Heves ridikülharc lett abból, hogy a Fidesz-KDNP európai parlamenti küldöttsége a múlt héten levélben fordult az EP szociáldemokrata frakciójának vezetőjéhez. Gianni Pittella válasza után Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő is rátett még egy lapáttal, mondván, a fideszes képviselők szerinte "gyáván feljelentgetnek". Most a Fidesz-KDNP kér "nagyobb szerénységet" és nyomatékosításul összeszedték minden sérelmüket az elmúlt évekből.

A Fidesz-KDNP képviselői arra kérik Ujhelyi Istvánt: "mielőtt a nemzeti érdekérvényesítés kérdésében nyílt levelet fogalmaz meg, tanulmányozza párttársainak a Magyarországot lejárató elmúlt négy éves tevékenységét, és tanúsítson nagyobb szerénységet". A magyar néppárti politikusok véleménye az, hogy a szocialista EP-képviselők az elmúlt időszakban minden létező nemzetközi fórumon Magyarországra támadtak, hazugságokat terjesztettek és uniós beavatkozást sürgettek.

A kommüniké tanúsága szerint a fideszes politikusok úgy értékelik, hogy az MSZP EP-küldöttsége 2011-ben "a magyar polgárokkal szemben a bankok és multinacionális cégek oldalán állt ki, és európai parlamenti körlevelében támadta a bankadót és az ágazati különadókat".

Elmútnyócév

"Az MSZP, ahogyan 8 éves kormányzása alatt, akkor is a magyar polgárokkal akarta megfizettetni saját elhibázott gazdaságpolitikájának az árát" – hangoztatja a Fidesz-KNDP-s EP-küldöttség.

A delegáció arra is kitér, hogy magyar szocialista politikusok egy körlevélben "megosztó feudális jelképként" jellemezték a koronát, valamint a kettős állampolgárság intézményével "riogatták" az EP képviselőit.

Tollba mondták a Tavares-jelentést

A Fidesz-KDNP küldöttsége közleményében ezen kívül azzal vádolja a korábbi szocialista EP-képviselőket, hogy "tollba mondták" az alapjogok magyarországi helyzetéről szóló EP-határozat alapjául szolgáló úgynevezett Tavares-jelentést, "uniós eljárást követeltek, és Magyarországot gyámság alá kívánták helyezni".

A levél- és nyilatkozatváltás azt követően vette kezdetét, hogy a Fidesz-KDNP EP-delegációja a többi között Pásztor Albert miskolci polgármesteri jelöléséről, majd a Demokratikus Koalíció rendezvényén Gulyás Mártont, a Krétakör vezetőjét ért inzultusról kérdezte levélben a múlt héten Gianni Pittellát, a szociáldemokraták EP-frakciójának vezetőjét, kiemelve, hogy a szociáldemokraták soraiból korábban diszkriminációval és intoleranciával vádolták meg a néppárti magyar kormányt, valamint Pásztor Albert korábban, még rendőrkapitányként bizonyos bűncselekmények elkövetőiként kizárólagosan a cigányságot jelölte meg, továbbá, hogy Gulyás Mártont is azután inzultálták, hogy a romaellenesség ellen emelt szót.

Miután Pittella válaszolt a levélre, Ujhelyi István nyílt levélben tiltakozott, hangsúlyozva, hogy a szociáldemokraták is a kormány több lépéséről kikérhetnék a néppárti EP-frakciót vezető Manfred Weber álláspontját, de "ez nem az ő stílusuk". Ujhelyi nyílt levele végén arra kérte jobboldali kollégáit, hogy "kontrolvesztett pártvezérek" érdekei helyet a nemzet érdekeit tartsák szem előtt.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
én pedig "Nagyobb szerénységet kérnék a "magyaroktól""
csikknorisz
Mint valami unalmas, véget nem érő szappanopera hatszázötvenezredik epizódja.
gödörben
"Az MSZP, ahogyan 8 éves kormányzása alatt, akkor is a magyar polgárokkal akarta megfizettetni saját elhibázott gazdaságpolitikájának az árát" Hát ezen jókat nevetnék, ha nem lenne véresen komoly és nem a mi bőrünkre menne.
Milyen alapon mond itt akármelyik is akármit, hisz mind a népet nyúzza önkritika nélkül.
Leváltani az égész bagázst és teljesen "szűz" vezetőket kellene választani. De sajnos még ilyen a láthatáron sincs.
Cicamama55
Az "emúttnényév" mindent visz...És sajnos szó szerint!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.