Persze nem most, hanem még 25 éve, de az internetet, pontosabban a nyomtatott HVG nem felejt.

Az 1989. augusztus 26-i számban közölt interjú egyébként is csupa érdekességet rejt: a különböző világnézetek és emberi jogok egy teljesen más értelmezésébe enged betekintés az akkori Orbán Viktor.

- Miből él?
- A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft.-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.

Orbán elismerte: Soros György pénzelte
(Kattintásra nagyobb méretben is elolvasható.)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bakegya
Tudtuk-majd újratemeti azt is!-nem egyszer,háromszor is!
szaboria1
Már akkor is túl volt fizetve év mint középvezető 1989-ben havi 2850.-ft-ért dolgoztam.
Január
...és azóta is érkezik a számla, amit illik kiegyenlíteni. Lehet, hogy jobb lett volna, ha nem kötelezi el magát.
Január
@Dr. Felipe: Az eredményeit ismerve, az.
Fradigege
Ezek azok a képek, amikről süt, hogy nagyon közel-keleti a genetikai állománya. Ettől furcsa, hogy ripsz-ropsz neki állt magyarkodni, meg hogy nemzeti. Nekik nem söpörték le a padlást az ávósok? Azért erre is nagyon kiváncsi lennék.
verőce21
Nem titkolta ezt sohasem, mi ebben a hír?

@szaboria1: (14:04) Nem tudom, hol voltál középvezető, de én '87-ben már 8500-at kerestem. ('89--ben pedig majdnem a dupláját, mert közben váltottam.)
szaboria1
@verőce21: Te hol kerestél ennyit, mert én a húsiparnál voltam akkor. Igaz 94-ben már 26000.-ft lett.
verőce21
@szaboria1: (17:45) Abban az időben gyorsan emelkedtek a fizetések. Bevezették az ÁFA-t, stb. (' 94-ben már 75 ezret kerestem, és úgy emlékszem, ez nettó volt akkor)
coyote3
Majd letagadja. Neki ez nem probléma:)
Halszem
Összekeverték a fotót, ez még Orsós Viktor! :-)
szaboria1
@verőce21: Még az igazgató sem kereset nálunk 94 ben annyit mint amennyit te írsz
Edy Andre
AZ utolsó mondat a legjobb. A Fidesz ettől ilyen anti-demokratikus párt, mert hemzsegnek benne a kivénhedt, talpnyaló kommunisták. Most, hogy gyakorlatilag nincs már baloldal, a Fidesz marad a régi rendszer egyetlen utódpártja.
lajospapa
Mindenesetre, köszönjük! Ha tudná Orbán is megköszönné Sorosnak.
verőce21
@szaboria1: (20:18) Pedig így van! Nagy volt az infláció a '90-es évek elején, elérte a 30%-ot is.(ezért ehhez járt még ingyen mobiltelefon, és szolgálati gépkocsi is, korlátlan üzemanyaggal.)

Nem azért kerestél kevesebbet, mert ne lennél okosabb mint én, csak tudod a nőket mindig rosszabbul fizették! :)
JAJMÁR
Jó is volt az a Soros Alapítvány :)
Köszönet érte Soros Györgynek, akinek meggazdagodása után természetes volt, hogy konkrétan, pénzzel segítse a hazája civil közösségeit és magánszemélyeket, egészen 2010-ig.

"2010 októberében a Nyílt Társadalom Alapítványon keresztül egymillió amerikai dollárt adományozott az október 4-én bekövetkezett magyarországi Ajkai vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére." Wikipédia[11]
JAJMÁR
@szaboria1: 14:04 Szerintem rosszul emlékszel, - nem mintha lényeges lenne - a bruttósítás előtt is alap és kezdőbér volt a 2850 Ft. 87-végén volt a bruttósítás, azzal pedig minden bér ugrott. (Igaz, megtanultuk mi az szja)

Ami a lényeg, 89-ben 10e Ft-os fizetésért sokat kellett dolgozni, ösztöndíjnak magas volt. Gondolom szívesen fogadnának hasonló ösztöndíjakat a mai fiatalok is, ha lenne olyan "meggazdagodott" magyar, akinek fontos a tehetséggondozás.
alterego56
@szaboria1: Ne röhögtess. Egy segédmunkás a négyszeresét kereste akkor.
alterego56
Elgondolkodtató. Havi 15-20 ezer forint. Vajon honnan volt 560000 Ft a Harris közi lakásra. Azt hogy hogy lett belőle 63 000 000 Ft azt már nem is kérdezem.
kkalman
Ahhoz képest, hogy '89-ben nem akart pártot alakítani a Fideszből, elég jól kinőtte magát a Fidesz, mint párt.
bundi
@alterego56: szokasodhoz hiven kisse eltulzod a dolgot... Keress ra ...
1990 ben az atlagber volt 10500...de ha Timi ugy tudod hogy a segedmunkasok a mindenkori atlagber negyszereset keresik...neked legyen igazad...
bundi
@alterego56: bocs...de ha te ugy... A telefon mindig kijavit...
Nil
Ez volt Soros legrosszabb és legártalmasabb befektetése.
TArtozik nekem és a népnek minimum egy bocsánatkéréssel
Desischado
Szép kis múltja van! De ha a meggazdagodását nézzük, ahhoz képest ez szinte bagatell, annyira beleilleszkedik ennek a féregnek az életrajzába. Szép kis család, az biztos! Soros György meg jobban tette volna, ha másba fekteti a pénzét!
szaboria1
@JAJMÁR: Igazad van megnéztem a munkakönyvem 1988-ban áthelyezéssel mentem át és 5600.-ft lett 3 hónap után kezdték emelgetni.
szaboria1
@alterego56: Azért nézd már meg KSH adatait munkaüggyel és bérelszámolással foglalkoztam. 88 ba a szja bevezetése miatt nem igazán nőt a reálbér értéke. 26% volt alacsonyabb 1989-ben.
whatthefuck
Minél hangosabban kommunistázik valaki, annál gyanúsabb. Mindig az kiabál a leghangosabban akinek a háza ég.
magyarbakancs
Egyszer azt mondta ö még nem hazudót egyszer sem.
Ez igaz mert egy folytában hazudik.
töky
Ha valaki megnézi ezt a képet és azt mondja, hogy ez a faszi nem cigány, akkor ...áááááá, de nincs ilyen aki azt mondaná...
szaboria1
Ma reggel a híradóban megint elszólta magát már 89-be is írták a szövegét nincs egyetlen egy saját gondolata.
Strong
...Sokan tévednek...Azóta önálló életre kelt, önálló elképzelésekkel. Na ez rosszabb.
bakegya
@töky: száz szónak is egy a vége-KITARTATTA MAGÁT VILÁG ÉLETÉBE-és van olyan hülye nem csak magyar aki-és akik ezt asunyi lovat még abrakolják.
bencemacska
@Fradigege: Ebben a magyarkodásban, kommunista ellenességeben az a lényeg, hogy ő is érzi, hogy mindkettőt bizonygatnia kell. Akinél ezek természetesek, annak nem kell bizonygatni!!!
dömdödöm
Tipikus Magyar történet . Van egy Magyar milliárdos fax aki saját szempontból jól forgatja be a pénzét ,de azon kívül ez a nagy többség érdekeit nem szolgálja .
:-(
radios45
@dömdödöm: Van itt még rajta kívül néhány milliárdos faxkalap, pl.a Simicska , Csányi, és a fideSS közeli haverok, akiket nem érdekel az sem hogy a fél ország éhezik, nélkülözik, nyomorog, a lényeg hogy ők az állami megrendelésekből nagyot kaszálnak, jól teljesítenek.
dömdödöm
@radios45: hát ez egy darabig megy aztán valószínúleg nem . Fentről nem lehet építeni egy házat mert a felénél rájuk döl mert minél többet pakolnak rá fent , lent annál nehezebb tartani .
bencemacska
@JAJMÁR: És kifizették belőle a kőszállítót!!!
bencemacska
@radios45: ma, 13:21

Simicskát ki kell fizetni (most) közpénzből, amiért anno kikölcsönözte a Tisztiház eladásából a Fidesznek jutó pénz zömét Győző bácsinak a kőbánya vásárláshoz.
aloe
Orbán semmikor nem tagadta hogy miből-hol-mikor tanult. Mi a kérdés? engem anno az áfész taníttatott , mégis hátat fordítottam nekik.
világlátó
@bencemacska: Biztos vagy te ebben? Mégis csak jó lenne pontos tényekkel előjönni, mert túl sok így is errefelé a mende - monda. Ezzel csak lejáratódunk. Melyik tiszti ház?
Az Erzsébet híd melletti impozáns szép épület, vagy a Népstadion úti? Ki privatizálta kinek? Tényleg érdekel.
világlátó
@dr. prédikátor: Ez így nagyon durva. Nem is tisztességes. Hogy ő sem volt már akkor sem? Ez minket most már nem érdekel.
Minek nevezed ezek után azokat a milliókat, akik mint egy megváltót dicsőitik már évek óta folyamatosan? Minek nevezed a történelmi egyházak közül azokat, akik a szentmisék előtt a szószékről különböző állásfoglalásokat olvasnak fel a hívők ezreinek.
/ Könnyű nekik, minden faluban van " irodájuk " kommunikációs eszközük és képviselőjük / A békemenet is miatta, érte és általa menetel sokezres menetelővel?
Lehet hogy ők nem tudnak valamit?
Úgy mégis!! Minden civilizált ország kormányfője gratulál az újra megválasztott miniszterelnökünknek, mi pedig itt ezen a fórumon csak úgy sugározzuk az iránta táplált rosszindulatunkat.Nincs itt valami hiba velünk? Csak kérdezem.
bencemacska
@világlátó: Természetesen az Erzsébet híd melletti. A Fidesz és az MDF közösen megkapta székház céljára egy titkos kormányhatározattal az épületet, amelyet azonnal eladtak egy banknak, a pénzen osztoztak. (1993)
"Elfeledett székházügy avagy az ősbűn - 10KerKult
www.10kerkult.hu/.../3328-elfeldett-szekhazuegy-avagy-az-osbun.html
2013. máj. 26. - FIDESZ Húszéves a hírhedt székházügy. Mint a Népszabadság írta, az"
aloe
@bakegya: tökfej vagy te hiába, az is maradsz, gyűlölködő balliberális zakkant , de ilyen is kell. tisztelettel.
bakegya
@aloe: aztán most és mindörrökké fityiss könyvelő lettél-pa-pirossal a zsebedbe!d-Akár teccik akár nem,egészseggedre...!!!DDD
aloe
@bakegya: Elhiszed? hogy egymást nem kell meggyőzni a másiknak ? -de semmiről! - vágod?
bakegya
@aloe: kopj le,nem vesződök veled!-nagy hiba volt megszólítani-itt a pont.
világlátó
@bencemacska: Köszönöm a pontos választ.Azt hiszem egyetértünk abban, hogy legalább mi pontosak legyünk. Én sok napot, estét töltöttem a tisztiházban, a könyvtárban és persze az étteremben, bár növendék koromban a volt Bm. klub közkedveltebb volt. Sajnálatos, hogy mára mindkettő elveszett, de ugyanígy elveszett sok üdülő, nyaraló, camping is.
A sereg is. No már mindegy, a hadtörténelem számára lesz egy fekete lyuk, vagy fehér folt erről a negyed századról.Nem is baj, mert semmi optimizmusra, büszkeségre okot adó esemény nem történt. Ami történt az pedig szégyenletes. Mintha elvesztettem volna közel harminc évet az életemből.
bencemacska
@világlátó: Csodálkozom rajta, hogy nem ismerted ezt az ügyet, annak idején nagy port vert fel. Keményen hozzájárult az MDF 1994-es vereségéhez.
1993-ban a közvélemény kutatások szerint a Fidesz 40%-on állt, és örülhetett a 7%-nak, amivel bejutott 1994-ben.
világlátó
@bencemacska: Ebben az időben már a vállalkozói világban voltam érdekelt és a közgazdaságira jártam, ami teljesen kitöltötte a napjaimat.
Utolsó beosztásomból kilépve bizony vissza se néztem.Ez az oka ennek a tudatlanságnak.
Mindenesetre sokat foglalkozom a politikával, különös világát éljük ma ennek itthon. Érthetetlen ez a " félrebillent " hazai élet.A totális hatalom megszerzése igazán jól sikerült a kormányzó pártnak.Azt látom, igen jó a legszűkebb stáb, amely kidolgozta OV. stratégiáját és taktikáját , amivel már három fordulatot is képes volt végrehajtani. A fő cél már a korai szakaszban is a hatalom megszerzése volt. Minden külső és belső esemény , a magyar történelem, a SzU. szétesése, a Nato és később az EU. tagságunk mind csak eszköz volt a fő cél teljesüléséhez.OV. egyszerre akar Rákóczi, Kossuth, Tisza, Kállay, Teleki és Horthy lenni. A mitológia és a " népi érzület " az emlékezetpolitika kártyáit keverve már csak a fő cél az állandó. Nem tartottam eddig csak akarnok politikusnak, valahogy képtelen vagyok azt képzelni hogy államférfivé válhat. Ha mégis az lesz, az a mi lehetetlenségünk és tehetetlenségünk következményeként történhet meg. A folyamatos csalódások hullámait lovagolta meg, fokozatosan bekebelezve a médiákat, a létrehozatva a polgári köröket, majd a CÖF.-öt, új alaptörvényt és törvények százait, sőt ezreit gyártva igényeiknek megfelelően.Milliárdokat költve új külpolitika,új közigazgatás, új közoktatás, új gazdaságpolitika, pénzpolitika, keleti nyitás és az európai unió pénzein élősködve új megosztó politika az Eu.-ban és itthon. Azt nem lehet mondani hogy ez nem zseniális. Hogy közben az államadósság, meg a 4,5 millió létminimum alatt, meg a gyermekek 45 % -a éhes, de sorolhatnám, az valahogy mintha nem is lenne igaz. A választások évében sorra rendre győzelem. Másfél millió elvakúlt szavazó eldöntötte az ország sorsát. Hol van a többi közel hét millió szavazó? Az események sodrása olyan gyors, hogy a korai privatizáció eseményei már semmi
bencemacska
@világlátó: Egyetértek minden mondatoddal, de szerintem OV-ből soha nem lesz államférfi. A nagy különbség ő és az államférfi között, hogy az államférfi sokoldalú, és az ország érdekeit helyezi mindenek fölé, ő pedig a saját hatalmát tartja elsődlegesnek.
Nem tudok jó kifejezést rá, csak körülírni tudom: a törvények megszövegezésénél, megalkotásánál az vezeti a Fideszt, hogyan lehet a saját érdeküket beleépíteni úgy, hogy jogilag támadhatatlan legyen, hiába lóg ki a lóláb.
Mikor egy ilyen dodonai törvényt megszavaznak, mindig egy kaján vigyort látok az arcán.
Igazad van nagyon zseniálisan ( és Mefiszto szerűen) van felépítve a rendszere. (Gyerekkora óta ezt készíti elő!)
Hellcat
Qrbán "seggszáj" vitya...meg se lepődök...a köpönyegforgatás nagy mestere, a hazudozás királya.
mariaberta
Soros, Soros mit tettél velünk? Kit szabadítottál erre az országra? Nem volna kedved ide költözni, hogy itt helyben érveznéd munkád gyümölcsét?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.