekem ne emelgessék a díjat!!!
F_Viktor
@nyanya001: Írod:
"A rohadt életbe és ez egy hazai bank ráadásul
nem valamelyik kizsákmányoló külföldi !"

Mit gondolsz, mi lesz ha kivonulnak a külföldi bankok?
Nézd meg az MNB oldalán az éves lebontású Aranykönyveket, a válság óta menyi tőkét hozott be az országba anyabankjaik.
Ha ezek magyar tulajdonba kerülnének, ki, miből tőkésíti majd fel őket évi 300 - 400 milliárd forinttal? Talán a tulajdonosok? Ahhoz még Nyergesék és a Mészárosok is anyagilag kis pontok. Természetesen majd az állam, az adófizetők pénzén, vagyis új adókból.
hallgatag
Visszatér a párnahuzat, a ruhásszekrény bankja...
Gutmann Erzsébet
@nyanya001: ezekre a szeletekre ezek nem vonatkoznak!!!
human
@Gutmann Erzsébet: "szeletekre"? Kicsit előre szaladtál a választások utáni számonkéréssel :D
human
@nyanya001: "és ez egy hazai bank ráadásul "
Ez a bank, az OTP volt, aki elsőként a román devizahitelesek megsegítésére sietett egy kedvező törlesztési termékkel. Mikor egy riportban megkérdezték a képviselőjét, hogy a magyar devizahitelesekkel mi lesz? Erre csak ennyit válaszolt: "Magyarországon nincs ilyen termékünk." Mondta ezt egy elvileg magyar bank. Arra nekik is jók vagyunk, hogy a pénzünkből külföldi piacokat szerezzenek. Csak kérdem én, hogy akkor mivel jobb egy magyar bank egy külföldinél?
Hellcat
Egy újabb átháríthatatlan fideszes találmány...
bretagne
@levarosbukta: Azért nem kértem, mert bármt mondanak, úgyis áthárítják a költségeiket.
De kihagytad a "k"-betűt!!!
leszúrt rittberger
@human: Honnan szeditek ezt az "OTP hazai bank" dumát, meg a kizsákmányoló külföldi dumát? Utoljára akkor volt magyar bank, amikor Sanyi bácsi megszerezte. Már nagyon régóta külföldiek, oroszok a legnagyobb tulajdonosok.

Másrészt.

Még ha szín magyar tulajdonosai lennének sem érdekelne senkit a vezetésben ez a fajta logika, amiről ti itt beszéltek. Egy (nemzetközi) cég sosem jótékonysági intézmény, nem ilyen pátoszos eszmék alapján állítja össze az üzleti tervét, a termékeit, hogy most akkor "mi magyarok vagyunk, mentsük meg előbb a magyarokat", hanem azt nézi hol mivel tud sikeres lenni. Ez a tulajdonosok, a befektetők érdeke.
F_Viktor
@leszúrt rittberger: Igazad van, miszerint a profit érdekeltségűek a bankok.
DE! Míg egy külföldi bank (de ez vonatkozik bármelyik külföldi multira is, pl. Tesco) az itteni rövid távú veszteségét pótolni tudja többi országban lévő leányvállalatainak nyereségeiből, addig egy magyar bank, aki csak országon belül van jelen, még a rövid távú veszteséget sem tudja elviselni.
A külföldiek most kivárnak, megvárják a választások végét. Ha nyer a fityesz, biztosan jönnek a nagy eladások.
F_Viktor
@human: OTP? Csányi Orbán szekértolója...
Ugyebár a bankadó nem Orbán találmánya, Gyurcsány már 2005-ben évi 30 milliárddal megadóztatta a bankokat (csak a Zemberek nem vették észre, mert működött a piacgazdaság, s akkor versenyeztek a bankok az ügyfelekért. Aztán eltolcsy György borította a bilit...).
Azzal indokolta, hogy a pénzügyi szektor extraprofitra tett szert a magas belföldi kamatszint, valamint a lakástámogatási rendszer révén, és illendő, hogy abból visszajuttasson valamennyit a költségvetésbe. Hoppá, mégsem bankár kormány volt? Már Gyurcsány is extraprofitról beszélt? :-)
Akkor Csányi "kilátásba helyezte, hogy a bankcsoport az intézkedésre válaszul legnyereségesebb tevékenységeit kiviszi az országból" .

Ugyanez a Csányi mi t mondott 2010-ben mikor kiállt Orbán mellett?
"Kell a bankadó, a magyar kormánynak szüksége van rá, hogy teljesíthesse a 2010-es költségvetési hiánycélt."
Kapott is jutalmul egy MLSZ elnöki széket a Kedvestől. Csányi teljesítményét utána Hollandiában le is tudtuk mérni...
human
@F_Viktor: Gondolom Csányinak szóltak, hogy szét lesz verve a bankrendszer. Csányi meg mondta, hogy jó, akkor kiszállok belőle és átteszem a tőkémet az húsbizniszbe ha azt nem piszkáljátok. Kézfogás, esetleg koccintás. És mindenki szépen éli tovább életét.
Szvetlana
@bretagne: bármikor kérheted, de azt a hónap 20.-áig kell megtenned, akkor vonatkozik a következő hónapra. Februárról már lemaradtál, de ha febr.20,-ig kéred, akkor az már márciustól életbe lép. Egyébként érdemes, mert ha kéred ha nem, a számlavezetési díj, meg zárlati díj, meg minden egyes tétel megdrágul, legelább ez a havi 2 esemény legyen ingyen:))
F_Viktor
@human: Csányi megkapta a maga kis kompenzációit, az MLSZ elnöki széket, Győr-Sopron megyében az állami földeket (legelőket) a szarvasmarhái számára, s nem véletlen a Pick bekebelezése, a vágóhídja sem.

De ami számomra felfoghatatlan a fityeszes trollok memóriájában az, hogy ember ennyire csak rövidtávú emlékezettel hogyan rendelkezhet?
2005-ben fújjogtak a gyurcsányi bankadó ellen, aki már akkor extraprofitot emlegetett, 2010-ben pedig Gyurcsány szavait hangoztatva Gyurcsányt tették felelőssé.
De jó példa Bajnai esete is, számon kérik tőle VÁLSÁGkezelő intézkedéseit, miközben Orbán kormánya 4 év alatt semmit nem állított vissza belőle (13. havi nyugdíj, közalkalmazotti bérek befagyasztása, stb.), ezzel igazolva, hogy azokra a megszorításokra szükség volt.
levarosbukta
@bretagne: Ez így igaz, szerintem sem oszt és szoroz. Tudom hogy kimaradt a k. betű de aztán megtetszett így :)
A Tündik bündije
Lehet tippelni, hogy ez a hír ott van-e Orbán, vagy a Fidesz facebook-oldalán?

a, igen
b, nem
c, emútnyócév
Csizmás Kond
...gyerekek, szégyen ennyire butának lenni...
A kormány azt az jogot szeretné érvényesíteni valami módon, hogy minden "hülye" adómentesen jusson a keresetéhez, vagy legalább annak egy részéhez...ti meg telitorokból orbánoztok...:(
bretagne
@Szvetlana: Kösz! De nem kérem. Jól kitolok velük, nem? Azt a két-három hónapot csak kibirom, aztán csak lesz új kormány, aki megváltoztatja ezt és a többi agyament dolgot.
bretagne
@levarosbukta: Ja, ha megtetszett, az más!!!
Szvetlana
@bretagne: Dicsérem az optimizmusodat:))
JAJMÁR
Sejtettem, hogy ez lesz. (Ki nem?) A kedvezményes, ingyenes készpénzfelvételi csomagomnak lőttek.

@bretagne: Én is gondoltam rá, hogy nem kérem, de kipróbálom. ... ebben a pár hónapban, legyen ilyen tapasztalatom is :)
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Ne dőlj be minden gengszterkormány blöffnek !

Nagyon jól tudták, hogy a bankok azonnal továbbadják a terheiket, mert jóságos és jó szívű hitel sehol a világon nincs, hisz a bank nyeresége a kamat, a bankokhoz pedig nem lehet csak úgy berohanni még egy Orbánnak sem, hogy "ide fasz, amid van - köll a píz " !
Azt csak natúr parasztvakítás, hogy hű de segíteni akarnak a zembereken.
A nagy lófaszt ! Az a fontos gengszteréknek, hogy a bankoktól - értsd: a zemberektől, de nem közvetlen egyenes úton - is levegyenek egy kis stadion-hozzájárulást, mert mégiscsak máshogy néz ki, ha a bankokat szidják a zemberek és nem a tetves gengszterkormányt !
Lásd: baleseti adó dettó !
A gyed extrával is csak most érkeznek, választás előtt, eddig eszükbe sem jutott, mert fontosabb volt Mészáros gázszerelő anyagi stabilitása.

Verik a taknyukat, hogy Bajnai elvette a 13. havit - a gengszterkormány miért nem adta vissza, hisz szerintük jobban teljesít a zország !
A maffiakormány 3 és fél év alatt ötvenszer beszedte a 13. havi nyugdíjat a nyugisktól, csak - szokás szerint - nem egyenes, közvetlen úton, hanem ár - és illetékemelésekkel, áfával !

Ne dőlj be minden ócska felcsúti mesének...
Csizmás Kond
@szablyafűrész: Nem dőlök be. Nekem már úgy kb. három éve a cég fizeti a fizetésfelvétel után járó banki akciót, és azt teljesen egyéni módon oldottam meg, nem vártam kormányizére meg satöbbire.
Az írásod alapján azt érzékelteted, hogy drukkolsz annak ha ingyen fizetned kell. Az igaz, hogy a bank a kamatból él de itt nem a bankokról van szó hanem a cégekről akik téged kötelesek kifizetni fillérről fillérre amiért megdolgoztál. Az, hogy ezt a bank és a cég hogy intézi az a kormányt nem érdekli...te pedig ez ellen kampányolsz...lelked rajta.
Brother Louie
@nyanya001: Zsigó meg Rogán havi jövedelme bőven meghaladja a küszöböt aminél bármely bank ingyen kezeli a pénzüket. Ezért nagy ívben leszarják, hogy a panelproli akinek az adójukból élősködnek, mennyiért jut hozzá a fizetéséhez.

Selmeczi valamelyik Tescoban zabálja a kiflit szokásához híven, most azért nem szólal meg.
Brother Louie
@nyanya001: ez persze megint azokat a vállalkozásokat sújtja amelyek netto befizetők. Akik 6x meggondolják felvegyenek-e még valakit, emeljenek-e fizetést, eltöröljék-e a cafetéria juttatásait, vagy bezárják-e a boltot és menjenek máshová. Országon kívülre persze.

A nyugger, kötéllel a nyakán meg aláírja a rezsicsökkentő ívet a Főtéren, mikor meg az unokáját elküldik a munkahelyéről akkor meg értetlenül néz ki a fejéből.
bretagne
@JAJMÁR: És mit tapasztaltál már eddig?
Szvetlana
@Horizont: 17.34 Nekem nagyon jó volt amikor Icuka hozta a lóvét. De akkor meg mehetnénk a postára havonta 3x , és állhatnánk sorba a csekkekkel.
Tényleg nem emlékszel mióta van folyószámlás befizetés?
mekkelek
@Csizmás Kond: Ez a kormány vezette be a tranzakciós adót, ami miatt megszűnt az ingyenes kp felvétel és emelkedtek a banki költségek. A február 1-től "ingyenesen" felvehető 150eFt után is meg kell fizetniük a bankoknak a tranzakciós adót, így az orbánozás teljesen jogos, mivel eleve az európában egyedülálló tranzakciós adó az oka az egésznek. Ezek meghekkelték a rendszert, mi meg szívunk miattuk. Ennyire egyszerű, csak sokan a narancs ködtől nem látják hogy pont a narancskirály szopatta be a népet.
mekkelek
@Horizont: Akkor kitalálnának valami újabb kreatív adót mert a kisgömböcnek ennie kell megállás nélkül... csak már durranna ki a francba!
Csizmás Kond
@mekkelek: Köd ide vagy tranzakció oda itt arról van szó, hogy a megdolgozott bérét a kisfizetésű tudja kivenni hiánytalanul, mert van akinek nincs is amit fizessen kártyával. A tranzakciós izé pedig nem választotta külön a fizetésfelvevést egyébtől ezért lépett a kormány.
JAJMÁR
@bretagne: 18:12 Rendre belenyúlnak az ember életébe. Még nem döntöttem el, hogy milyen számlacsomagot választok, de kis töprengés után a nyilatkozatot kitöltöttem, mivel netbankom van, itthon. Majd elmondom a tapasztalataimat egy hónap múlva :)
human
@Csizmás Kond: Mészáros Lőrinc gézszerelő 800 Milliós osztalékát 6000 Ft tranzakciós adó terheli éppúgy, mint azt a 800 Ezres utalást, amit a fater utal nekem, hogy rendbe rakjam a lakást. Orbánék 234.000 Ft-ot takarítanak meg Mészároséknak, mert amúgy a tranzakciós adója 240 Ezer lenne. Ez szerinted igazságos?
szablyafűrész
@Csizmás Kond: Minden banki ügymenethez kapcsolódó cégteher az orbáni lefosztásnak köszönhető, mint minden áremelkedés és j9vedelemcsökkenés is !

Amennyiben igaz len ne, hogy annyira tönkre tették a szocik az országot, akkor most mi a lóf@szból van pénz minden mutyira, cimborákra és luxusra ?
Brother Louie
@Horizont: ez életszerűtlen.

Egyrészt, ha a panelproli megy szólni: szeretné készpénzben megkapni a fizetését, akkor hirtelen lejár a határozatlan idejű munkaszerződése másnap.

Nagy nehezen mostanra szoktatták rá a vállalkozásokat, hogy minimalizálják a készpénzforgalmukat.

Azon kívül nem sok vállalkozás fog felvenni, kiképezni egy embert aki rendezgeti a papírmunkát, hozza-viszi a bankjegyeket, meg fosik: mikor rabolják ki.

Mert ugye hiába van + 3500 rendőr, azokat nem látod tevékenykedni.
Csizmás Kond
@human: A tranzakciót aki nem veszi igénybe attól nem húznak illetéket érte. Szerintem az igazságos, ha mindenki megfizeti azt amit mással végeztet el, de az ő jövedelmét és mindenki a saját jövedelmét kapja kézhez másnak fizetett jutalék nélkül.
Csizmás Kond
@szablyafűrész: minden...nem úgy van az ...
...amikor porrá lőtték az országot akkor is lett pénz újjáépíteni...látod ezek a talányok
human
@Csizmás Kond: Tehát nem zavar, hogy a kisebb jövedelműek adóznak akik meg nagy pénzekkel játszanak gyakorlatilag ingyenélői a bankrendszernek.
Csizmás Kond
@human: Mégegyszer lassabban...csak az zavar, ha a kiérdemelt bért is valaki megpróbálja lenyúlni, a többi játékot fizesse az aki résztvesz benne, akár nagyban akár kicsiben.
human
@Csizmás Kond: Látom valamiért nem akarod megérteni, hogy mi a kérdésem.
spu00
Önök még hisznek a mesében, azt hitték, hogy 2010-ben a 0-ról folytatódik az élet, a felvett hitelek megszűntek, azzal további tevékenység nincs. Nem maradt túlzott deficit eljárás, magas munkanélküliség, magas kamat, PPP beruházások,elmaradt ÁFA , rendvédelmi szervek túlóra pénzei, MNB éves veszteségei, deviza hitelek, infláció , 4-s metró és még sorolható lenne. Érdekes módon 2011-től kellett elkezdeni a 20 milliárd Euró törlesztését és kamat fizetését, melyet nagy előre látással négy éves vissza fizetési határidőre vállalták. Na mit gondoltak miért?Ezekhez még hozzá jött Bp. és a BKV teljes eladósodása plusz az önkormányzatok 1200 milliárdos tartozása.Tehát vagy az állampolgárok lesznek leterhelve, vagy az IMF követelései teljesülnek, de ez az előzőekkel együtt értendőek, vagy az itt levő, de a korábbi kormányok által engedélyezett, támogatott szuper profitok terhére a bankok, és a multik erősebb adóztatásával,számolva, hogy egy részét megpróbálják vissza terhelni, de ez még mindig kisebb, mint ha a teljes terhelést megkapják..A regie csökkentés emelte az embereknél maradó összegek nagyságát, függetlenül, hogy ezt csökkenti a banki költségek összege.A regie csökkentés által elért eredmény 0-ra viteléhez 1-1,5 millió Ft.-s banki forgalom kellene.De ez már vállalható, nem? Az, hogy tavaly 4,7% reálbér növekedés volt, az nem a huhogók véleményét támogatják. De hallgathatnak rájuk, ezt tették 2002-ben is, csak 16.000 Mrd.-al nőt az államadósság. Van aki ezt szereti.Mindenki úgy rontja el az életét ahogy akarja.De azt figyelembe kellene venni, hogy mindenkinek addig terjed a joga, míg más ember jogait nem sérti.
Csizmás Kond
@human: De igen...remélem ...viszont nem akarom, hogy minden olyan kérdést nekem tegyenek fell amit ha gondolkodna az illető önmaga is rájönne.
hallgatag
Kálmán Olga ma az egaenes beszédben jól megfing@tta a bankszövetség
fötitkárát, köpni nyelni nem tudott, de azt elmondta, hogy az " ingyenes "
pénzfelvételnél kitalálták az ATM használati díját, és ugyanott van az,
aki pénzt vesz fel, mint azelött...átháritják a kormány + költségét a betétesekre...
Köszönjük, viktorka és vargamisike !
F_Viktor
@Csizmás Kond: Mit értetlenkedsz?
Mennyivel jobb ha a munkavállaló készpénzben veszi fel járandóságát és a munkáltató fizeti teljes egészében a tranzakciós illetéket? Az az illeték ami befolyik a haverok zsebébe valahonnan hiányozni fog, így, vagy úgy, a Zemberek fogják kifizetni. Vagy úgy, hogy kevesebb bért fognak kapni, vagy úgy, hogy munkahelyeket kénytelen megszüntetni a munkáltató.

Az anyagmegmaradás törvénye a pénzre is vonatkozik, pénz nem vész el csak más zsebébe vándorol, illetve semmiből nem képződik pénz!
mekkelek
@Csizmás Kond: Ez így csak a rendszer meghekkelése, tették volna tranzakciós adómentessé a munkabér átutalást/kivételt és akkor nem hárítják át az ügyfél kézpénzfelvétele után velük megfizettetett tranzakciós adót. Már ennek az adónemnek a bevezetése miatt is jogos az orbánozás, a csűrés-csavarás nem változtat rajta.
F_Viktor
@spu00: Visszakérdezek, még hiszel a tündérmesékben?
1) 2010-ben nem nulláról indult a kormány, amit Orbán elv társad el is ismert Brüsszelben. Bajnainak köszönhetően kilábaltunk a világgazdasági válságból, sőt, a gazdaság is elindult felfelé (ez a lendület tartott 2012-ig, aztán eltolcsy-Orbán párosnak sikerült recesszióba taszítania a sok balfék lépéseikkel).

2) MNB-nek milyen éves veszteségei voltak?

3) 4-es metró: Talán ha az első Orbán kormány idején valami Orbán nevezetű dilettáns nem állítja le az építkezést, akkor már régen elkészült volna.

4) IMF hitel: Az 5 200 milliárdból az előző kormányok lehívtak 3 715,4 milliárd forintot, Orbánéknak maradt monopolyzni 1 710 milliárd forint.
Mire is költötte el a szoci kormány azt a 14,29 milliárd eurót? Az összes lehívásból 12,8 milliárd eurót az állam vett fel, 1,4 milliárd eurót a MNB. Ebből kormányváltáskor a jegybanknál volt, mint kormányzati betét 3,5 milliárd euró. A kormány a felvett hitel nagy részét az MNB-nél forintra váltotta, és a válság idején - amikor a piacon a szükséges finanszírozásnál kevesebb állampapírt tudott kibocsátani - elköltötte. Azaz ebből finanszírozta a folyó költségvetési hiányt és a lejáró adósságot. Mert nagyon naiv vagy ha azt gondolod, hogy az első Orbán kormány nem hagyott adósságot maga után. Vettek fel már akkor is szépen hiteleket, bocsájtottak ki államkötvényeket.

5) Budapest, BKV most nincsenek eladósodva? Mondd már el, mennyibe kerülnek ezek évente a magyar adófizetőknek 3,5 év Orbán kormányzás után?
Önkormányzatok: Ki a búbánatos fene adósította el őket? A Gyurcsány, vagy a herdáló fityeszes polgármesterek? Élükön fácángyilkos lézer Jani, mert ugyebár Hódmezővásárhely volt a legnagyobb adós!

6) IMF hitel visszafizetés: Orbánnak csak annyit kellett volna tennie, hogy az átadás után felső fiókjából átadja eltolcsynak azt a 300 oldalas tanulmányt amit Bajnai otthagyott számára, abban le volt írva hogyan lehet visszafizetni a hitelt további megszorítóintézkedések...
F_Viktor
@spu00: folyt...

...abban le volt írva hogyan lehet visszafizetni a hitelt további megszorítóintézkedések nélkül. De Orbán inkább választotta az unortodox gazdaságpolitikát, aminek hatására 6 700 milliárd forintos megszorítócsomagot zúdított a Zemberekre, ellopta a 3 000 milliárd forintos MANYUP kasszát, eltűnt az 1 710 milliárd forintos IMF hitel (egy részét eltőzsdézték!), nem tudni mennyi államkötvényt bocsájtottak ki, ezzel eladósítva az országot.
Ez alsó hangon 11 410 milliárd forint.
Ugye-ugye, ez éppen annyi, mint amit az elmútnyócévben a ballib kormányok növelték az adósságállományt :-)
Hoppá! Akkor volt 13. nyugdíj, volt GYED extra, volt szociális háló, volt adójóváírás, stb.

7) 4,7% reálbér növekedés: Majd kérdezd meg a 4 millió megélhetési minimum alatt élőtől, a minimálbéren élőktől! A 16 százalékos kulcs, a minimálbér megadóztatása melletti adójóváírás megvonás miatt náluk nem 4,7 százalék volt. A felcsúti gázszerelőnek megvolt a reálbér növekedés, mikor a veszteséges gáz-businesséből hirtelen havi 66,6 milliót keres. De 4 millió szegény nem így gondolja!

8) Írod: "...mindenkinek addig terjed a joga, míg más ember jogait nem sérti."

Mire gondolsz? Az ellopott MANYUP-tagokra? Az 50-52 ezer volt trafikosra? A kisemmizett volt állami földek bérlőire? Az árokba lökött rokkantnyugdíjasokra? A segélyüktől megfosztott munkanélküliekre? A nyugdíjuktól megfosztott volt rendvédelmi dolgozókra?
F_Viktor
@mekkelek: Valaki írta, hogy ilyen tranzakciós adó nincs a világon.
Igaza van, az állampolgárok készpénzfelvételét nem adóztatják meg, az EU-ban próbálják bevetni az úgynevezett Tobin-adót, amivel a spekulációra jellemző napi többszöri átutalásokat sújtaná, többletbevételt jelentve az adót kivető államoknak.
A javaslat szerint a Tobin-adó mértéke az értékpapír- és kötvénykereskedelem esetén 0,1 százalék, derivatív ügyletek esetében pedig 0,01 százalék lenne.
mekkelek
@F_Viktor: Ez pontosan így van ahogy írtad, de a sok tudatlannal elhitették hogy az a gonosz EU amúgy is be akarja vezetni, amiről persze ebben a formában szó sincs.
mekkelek
@F_Viktor: És mégvalami, amikor a vezír először meglengette akkor 0,1 százalékról volt szó, aztán most hányszorosánál is tartunk?
kkalman
Ez, pontosabban, csak ez volt várható.
A bankok vérszemet kaptak, a tranzakciós adóval. Amíg azt nem vezették be, havi két pénzfelvétel ingyenes volt a saját ATM-ből, és a bankoknak eszükbe se jutott azért pénzt kérni. Orbánék ez a működő rendszert verték szét, most meg az emberek jövedelmének a megmentőjeként, a csúnya bankok megrendszabályozójaként tetszelegnek.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Na és mond, az aki pl a nyugdíját veszi fel kártyán de nincs neki semmilyen kifizetési kötelezettsége mert az más intézi pl a gyerekei az miért kéne a banknak tranzakciót fizessen mikor neki a pénz csak ételre italra kell ?
Nagyon egyoldalú felkészítést kaphatsz...
Csizmás Kond
@mekkelek: Minden attól függ honnan nézed...
F_Viktor
@mekkelek: Fentebb írtam, hogy az EU a spekulánsok ellen vezetné be, s csak az értékpapír- és kötvénykereskedelemre, vagyis szó nincs arról, hogy az állampolgári pénzkivételre vonatkozna.

Orbán minden antidemokratikus, unortodox döntését szereti külföldi példákkal megerősíteni, elfogadtatni. A probléma ott van, hogy azok a példák picit sántítanak, s egy-egy jogszabályból, intézkedésből kiragadott részlet. A fityesz ezt szépen összekutyulja, s a végeredmény egy frankensteini döntés lesz. Ez vonatkozik az alaptákolmányára is.
F_Viktor
@mekkelek: Idézek a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete július végi közleményéből:
"...egyes fizetési műveletek után 2013. január 1-jétől a pénzügyi szervezeteknek tranzakciós illetéket kell fizetniük, melynek mértéke 2013. augusztus 1-jétől megváltozott.

Az illetéket a pénzügyi szervezetek kötelesek megfizetni, lehetőségük van azonban arra, hogy azt – a szigorú törvényi feltételek betartása mellett – díjaik, költségeik emelésével az ügyfelekkel szemben érvényesítsék, azaz a fogyasztókra terheljék át."

Tehát a PSZÁF megengedi az illeték ügyfelekre hárítását, vagyis hazudott Eltolcsy, hazudott Varga, hazudott az összes szóvivő!

Mértéke pedig:
0,6 ezrelékre emelték a tranzakciós illetéket a készpénzfelvételnél, és itt eltörölték a felső korlátot, míg az átutalásoknál 0,2-ről 0,3 ezrelékre emelkedett az illeték, a felső, 6 ezer forintos korlát megtartásával.

Közben megfeledkezünk, hogy emelkedett augusztustól a távközlési adó, a kamatjövedelmeket 6 százalékos egészségügyi hozzájárulást is terheli.

Ezektől vár Varga 200 milliárdos bevételt, vagyis ez Varga 200 milliárdos megszorítóintézkedése.
F_Viktor
@kamazuka: Nem a bank rabol, hanem a kormány a bankokon keresztül adóztatja meg a Zembereket!
F_Viktor
@Csizmás Kond: Mondom pénz megmaradási törvény!
Nyugger esetedben az fizeti a + illetéket aki a nyugger helyett fizeti be amit kell, vagy a nyugger helyett veszi ki a pénzt, hogy vásárolni tudjon.

De! Ha a nyugger nem vesz ki kp-t, nem utal róla, vagyis gyűjtöget, s Vargának nem folyik be a tervezett 200 milliárd, akkor vagy kevesebb nyugdíjemelést fog kapni a nyuggerünk, vagy majd egy új adóformájában fogja a kurmány beszedni tőle a kiesett pénzt.
Aztán ha majd az örökösök a nyugger halála után a pénzéhez szeretnének jutni, akkor ők fizetik ki illetékek, és hozzájárulás formájában.
mekkelek
@Csizmás Kond: Persze, ha a narancs ködből nézed, akkor a bankok, az EU, a kapitalisták meg az elmúttnyócév (aminek fele már az övék), ha az egyszerű, önálló gondolkodásra képes, politikát a háta közepére sem kívánó egyén szemszögéből, akkor meg ez a dilettáns, kamuzós, mutyizós ov/eltolcsi banda...
mekkelek
@F_Viktor: Igen, tehát "nem megszorító" kormány 600%-os emelést hajtott végre a tranzakciós adón a vezír első 0,1%-os bejelentéséhez képest, egy éven belül. De nincs megszorítás, és a 27%-os rekord ÁFA sem az.
F_Viktor
@mekkelek: Hogy nincs megszorítás, azt csak a fityesz saját szótárából száműzte (ha nem az elmútnyócévvel egy mondatban szerepelteti!), de attól még mindenki érzi saját bőrén.
creativehun
@F_Viktor: Sajnos úgy tűnik nem igen értesz a bakok pénzképzési rendszeréhez...mert simán elképzelhető,hogy bizony a semmiből képződik készpénz!
F_Viktor
@creativehun: Számokkal lehet játszadozni, de ugyebár az nem pénz.
creativehun
Ebben egyet értünk ...azonban ha már valaki a nem létező virtuális pénzre kölcsönt vesz fel vagy fedezetet nyújt akkor az bizony már valós,kézzel fogható pénzzé válik-sajnos-.Pontosan emiatt lehet a mai modern korunkban sokkal könnyebben bankcsődöket előidézni.Egyrészt a modern technika miatt az információ gyorsabban terjed ,emiatt aztán adott esetben a pánik hangulat is..másrészt a nem létező,virtuális,fedezettel nem rendelkező pénzt könnyebb bedönteni pont amiatt mert nincs valós fedezete.
szablyafűrész
@Csizmás Kond: és az mennyire gyakorlat, hogy a nyugdíjas szülők helyett fizetnek a gyerekeik pl. rezsit, de közben a gyerekeket (unokákat ) is gardírozni kell ? Melyik az a magyar átlag háztartás, ahl ez működik - feltéve, ha nem.400,000-500,000 HUF a havi befolyó ?
F_Viktor
@creativehun: Igazad van, de az már a bűncselekmény kategória.
Csizmás Kond
@F_Viktor: Süket vagy ember...sulykolod az éretlen dumát...kerülgeted mint a liba a forró kását...
Vannak emberek akik úgy gondolják, hogy a neki járó fizetést vagy nyugdíjat ne vámolja meg senki. ha érted jó ha nem még-jobb...és ha nem érzel föltétlen kényszert ne válaszolj.
Csizmás Kond
@szablyafűrész: Nem szokásról beszélek, hanem tényről. Az aki csak a neki járó pénzt veszi fel ...stbstbstb...
F_Viktor
@Csizmás Kond: Kik azok az "emberek akik úgy gondolják, hogy a neki járó fizetést vagy nyugdíjat ne vámolja meg senki."? Hogyan oldják meg? Ez itt a kérdés, amit te idelöksz, de nem tudod rá a választ!
Csizmás Kond
@F_Viktor: Istennek jámbor szamara, minden országban kivétel nélkül tehát itt nálunk Magyarországon is törvény, hogy a munkavállaló, a nyugdíjas hiánytalanul és időben megkapja a munkájáért vagy nyugdíjban kiszámolt neki járó összeget.
F_Viktor
@Csizmás Kond: Megkapja. Mi a problémád?
Boszi27
@F_Viktor: Tobin-adó nem pénz, hanem tőkemozgásra vonatkozik. A különbséget mindenki érti remélhetőleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.