A piacképtelen diplomák tömegénél biztosabb megélhetést nyújthat egy jó szakma. A Profession.hu szerint egyre több fiatal látja ezt be. Százmilliókat költ az állam – a szülők és a diákok – olyan diplomákra, amelyek gyakorlatilag a kukában landolnak. Így nem csoda, ha sokakban felmerül, hogy a nem mindig olyan fényes diploma helyett inkább egy jó szakmát kellene tanulniuk, ami hosszú távon biztonságos megélhetést nyújt. Szerencsére évről évre több pályakezdő fiatal választja az OKJ-s képzéseket. Már csak azért is, mert a felsőoktatás államilag finanszírozott képzéseire nem könnyű bekerülni, az önköltséges képzés anyagi terheit sokan nem engedhetik meg maguknak – írja a Profession.hu.

Forrás: FN
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

darwin
Csak a szakmát itthon nem fizetik meg.Legfeljebb ha vállalkozóvá válsz.Akkor meg gyomorfekély és napi 20 órai munka.Vagy lopsz,csalsz ,hazudsz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@qxy: villanyász??? Ez nekem új szó, de tetszik :)
qxy
Ezt el kell mesélnem.
Egyszer egy húsüzemet vettem át. mindenki alkoholista volt és el lopták a parazsat is a füstölőből. hajnal 3 tól este hatig dolgoztak zsebpénzért.
Na mondtam nekik, ha ennek a háromszorosát akarjátok keresni és 6 tól 2 ig, akkor én benne vagyok. De akkor mindenki úgy dolgozik ahogy mondom. Senki nem fog többet dolgozni, sött kevesebbet. Két hónapot kérek. Minden melóst ki neveztem annak a résznek a vezetőjének amit eddig csinált. " De ő volt a főnök" .Lopás? .- azt mondtam nekik.- tudjátok én nagyon sokat loptam életemben és ha valakinek a gondolatában csak ott van, azt már én tudom. Minden pénteken mindenki kap 2 kiló húst. Ingyen. Ha nem elég a családnak, azt nem hiszem el.! Ivászat? ha valaki nem tudja el végezni a munkáját mert részeg, nem én döntöm el, hanem két kollégád, aki helyetted csinálja meg a melót és a fizuból, 5000 forint minusz.Minden írva van. lehet reklamálni . Fizetés napon én szóltam .- mindenki állj, gyertek, egy sör vagy bor, itt a pénz és mindenki mondja meg mi a baja. nem holnap akarom hallani a másiktól. üljünk le, igyunk egyet és beszéljük meg.
Két hónap múlva, 17 féle töltelékes árút gyártottunk minőségi szinten.előbb lettem vezető és utána végeztem el az iskolát. de tudom is minden csinnyát binnyát a húsnak.
Yoda69
@qxy: jo sok minden kiprobaltal. Villanyaszbol husossa vagy forditva. :)
Jelenleg mivel foglalkozol?
qxy
@Yoda69: Tudod, szerencsém volt az életben és azt csinálhattam amihez kedvem volt.
Ne úgy gondold hogy pénzeltek, mert nem volt senki a hátam mögött.hobbim volt a villanyszerelés, de egy hegesztő trafót is össze tudtam rakni.sok mindent csináltam már, jelenleg a Mercédesz autó gyárban a műanyag üzemében minőség ellenőr vagyok.
qxy
még otthon, 2000 előtt hirdetett az Erikson .- Szakképesített telefon szerelőket vesznek fel. Kereseti lehetőség,min. 200 000. Ft.Gondoltam, ennyiért az vagyok.
sorba álltam és meg kérdezték.- ön szakképzett? .- mire én.- Uram. Ha hentes volnék gondolja ide állok?? Elnézést kért, fel is vettek. Egyszer otthon voltam szabin, ( 14 éve élek kint) és telefonál a Matáv. El romlott egy ez a rendszerű telefon és a számítógépük, csak az én nevemet adta ki aki ért hozzá. Meg csinálja? .- Mondom meg. mondja a címet és máris indulok. Majd szóltam a munka végén a diszpécsernek Nagy mázlija van, mert épp itthon vagyok
Yoda69
@qxy: Gratulalok. En is mindig mondom az elethez nelkulozhetetlen a szerencse.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.