Magyarország a második legellenszenvesebb ország a románok számára Oroszország után – derült ki egy szerdán közölt közvélemény-kutatásból, amelyet az Agerpres hírügynökség ismertetett.

Az INSCOP közvélemény-kutató intézet által július első hetében készített felmérés szerint a románok leginkább Németországgal szimpatizálnak, a megkérdezettek 84,3 százaléka válaszolt úgy, hogy kedvező érzelmeket táplál Németország iránt. Második helyen Nagy Britannia áll 83,5 százalékos szimpátiaindexszel, majd Spanyolország, Olaszország és Hollandia következik.

Némi meglepetésként Franciaország csak a hatodik helyen áll 77,9 százalékos szimpátia mutatóval. Románia ugyanis frankofón államnak tekinti magát. Az Adevarul című napilap által megkérdezett Constantin Balaceanu-Stolnici román történész úgy vélte, Franciaország megérdemelné, hogy a románok jobban értékeljék, hiszen Párizsnak meghatározó szerepe volt a modern Románia megteremtésében. A felmérés eredményét azzal magyarázta, hogy a mai fiatalok már nem ismerik a történelmet.

A románok leginkább Oroszországhoz viszonyulnak a legellenszenvesebben. A megkérdezettek több mint 51 százaléka válaszolta azt, hogy inkább negatív érzelmeket táplál Oroszország iránt. Magyarországot is majdnem a megkérdezettek fele ítélte meg kedvezőtlenül, 40 százalék válaszolt úgy, hogy pozitív érzelmei vannak Magyarország iránt, 10 százalék pedig nem válaszolt.

A felmérés reprezentatív mintán 1055 személy megkérdezésével készült 3 százalékos hibahatárral. 2013 márciusában az IRES közvélemény-kutató intézet végzett egy hasonló felmérést, amiből akkor az derült ki, hogy a románok leginkább Magyarországot tekintik Romániával szemben ellenséges országnak. Akkor a románok 41 százaléka tartotta Magyarországot ellenséges országnak, második helyen Oroszország állt, amelyről 27 százalék nyilatkozott hasonlóan.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

köhögő bolha
Már Erdélyben is narancs színű nyuscsuk laknak,ők levélben rühellenek minket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@tivoli: Akkor hivatalból gyűlöltek, most hitből! :-(
tivoli
@lópicigáspár: ma, 22:29
Nem hiszem, hogy volna mit egymás szemére hánynunk. :-)) Ősi átok.
lópicigáspár
@tivoli: Naponta járok át. Sokkal toleránsabbak.
Fradigege
A román beleült a készbe. Elvette az antant tőlünk és odaadta a románnak, amit mások építettek fel. Magyarok, szászok, székelyek. Lopott, mint 1849-ben.

Tessék:

tortenelemportal.hu/2012/05/az-abrudbanyai-meszarlas/

Arad lakossága 1920-ban 70% magyar, 1930-ra 30%. Telepítették be őket. Kolozsvár 1910-ben 80% magyar. A világháborúk után, ahogy épültek a lakótelepek, ahogy elkészült egy ház hordták oda az oláhokat a regátból.
Fradigege
@lópicigáspár: Könnyű úgy toleránsnak lenni, ha ajándékba kapsz valamit, amit nem te hoztál létre. Mert ők beleültek a készbe. Szeretnek mások vagyonával ékeskedni, mint a tótok. Az más kérdés, hogy ilyen a vérük és van bőr az arcon. Ez a véleményem róluk és valahányszor Erdélybe megyek rosszul vagyok tőlük, a csimbi pópa templomaiktól. Minden rohad és züllik, de azok a pópa templomok csilli-villik. Arra van pénz.
dr. prédikátor
A sok szemét utálja a magyarokat!! de azért a magyar állampolgárságot és a vele járó előnyöket azt elfogadják!!!Sőt!!! Undormány egy népség.!!!Én meg őket útálom.büdösek mocskosak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.