A Nokia Komáromban megszűnő gyárának alkalmazottai a törvényes juttatásokon túl átlagosan öthavi távolléti díjat és 150 000 forintos álláskeresési támogatást kapnak – tájékoztatta szerdán a gyár szakszervezetének vezetője, az üzemi tanács elnöke az MTI-t.

László Zoltán elmondta, ezen felül az üzem összes dolgozója választhat egy csúcskategóriás mobilkészüléket. Az 1829 alkalmazottból 680 szlovák állampolgár, ők ugyanazokat a juttatásokat kapják meg, mint a magyar dolgozók és igénybe vehetik a foglalkoztatási válság kezelésére létrehozott iroda szolgáltatásait.

A cégvezetés és az érdekképviselet közötti megegyezésről a mai napon mindhárom műszak dolgozóit tájékoztatják. Az üzemet november 30-án zárják be.

A vállalatnál szeptember elején állásbörzét tartanak, ahová meghívják a dolgozók iránt érdeklődött vállalkozásokat és november végéig egy irodát tartanak fent, ahol a dolgozók elhelyezkedését segítik, illetve közvetítenek a munkaadók és az álláskeresők között.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A magyar vállalkozások sokszor meg a normál bért is "elfelejtik" kifizetni,mert tudják,hogy 100 ezer forinttért a zemberek nagy része nem fog perelni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
m.macskosz
Ha már kétszer találkozom a cikkel, én is kétszer mondom:
Ezek a piszkos, mocskos, aljas multik! ;)
hetöndöe
A magyar vállalkozások sokszor meg a normál bért is "elfelejtik" kifizetni,mert tudják,hogy 100 ezer forinttért a zemberek nagy része nem fog perelni.
Cicamama55
Egy szomszédos városban volt olyan gyár,-magyar tulajdonossal- ahol még a ledolgozott munkáért eső több havi bért sem fizették ki. Évekkel ezelőtt karácsony előtt kötöttek útilaput a dolgozók talpára...
petike
@hetöndöe: Ha meg perel (mint mi), hiába ítél meg kártérítést a bíróság (1,2M), addigra a cég felszámolás alá kerül, a vagyonát átmentette a következő cégbe. Az "ügyvezető" elérhetetlen, majd átad a felszámolónak 11ezer ft-ot, mint a cég vagyonát.
petike
@petike: Itt a lehetőségekhez képest korrektül jár el a cég.
dömdödöm
Magyar cég elküld semmit nem kapsz max egy nagy pi...ánrúgást :-(
hetöndöe
Én is dolgoztam egy ilyen "gonosz" multinál,a cég bezárása előtt fél évvel közölték azt a dolgozókkal,egy hónap felmondási időt kaptunk,amit nem kellett ledolgozni de fizették,azon kivül egy havi végkielégitést kapott mindenki.
Mindenben maximálisan korektül jártak el,a törvényi előirások felett is kaptunk juttatásokat bőven.
És ezekre, az állam fejősteheneire haragszik a fél ország,mert a felcsúti vadparaszt aszonta,hogy ezek az zellenség.
Hová lett ebben az országban a gondolkodás?
Desischado
Legalább korrektül jártak el, egy magyar cég ezt nem tette volna meg! Remélem, találnak munkát hamarosan! Van közöttük egy kedves ismerősöm, érte szorítok a legjobban!
szandokan
@hetöndöe: @Desischado: Ugyanúgy vannak közöttük is normálisak, mint a magyar cégek között, és fordítva.
Meine Ehre heisst Treue
A 930-as nem rossz, bár ez sem fogja őket boldogítani...
m.macskosz
@m.macskosz: tegnap, 16:09 Nem kaptam lájkot, hát
SENKI NEM ÉRTETTE A KACSINTÓS SZMÁJLIMAT?!

Irónia, könyörgök, irónia volt:"Ezek a piszkos, mocskos, aljas multik! ;)"
hetöndöe
@szandokan: Ez azért nem teljesen igaz,sajnos a magyaroknál többségben van a pénzéhes tisztességtelen,akik nagyivben szarják le a törvényeket és a dolgozókat.
A kivétel sajna erősiti a szabályt de ha téged ez zavar,ne vedd magadra,csupán személyes tapasztalataimról irtam.Egyetlen egy példát mutasson valaki,hogy egy multi mikor nem fizette ki a törvényben előirtakat.
szandokan
@hetöndöe: Azért tudnék neked például a Tescóról mesélni néhány dolgot, mondjuk hogyan vesznek fel munanélküli embereket, majd 3 hónap után illa berek...
darwin
@szandokan: Legalább 3 hónapra is felveszik őket.Hivatalosan.
hetöndöe
@szandokan: Most ez komoly?Egy volt Tescósnak akarsz előadást tartani?
Ne fárassz,mert mindjárt hozom a nyugágyat.:-)))
szandokan
@darwin: Gondolom, ezt ők is így gondolják 3 hónap után...
szandokan
@hetöndöe: Gondolom, csak szép emlékeid lehetnek akkor.
hetöndöe
@szandokan: Konkrét példa kellene,nem pedig mellébeszélés.Ha csak szép emlékeim lennének a Tescóból,akkor nem jöttem volna el önként,bár a negatívumok is emberekhez kötödnek,akik szintén magyarok és megalkudtak minden baromsággal a pénzért és a hatalomért.Egyébként a törvények betartásával ott sem volt probléma de ez már régi történet.
darwin
@szandokan: Vidéken egy hónapra sincs munka ősztől.Mentalitás kérdése,hogy ki hogyan fogja fel.Nem régiben kedves barátom ajvékolt,hogy 12 év után elküldték az önkormányzattól a rohadékok.Én hálás lettem volna,ha csak két évig is közszolga lehettem volna.
szandokan
@darwin: Ezért jó, ha az ember a saját lábán áll, és nem függ másoktól. Én is vidéki vagyok, de ezt jól tudod.
szandokan
@hetöndöe: Konkrét példa lenne, de minek ragozzam ezt tovább? Ki is találhatok ilyet, mondhatnád joggal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.