Persze nem most, hanem még 25 éve, de az internetet, pontosabban a nyomtatott HVG nem felejt.

Az 1989. augusztus 26-i számban közölt interjú egyébként is csupa érdekességet rejt: a különböző világnézetek és emberi jogok egy teljesen más értelmezésébe enged betekintés az akkori Orbán Viktor.

- Miből él?
- A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.

Orbán elismerte: Soros György pénzelte
(Kattintásra nagyobb méretben is elolvasható.)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@bencemacska: Köszönöm a pontos választ.Azt hiszem egyetértünk abban, hogy legalább mi pontosak legyünk. Én sok napot, estét töltöttem a tisztiházban, a könyvtárban és persze az étteremben, bár növendék koromban a volt Bm. klub közkedveltebb volt. Sajnálatos, hogy mára mindkettő elveszett, de ugyanígy elveszett sok üdülő, nyaraló, camping is.
A sereg is. No már mindegy, a hadtörténelem számára lesz egy fekete lyuk, vagy fehér folt erről a negyed századról.Nem is baj, mert semmi optimizmusra, büszkeségre okot adó esemény nem történt. Ami történt az pedig szégyenletes. Mintha elvesztettem volna közel harminc évet az életemből.
bencemacska
@világlátó: Csodálkozom rajta, hogy nem ismerted ezt az ügyet, annak idején nagy port vert fel. Keményen hozzájárult az MDF 1994-es vereségéhez.
1993-ban a közvélemény kutatások szerint a Fidesz 40%-on állt, és örülhetett a 7%-nak, amivel bejutott 1994-ben.
világlátó
@bencemacska: Ebben az időben már a vállalkozói világban voltam érdekelt és a közgazdaságira jártam, ami teljesen kitöltötte a napjaimat.
Utolsó beosztásomból kilépve bizony vissza se néztem.Ez az oka ennek a tudatlanságnak.
Mindenesetre sokat foglalkozom a politikával, különös világát éljük ma ennek itthon. Érthetetlen ez a " félrebillent " hazai élet.A totális hatalom megszerzése igazán jól sikerült a kormányzó pártnak.Azt látom, igen jó a legszűkebb stáb, amely kidolgozta OV. stratégiáját és taktikáját , amivel már három fordulatot is képes volt végrehajtani. A fő cél már a korai szakaszban is a hatalom megszerzése volt. Minden külső és belső esemény , a magyar történelem, a SzU. szétesése, a Nato és később az EU. tagságunk mind csak eszköz volt a fő cél teljesüléséhez.OV. egyszerre akar Rákóczi, Kossuth, Tisza, Kállay, Teleki és Horthy lenni. A mitológia és a " népi érzület " az emlékezetpolitika kártyáit keverve már csak a fő cél az állandó. Nem tartottam eddig csak akarnok politikusnak, valahogy képtelen vagyok azt képzelni hogy államférfivé válhat. Ha mégis az lesz, az a mi lehetetlenségünk és tehetetlenségünk következményeként történhet meg. A folyamatos csalódások hullámait lovagolta meg, fokozatosan bekebelezve a médiákat, a létrehozatva a polgári köröket, majd a CÖF.-öt, új alaptörvényt és törvények százait, sőt ezreit gyártva igényeiknek megfelelően.Milliárdokat költve új külpolitika,új közigazgatás, új közoktatás, új gazdaságpolitika, pénzpolitika, keleti nyitás és az európai unió pénzein élősködve új megosztó politika az Eu.-ban és itthon. Azt nem lehet mondani hogy ez nem zseniális. Hogy közben az államadósság, meg a 4,5 millió létminimum alatt, meg a gyermekek 45 % -a éhes, de sorolhatnám, az valahogy mintha nem is lenne igaz. A választások évében sorra rendre győzelem. Másfél millió elvakúlt szavazó eldöntötte az ország sorsát. Hol van a többi közel hét millió szavazó? Az események sodrása olyan gyors, hogy a korai privatizáció eseményei már semmi
bencemacska
@világlátó: Egyetértek minden mondatoddal, de szerintem OV-ből soha nem lesz államférfi. A nagy különbség ő és az államférfi között, hogy az államférfi sokoldalú, és az ország érdekeit helyezi mindenek fölé, ő pedig a saját hatalmát tartja elsődlegesnek.
Nem tudok jó kifejezést rá, csak körülírni tudom: a törvények megszövegezésénél, megalkotásánál az vezeti a Fideszt, hogyan lehet a saját érdeküket beleépíteni úgy, hogy jogilag támadhatatlan legyen, hiába lóg ki a lóláb.
Mikor egy ilyen dodonai törvényt megszavaznak, mindig egy kaján vigyort látok az arcán.
Igazad van nagyon zseniálisan ( és Mefiszto szerűen) van felépítve a rendszere. (Gyerekkora óta ezt készíti elő!)
Hellcat
Qrbán "seggszáj" vitya...meg se lepődök...a köpönyegforgatás nagy mestere, a hazudozás királya.
mariaberta
Soros, Soros mit tettél velünk? Kit szabadítottál erre az országra? Nem volna kedved ide költözni, hogy itt helyben érveznéd munkád gyümölcsét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.