A fiatalkorúak még mindig veszélyes mennyiségben fogyasztják ezeket az energiaitalokat – a hatóságok pedig a szabályozás szigorításán gondolkoznak – írja a Pénzcentrum.

Vizsgálja az energiaital fogyasztás korlátozásának lehetőségét a gyerekeknél, tinédzsereknél az Egészségügyért Felelős Államtitkárság. A helyzet azonban nem egyszerű. Mint azt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pénzcentrum.hu-hoz eljuttatott állásfoglalásában kifejtette: legelőször az energiaital meghatározása lenne fontos ahhoz, hogy a korlátozásról egyáltalán beszélni lehessen.

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) 2010-es felméréséből kiderült, hogy a 10 és 14 év közötti gyerekek egyötöde energiaitalt iszik reggelire – olvasható a lap cikkében.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Az ötletet helyesnek tartom, de gyanítom, hogy itt is a piac újra felosztása vezérli az elvtársakat, Nemzeti Energiaital Bolt szárnyakat ad.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dzurinda
Ezt az ötletet támogatom, de nehéz lesz ezt keresztülvinni, mert egy nagy piacról beszélünk, erős érdeksérelmekkel fog járni.
Yeromos
Az ötletet helyesnek tartom, de gyanítom, hogy itt is a piac újra felosztása vezérli az elvtársakat, Nemzeti Energiaital Bolt szárnyakat ad.
darwin
A cumi tönkreteszi a fogakat,a védőnők szerint.Nemzeti cumit!
A szex meg beindítja a fantáziát.Kedves vezetőnk jobban szereti a fantáziátlan embereket.Betiltjuk.Csak Nemzeti Módszertan szerint szexelünk.
Gyagyások!
postamester
Ki lehet számolni egy doboz energiaital árából
milyen reggeli ehet az a kölök...
Balog elvtárs talán elsö ( nem saját ) gondolata
Fuckoff
baszki ezek már minden jót be akarnak tiltani??? legalább akkor csak a 14 év alatti ne igyon energiaitalt. énis kora reggel 5:30-kor kelek mer vonattal megyek mindig győrbe nem bírom ki energiaital nélkül...
Nil
És ha mégis issza akkor börtönbe megy?
Persze jobb a tea vagy a kávé ha már kell - de inkább normális élet kellene ahol nem a diákok dolgoznak hanem a szüleik
Desischado
Ebből is valami mutyit sajdítok. Bár ezzel egyetértek, hogy ne mértéktelenül igyanak a gyerkőcök energia italt, mert nem egészséges!
fredi1952
@Fuckoff: baszki, ezek jól tennék, ha betiltanák. Ha esténként időben elmennél aludni, akkor biztosan nem lenne szükséged ilyen szarokra.
Senara
@Desischado: Pártunk és kormányunk oda figyel a polgárok , fiatalok, gyerekek egészségere . Nem lesz rántott hús az iskolákban , mintha hetente négyszer az volt a feltét
Dohányzás káros a fiatalok egészségére (időseknek is) ,és tettek ellene , aminek a hasznát haverok élvezik , ja meg a csempészek ,hamis cigit forgalmazók . Így lesz az alkohollal is csempészés , kotyvasztás . Energiaitalba már belekötöttek , csökkentették hatóanyag tartalmát . Így is hatalmas piac tenni kell valamit ... csak itt , és csak személyigazolvánnyal vehetik meg .
Meine Ehre heisst Treue
Helyes, sőt ezzel együtt az összes színezett, szénsavas, szintetikus retket is betilthatnák.

@Fuckoff: Az energiaitalt jónak nem szabad nevezni. Olvasd el a csomagoláson lévő szöveget és/vagy nézz utána komolyabban is. Szerintem megéri rászánni az időt...
csikknorisz
Nem tiltani kell, hanem elmagyarázni a gyerekeknek, hogy inkább kávét igyanak, mert azután jobban esik a cigi. :)
Fuckoff
értem. akkor a presszókávét is be akarják tiltani??? legtöbb energiaital dobozára hogy a benne található koffein egy csésze presszókávénak tesz ki! akkor a gyerekek inkább igyanak szar kávét? és reggel azért isznak mer kurvakorán kell kelni és full álmosak persze időben menni aludni én éjfélkörül szoktam menni mert 10-kor még egyáltalán nem vagyok álmos!!! ha ti is 15-16 évesek lennétek tise mennétek el 10-kor aludni és kurvafáradtak lennétek reggel és kurvára kéne nektek is az energiaital
Nyuszicsibe
A szomszéd kölökgyerek 8 (gyengébbek kedvéért NYOLC) éves, napi szinten red bullal flangál napszaktól függetlenül. El is van szállva magától...
Desischado
@Senara: Szomorú, hogy igazad van! Hazudnak, ájtatoskodnak, közben ezerrel tömik a saját zsebüket!
csikknorisz
@Fuckoff: Jóvanmá, 15-16 éves koromban se kávét, se energiaitalt nem ittam, későn feküdtem mindig, akármilyen korán kellett kelni. Aztán mégis kibírtam valahogy. Kis szunyálás a vonaton/buszon is ér annyit, mint egy tuttifrutti ízű biszbasz lötty. Valamikor én is ittam ilyeneket a munkahelyen, kávé mellé is, de rájöttem, hogy semmit nem ér. Jó ideje nem iszom már se kávét, se energiaiatalt odabent (12 óra alatt), csak szódát, oszt' jónapot. Indulás előtt iszom normális, frissen főtt kávét itthon, elég annyi. Az energiaitaloknál meg a kotyvalék automatás kávéknál szvsz. több a placebo-hatás, mint a valódi.
deviance
energiaital-bolt... itt a következő mutyi
Yoda69
De jo, vissza lehet terni a jo oreg szipuzashoz: technocol rapid + nejlonzacsko

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.