Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megköszönte a külhoni magyaroknak, hogy az országgyűlési választáson a csaknem 130 ezer szavazatuk 95,5 százalékával a Fidesz-KDNP szövetséget támogatták.

A miniszterelnök-helyettes az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben azt írta: a külhoni magyarok "szavazataikkal bizonyságát adták annak, ahogy ők is mindig számíthatnak ránk, úgy mi is számíthatunk rájuk".

Az áprilisi országgyűlési választás újdonsága volt, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok is szavazhattak az országos pártlistára. Ehhez az kellett, hogy a választók felvetessék magukat a levélben szavazók névjegyzékére.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) nyilvántartása szerint összesen 193 793-an szerepeltek a levélben szavazók névjegyzékén.

Az NVI-hez levélben érkezett szavazólapok feldolgozása csütörtökön fejeződött be, összesen 128 378 érvényes szavazólapot összesítettek. Az érvényes szavazatok 95,49 százalékát a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta, összesen 122 588 voksot. A jobbikra a levélben szavazók 2,28 százaléka szavazott (2926 voks), az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP listára 1,16 százalék (1495 voks).

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Főcsuhás Zsótika !!!
Legalább olyan lendülettel tapsolj és éljenezz, mint
a győzelmi estén a vezéred mögött az emelvényem,
,ahogy szerepeltél a képernyőn...
persze a román rokonaidat éltetted...???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Csizmás Kond: semmi ott dolgoznak...ennyi
de ennek mi köze az egészhez?
Csizmás Kond
@bundi: csak az, hogy szerintem azok is feketén dolgoznak...
human
A lehető legrosszabbat kívánom a külhoni szavazóknak. Éljetek itt!
bundi
@Csizmás Kond: mond te normális vagy?
dolgoztál már egyáltalán életedben?
tisztában vagy azzal, hogy miről is beszélsz?
mi az a fekete munka írd le...
amióta itt írogatsz egyszer sem támasztottad alá, vagy erősítetted meg semmivel a hozzászólásod... csak szerinted, meg úgy tudod, meg hasonlók...
szerinted aki angliában dolgozik, adózik, kapja a szociális juttatásokat, annak mi köze azokhoz az általad vizuált román, ukrán, szerb munkásokhpz?
Csizmás Kond
@bundi: ne haragudj de most nincs kedvem a vitához...lehet fáradtabb vagyok..., de megigérem hogy még visszatérek a témához
bundi
@Csizmás Kond: ok
én meg épp vacsorázom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.