Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke szerint, az Ön döntéseit, tudatformáló háttérhatalmak irányítják!

Miután grandiózus képekkel bevezette a Fejér Megyei Hírlap szombati számában adott interjúját Kövér László, tűéles képet rajzolt a jelenlegi magyar társadalom állapotáról. "Viharos gyorsasággal öregszik, ráadásul a fejlettebb, jobban fizető államok elszívják a magasan képzett munkaerőt" – mondta. A házelnök úgy vélte: ha a nemzetek azt a pénzt, időt, energiát, amelyet az elmúlt években feleslegesen elpazaroltak, csak kis részben is gazdaságfejlesztésre, a halmozottan hátrányos helyzetűek képzésére fordították volna, akkor csökkenteni lehetett volna a fejlettségi mutatók közötti különbségeket" – vázolta a valóságot az Országgyűlés elnöke.

Kövér szerint a fő kérdés, hogy kik hozzák meg az emberek mindennapjaira alapvetően ható döntéseket: "Az államok vezetői, akik valamiféle felhatalmazást kapnak a saját választóiktól, vagy azok az arctalan, névtelen, homályba burkolózó, de hús-vér emberek által irányított gazdasági vagy tudatformáló háttérhatalmak, amelyek viszont nem viselnek felelősséget." 

Kövér az ukrán válsággal kapcsolatban is kifejtette a véleményét, valamint kritizálta az Európai Uniót: "Az ukrán válság is világosan megmutatta, hogy az európai döntéshozóknak alig van beleszólásuk a folyamatokba, miközben a tengerentúlról diktálják a szabályokat és a tempót. Ezért is fontos az erős nemzetállamok közössége, hiszen a nemzetállamok léte egyenlő a demokráciával" – mondta. Kövér László úgy vélte: az elmúlt négy évben a regnáló jobbközép kormány ellen indított politikai támadásokat azért kellett és kell komolyan venni, mert "az Európai Unión belül egyfajta lopakodó hatáskörbővítés zajlik. Kialakul a politikai erőviszonyokra épülő szokásjogrendszer, amelynek viszont a közepes és kis államok mindig a vesztesei lesznek. Csak az egymásrautaltság felismerése és az összefogás vezethet eredményre, ezért is érdemes kiemelni a Visegrádi Négyek gyakorlatias együttműködését, amely eddig is sok sikert hozott" – fogalmazott.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Eddig is sejtettem, hogy valami gond lehet a konyhában, mert egyre többször megdézsmálódás áldozatává válik a csokoládé a bal felső polcon. Eddig azt hittem, hogy a lányom lehet az elkövető, de Kövér László felvilágosításának köszönhetően már tudom, hogy egy láthatatlan háttérhatalom lesz itt a gond.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Boszi27
@F_Viktor: Én már az utóbbi időben semmit nem szoktam kommentálni, úgy látom, hogy a teljes Mo-i vezetésben komplett idióták ülnek. Olyan bődületes baromságokat tesznek és mondanak (ha egyáltalán megszólalnak az újságírói kérdésre), hogy arra nincs mit reagálni.A tudatlanságuk hatalmas arroganciával párosul.
F_Viktor
@Boszi27: Nekem úgy tűnik ezzel a sok eszement nyilatkozatokkal leplezik Orbán elmebetegségét.
Így viszont egy elmegyógyintézetre hajaz a kormány.
Boszi27
Lehet, hogy igazad van. Nekem mindig Pomádé király jut eszembe a stábról. Nagyon meglepődnének ezek, ha átmenetileg 120-as IQ-t (ennyi elég volna) adna nekik valaki, és így néznék vissza önmagukat. :))
vukkocska
Hát itt már csak orvosért lehet kiáltani. Meg kinyitni az OPNI-t.
Boszi27
@F_Viktor: Lehet, hogy igazad van. Nekem mindig Pomádé király jut eszembe a stábról. Nagyon meglepődnének ezek, ha átmenetileg 120-as IQ-t (ennyi elég volna) adna nekik valaki, és így néznék vissza önmagukat. :))
F_Viktor
@Boszi27: Nagyon találó Pomádé :-)) Balról bársony, jobbról selyem... :-)

Ilyen "jókívánságot" még nem hallottam, de nagyon kemény... :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.