Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes megköszönte a külhoni magyaroknak, hogy az országgyűlési választáson a csaknem 130 ezer szavazatuk 95,5 százalékával a Fidesz-KDNP szövetséget támogatták.

A miniszterelnök-helyettes az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben azt írta: a külhoni magyarok "szavazataikkal bizonyságát adták annak, ahogy ők is mindig számíthatnak ránk, úgy mi is számíthatunk rájuk".

Az áprilisi országgyűlési választás újdonsága volt, hogy a magyarországi lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok is szavazhattak az országos pártlistára. Ehhez az kellett, hogy a választók felvetessék magukat a levélben szavazók névjegyzékére.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) nyilvántartása szerint összesen 193 793-an szerepeltek a levélben szavazók névjegyzékén.

Az NVI-hez levélben érkezett szavazólapok feldolgozása csütörtökön fejeződött be, összesen 128 378 érvényes szavazólapot összesítettek. Az érvényes szavazatok 95,49 százalékát a Fidesz-KDNP pártszövetség kapta, összesen 122 588 voksot. A jobbikra a levélben szavazók 2,28 százaléka szavazott (2926 voks), az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP listára 1,16 százalék (1495 voks).

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

postamester
Főcsuhás Zsótika !!!
Legalább olyan lendülettel tapsolj és éljenezz, mint
a győzelmi estén a vezéred mögött az emelvényem,
,ahogy szerepeltél a képernyőn...
persze a román rokonaidat éltetted...???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
postamester
Főcsuhás Zsótika !!!
Legalább olyan lendülettel tapsolj és éljenezz, mint
a győzelmi estén a vezéred mögött az emelvényem,
,ahogy szerepeltél a képernyőn...
persze a román rokonaidat éltetted...???
Senara
A lovat megkapta ? Vagy csak a szerszámát jókívánságokba . Fizettetek eleget nekik a hazai családok , hazai nyugdíjak és az egészségügy kárára ... mi a fenének megköszönni ..
csip-csop
apjaq valagàt a Semjèn elvtàrsnak, mi koszonjuk, hogy megint ki@ott a magyarokkal viktor!
Cicamama55
Az a szerencséjük, hogy a Fideszhez társulva indulnak, mert kétlem hogy különben a parlamenti székekben ülhetnének..Kíváncsi lennék, ha egyszer önállóan indulnának, milyen eredményt érnének el!.A saját 4 évének tapsolt oly hevesen, mert ők másra-a kettős állampolgárokon kívül-nem gondolnak!
bögöly
Most már ideje lenne,hogy erre az imádkozó sáskára üljön egy ló!
Lehetőleg egy muraközi.
nemsemmi
Hát persze, hogy meg kell köszönnie.
Ezért harcoltak olyan nagyon a határontúliak kettős állampolgárságáért.
Eljátsza a nagy magyar hazafit, akinek fontosak a határontúli magyarok, pedig csak a szavazataik kellettek.
Egy képmutató, haszonleső emberszabású, az igazi keresztények szégyene!
jancsik68
Semjén magatartása egy hazaáruló magatartása.A külhoni magyaroknak nem ez a hazájuk.Megérdemelnék,hogy szülőföldjük kormány örökre kitagadná őket.Ők ott születtek,ahhoz a nemzet népéhez tartoznak.Mások azok,akik különböző okok miatt voltak kénytelenk elhagyni ezt az országot.De azok zömét nem engedték szavazni.Bekövetkezik a második Trianon.Hurrá semjén keresztény parteigenosse.!!Ennél aljasabb tettet ember hazája ellen nem tehetett.Verje meg istene.
szöszmösz
Mégis mit köszön meg? A szemét viselkedést? Szégyellje magát mindenki aki más farkát veri a csalánnal, de előbb utóbb mindenki elnyeri méltó büntetését. Álszent, jellemtelen senkiházi.
taglo
A 2/3-ot- nem érték volna el a ROMÁN-magyar ,,testvéreink" aljas árulása nélkül !! Ezentúl még zoknit sem veszek tőlük , inkább járok mezitláb ! (köszönjük )
csip-csop
szerintem az lenne a legjobb, ha vàlasztàs lesz a cigàny romanoknàl, mi is mennjunk szavazni, csak a romànok okosabbak mint mi.
Csizmás Kond
...sugárzik belőletek a gyűlület...:(
Személy szerint én örvendek, hogy állampolgárságot kaptak mert így csökken az idevándorlók száma ugyanis a magyar útlevéllel már nyugatabbra is mehetnek munkavállalni.
Pálinkafőző Rézüst
Azért az érdekes, ha egy nép saját magát üti agyon...Máramennyiben a kintiek magyarok. Sztem nem azok! Árulók! @taglo: -nak.
csikknorisz
@Csizmás Kond: Ez a hozzászólás 2 szempontból is öngól volt, gondold át még egyszer. :)
Dr. Felipe
Sok sok milliárd közpénzbe került ez a "köszönet"
Csizmás Kond
@Pálinkafőző Rézüst: Te általában mindig hozod a formádat ...tudod azt a félkegyelmüt.
Az az áruló aki a saját faját megtagadja vagyismint pl te, nem az aki minden körülmény között annak vallja magát.
Csizmás Kond
@csikknorisz: " Ez a hozzászólás .."...de hisz ez a tiéd...
miazavalami
@Csizmás Kond: Nem hinném , hogy gyűlölné itt bárki is őket. Inkább igazságtalannak tartják , tartjuk hogy van beleszólásuk a mi dolgainkba, holott nem itt élnek.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Az állampolgárság és a szavazati jog két különböző dolog. Annak én is örülök hogy állampolgárságot kaptak de a szavazati jogukat elutasítom. Előbb költözzenek ide és csak utána szavazzanak.
nyanya001
Nem a kettős állampolgársággal van a baj !
Az a felháborító, hogy szavazati jogot kaptak és
beleszólhatnak, szólhattak az életünkbe !
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Vannak dolgok amelyek egymáztól függenek csak lehet te nem érted.
Pálinkafőző Rézüst
@nyanya001: úgy van! És ez elárulása fajtársaiknak! (ahogy okoska nevezte a magyarokat..:)) Ált.isk. 5. osztályos anyag, fajok, és fajták! Dehát ez már sok neki szegénynek..:) )
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Én értem, te nem érted azért kevered a vidd ki a bilit az idd ki a bilivel.
Csizmás Kond
@miazavalami: Egy hete zúgja minden újság, hogy a külhoni magyarok vagy pontosabban kifejezve állampolgárok szavazata nélkül is győzött aki győzött és az ők szavazatuk csak arra volt jó, hogy kifejezze köszönetüket.
Amúgy ha már külhoniakról van szó miért nem említitek az amerikaiakat az izraelieket, vagy akár az ausztráliaiakat ?...ők is szavaztak és nem is kis létszámban
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Hát persze ...de ezt hagyjuk..az értelmetek meglátszott a szavazatokon...nincs mit ezen filózni.
miazavalami
@Csizmás Kond: Mert itt élnek a legtöbben , ha jól tudom. Ja és Tőkés igen sokak szemét csípi...
miazavalami
@Csizmás Kond: Ja! És mégvalami. Mert ők azok akikbe Orbán a legtöbb pénzt pumpálta annak ellenére , hogy itthon is lenne hova tenni. Kérdezem én: Mit tettek értünk az Erdélyiek? Sokan közülünk azt is elfelejtik , hogy ők nem azért küzdenek , hogy "visszacsatolják" Erdélyt az országhoz , hanem azért mert mint régen is autonómiát akarnak. Na ez nem mindegy!
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: A ti értelmetek meg pláne meglátszott mert az agymosottaknak csak az számít hogy "viktor viktor". Ezen valóban kár már filózni.
csikknorisz
@Csizmás Kond: Már megszoktam a tereléseidet, úgyhogy ezen sem csodálkozom. (Azon csodálkoztam volna, ha megkérdezed, mi az a két szempont:)
Válasszal ne fáradj, az kb. úgyis csak annyi lenne, hogy "Nem terelek semmit, nem vagyok én pásztor"
Megspóroltam neked némi billentyűkoptatást. :)
Csizmás Kond
@miazavalami: Ja mert csak úgy valakire rá kell kenni a saját tehetetlenségüket...ezért is képzelem úgy, hogy nem magyar az aki ilyent mond.
Csizmás Kond
@miazavalami: Na de kérlek, csak nerm akarsz már te isegy határrevíziót , Annak is eljön a vége de előbb minkét félnek akarnia kell...na de ez is bonyolult...:)
miazavalami
@Csizmás Kond: Ezzel a kettősállampolgársággal a kormány azt akarta, azt érte el hogy az egyszerű kisember abban a hitben ringatja magát Erdély a "miénk" lesz. Úgy látszik nem olvastad mindkét neked címzett válaszomat.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Hát persze hoy meglátszott...azért is köpködtök most ennyire.
nyanya001
Az lett volna a tisztességes, ha megköszönik szépen
hogy megkapták a magyar állampolgárságot és NEM SZAVAZNAK
EGYIK PÁRTRA SEM !
Csizmás Kond
@miazavalami: De olvastam viszont csak akkor lehet valami valakié ha azt akarja és nem akkor ha azért kell, hogy legyen akit lerománozzon.
Nil
Minden szavazó jöjjön ide-úgyis csökken a népesség - és élvezze szavazatának eredményeit. Én nem köszönöm meg nekik hogy sok millió magyar - itt élő magyar - életét nehezítették meg, tették lehetetlenné a szavazataikkal
Csizmás Kond
@nyanya001: Tudom, hogy haragszol de az előző és a mostani beírásodat nem tudtam szó nélkül hagyni.
Nézd az, hogy állampolgárság az mindenkinek csak egyet szabad jelentsen. Az aki nincs tisztába fogalmakkal az nem is tud helyes véleményt alkotni...te megfontoltabb szoktál lenni...
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Hát le is köpök minden igyenélő románt aki a fideSSre szavazott. Gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Így akárki tud és mer legénykedni...
miazavalami
@Csizmás Kond: a magyar szélsőségesek az elcsatolt területeket , közte erdélyt akarják. ők viszont területileg nem akarnak az ország kebelére kerülni...
nem jól tudom...kérdőjel.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Amíg az én adóforintjaimból tömik őket addig miért ne..
miazavalami
@Dr. Felipe: azér ne köpködj annyira , mer ha fú a szél a szemedbe kapod a nyálad!
Dr. Felipe
@miazavalami: Hátszélről még nem hallottál?
Csizmás Kond
@miazavalami: Szerintem nem, ugyanis ma nem szélsőséges vagy más szemszög alapján döntik el az ilyen dolgokat és a csatlakozás sem az erdélyiek véleményén alapul...lásd pl ukrajna, nem is olyan egyszerű a képlet.
Dr. Felipe
@miazavalami: A román pap is felkerült a fideSS listára mert Romániában a kutya nem szavaz már arra a köpönyegforgató szar alakra de a fideSSnek jól jön minden szemét.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Mondtam, hogy nem érted...ez a te hencegésed olyan mint amikor a pincsi ugat a kerítésem belül de ha csak ránézel is elszalad...
miazavalami
@Dr. Felipe: tőkés igen tökös pap lett a marosvásárhelyi események óta. de erről ehhez semmi köze a romániai magyaroknak.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Te nem érted pedig mondtam hogy vidd ki és ne idd ki.
miazavalami
@Csizmás Kond: persze hogy nem. de sokan nem tudják. tudod mi terjed a fészen...kérdőjel. az hogy már csak három éve van az országnak felülvizsgáltatni a trianoni döntést. és gyűlnek az aláírások szép számmal. e-mögött a jobbik áll. a jobbik mögött a fidesz. nem hiányzik senkinek sem , hogy ezt megkapargálják. nem gondolod...kérdőjel.
Dr. Felipe
@miazavalami: Ja az lett. Romániában is lesz EP választás, akkor miért nem ott indul ha akkora hazafi?
miazavalami
@Dr. Felipe: az isten áldjon meg.. felkiáltó jel.
mert ott már nem hazafi.
miazavalami
@Csizmás Kond: hehe... a kutyus az ölemben , kapkod a kezem után..., tudja valaki hogy lehet egy kutyát megnevelni..kérdőjel.
Dr. Felipe
@miazavalami: Hát ez az, azt én is tudom. Na de mi ennek az oka? Mondjuk azt is tudom.
miazavalami
@Dr. Felipe: akkor pedig a hátadba megy a trutyi...
miazavalami
@Dr. Felipe: akkor miért kérded..kérdőjel.
a romániai magyarok kiismerték, az itthoniak zöme is. a fidesz igyekszik felhasználni a saját céljaira.
Dr. Felipe
@miazavalami: Hát ja, ha fejre állsz akkor meg a nyakadba.
Csizmás Kond
@miazavalami: Ezí a három év már akkor is három év volt amikor középiskolás voltam...ennyit a buckáról.
A határok pedig bizonyos időközönként válroznak de ahhoz legtöbbször háború kell...és ahogy érződik már készítik is elő egyesek...na és azok nem a jobbikosok és nem is fideszesek.
miazavalami
@Dr. Felipe: nem jól beszélsz, mert akkor a lábad közé...vigyor.
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Ne haragudj, hogy ismét megkérdőjelezem az értelmedet de tudod mit jelent a hazafí szó ?...ha tudnád nem mondanád hogy Tőkés román hazafí legyen...rettenetes a sötétség nálad.
Dr. Felipe
@miazavalami: Ez hülyeség. A fizika törvényeit nem tudod meghazudtolni. Hacsak széles elvtárs ki nem kapcsolja a gravitációt mert akkor valóban a lábad közé vagy a hajadra.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Azt ki nem szarja le hogy te mit kérdőjelezel meg, én is megkérdőjelezlek téged. Sötétség a te fejedben van mert a denevér is zseblámpával közlekedik benne.
Nem normális az a figura aki a közpénzekkel megvásárolt szavazatokkal dicsekszik.
Csizmás Kond
@miazavalami: pl olvashatsz arról, hogy az oroszok építenek egy északi olajvezetéket ami németoszágig ér...az amerikaiak meg már a feketetengeren hadihajóznak...törökországtól akár az iráni gázat olajat is megveszi az amerikai csakhogy európába tudja szálítani...görögország mióta feltalálták a csónakot hajózásból él és lásd ma még a városait is más ország koordinálja nem csak a kereskedelmét...
olvasd el add össze vond ki ami nem oda tartozik rögtön megvan az eredmény.
Csizmás Kond
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
miazavalami
@Csizmás Kond: Megvallom őszintén a hadi dolgokhoz tök hülye vagyok.. , hiába olvasom. Lefordítanád?
Dr. Felipe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
almosd
@miazavalami: 19.25-re hidd el míg világ a világ sohasem lesz belőle semmi ,csak ámítás és kábítás.
Csizmás Kond
@miazavalami: A töritanárom mindig azt mondta, ha meg akarod érteni a jelent tanuld meg a történelmet.
...a köpést nem értem...
Csizmás Kond
@Dr. Felipe: Miért kell mindig a rokonod példáját köbetned...vagy annyir beléd nevelték, hogy csak percekig tudsz civilizáltan viselkedni ?
miazavalami
@Csizmás Kond: én tanultam történelmet..., de a háborús dolgok azok nem igazán jöttek be.
ne köpjön , gyűlöljön senkit, mert az visszaszáll...
miazavalami
@almosd: akkor jól beszéltem nem...kérdőjel.
Dr. Felipe
@Csizmás Kond: Hát ennek fuss neki még egyszer mert ez eddig értelmezhetetlen macskakaparás.
Egy kis okosságot erőltess már magadra mert nem vagy te ennyire buta mint aminek látszol.
almosd
@miazavalami: az csak illúzió ,tudod álmodjunk nagyot.
miazavalami
@almosd: A lelki szegények nem tudnak álmodni...
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: ...,viszont jó pénzért szavazni igen...:((
köhögő bolha
A mai naptól nekem minden Romániai kettős magyar állampolgár ,egy szőröstalpú nyuscsu,ha vállalkozásomat igénybe szeretnék venni,akkor az átirányítom őket Felcsútra!
dömdödöm
A pofátlanság legfelső határa aki magyar lakcím hiányában a határon túlról beleszólt az
ország belügyeibe úgy hogy az itteni kormányzati intézkedések hatásai rá nem vonatkoznak .
A pénzünk xart sem ér , a samsung a fű alatt kirúgott 1000 munkavállalót
illetéktelenek belepofáznak a belügyeinkbe , teljesen világos hogy a hatalom megtartása
felülírta minden Magyar ember jól felfogott érdekeit és veszélybe sodorta embermilliók boldogulási esélyeit .
Az orbánnak üzenem . Következik egy újabb 4 év ,vége a sunnyogásnak a simliskedésnek ,a döbrögis döjfös pökhendiségnek ,a 4 év alatt bekaszírozott sokezer milliárdokat lehet kezdeni visszaosztani az embereknek .
Egyébként nagyon nagy xarba fogsz kerülni a hiperkreatív szuperokosnak hitt bandáddal együtt :-( :-( :-(
karma1
Igen, a kedves szomszedok MOST fogjak benyujtani a szamlat, mert oda is elment viki eszt osztani, meg igergetni...
Aztan nem mindenki szereti am, ha atverik!?...:-((

Lehet a gatyat folkotni, kedves kormanypart...
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: ne aggódj fogják tömni a birkákat rendesen, ha másképp nem, hátulról...:))) Ezeknek meg az is jó lesz...
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: Hidd el, Kicsim, a biri nagyon okos, bar nyajban mukodo allat, az mindig odabb menne, ha hatulrol izelgetnek,... Latom, hogy az idosebb biriktol a mama mar azt is zokon veszi, ha szopni akarnak,... Jol arrebb megy legelni...:-))

Szia, en is huzok elfele mara, kezdodik a husveti orulet... Na de majd Nagypenteken meg vasarnap henye,...:-)) Legyen szep ejszakad...:-))
Pálinkafőző Rézüst
@karma1: köszi, Neked meg jó, és szép napot!! :))
1magyar
Az elüldözött gyerekeink meg külföldön pénzt, utazást nem kímélve kellett személyesen szavazniuk, a román-magyar,itthoni lakcímmel nem rendelkezőknek elfogadták a levékbeni szavazatát?
lópicigáspár
@köhögő bolha: Szólítsd őket egyszerűen bozgornak! El fognak menni maguktól, irányítgatás nélkül!
bundi
@Csizmás Kond: "olvasd el add össze vond ki ami nem oda tartozik rögtön megvan az eredmény."
bocsi cicamica...de civilben nem széles gábor úrhoz van szerencsém?
bundi
@Csizmás Kond: "Személy szerint én örvendek, hogy állampolgárságot kaptak mert így csökken az idevándorlók száma ugyanis a magyar útlevéllel már nyugatabbra is mehetnek munkavállalni."
egyébként megint fáziskésésben vagy...
épp tegnap élcelődtünk azon egy pár csíkszeredaival, mekkora marhák a magyarok...elvégre ami van azt tényleg maguknak köszönhetik...a székelyek szavazatai max a hab a tortán...tavalyig tényleg ezért halytott mindenki a kettős állampolgárságra, mert anélkül sem a ni-t (national insurance number) sem az nhs-t nem tudták igényelni...de tudod idén a romániai állampolgárok is vállalhatnak megkötések nélkül munkát itt...hihihi...
én kénytelen voltam beismerni tényleg hülyék a magyar szavazók...de ez van...mert néztük közben a jobbik unióellenes kampányhíreit, meg a nem leszünk az unió gyarmata zászlóhordozók agymenéseit (lásd széles gábor úr ufómániáját, meg féreglyukát)...
naszóval visszatérve a témához...abban maradtunk, ha jövőre a viktornak tényleg elgurul a gyógyszere, és az euróból ki akar lépni... segítenek nekem megigényelni a román állampolgárságot...csakhogy miattatok ne kelljen itt hagynom a munkámat...
hát ennyi sajna sikerül elérnetek hogy a román útlevél lassan többet ér mint a magyar...
ilyenkor mondják "hülyegyerek..."
én természetesen nem mondanék senkiről ilyet, de gondolhatok nem?
tehát ne sajnáld le a székelyeket... a jelek szerint több eszük van még mindig, mint neked... ja és az ócsa az még mindig sikersztori felétek?
vagy már felül lehet vizsgálni?
bundi
egyébként én meg azzal húztam őket, hogy jó eséllyel indulnak harcba, azért hogy ők is támogathassák az általuk annyira szeretett viktort...(ezt nem igazán értették, mert ők tényleg csak az állampolgárság miatt szavaztak rá ha szavaztak...és nem nagyon tudják egyébként hogy az országban mivel üti agyon szabadidejét)
mondjuk a kettős állampolgároknak kiírhatnak szolidaritási adót... vagy támogatást...akár visszamenőlegesen is...
na ez már azért annyira nem tetszett nekik...
Cicamama55
@bundi: 02.12 Ha engem említett, a válaszom két darab nem. Egyrészt nem vagyok Széles Gábor, másrészt, nem értem a vonatkoztatást...
karma1
@Cicamama55: csizmas kondra gondolt, nem Rad:):):):) Te egyebkent sem a kandur oldalan vagy, ha jol tudom:):):):D
Csizmás Kond
@bundi: Nem vagyok Sz. G., de ha azt vallanám sem hinnéd el, ugyhogy inkább ne találgassuk.
Na és csíkszeredaival incselkedni, hogy a magyar hülye...hát az is nehezen hihető...esetleg akkor ha azok is csak csíkiak de nem magyarok mint itt azok akik állampolgárok de nem magyarok. Tudod a székely sosem keni magára a szart, annál finnyásabb. A külhoni szavazotok eredményében igazad van, azok nem sokat kavartak az itteni vizekben csak arra volt jó, hogy a söpredék legyen mibe belefingjon.
A megkötés nélküli munkavállalás meg ha jól tudom nem igaz, ugyanis a Franciák és még valakik nem írták alá az uniós részvételüket..de ebben nem vagyok teljesen bíztos.
Viktor nem akar kilépni az unióból ez csak a hőbörgők rögeszméje, azt akarja, hogy mint uniós tag egyenlőnek vegyék és ezt nem is kéne akarja mert ez a tagság feltétele csak nem egyformán alkalmazzák a tagországokon belül.
Az útlevelekkel kapcsolatban még azt is tudni kell, hogy aki azok adatai szerint vállal munkát az az adót annak az országnek kell fizesse ahová az útlevele szól...de valamiért ezt sem híresztelik a ti oldalatokon.
bundi
@Cicamama55: nem neked,hanem a csizmás kondnak szólt a riposzt...néha széles gábori mélységekben mérhető az egyszerűsége...emlékszem mi hörgés volt, amikor felvetettem, hogy építészetileg tartalmilag és fenntarthatóság szempontjából az ócsai projekt is egy halva született ötlet...
na mindegy...tehát az írásom a csizmás cicamicának szólt
bundi
@Csizmás Kond: na jó lássuk mit is írtál...
tehát ha jól értelmezem, szerinted a magyarok hülyék...ezt mire alapozod? mert ha visszaolvasom, te írtad csak ezt...én maradtam a marhánál...de te elég bátor vagy...hogy csak így lebozgorozod a székelyeket:
"..esetleg akkor ha azok is csak csíkiak de nem magyarok mint itt azok akik állampolgárok de nem magyarok." tudod ők ha megkapják is az állampolgárságot akkor is székelyeknek tartják magukat...
ez van...
a többiról...
"A megkötés nélküli munkavállalás meg ha jól tudom nem igaz, ugyanis a Franciák és még valakik nem írták alá az uniós részvételüket..de ebben nem vagyok teljesen bíztos."
nézz utána, és dobj egy linket, hogy mire célzol...
én erről beszélek...
"A két ország 2007. január 1-jén lépett be az EU-ba, a korábban csatlakozott országok pedig legfeljebb hét évig korlátozhatták a román és bolgár állampolgárok szabad munkavállalását. Erre a továbbiakban csak szélsőséges esetben lesz lehetőség...
Andor a közleményében rámutatott, hogy a románok és bolgárok eddig is szabadon utazhattak és telepedhettek le más országokban, így már mintegy 3 millióan élnek más tagállamokban, és nem tartja valószínűnek, hogy a korlátozások feloldása után jelentősen növekedne a kivándorlás. 19 ország már korábban feloldotta a korlátozásokat."
tudod forrás...hogy nem légből kapott a hír:
www.profession.hu/cikk_kulfoldi_munka/20140103/mar-nehezebb-nagy-britanniaba-menni/3787
vagy itt:
www.jogiforum.hu/hirek/31024
a franciáról itt:
mno.hu/kulfold/romainvaziotol-tartanak-a-franciak-1184998
tudom te nagyon penge vagy...de esetleg, ha valamivel alátámasztanád amit írsz, nem lenne olyan érzésem, hogy a szavaid súlya lepkefing méretű...
más:...
"Viktor nem akar kilépni az unióból ez csak a hőbörgők rögeszméje,"
azért elég sokan hőbörögnek...
www.google.co.uk/search?q=b%C3%A9kemenet&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1EtKU93iLO2p7AaptIHwBg&ved=0CDsQsAQ&biw=1598&bih=815
vagy...
bundi
@Csizmás Kond: "Viktor nem akar kilépni az unióból ez csak a hőbörgők rögeszméje,"
azért elég sokan hőbörögnek...
www.google.co.uk/search?q=b%C3%A9kemenet&hl=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1EtKU93iLO2p7AaptIHwBg&ved=0CDsQsAQ&biw=1598&bih=815
vagy itt:
www.168ora.hu/itthon/economist-orban-radikalis-populizmusara-nincs-szuksege-magyarorszagnak-119910.html
vagy itt...
www.origo.hu/itthon/20120316-orban-tamadasarol-irnak-a-kulfoldi-lapok.html
"azt akarja, hogy mint uniós tag egyenlőnek vegyék és ezt nem is kéne akarja mert ez a tagság feltétele csak nem egyformán alkalmazzák a tagországokon belül."
tudod ha ezt szeretné, akkor úgy is kellene viselkednie...például... ne verjük a mellünk, hogy mi milyen okos nettó haszonélvezők vagyunk... mert mi milyen sok támogatást tudunk kicsikarni a csúnya zunijóból...
legyünk nullszaldósak... ne nettó haszonélvezők... nem gondolod...?
"Az útlevelekkel kapcsolatban még azt is tudni kell, hogy aki azok adatai szerint vállal munkát az az adót annak az országnak kell fizesse ahová az útlevele szól...de valamiért ezt sem híresztelik a ti oldalatokon."
ennek meg fuss neki még egyszer... mit is akartál ezzel mondani?
ország...példa... mert ez is mint a lepkefing...a szélben...
tehát cicamica pontosíts...és ne duzzogj... az nem áll jól...
Csizmás Kond
@bundi: Ha odafigyelsz a beírható sáv alatt van egy olyan jelzés a hozzászólás küldése mellett ami kijelzi a beírható karaktereket vagyis szabályozza a beírandó szöveg hosszát. Na az azért van, hogy a szövegelni szeretők se írjanak kisregénteket , szóval ha megkérhetlek a nekem szánt szövegeidet fogd rövidre és tömörre.
A hülye vagy matha váltpzat egyet jelent ha személyre mondják ...nincs értelme ezt hasogatni...
Az állampolgársággal pedig az a helyzet, hogy itt Magyarországon született ember is van aki magát más etnikumnak tartja tehát akár a csíki...
A korlátok pedig mindig egyediek, hiába közös a törvény. Az olasz a spanyol szívesen fogadta a románt míg anémet az angol nem adott munkát csak felsővégzettségűnek.
A kilépést pedig ne ujságcikkel támaszd alá mert oda akár én is tudok cikket írni ...
...és nem a mellét veri hanem megmutatta hogy uzsorakölcsön nélkül is ki tudunk mászni a ganéból amibe egyrészt általuk kerültünk...persze a mi kormányaink közreműködésével.
Csizmás Kond
@bundi: Ja és útlevél. Román útlevéllel nem vállalhatsz magyarországon közvetített külföldi munkát és ez fordítva is igaz magyar útlevéllel nem tudsz romániában közvetített külfölfi munkát vállalni, tehát hivatalosan az útlevél szabályozza hogy hol fizetsz adót. feketén meg sokhelyt útlevél semkell
bundi
@Csizmás Kond: köszönöm kedves figyelmeztetésed...de hidd el tudom, hogy szeretek beszélni...tehát fölösleges minden abbeli erőfeszítésed, hogy ebben korlátozz...nem gondolod?
de a kedvedért röviden tömören...
szerintem nem hasogattam semmit, max fejtegettem...és továbbra is fentartom... miszerint én nem említettem, hogy a magyarok hülyék lennének...ezt a szókapcsolatot te alkalmaztad először...egyébként a jelentése is más...szerintem...
de olvasgass...az sosem árt
www.nyest.hu/hirek/a-hulyeseg-tortenete
az állampolgársággal kapcsolatos agymenésedről meg kicsit kuszán próbálod mentegetni magad...(esetlenül, ügyefogyottan...)
"Az állampolgársággal pedig az a helyzet, hogy itt Magyarországon született ember is van aki magát más etnikumnak tartja tehát akár a csíki..."
ez annyira értelmetlen hogy az már ciki... nem gondolod cicus?
"A korlátok pedig mindig egyediek, hiába közös a törvény. Az olasz a spanyol szívesen fogadta a románt míg anémet az angol nem adott munkát csak felsővégzettségűnek."
ezt csípőből tudom cáfolni...
itt angliában a románok elég rendesen ott vannak az építőipar, a gyári meló. a szállodai takarítás munkaköreinek alsó szegmenseiben...míg a spanyol és az olasz melóknál sem a diplomásokat dolgoztatták ültetvényeken, gazdaságokban mogyoróért...hen? cicuska?
következő:
"A kilépést pedig ne ujságcikkel támaszd alá mert oda akár én is tudok cikket írni ...
...és nem a mellét veri hanem megmutatta hogy uzsorakölcsön nélkül is ki tudunk mászni a ganéból amibe egyrészt általuk kerültünk...persze a mi kormányaink közreműködésével."
pontosabban mire is gondoltál? mégis mivel támasszam akkor alá, ha nem a saját sajtóban megjelenő nyilatkozataival, amik visszakereshetőek...csináljam úgy mint te? hogyaszondja...én úgy tudom...meg azt hallottam, hogy a viktor biztos ki akar lépni... mert azt mondták nekem...te így akarsz hiteles lenni?
bundi
@Csizmás Kond: folyt köv... mert ugye szeretek beszélni:
egyébként te miből gondolod, hogy az ország uzsorakölcsön nélkül is kimászott a ganéból... mert szerintem az államadósság éppen csúcsra van járatva:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/tortenelmi_csucson_a_magyar_adossag_itt_a_friss_adat.577394.html
és erre még márciusban ráhúztak 670 milliárdot:
www.origo.hu/gazdasag/20140319-18-eves-csucson-lehet-az-allamadossag.html
plusz manyup vagyon, plusz maradék imf hitel...
tehát szerinted ez a kimászás..esetleg bővebben arról te mit értesz ez alatt?
és méf valami...
"Az útlevelekkel kapcsolatban még azt is tudni kell, hogy aki azok adatai szerint vállal munkát az az adót annak az országnek kell fizesse ahová az útlevele szól...de valamiért ezt sem híresztelik a ti oldalatokon."
tehát szerinted... ha én itt az útlevelem adataival regisztrálok a hmrc-nél... akkor magyarországra adózom?
(csak hogy tudd miről beszélek...
www.hmrc.gov.uk/
)
mert az erre adott magyarázatod egyre kuszább...
"Ja és útlevél. Román útlevéllel nem vállalhatsz magyarországon közvetített külföldi munkát és ez fordítva is igaz magyar útlevéllel nem tudsz romániában közvetített külfölfi munkát vállalni, tehát hivatalosan az útlevél szabályozza hogy hol fizetsz adót. feketén meg sokhelyt útlevél semkell"
te most arra akarsz bátorítani vállaljak feketén munkát?...ejnye bejnye cicamica...
és még mindig fenntartom... székelyeket bozgorozni továbbra is finoman szólva könnyelműségnek tartom
Csizmás Kond
@bundi: Hát legyen, én írtam hülyét de nem nevezgetésből hanem ..nemtudom, elsiettem, elnéztem... de az biztos hogy a marhát helyetesítettem, és ha már ennyire hasogatod kérlek mond meg mikért marha amagyar ?
Állampolgárság...az az egyén aki magyarországon született és lakik az a mai törvények szerint magyar állampolgár de attól még etnikailag nem föltétlen kell az legyen...ott van pl józsibarát, neki is magyarország a hazája...és ott van a székely akinek magyarország volt a hazája...szerinted melyik inkább magyar ?
A csipőd elég mozgékony...kérdezd csak meg tőlük hányan vállaltak hivatalosan romániában angliai építőipari munkát ?..és ezt azt mondtam hogy albionban alkalmaztak inkább felsővégzettségűt nem a spanyol ültetvényesek...sietsz és értetlenkedsz.
Alátámasztani pedig valami olyannal kéne ami hivatalos neem holmi pletykarovattal.pl Orbán vagy a Fidesz irásos beadványa vagy fenyegetése az unióhoz, hogy ki akarnak lépni...
Csizmás Kond
@bundi: El akartam mondani, hogy idegesít a hosszas monológ de nem mondom mert akkor folyton ilyen sokat írsz...
naszóval ha a mutatók gyengék lennének akkor már nálunk is minden városnak kikötőnek szigetnek kölföldi patrónisa lenne mint görögországban.
értetlen vagy útlevélileg...szerintem te is feketén dolgozol vagyis nem magyarországon válaltál hivatalos munkát hanem kimentél hirdetésre és dolgozol mint uniós polgár.
bundi
@Csizmás Kond: oké...
"Alátámasztani pedig valami olyannal kéne ami hivatalos nem holmi pletykarovattal.pl Orbán vagy a Fidesz írásos beadványa vagy fenyegetése az unióhoz, hogy ki akarnak lépni..."
...szerinted a BBC, a Guardian, a Washington Post, a Financial Times, a The New York Times, a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Rzeczpospolita, holmi pletykarovat...
mert igyekeztem a konzervatívabbakat megemlíteni...
de ha szerinted ez nem elég... itt a fidesz kis láncoskutájának a legújabb agymenése...
mno.hu/ahirtvhirei/nepszavazast-akar-a-jobbik-az-eu-tagsagrol-1207830
vagy itt
www.magyarhirlap.hu/a-jobbik-nepszavazassal-dontene-az-eu-tagsagrol
mno és magyarhírlap... az már nem pletykarovat?
más...
miért marha? majd az idő megmutatja... nem ez az első eset hogy dalolva menetelt a nagytestvér óvó szárnyai alá...lásd békemenet az orosz magyar összefogásért...
megint más...
ennek így nem sok értelme van...
"A csipőd elég mozgékony...kérdezd csak meg tőlük hányan vállaltak hivatalosan romániában angliai építőipari munkát ?..és ezt azt mondtam hogy albionban alkalmaztak inkább felsővégzettségűt nem a spanyol ültetvényesek...sietsz és értetlenkedsz."
most edgware-ben lakom... itt elég nagy a román népesség... köztük sok az erdélyi...sok gyerek szüleivel tartjuk a suliból a kapcsolatot...ők itt vállaltak munkát az építkezéseken...
fura mód... nem tudok fekete munkásról(most nem a színükről beszélek) a cégek bejelentik őket, adózni is itt adóznak, akármennyire is magyar vagy román az útlevelük...
de ezt le is csekkolhatják a hmrc-nél...és ha gond van akkor kivizsgálhatják... mert csak így igényelhetnek housing bennefittet, working tax-ot, vagy chb-t...
ez nem magyarország...hála az égnek...ezt a bozgorozást meg ne erőltesd magyarázni már úgysem tudod...
és hogy mi a marha meg a hülye között a különbség?.. menj le a talponállóba és próbáld ki... mond az ottaniaknak, hogy hülyék, aztán meg azt, hogy marhák...és várd ki melyik után...
bundi
@Csizmás Kond: és hogy miért marha a magyar?
erre a kedvenc orbán viktor idézetem...
“Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”
mert hát ugye az a szép, ha a nemzet nagyjai szájába adják a saját szavaikat...
www.urbanlegends.hu/2007/03/minden-nemzetnek-olyan-kormanya-van-aminot-erdemel/
Csizmás Kond
Minden ujság pletykalap, és csak az ő szemszögéből lát, ha kozerv ha frissenfőtt.
Amikor évtízedekig menetelt egy hamis elv miatt na akkor volt esetleg marha de akkor sem hanem inkább megfélemlített. Most nem kényszerítette senki és csak egyesek fenyegettek kötéllel dehát az ment is a sülyesztőbe, szóval ma önként választotta a saját útját.
...és a munkavállalás. Ma is az a hivatalosan elismert törvénytisztelő munkavállaló aki a saját hazájában hivatalosan bejelentett belföldi vagy külföldi munkát vállal. A külföldi munkavállaláshoz pedig érvényes útlevél kell az illető országba, szükségesetén úgynevezett vizum. Tehát az aki turista céllal kimegy majd munkát vállal aminek jövedelme után ott ugyan megfizeti az adót az mégis egyfajta feketemunkás. Ez a mai válság okozta szegénység okán született közös megegyezésen alapúl de nem teljesen hivatalos mert bizonyos jogok érvényüket veszítik és így a munkavállaló károsul.
..bozgoroznui meg te kezdtél csak vártam mit akarsz kisütni belőle...
...oknélkül soha senkit sem nem hülyéztem sem nem marháztam ha pedig megtörtént akkor vállaltam a felelőségét is.
mit adsz ?
gibgab
A fidesz-kdnp-ek van mit megköszönni, a Magyarországon élő magyar állampolgárságú adófizető választópolgárok többségének viszont nincs. Nem ártana ezen elgondolkodni a külhoni szavazóknak!
bubu1
@gibgab: 1988. augusztus 28-án Aradra utazott Grósz Károly, az MSZMP főtitkára, hogy találkozzék Nicolae Ceaușescuval. A tárgyaláson Ceaușescu minden magyar felvetést, javaslatot visszautasított és tovább vádaskodott. A magyar főtitkár mindenben visszakozott és a közös közlemény is a román javaslat alapján készült el. 1989-ben Magyarország és további hat állam kérték az ENSZ közbelépését az emberi jogok betartásáról Romániában. Magyarországon menekülteket befogadó állomásokat rendeznek be a határmenti nagyobb településeken.
bundi
@Csizmás Kond: cicamica... efölött sajna reggel átcsúsztam...
"értetlen vagy útlevélileg...szerintem te is feketén dolgozol vagyis nem magyarországon válaltál hivatalos munkát hanem kimentél hirdetésre és dolgozol mint uniós polgár."
na most ezzel kicsit megkavartál...
szerintem te dirrekt túráztatsz... na mindegy...
nem ilyen ördögi itt dolgozni
www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=13419&articleID=20936&ctag=articlelist&iid=1
olvasgass... a 6. pont törölve azóta...
és ha végigolvastad várnám a kommentet mit is szerettél volna ezzel mondani...
na de komolyan...
Desischado
@Dr. Felipe: De nem ám! Nynya, és Pálinkafőző Rézüst véleményét osztom. semjén tömjén főzsóti meg is köszönheti, hála nekik, győztek! Nekem sem az állampolgársággal van bajom, hanem azzal, hogy szavazhattak, és megtették! Na persze jó pénzért! Én eddig sosem utáltam őket, de most már igen! Verje meg az ég valamennyit! Ha azt hallom, hogy kinti magyar, képletesen köpök egyet!
evacica
Én meg elítélem azokat a határon túli magyarokat akik szavaztak és nem élnek itt! Erkölcstelen dolog mások bőrére játszani, olyan dologba beleszólni, aminek a hatását nem ők fogják érezni. Orbán megvette a szavazataikat a határon túliaknak, mélyen elítélendő ez az egész! A hatalomért mindent.
bundi
,@Csizmás Kond: cicamica...hahóóóóóó
elmondanád te hogyan képzeled ezt a fekete munkás dolgot
Csizmás Kond
@bundi: Válaszolok d előbb te válaszolj...mi a véleményed az itt dolgozó szerbb, román, ukrán stb munkavállalóról ?
bundi
@Csizmás Kond: semmi ott dolgoznak...ennyi
de ennek mi köze az egészhez?
Csizmás Kond
@bundi: csak az, hogy szerintem azok is feketén dolgoznak...
human
A lehető legrosszabbat kívánom a külhoni szavazóknak. Éljetek itt!
bundi
@Csizmás Kond: mond te normális vagy?
dolgoztál már egyáltalán életedben?
tisztában vagy azzal, hogy miről is beszélsz?
mi az a fekete munka írd le...
amióta itt írogatsz egyszer sem támasztottad alá, vagy erősítetted meg semmivel a hozzászólásod... csak szerinted, meg úgy tudod, meg hasonlók...
szerinted aki angliában dolgozik, adózik, kapja a szociális juttatásokat, annak mi köze azokhoz az általad vizuált román, ukrán, szerb munkásokhpz?
Csizmás Kond
@bundi: ne haragudj de most nincs kedvem a vitához...lehet fáradtabb vagyok..., de megigérem hogy még visszatérek a témához
bundi
@Csizmás Kond: ok
én meg épp vacsorázom...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.