A néhány napja kiadott pályázati anyagokból az Index kinyomozta, hogy az ég kék, a fű zöld, a trafikokat pedig tetszés szerint osztogatták a bírálók.

Nem világos értékelési rendszer alapján bírálták el a pályázatok üzleti terveit, hanem gyakorlatilag hasraütés szerűen, így gyakorlatilag az sem kizárt, hogy egyáltalán nem szakmai döntések születtek a trafikjogok odaítélésekor.

A lap azt írja, találtak olyan indulót, akik három városban pályázott. Három különböző pályázatában szóról szóra ugyanazt az üzleti tervet adta be, csak a városok nevét cserélte ki a szövegben – ez egyébként szabályos volt. Mégis három teljesen különböző pontszámot kapott a bírálóktól, és egyikkel sem nyert koncessziót.

Az üzleti tervek értékelése tehát totálisan szubjektív volt, így egyértelműen kimondható, hogy a bírálóbizottság tetszés szerint osztogatta a trafikkoncessziókat – vonja le az Index a következtetést.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Erre adtatok felhatalmazást fidesznyikek...csak gratulálni tudok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
Erre adtatok felhatalmazást fidesznyikek...csak gratulálni tudok.
Yoda69
Ezt csinalta a fideSS 98-02 kozott is. Most csak "folytatjak" de sokkal nagyobb meretekben.
Gratulalok a birkaknak, akik ezt a csurhet a nyakunkba tettek.
Pisti271
Akkor most mit kapott meg a DK?
A vesztes pályázatokat visszapostázták, a nyerteseket pedig nem adták ki.
Csupán az értékelés a 18 000 oldal amiből semmi sem derül ki?
Ha a nyertesek üzleti tervei olyan csúcs-szuperek voltak, hogy maximum
közeli pontszámokat értek, miért kellett azonnal árrést növelni és
választékot bővíteni?
Yoda69
@Pisti271: Csak a biralatokat adtak ki.
Sok minden kiderul, eleve gyanus hogy a nyertesek mint 50 pont felettiek voltak, a vesztesek mind 25 pont alattiak. Ez egyertelmuen iranyitott biralat volt, hogy kik kapjanak es kik ne.
Meine Ehre heisst Treue
Eddig is tudtuk, hogy a fidesz újraosztott egy gazdasági szegmenst a haverok között, csak a törvényes bizonyítás hiányzott (hiányzik).
qxy
Ezt mindenki tudta. de mit ér vele az ember? ki fogja meg fingatni őket? Senki. Akkor meg?
Yoda69
@qxy: Akkor sem szabad annyiban hagyni. Napirenden kell tartani, mindennap felhozni egy peldat hol csalt a fidesz, hogy verte at az embereket, hogy nyulja le masok uzleteit, ertekeit. Hogy tesz tonkre emberi eleteket, sorsokat.
Nem szabad beletorodni, mert akkor meg rosszabb lesz. orban megmondta csak az erobol ert.
El fog meg jonni az az ido, amikor ezeket az aktakat elo lehet venni es ervenyt lehet szerezni jogi uton is a csalas megbuntetesenek, de addig sem szabad lankadni.
qxy
@Yoda69: Igazad van de előbb az igazság szolgáltatást kellene meg győzni hogy a Haza" ! az a polgárokból tevődik össze és nem a Fideszből. Volna a ki meg hallgatja a bajokat de nincs aki tenne is ellene.Azért írtam hogy drasztikus. Minden rendszerben voltak olyan balesetek amiket az akkori vezető párt bérgyilkosai végeztek el. Most ezzel nem azt akarom mondani hogy lőjék le, Hanem Na, most! dobják ki a parlamentből. Akinek nem tetszik, azt is! Vagy " beszéljék rá" hogy mondjon le. Én rá beszélném az biztos. Vannak olyan emberek akik nyomósan rá tudják beszélni az embert.mindenre.
Szvetlana
2013 márciusban egyetlen nap alatt a 12 fő minisztériumi középvezető elbírált 15 ezer trafikpályázatot.! Rekord teljesítmény.
Egy pályázat 4 oldalas, ha az már ki van töltve. 1 pályázatot 2 embernek kell aláírni.
Gyakorlatilag itt elbírálás nem történhetett, hiszen csak az aláírás betartott estig, amennyiben egy emberre 2500 aláírás jutott.
Szerintem az íveken már előre oda volt készítve a jel: nyert!
libelle
@Szvetlana:18:39 Na, ezt próbálja teljesitei a hanyatló nyugat. Magyarország jobban teljesit!
szandokan
@Yoda69: A nyakadba? Hát mégsem külföldön dolgozol?
Pisti271
@Szvetlana: "Egy pályázat 4 oldalas"
Az értékelés 4 oldalas. Maguk a pályázatok jóval többek, a leminősített vesztes
pályázatokban csak maga az üzleti terv 10 oldal körül volt.
Szvetlana
@Pisti271: Igazad van, valóban elírtam. Az értékelés 4 oldalas:)) Köszi, a javítást.
kukac50
Ezt mindenki tudta! Aljasság az amit csináltak a régi trafikos rokkantakkal.
human
@kukac50: De még ha nem is volt rokkant. Egy család élt a trafikból. Most meg csak alkalmazottak dolgoznak minimálbéren és a főnök teszi zsebre a pénzt. Így szabályosan 5 trafikja lehet egy baráti vállalkozónak, de ha ügyes akárhány trafikja lehet.
Ugyanez van a földekkel is. A családoktól elvették és a műkörmösöknek odaadták, akik mögött egy valódi kormánybarát vállalkozó állt. És itt is a jogilag megengedettnél több földhöz juthattak.
nyanya001
Ugyanaz mint mint a földmutyi !
Meg a kaszinómutyi,... meg a többi ! mutyisztán lettünk !
Haverok, nyaloncok jól élnek !
bakegya
Fityess gyarmatosításítóktól dübörög orbán -ország.
Vadlaci
Előre tudni lehetett, hogy mutyi következik. Az meg egyes következmény, hogy a kiosztás után árrés növelést, áruválaszták bővítés engedélyeztek. Én inkább leszoktam a dohányzásról. Rohadjanak meg.
alterego56
Van olyan trafikos ismerősöm akinek már az édesanyja is trafikos volt. Ketten együtt kb 50 éve árultak dohány féleségeket. Mondanom sem kell hogy nem nyertek pályázatot. Ellenben a szomszédban tőlük 3 méterre működő vegyi árú üzlet 0 éves dohányos tapasztalattal, mi sem természetesebb ők nyertek.
Desischado
Ez még nem elég! A pályázatokat meg kell semmisíteni, rendes elbírálás kéne! Aztán az egész mutyis bandát a bíróságra, hadd tanulják meg, mi a magyarok istene! Akiktől csalással elvették a trafikot, azok kapják vissza! Álmodik a nyomor!
kkalman
Sem az Index, sem a DK semmi olyant nem tudott meg, amit már nem lehetett tudni. Így ez az egész, egy vihar a biliben kategóriába tartozik.
Yoda69
@kkalman: Nem arrol van szo hogy sok uj infot tudjunk meg, bar azert volt nehany ujdonsag is. A tema ebrentartasa a lenyeg. A mutyizos kormany lejaratasa. Nem szabad rajuk hagyni, mert azt hiszik nekik mindent szabad.
Szerintem igaza van a DK-nak, es folytatniuk kell.
pbalage
Alibajszán Birkazsirev elvtárs, az Azerbajdzsáni Kamukrata Párt Főtitkára a Magyar Nemzeti Baltagyár megtekintése után elismeréssel üdvözölte az élezés és a nyélgyártás terén elért sikereinket.
A baráti országból érkezett karizmatikus vezető ezután kitüntetéseket adott át a Magyar Nemzeti Trafikelbírálási Bizottság főtitkárának a reális és független értékelések elismeréseként.
karma1
@Yoda69: 15.02-re: Nem hiszem, hogy csak a biralatokat adtak, ki, honnan tudja akkor az ujsagiro, hogy valaki 3 kulonbozo palyazatra ugyanazt a szoveget adta be, csak a varos nevet valtoztatta meg, megsem kapott egy trafikot sem, csak 3 kulonbozo pontszamot,...:o(((

Mindenesetre igy is, ugy is aljassag volt ez az egesz, szinjatek a plebsznek, hogy legalabb ugy nezzen ki a palyazat, "mintha" torvenyes lett volna... Brrrr, gyomorforgato...
karma1
@qxy: 18.33-ra: Ja, eleg volna csak a kezeloorvosanak jo sok penzt igerni, es elkerni a ko'rlapjat, amin a grazi orvosok bejegyzesei is szerepelnek...

Normalisan ember ilyet nem tesz, amit o megenged maganak... Ha viszont agybeteg, akkor meg nem valo az orszag elere, es akkor ez mar nem az o maganugye, hanem a magyar nep kozugye, joga van tudni a nepnek, kinek fizeti a rengeteg (40 UJ !!!) adot...
karma1
@szandokan: 18.54-re: Nyuszika, ha most otthon valamit a kormany elcsellozik, annak a kulfoldon elo magyar ugyanugy issza a levet, mintha Alsodabason vagy Nyirbogdanyban elne.

Eppen ebbol a megfontolasbol en is mindig azt irom, hogy "itthon" vagy "a nyakunkba varrt ujabb adok", mert pl. nekem van egy fel nyaralom egy toparton (nem a Balcsi mellett), igy az ujabb adok - ha kozvetve is - de engem is erintenek.
Ja, es ne feledd, en CSAK magyar allampolgar vagyok, akinek a szavazatara annyira sem kivancsi a szeretett vezir, mint amennyire nem kivancsi egy otthon elo hajlektalanra sem: mindkettonket lenullazott magyarsag szempontjabol.

(Igaz, nem mentem volna el szavazni, mert az nem etikus, hogy en dontsek arrol, hogy otthon ki mekkora sz@rban eljek (by Hofi), de azt sem fogadom el eppen ezert, hogy egy roman, ujonnan , kecskeert szerzett magyar allampolgarsaggal meg LEVELBEN szavazhatott. Ne szavazzon, maradjon otthon, Romaniaban! )

Yoda szerintem magyar allampolgar (is), aki magyarul ir egy magyar blogoldalra, tehat Neki IS hazaja Magyarorszag, mint az enyem.
Yoda69
@karma1: Koszonom megtisztelesed.
CSAK magyar allampolgar. Azert mert kulfoldon dolgozom nem erzem ugy hogy e miatt nem kellene szavaznom, vagy foglalkoznom az otthoni dolgokkal. Van budapesti lakasom, kocsim, sot adot is fizetek otthon. Talan joval tobbet is, mint az otthon tartosan elok.
Persze van olyan aki ezt nem erti meg, mint szandokan, vagy veroce. Ezt foleg szandokantol nem tudom elfogadni, mert o is a kulfoldi forgalmabol el, csak epp otthon.
Sajnos sokan nem latjak at mi folyik itt az orszagban mar 5 eve, pedig ez elore tudhato volt, hiszen lattuk mit muvelt az orban klan 98-02 kozott.
mate03
@Yoda69: Mutyi ez kérem!Még pedig mekkora!
magyarbakancs
Kétsége volt bárkinek abban ,hogy a Fideszes lakájok kapták a trafik nagy részét.
Azért volt a trafik mutyi kitalálva,hogy a rokkant ellátásból kikerülteknek legyen jövedelme.Kérdezném hány rokkant nyugdíjas van köztük?
Gondolom az egyik kezemen megszámolhatnám.

Kitalálták maguknak és a haveroknak.
Ilyen utálatos,mocskos kormánya ennek az országnak nem volt mint ami jelenleg regnál.
bakegya
Nálunk sincs jobb hír mint hogy a fidessnyaloncok és általuk belakott hivatalok alkamazottai saját vagyongyarapításukon kívül nem csakkk trafikolnak,de olyan hatalmas földbirtokokat markoltak ki a közös művelésbe tszövetkezetesített földvagyonból,hogy az ordít!!!-PRIVATIZÁCIÓT ERRE HASZNÁLTA FEL AZ ORBÁN-ÉS ÜGYNÖKEI ÉLEN A LÉVAIVAL...LÉTREHOZVA EZZEL A NARANCSBŐRÖSÖK GERÓFJAIT-ÉS RETIKÜLJEIT...
picike
akinek nincs pénze nem halad ez ilyen egyszerü
qxy
@karma1: vagy átugorjak? " műtős segédnek" innen nincs is messze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.