Egyre nő a szegénység Magyarországon – lassan minden hónapra jut valamilyen riasztó statisztikai adat, amely azt bizonyítja, hogy a társadalom mind szélesebb rétegei élnek a nyomor küszöbén, vagy éppen az alatt. Mindez éles ellentétben áll a kormány által már-már erőszakosan sulykolt „Magyarország jobban teljesít” szlogennel. A számok és a szlogenek közt feszülő ellentmondás mögött azonban talán jóval több, előre megfontolt szándék rejlik, mint azt sejteni mernénk.

Feltöltő: joopapa
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jancsipapa
Jó kis ország ez . Európa közepén van , nem túl szélsőséges az időjárás ,jó a termőföld (nem kősivatag ),komoly vízbázisunk van . Minek ide a magyar .Na jó ,valamennyi kell. Legyen aki vezeti a buszt , kiviszi a bilit ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
@joopapa: Ezt most azért küldted be, hogy elcseszd az ember vasárnapját!
pbalage
na ez már jobban kezd passzolni a Kövér Nádfedeles Ház László által emlegetett "tudatformáló hátérhatalom" dologhoz.
joopapa
@lópicigáspár: Nem volt szándékomban elcseszni senki vasárnapját, a tiédet se!!! De ha elcsesztem akkor bocsánat! De azért további szép vasárnapot :-)))
apibafater
Az elszegényesítésünknek 1 oka van , elökészítik a terepet a kakuk tojás, embereknek, be költöznek a nehezen fel épített házunkba, a bank elveszi s át adja nekik, mert ugyanis a bankok is az övék, bizonyos , 8 külföldi család,,,
pbalage
@apibafater: ezt kifejtenéd bővebben is?
na ha ez az ipse ebbe a kérdésbe belemegy, én beveszem tiszteletbeli tagnak a propellerre.
karma1
@pbalage: 11.43-ra: Na, ilyenekert (is) imadlak!...:o))
karma1
@lópicigáspár: Draga Csillagom! Jopapa nem akarta bennunk felrakni az ideget, plane nem vasarnap, mert O a "jopapa", nemcsak a neveben, hanem ugy altalaban is...:o))

Amde: ugy rugnam tokon ezt a tokeletlen ujsagirot, hogy a Holdon talalna magat nagyhirtelen...!

Hat mi a szent szart akart mondani ezzel a k@rva cikkel???
Mert ezzel a kerdesfeltevessel nem mondott a vilagon semmit sem a marhaja!!

Egyenlore nem azert szegenyedunk el , mert valakik hatarozottan ezt akarjak, hanem azert, mert iszonyu hulye es dilettans lepeseket tesz minden szinten a kurmany...

Ha pedig a firkasz "ur" azert irta ezt, hogy egy tendenciara hivja fel a figyelmet, akkor minimum egy-ket teoriaval elo kellett volna rukkolnia...

De amilyen a kormany (dilettans), - ugyanolyan a rola regelo firkasz is...:o((
jancsipapa
Jó kis ország ez . Európa közepén van , nem túl szélsőséges az időjárás ,jó a termőföld (nem kősivatag ),komoly vízbázisunk van . Minek ide a magyar .Na jó ,valamennyi kell. Legyen aki vezeti a buszt , kiviszi a bilit ...
pbalage
@karma1: most nyomtam egy "én is szeretlek" gombot.
karma1
@pbalage: Koszike, ez jolesett!...:o)))
tivoli
Az országba pumpált eurómilliárdok amúgy is az európaunióé, ami még maradt az embereknek a puszta életükön kívül, azt meg olcsón felvásárolják.
pbalage
@tivoli: szerintem meg jobban kellett volna élni a lehetőségekkel, nem pedig hülyeségekre elverni a pénzt (én mondjuk személyesen is ismerek olyan embert, aki kiválóan használta ki ezt a lehetőséget, jó sok munkahelyet teremtett),
ha pedig csak a V4-et nézzük, mindegyikük jobban teljesített, mint mi, mert ott nem akkora b@lfaszok vannak hatalmon, mint nálunk (kivéve talán a tótokat, de azért ők is megemberelték magukat a végére)
tivoli
@pbalage: ma, 14:06
Milyen lehetőségekkel?
A V4-ből hármat nem akarnak elszegényíteni, csak ezt az egyet. Mert itt sem "b@lfaszok vannak hatalmon," hanem nagyon is tudatos ország menedzserek.
rugacs
Na most kinek higgyek?
Ezt írja a VH:
"A minimálbér 38 százalékkal emelkedett az utóbbi öt évben, harsogja a kormány. Csakhogy a kabinet torzít: ugyanis a bruttó járandóság hízott ennyit, csakhogy adótartalomból és a különböző járulékokból nem lehet kenyeret venni. A nettó minimálbér mindössze 6,5 százalékkal kerekedett – azaz növekedése nem érte el az évi 1 százalékot, következésképp még az inflációt sem tudta ellensúlyozni."

Vagyis szerintük a nettó minimálbér 6,5 %-kal emelkedett, így nem érte el az évi 1 %-ot sem!!

Hát tisztelt újságíró!
Ha a 6,5/5= 1,3 NÁLAM!!
Ami ugye több, mint az 1!!
Most nem a értékén akarok vitatkozni, mert ez is, az is roppant kevés, mindössze arra kívánom felhívni a figyelmet, hogy ilyen pozícióban azért már előírás lehetne a négy számtani alapművelet ismerete, vagy legalább a számológép használatának ismerete!!!
De ha valaki cikket ír, legalább ne ilyennel járassa le az intelligenciáját!!!
Mert én ezek után erősen kételkedem a szavahihetőségében!!!
pbalage
@tivoli: ezt komolyan gondolod? ennél többet várok tőled, de azért, mert tudom hogy te egyáltalán nem vagy hülye, csak utálod a rendszert.

Egyébként arra is nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért utálod?
És légyszi fejtsd ki, hogy szerinted miért lehet pont ez a gond, hogy csak velünk szúrnak ki, a másik 3 meg jó úgy, ahogy van, és még fejlődésképesek is.

Nem fogok kötekedni, én csak társadalmi elemzésként nézem, vissza sem fogok élni vele.

Ha akarod, akkor magánban.
rugacs
A cikkre 13 hozzászólás érkezett, akik elvileg mind olvasták az eredeti cikket.

A 13-at 7-en írták.

A 7-ből egynek sem tűnt fel, hogy az adatok sántítanak.
Elfogadom, egyiket sem érdekelte ez az "apróság".
De a firkászok így verik át itt az olvasó közönséget, anélkül, hogy bárki közülük észrevenné!!
Mindegy, a hír az hír, hurrá, lehet mocskolódni, köpködni, ezért vannak itt...
Az meg, hogy esetleg a fele sem igaz, kit érdekel...
rugacs
Hatalmat meg lehet szerezni ígéretekkel, de ahhoz, hogy meg is tartsák, teljesíteni is kell. Ha úgy tetszik, hülyeségekre kell költeni, olyan dolgokra, amelyek az ország szempontjából egyáltalán nem fontosak, sőt, de a támogató elvárja, hogy az ígéret be legyen tartva.
Különben duplán lehet rajta veszíteni, ha nem tartja be a kormány az ígéretét, bármely mások számára pénzkidobásról is legyen szó!
Hiszen ha nem tartja be az ígéretét, a támogató nem csak hogy nem fogja voksát adni legközelebb, ráadásul még ingyen, igény nélkül is rögtön átpártol a másik oldalra és soha többet az életben nem fogja voksát adni arra, akitől elpártolt!!!

Így eshet meg, hogy bár sok minden másra nagyobb szükség lenne, mégis a kormány stadionokat épít, átalakítja a dohánypiacot, online pénztárgépeket vezet be a piacra.
Ezeknek egyébként nincs semmi egyéb magyarázata, mindössze az, hogy 1-1 támogató ezt kérte viszonzásul a voksokért, támogatásért.

Ez minden választáskor, és minden országban így működik.
Az mszp ott szúrta el, hogy támogatói igényeit nem teljesítették, meg is lett az eredménye. Kevés az esély, hogy belátható időn belül ismét a húsos fazék közelébe kerüljenek.
Ezért futkosnak besározni a kormányt minden lehetséges külföldi fórumnál, mert magyar támogatás nélkül soha az életben nem fognak itt labdába rúgni!
nemjoezigy
Na jó, nézzük csak címet, ami ugye kérdőjeles (ne az adatokat, amik állítólag rosszak) és a saját tapasztalatokat: miért a jól keresőket támogatta először a kormány az adókedvezménnyel és miért nem a rosszul keresőket? Miért a gazdagoknak adnak kedvezményeket, miért nem a szegényeknek? (ezek a kérdések nemcsak személyekre, hanem területekre, megyékre, cégekre, iparágakra is vonatkozik)
stb
hetöndöe
@rugacs: Az évi növekedés nem érte el az 1%-ot és nem az öt évi összesen,a kettő messze nem ugyanaz.Ha halgattál volna,bölcs maradtál volna.Látszik,hogy nem tanultál statisztikát.
Ha van 100 forintod,ami évente 10%-ot kamatozik,akkor öt év múlva ugye nem 150 ft lesz a zsebedben.:-))
rugacs
@nemjoezigy: Folytatom: miért vállalta át a kormány egy csomó önkormányzat milliárdos veszteségét? Miért vállalta át egy csomó kórház, közintézmény adósságát? Milyen céllal vásárol vissza a kormány - akár veszteséggel is - külföldi tulajdonban lévő magyarországi cégeket? Miért csinál közmunka programot, amikor segély gyanánt is odaadhatná a pénzt? Miért nyúlt bele a dohányüzletbe? Miért vezette be a Katát? Miért próbál keleti országokkal gazdasági kapcsolatokat kialakítani? Miért próbál az oroszokkal jó viszonyban maradni? Miért nem hagyja, hogy az unió vezetői mondják meg, mi a jó a magyaroknak, mit tegyenek a magyarok? Miért nem hagyja, hogy ők irányítsanak bennünket? stb.
Momentán ennyi jutott hirtelen az eszembe..

Az adatok nem állítólag rosszak, nyomjál rá a folytatásra, olvasd el, vegyél elő egy számológépet, oszd el a 6,5-öt öttel (mert évi átlagot úgy kell számolni, hogy az adatot elosztod az évek számával), aztán gondolkozz el azon, mitől felejtett el számolni ily hirtelen egy tanult, művelt újságíró?!
szandokan
@rugacs: 2007 - ben a 3 gyerekes családok 60 % - a élt szegénységben, míg az egy gyermekes családok 29 % - a. Az idén több új autót értékesítettek, már, mint az elmúlt évben, és az ingatlanpiac is kezd kilábalni a stagnálásból. Az a baj, hogy a kisemberek, akik már vagy 30 éve azok, ebből semmit nem érzékelnek, ők csak azt látják, hogy minden rossz Orbán miatt van. Mondjuk ezt is sulykolják beléjük.
apibafater
Szoval köv,, figyeld a szellem házakat , lakótelepeket, mit fel építetek szerkezet készre, Ferikénk meg egyezet a Kakuk trojásokkal ha arra kerül a sor 3 hó alatt állami pénzböl, a mi adó forintukból, lakhatóvá varázsolják, a 1, 5 millió menekült részére,," Kakuk ország ma háborúzik de az autó pálya hirdetö tábláin hirdetik , vegyetek apartmant az újj hazába , Magyarországon,, "" szóval röviden ,,, elgondolkodtató, kinek érdeke hogy itt tart az ország,, mikor a nagy vezírünk, be vállalta a származását,,,??? ki magy ar már ebben az országba,,???
rugacs
@hetöndöe: "A minimálbér 38 százalékkal emelkedett az utóbbi öt évben, harsogja a kormány. Csakhogy a kabinet torzít: ugyanis a bruttó járandóság hízott ennyit, csakhogy adótartalomból és a különböző járulékokból nem lehet kenyeret venni. A nettó minimálbér mindössze 6,5 százalékkal kerekedett – azaz növekedése nem érte el az évi 1 százalékot, "

Az első rész arra utal, hogy az alapév utáni 5. évig számolva a növekedés 38%-kal magasabb, vagyis ha a kiinduló évben a minimálbér 100 Ft volt, akkor öt évvel később 138 % lett. Mert a 138 pontosan 38%-kal több, mint a 100 Ft.
Csakhogy... nettó minimálbér mindössze 6,5 százalékkal kerekedett – azaz növekedése nem érte el az évi 1 százalékot
Az hogy "százalékkal kerekedett" egy helytelen nyelvtani meghatározás, ilyet a magyar nyelv nem használ. Nyugodtan nézz utána.
Ezért gondolom arra célzott az író, hogy 6,5 %-kal emelkedett, így van értelme.
Tehát az ötödik év végére az elsőhöz képest az emelkedés mindössze 6,5%-os lett a kormány által említett 38 helyett.
Mivel ezek után a cikkíró arányosított, azaz a 6,5 %-ot elosztotta az öt évre. Ebben benne is van a számtani művelet: 6,5/5=
Amit te félreértettél, hogy te alulról felfelé számoltál a példádban, de a cikk írója fentről számolt visszafelé és növekményről szólt!
Amiről te beszélsz, az a kamatos kamat. :-)
Az átlag számítás és a kamatos kamat számítás némileg eltér egymástól!
Persze ettől függetlenül még az is lehet, hogy ő is úgy értette, ahogy te, csak NEM AZ VAN IDEÍRVA.
rugacs
@hetöndöe: Nem, 161 Ft lesz a zsebemben. (kerekítve)
rugacs
@szandokan: És ezek a 30 éve szegény emberek csak most olvassák a politikát? Hol voltak 2002-2010 között?
Feltételezem ezek a szegények nem rendelkeznek bankszámlával, nem telefonálnak a mobiljukkal órákat, napokat, tehát rájuk biztosan nem hárították át ezeket a terheket a szolgáltatók.
Viszont fogyasztanak áramot, gázt, vizet.
Ami a rezsicsökkentés hatására alacsonyabb lett. Nekik is. Míg az előző kormányok alatt ezek évente 4x, 5x emelkedtek.
Nem szükséges a balos téves propagandának elhinni mindent, higgyen a pénztárcájának.
Az ami most történik, egy folyamat eredménye. Persze rá lehet mindent fogni az O.V.-ra, de ettől nektek sem lesz jobb.
De kérdeznék valamit: mondj nekem csak 1 (EGY) emberi kéz által készített dolgot, amit rövidebb idő alatt fel lehetett építeni, mint tönkretenni! Mindössze csak egyet kérek!!!
pbalage
@tivoli: Ez most komoly? Mert én inkább úgy látom, hogy inkább arról van szó, hogy szembefelé hugyoznak a cigányok a szélben, ezért vagyunk elbocsájtva.
rugacs
@apibafater: Mondjuk én ebből egy szót sem értek!
Azt sem, hogy miről van szó!
Mintha nem is egy nyelven beszélnénk...
Fordítsa már le valaki a témát!
szandokan
@rugacs: Te nem vetted észre, hogy én veled vagyok?
pbalage
@rugacs: én már felajánlottam, hogy beveszem tiszteletbeli tagnak, ha egyszer meg lehet érteni mit dumál, de nem valami csúcsreakciós, lehet el kéne mesélni neki, hogy mi az az internet, de egyelőre nem tudom.
Van esetleg valami megoldási javaslatod az efféle ügyekre?
rugacs
@hetöndöe: Persze az általam számolt 161 Ft is csak ideális esetben és számtanilag. Mert ha figyelembe vesszük a bankolást, akkor jó, ha 80 marad, hiszen a bank mindig többet von le, mint ami kamatot tesz rá. S ha még az inflációt is figyelembe vesszük, akkor ennél sokkal rosszabb a helyzet.
Egyébként még a példád se tökéletes, mert ha csak évi 1 %-kal számolunk (kamatos kamattal), akkor is öt év múlva 105,1 lesz a végeredmény, amit ha átlagolunk 5 évre, akkor 1,02 / év lesz az eredmény, ami szintén több, mint az 1! :-)

Gondolod, hogy ennek kiszámításához képzett statisztikus végzettség kell??
kkalman
Lehet itt kardot csörtetve vitatkozni azon, hogy öt év alatt a 6,5% nettó minimálbér növekedés évenként több, vagy kevesebb, mint egy százalék, a lényeg nem változik. Havi, lassan heti statisztikai jelentések készülnek arról, hogy egyre több a szegény Magyarországon. Ezen a kormány nem tud, vagy inkább nem akar változtatni, legalábbis pozitív irányba nem. A kormánynak az a megfelelő, ha minél több ember él félelemben, hogy azt a keveset is elveszítheti, amije még van. Ez a félelem nem engedi, hogy a nép a kormány ellen forduljon, ez biztosítja Orbán hatalmát. Orbánt akkor lehet legyőzni, ha először az emberek saját magukat győzik le, és nem a meglévő kevés elvesztésétől félnek, hanem abban hisznek, hogy utána csak jobb lehet.
rugacs
@kkalman: Tegyük fel a nép elzavarja O.V.-t.
És mi lesz utána?
Borítékolom neked: ANARCHIA!
A legrosszabb, ami egy országban, egy országgal történhet.
De szívesen meghallgatnám a te verziódat is!
kkalman
@rugacs: Ettől, hogy a nép elzavarja Orbánt egyenlőre nem kell tartanod. Egyrészt, mint írtam a félelem dolgozik. A félelem bére: Orbán! Másrészt nincs még olyan személyiség, aki, ha végre az emberek legyőzik saját magukat, a félelmüket, azt mondaná, megcsináljuk! De nem csak mondaná, hanem csinálná is, azaz, az élre állna. Ahhoz, hogy az emberek elzavarják Orbánt, még sok víznek kell lefolyni a Dunán. Amit Orbán jól csinál, az, a nép megosztása, és az emberek félelemben tartása. Amíg ezt a két dolgot jól csinálja, addig sajnos ő marad hatalmon, és az őt istennek, de legalább félistennek tekintők nyugodtan alhatnak. Nem lesz változás.
bundi
@kkalman: szerintem az egyik fő ok, hogy nincs nagyobb galiba, hogy jelenleg akinek gondja van elmehet... ha a határok zárva lennének mint a kukta a nagy nyomástól...lásd ukrajna példáját... unión kívüliként sehova nem mehettek munkát vállalni igazából...ha a viktor kivezetné az országot az unióból...és haza kellene mennie a kint élőknek...mert mindenhova csak vizummal, külön engedéllyel lehetne menni... na akkor lenne cifra világ otthon...
szerintem... tehát amíg a szelep nyitva és a fölös energia elmehet... a maradék úgysem csinál semmit... és ezt remélem a vezérék is tudják...
mate03
@tivoli: Ha ezek,tudatos menedzserek,ahogy írod!Akkor én rabbi vagyok!
rugacs
"lassan minden hónapra jut valamilyen riasztó statisztikai adat"
Ezt az utóbbit pl. ki írta, honnan származnak az adatok?
Erre nézve még utalás sincs.
A baloldali sajtó feladata, hogy félretájékoztassák az embereket, hogy folyamatosan a jelenlegi kormány ellen hangolják az olvasókat.

Én kíváncsi természet vagyok, szeretném megismerni azokat a folyamatokat, ami alapján konkrétan lehet tudni merre tart az ország.

Pár éve volt egy népszámlálás. Jól meg volt szervezve, de biztos vagyok benne, hogy még annak az eredménye sem volt tökéletes.
Akkor most jön a balos sajtó és rendszeresen közöl olyan adatot, aminek megalapozottságáról semmilyen bizonyítékot nem szolgál.
Netán embereik naponta, hetente, havonta bejárnak azonos területeket, kérdezgetik az embereket a megélhetésükről, nehézségeikről?
Sokkal valószínűbb, hogy pánikkeltés céljából egyre gyakrabban közölnek igazolhatatlan adatokat.

A baloldal soha az életben nem foglalkozott az ország szegényebb területeinek bejárásával, az ott élő emberek problémáival!
Hatalmon lévő balosok is csak abból a célból foglalkoztak ilyen témával, hogy mit lehet még elvenni, lenyúlni, tönkretenni.
Ez egy nagy átverés!
Lásd. mikor felvették a rekord mennyiségű hitelt, mit, mennyit fordítottak az ország keleti felére, a nyomor felszámolására, a szegények sorsának javítására?
Éppen csak meg kellene nézni, hogy felelős balos politikusok hogyan éltek a rendszerváltás előtt és most!!
Én nem védeni akarom a Fidesz kormányt (nem szorul rám), de a szemem láttára épültek fel azok a kacsalábon forgó paloták '89 után, amiket a gyárak, üzemek balos, mszp-s és barátaik építtettek! Nem építettek, hanem építtettek, mert ők maguk egy téglát arrébb nem raktak.
És főleg miből!!
Már a rendszerváltás előtt napi téma volt, hogy hogyan történnek ezek az építkezések:
3-4 építőanyagot szállító teherautóból egy a főnök (igazgató, utóbb cégvezető) telkére vitte az anyagot, sutyiban!
A balatoni villák tömege úgy készült, hogy azokért a tulajaik...
hetöndöe
@rugacs: Kissé hosszúra sikeredett a magyarázkodásod,tehát hülyeséget beszéltél szokás szerint.A számitásokat hagyd a szakemberekre,az nem neked való.Magyarul az újságiró nem hazudott,csupán te értetted félre az adatokat(persze szándékosan).
rugacs
@hetöndöe: Az újságíró biztosan nem hazudott, csak olyat írt, amihez nem ért!
És azért magyaráztam neked ilyen aprólékosan, hogy a primitív agyaddal meg tudd érteni.
De látom felesleges volt.
Az értelmes ember rögtön felfogja, mi micsoda, de a hülyének magyarázni kell!
De kétségtelen, az értelmi fogyatékosnak tök mindegy, az se így, se úgy nem érti, akár csak te. :-)
Megjegyzem szakképzett statisztikus vagyok :-)
Te meg kripli!
miazavalami
@szandokan: Hú basszus! nagyon mellé lőtt @rugacs: barátunk...:-)
nemjoezigy
@rugacs ma, 11:47: Miért ma a magyar kapitalizmusban hogyan történik? És ezt a magyar kapitalizmust az un rendszerváltástól értem.
Pontosan ugyanúgy mint a szocializmusban, csak most mások élnek a hatalom adta lehetőséggel! (pedig nem erre esküdtek fel!)
Hány fideszes, kereszténydemokrata, kisgazda, mdfes, szdszes, szocialista politikust, cégvezetőt nevezzek meg?
Tehát nem attól függ, hogy állami, vagy magán tulajdonról van szó, hanem, hogy milyenek az érdekelt emberek! (dolgoztam állami cégeknél és multi cégeknél is és volt ahol nem volt különbség a vezetők és a dolgozók hozzáállásán. (a vezetők hibája)
A harácsolás, a mások eltaposása, a közös és mások tulajdonának pazarlása törvényesítetté vált ebben az általad nagyon védett rendszerben!
És ezeknek semmi köze a bal, az álbal és a liberális sajtóhoz ez mind a közel 60 év tapasztalata!
human
Egyértelműen, hogy minél több kiszolgáltatott magyart akar a kormány. Őket lehet irányítani, fenyíteni, utasítani. Akinek szabad ideje és tartalékai vannak, azok önállóan tudnak cselekedni, mert megengedhetik maguknak.
JAJMÁR
@rugacs: Ilyen nincs, és mégis van, ez hihetetlen . Ha nem tudnám, hogy komolyan írogatsz, szétröhögném magam, de mivel lez komoly, még inkább :-DDDDDDDDDDDDDDDDD
kamazuka
Szegénység?
Bele gondolt már valaki,mekkora vízfejet tartunk el adóforintjainkból?
Ország vezetése x fő+nagykövetek attasék,tiszteletbeli konzulok+bankok/hány van?/ belőlünk élnek/eltartjuk őket,igen, mi tíz millióan?Segélyszervezetek+egyházak.A segélyszervezetekre ott van szükség ahol van szegény ember.nos akkor hamar kreálni kell lecsúszott egzisztenciáju tömegeket.Az egyházakat sem kizárólag a hívők befizetései tartják el.Még mindíg van annyi befizetett adóforint fölösleg,hogy azt nem jövedelmek emelésére fordítja a hatalom,hanem kis allűrök kielégítésére.
Vigyáznak gondosan,hogy a sógor koma testvér az apáról fiúra átörökített hatalom zökkenőmentesen haladjon.Tegnap még párttitkár,tanácselnök apuka,anyuka,ma a legnagyobb kapitalista gyermeke osztja az észt.Van jogász szakmából is szépen már a harmadik generáció papolja a ,,misét.Sorolni is nagy idő!
Szóval?Hol itt a szegénység?
bundi
@rugacs: "A nettó minimálbér 2010-ben 60.236 forint, 2011-ben 60.600 forint, 2012-ben 60.915 forint volt, most, 2013-ban pedig 64.190 forintot kap havonta az a gyermektelen munkavállaló, aki minimálbérért dolgozik. " 2014 ben 66.483
officina.hu/gazdasag/44-a-minimalber-oesszege-2014-ben-101-500-forint-a-szakmunkas-berminimum-118-000-forint-lesz-lesz
a bruttó 69.000-ről 101.500-ra ment fel...
www.munkaugyiforum.hu/archivum/minimalber-2008-2009-2010-2011
"A baloldali sajtó feladata, hogy félretájékoztassák az embereket, hogy folyamatosan a jelenlegi kormány ellen hangolják az olvasókat."
oké...te sokkal okosabb vagy nállam...lássuk, te mire alapozod, hogy a nettó is közel 40 százalékkal emelkedett az elmúlt 4 évben...
de látom most is csak blablabla...
tudom most épp máshol fejted ki épp, és az adatokat már ott belinkelted...és nem akarod a ctrl+c ctrl+v vel fárasztani magad...mert az a hozzád hasonló nagy koponyáknak igencsak megterhelő...
de tudom mindig panaszkodsz, hogy nem leled a dolgokat meg az adatokat...
emlékszel?
propeller.hu/itthon/2972440-egekben-allamadosag?all#comments
itt szimplán leostobáztál, mivel feltettél 4 kérdést ...a human nevű kommentelőnek
augusztus 19., 10:57
aztán m.macskoszon számonkérted miért is nem válaszolt neked erről...
augusztus 19., 11:07
és végül nekem rohantál, hogy miért is nem tudom ezeket...
augusztus 22., 01:59
és mi is volt a legszebb az egészben?
"Itt már legalább 3-szor részleteztem az adatokat, csak másoknak, és már nincs hajlandóságom mindig ismételgetni magamat."
ismét kérdem pontosan mikor is tetted ezt?
bundi
@rugacs: tudod az én primitív agyam nem olyan fogékony ezekre a dolgokra mint a tied...
de mint említettem...itt utána nézhetsz ezeknek...
www.ksh.hu/vakbarat/letoltheto.html
vagy itt...
www.akk.hu/object.ab895cf5-c131-4364-8a63-0495fe2b2cb3.ivy
mind ott van a jelentésekben...adósságállomány, törlesztések...mi csökkent mi nőtt
tudom a te szellemi képességeiddel ezeket bármikor el tudod olvasni, ha az értelmezésük kis problémát is okozhat akkor is...
és azt is tudom épp mondani akartad, hogy ezeknek én is utána tudok nézni itt meg ott, amiket most nem linkelsz ide, mert már megtetted máshol és másnak...és egyébként is...
tehát harcra fel kiskalóz...kellemes olvasgatást...
rugacs
@bundi: Nagy baj lehet nálatok otthon, ha éjjel 11:30-kor azzal foglalkozol, hogy engem kioktass, ahelyett, hogy bájos, fiatal nejed más jellegű igényét elégítenéd ki! :-)
Veled ellenében én nem vagyok ilyen hanyag a "házi munkát" illetően, így most biztos nem fogok neked semminek sem utána járni.
Mint mondtam, jó párszor tettem ide adatokat (tavaly és idén év elején), de ebbe már totál belefáradtam, ráadásul nem is érzem értelmét.
Mi (tivolival) és ti (mindannyian) olyan iszonyú messze vagyunk gondolati szinten egymástól, hogy nincs értelme győzködni egymást.
Te (és mások se) soha nem fogtok meggyőzni engem semmiről, hacsak azt én a saját bőrömön nem tapasztalom.
Érted bundi? Nekem nem elég az írott sajtó, mert egyiknek sem érdeke, hogy az igazságot felfedje.
Ez a legnagyobb baj ebben az országban, hogy a média vagy ide, vagy oda húz. Nincs egyetlen pártatlan sem.
Az egyik szépíti, a másik befeketíti.
Tehát felesleges hivatkozni ilyen vagy olyan cikkekre, adatokra, mert bármelyik lehet kozmetikázva.
És teljesen felesleges egymást cikizni, szidalmazni, mocskolni, mert azzal csak saját magát égeti és járatja le az ember.
Az én szellemi képességeim köszönöm szépen jól vannak, akárcsak a diplomám, itt mögöttem a polcon, a szakmáim és képesítéseimmel egyetemben. Értelmezési problémáim nem igazán szoktak lenni, tudom használni a számítógépet :-)
(bár @apibafater hozzászólásból egy bötüt sem értettem :-( )
Sokat és sokfélét tanultam életemben és még többet tapasztaltam.
Ebből kifolyólag úgy vélem, lehet saját véleményem művészetről, irodalomról, szép magyar nyelvünkről, történelemről, szakmákról és még a politikáról is (a felsorolás nem teljes).
Ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy soha nem kellett dörgölőznöm egyik párthoz sem, így saját tapasztalatom és belátásom alapján ítélkezhetem bármelyikről.
Ami pedig a "kiskalóz"-t illeti, a fiam lehet, hogy idősebb nálad, kisöreg! :-)
bundi
@rugacs: itt egy órával kevesebb van...de mindegy...a család meg épp magyarországon, mivel tanítási szünet van...nekem meg dolgoznom kell...úgyhogy én itt maradtam...
"Veled ellenében én nem vagyok ilyen hanyag a "házi munkát" illetően, így most biztos nem fogok neked semminek sem utána járni.
Mint mondtam, jó párszor tettem ide adatokat (tavaly és idén év elején), de ebbe már totál belefáradtam, ráadásul nem is érzem értelmét."
hát épp erről beszéltem...ugye nem itt nem most, hanem mindig máshol...
az éjszakázás meg rossz szokás...a tervleadások miatt rászoktam, és mivel borult emiatt a bioritmusom, elég nehéz elaludnom... más...
"És teljesen felesleges egymást cikizni, szidalmazni, mocskolni, mert azzal csak saját magát égeti és járatja le az ember."
ha jól emlékszem én csak cikizlek, és csipkelődöm...az ostobázás és a többi az nem az én stílusom...a kiskalóznál messzebb nem nagyon mentem...
és nem meggyőzni akarlak, ha nem vetted volna észre, csak kíváncsi lennék, te illetve ti mire alapozzátok azokat amiket írtok...sugalltok...mert amiket írok, azokhoz mindig hozzáfűzöm a forrást is...csak hogy lásd, nem a saját kútfőből vannak az adatok...
de ennyit erről...egyébként a kor nem minden hidd el...lehetsz tőlem 70 éves is...nem a kort szoktam tisztelni...
rugacs
@nemjoezigy: Nem vitatkozom veled.
Azért annak, hogy ma is ugyan úgy lopnak, szélhámoskodnak, stb. lehet az az oka, hogy már elődeiktől (lásd szocializmus) is ezt látták.
Rossz példát mutattak az ősök.
De nem csak ők...
Ha kitekintesz a nagyvilágba (főleg nyugatra), azt látod, hogy hozzánk képest mekkora a jólét.
De azt már nem gondolja végig senki, hogy náluk nem volt szocializmus közel 40 évig, amikor az embereknek nem volt magántulajdona, nem tudtak gyűjtögetni, legalábbis közel sem úgy, mint nyugaton.
S bár a nyugatiak is végigmentek azon az úton, mint mi most, de nekik erre volt + 40 év előnyük.
Nálunk a vezetők RÖGTÖN akarták a vagyont, a hatalmat, a jólétet, nem bírták kivárni az éveket. És ez vonatkozik minden vezetőre, nem csak a politikusokra.
Hosszú, összetett és bonyolult ez a téma, itt meg nincs erre se hely, se idő.
Cukkini
Mitől lennék én tehetséges, amikor is egységes mindenre kiható hűtlen rímeim elhagynak, rímtelenül leül, leülnek írásaim a sötét mélybe, és ott hirtelen meghalnak?
Mitől lennék én tehetséges, nevetséges félreértelmezhető, alig elemezhető, mindenkit megvezető tetőtlen mondataimmal?
tivoli
@rugacs: ma, 08:50
Ez az írás nagyon, de nagyon ott van. Adja a kulcsot, hogyan lehetne kilábalni a mostani adósságspirálból.
bundi
@rugacs: csak lózung az egész...
@tivoli: oké...merre keressem a kulcsot...semmi konkrétum...csak ködös hablaty, ami megpróbálja alátámasztani a kedves vezető keleti nyitásos agymenését...
"Ennek vetett véget négy éve az Orbán-kormány, amely a gazdasági helyzet több-kevesebb sikerrel véghezvitt stabilizálásával az alapokat igyekezett megszilárdítani."
milyen stabilizálásról beszél?
én a szakmám miatt ezt abban mérem, hogy a zembereknek mennyi lehetősége van arra, hogy a saját életkörülményeiken javíthassanak...
pl mennyi a kiadott építési engedélyek száma...ez mutatja többet vagy kevesebbet tudnak fordítani saját magukra mint az előző évben...
www.mfor.hu/cikkek/Szertefoszlott_a_remeny_harom_sugara_____lakasepites_idehaza.html
nézd át az ábrát...
vagy itt a ksh...
www.ksh.hu/lakasepitesek_epitesi_engedelyek
vagy itt..
www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_zrp001.html
más...
"A versenyképesség erősítése érdekében most a kormány a külpolitikát is gazdaságközpontúvá áramvonalasítja. "
ezt a keleti nyitást tolják már 3 éve...ha nem több...eddig mennyivel nőtt a keleti piac?
mandiner.hu/cikk/20130711_varga_mark_a_keleti_nyitas_kudarca
vagy itt...
jozanparaszt.info/cikkek/malacpersely/kudarc-a-keleti-nyitas-mar-a-miniszterium-is-atgondolna.html
erre mondjátok, hogy a gazdasági helyzetet stabilizálta?
"a keleti országokba irányuló magyar export visszaesett a tavalyi évben, a nemzetgazdasági miniszter erre a múlt héten egy rendezvényen hívta fel a figyelmet. Varga Mihály utalt arra is, hogy a külgazdasági stratégia új irányai felülvizsgálatra szorulhatnak. A keleti nyitástól és a kereskedőházak létrehozásától pedig fölösleges csodákat várni. Addig legalábbis semmiképpen, míg a magyar kis- és középvállalkozások annyira tőkeszegények, hogy még közvetlenül a régiónkba sem képesek exportálni."
ezt varga mondta...nem valami kutyaütő libsibolsi...
bundi
@tivoli: olvcasgasd az előbbit...mert ez a valóság...meg az, hogy ha most az unióval a hadba száll a vezér, és kivezeti az országot a keleti kánaánba, mindenfelé meg kell majd fizetni az uniós védővámot...mert az összes környező ország lassan az unióhoz tartozik...
és mindenhova útlevéllel vízummal lehet csak majd menni...na akkor lesz majd igazán elszigetelve az ország...
és tudom akkor sem a vezér lesz a hibás...nem nem ő...hanem a külügyminiszterek, meg a konzulok, mert ők nem lendítették fel a keleti piacot...ti meg tapsikoltok rugaccsal ehhez boldogan...
és ennek a maradéknak tett be most az oroszok...és nem az unió...embargója...
és most te jössz...
"Ez az írás nagyon, de nagyon ott van. Adja a kulcsot, hogyan lehetne kilábalni a mostani adósságspirálból."
ugyan kérlek világosíts fel...miről is beszélsz?
mert én erről...
hvg.hu/gazdasag/20130716_Kereskedohaz_Varga_Miniszerelnokseg
rugacs
@bundi: Nem tudom, mire fel vagy úgy elszállva magadtól?!
Az építőipar a fekete gazdaság fellegvára!
Plussz a legtöbb adót ott csalják el!
A körbetartozásokról nem is beszélve!
Meg a bedolgozók átveréséről!
A te meg az ország gazdaságpolitikája homlokegyenest az ellenkező: te minél több munkát akarsz minél kevesebb adózással, a kormány meg minél több bevételt az építőiparból.
Ez antagonisztikus ellentét!
Szerintem maradj a kaptafánál, foglalkozz azzal, amihez értesz.. Értesz?
rugacs
@bundi: Lehet, hogy a kor (neked) nem számít.
De tőled, korodhoz képest több értelmet vártam volna!
Mégis mit szeretnél, hogy írják le neked érthetőbben? Jobbra, balra hány centi, felfelé hány coll, s köbméterben mennyit kell hozzá adni?
És ha készen van, mennyit tudsz elszámolni, félrerakni, megspórolni, eldugni?
Mázlid van, hozzátok még nem vezették be az online pénztárgépet!!
bundi
@rugacs: nem gondolod hogy ezzel csak magad egeted? Tervezessel latvanytervezessel foglalkoztam ott...epiteszirodam volt... A beadott tervek szama a 2008-9 es 40-50 000 rol 7 000 csokkent orszagosan...az egyetemi,onkormsnyzati munkaink tobb ev elokeszites utan beragadtak... Amikrol tudtam korbetartozasokrol azok nagyreszet akkor az allam generalta a visszatartott ki nem fizetett de bedogadott szamlakkal...egybkent ezva stilusod az amelyik a nem megalazo?
rugacs
@bundi: Bizony!
Én égetem magam? Mivel? Hogy azt feltételeztem, hogy mérnöki végzettséggel megértesz egy egyszerű, hétköznapi nyelvezetben írt cikket? Közölted, hogy a kort nem tiszteled. Oké. Akkor mit tisztelsz? És én mit tiszteljek benned? A korodat nem fogom, a felfogó képességedet sem, a fentiek végett. A szakmai hozzáállásodat nem ismerem. A stílusodat igen, de azt inkább hagyjuk...
Kevesled a munkád? Nem vagy egyedül. Netán azt hitted, a válság csak téged fog elkerülni? Mit szóljanak a munkanélküliek, főleg a diplomás munkanélküliek?
Ha van diplomád, tapasztalatod, nyelvtudásod, akkor van lehetőséged is. Nem biztos, hogy pont itt, hanem lehet, hogy néhány országgal arrébb. Nem kell ettől hanyattesni. Az Apám a rendszerváltás előtt is odament, ahol munkát kapott. Volt vagy 3 aranydiplomája. A család maradt a helyén (vagy mentünk vele). Volt, hogy 4-en 4 fele voltunk.
Vagy az a problémád, hogy kritizáltam az építőipart? Van néhány bedolgozó cimborám, akiket egy csomó alkalommal jól átvertek. Volt akit itthon, volt akit Németországban - magyar vállalkozó! Nem az államnak dolgoztak. És többnyire nem is az volt a gond, hogy a megrendelő nem fizetett! Hanem a fővállalkozó.
Szerintem pedig nagyon szépen beszélek, bár jobban érezném magam, ha nem kéne minden szót külön megmagyaráznom! Nem vagyok tanár, nem is akarok az lenni, nincs is hozzá türelmem. A hasonló intellektuális képességekkel rendelkezőkkel könnyebb...
Talán veled is egyszerűbb lenne, ha nem keresnél a kákán is csomót!
m.macskosz
@bundi: Irigylésre méltó a türelmed, de gyöngyöt...?
bundi
@rugacs: biztos, hogy apád ilyenkor büszke lenne rád?...
mert mi van, ha van diplomám, esetleg több is...mi van, ha abban az országban ott, nem került el a válság, mi van, ha voltam diplomás munkanélküli... mi van, ha lehetőségem is volt...nem ott jónéhány országgal arrébb...mi van, ha nekem sem fizetett valaki...nem a fővállalkozó, hanem a megrendelő...a fideszes forradalmi pécsi önkormányzat...mi van, ha még a pert is megnyerte a fővállalkozó ellene, csak mire az egész a végére ért, a generálkivitelező cég bedőlt...és pénz az ablakban...mi van, ha ez vagy hasonló többször is megtörtént...és mi van, ha ezek után kétkedéssel fogadom azok szavait, akik ezt megtették ...mert például... a varga kijelentését cáfolod?
"a keleti országokba irányuló magyar export visszaesett a tavalyi évben, a nemzetgazdasági miniszter erre a múlt héten egy rendezvényen hívta fel a figyelmet. Varga Mihály utalt arra is, hogy a külgazdasági stratégia új irányai felülvizsgálatra szorulhatnak. A keleti nyitástól és a kereskedőházak létrehozásától pedig fölösleges csodákat várni. Addig legalábbis semmiképpen, míg a magyar kis- és középvállalkozások annyira tőkeszegények, hogy még közvetlenül a régiónkba sem képesek exportálni."
oké... mondom te penge vagy...mutasd, meg mire fel ez a nagy optimizmus...
mire alapozod, hogy most az orosz embargó idején egyre nő az ország exportja a régi új testvéri nép felé...
ez a kákán is a csomó keresése?
kinek higgyek...vargának? matolcsynak? a vezérednek?
"Nem tudom, mire fel vagy úgy elszállva magadtól?!"
kérded...lehet hogy el vagyok szállva... tegyél helyre...mutasd meg, rosszul tudom...és mégis van értelme ezt a nagy testvériséget erőltetni, és az oroszoknak az az ország ott nem csak a kapcarongya lesz, akit kihasznál, hanem a partnere...
mondom a lehetőség előtted áll...
esetleg mond meg hol találok erre példát...mert az elmúlt héten egy hivatkozást eresztettél csak meg ...ezt a mno-s cikket...de azt is minek...?
gödörben
@nemjoezigy: Mert a hosszú távú cél az ország megtisztítása a magyaroktól.
esdi
utalva az előttem szólókra, valóban működik a kukta: Aki akar és tud - elmehet. A maradék tömeg elég lesz arra, hogy, éhbérért kiszolgálja az új urakat. Idő van, hatalmuk megingathatatlan - akkor a határokat is le lehet zárni.
rugacs
@bundi: Látom nagyon kétségbe vagy esve.
Rögtön és azonnal akarod a megoldást.
Pedig arra még biztos várnod kell egy kicsit.
A politikában (sőt a gazdaságpolitikában) általában nem oldódik meg minden gond egyik pillanatról a másikra.
Keletre nyitni, keletre exportálni szükséges - szerintem. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy nyugatra a mostaninál sokkal szebbet, jobbat, többet már nem igazán van lehetőség.
Az új piacok keresése egy folyamatos feladat, piacot találni sokkal könnyebb, mint azt hosszú távon meg is tartani.
Az, hogy egy évben az export visszaesett és újra vizsgálják a kiviteli stratégiát, nem jelent katasztrófát, s főleg azt nem jelenti, hogy felesleges volt belevágni.
A világ állandóan változik, hogy egy ország mindig megtalálja benne a helyét, stratégiát kell időnként változtatni. De ez eddig is így volt, ezután is így lesz.
A szomszédok most vitáznak (háborúznak) egymással, nem lenne szerencsés sem egyik, sem másik ellen fordulni.
Optimizmus: igen, úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna.
Én biztos, hogy nem fogom jobban érezni magam attól, ha ezerrel szidom a rendszert, a kormányt (és támogatóit) és várom szájtátva a megoldást, a jobb létet, lehetőleg már holnapra.
Ráadásul más alternatíva sem ismert, hiszen választáskor a kormányváltó "erők" nem éltek a lehetőséggel. Sőt, azóta is marják egymást. És akkor arról még nem is szóltunk, hogy programjuk sem volt.
Tehát most akár tetszik, akár nem hozzá kell szoknod, itt most a Fidesz politikusai döntenek sorsodról, vagy mint az előttem szólok mondták: el lehet menni.
Ja, és persze lehet itt lázadozni is, bár sok foganatja úgy sem lesz.
És van még egy lehetőség: hozd a lóvédat és az eszedet meg a nyerő ötleteidet, mutass kiutat tettekkel a politikusoknak a válságból, hogy kell ezt csinálni gyorsan és hatásosan. Csinálsz pár tőkeerős céget, adsz munkát pár 10-100 ezer embernek, hozod a piacot, viszed a nyerő árút, gyorsan visszafizeted az mszp meg a Fidesz által felvett pár tízezer...
bundi
@rugacs: oké...nézzük az utolsót...tételesen...
nem sajna nem vagyok kétségbe esve... a legnagyobb gondom, hogy kezdem élvezni az életet itt...és most az "otthoni" gondok közül az a dilemma, hogy a házat eladjuk-e vagy sem...tudod túl nagy és most csak áron alul lehetne szabadulni tőle...de benne van a pakliban, hogy vajna után szabadon megtartjuk, és nyugdíjas éveinkben ott leszünk...mondjuk ennek túl kicsi a valószínűsége...de nem lehet kizárni...oké...most enteróztam kicsit...(aktuálisan szandokan)
ha régebb óta itt vagy, talán tudod mi ez...
de visszatérve a témához...
" Látom nagyon kétségbe vagy esve.
Rögtön és azonnal akarod a megoldást.
Pedig arra még biztos várnod kell egy kicsit.
A politikában (sőt a gazdaságpolitikában) általában nem oldódik meg minden gond egyik pillanatról a másikra."
tudod vezérednek ez az agymenése 2010-ben is fellelhető volt...
index.hu/belfold/2010/11/05/orban_keleti_szel_fuj/
és erre fel te most jössz ezzel? rögtön? azonnal?
szerintem úgy kb 3-4 év türelmes várakozás azért nem jelenti azt, hogy én hú de remegve várom az eredményeket...
nem gondolod?
vagy szerinted, mennyit kell várni legalább a stagnálásra... mert amire hivatkoztam, abban inkább arra hivatkozott tisztelt varga úr is, hogy hanyatlás, meg, visszaesés...de gondolom azért elolvastad, remélem...
mint írod...
"Az új piacok keresése egy folyamatos feladat, piacot találni sokkal könnyebb, mint azt hosszú távon meg is tartani."
oké legyen igazad...könnyű feladat...
de most 2014 van... három-négy év kevés erre a könnyű feladatra?...oké...akkor mennyi kell...?
mert most még egyenlőre csak a keresésről van szó...nem a megtartásról...sőt az eddigiek is visszaestek...
ja és más...
"Tehát most akár tetszik, akár nem hozzá kell szoknod, itt most a Fidesz politikusai döntenek sorsodról, vagy mint az előttem szólok mondták: el lehet menni."
ha nem esett volna le a tantusz...én per pillanat londonban élek, a golders hill park mellett... tehát a...
bundi
@rugacs: elnézést ezt nem hagyhattam ki...neked is lemaradt a vége...de gondolom te sejted, hogy én mit akartam írni...mert sajna nekem lövésem sincs te mit szerettél volna mondani...
"Én biztos, hogy nem fogom jobban érezni magam attól, ha ezerrel szidom a rendszert, a kormányt (és támogatóit) és várom szájtátva a megoldást, a jobb létet, lehetőleg már holnapra."
hidd el én sem érzem jobban ettől magam, de a legkomolyabban...kíváncsi vagyok mire is alapozzátok ezt a féktelen optimizmusotokat..
mert én inkább úgy érzem magam, mint az, aki próbál figyelmeztetni, hogy ugyan ne vágjátok már magatok alatt azt a fát... mert nem igazán lesz jó vége...
vagy mint az alábbi videóban...ne akarjátok már lefejelni az eu-t keményebb az nálatok...hidd el...
www.youtube.com/watch?v=aHcNgxQ2waE
rugacs
@bundi: Látod végre színt vallottál. Túl vállaltad magad? Mi a fenének kell egy óriási ház? Megalomániás vagy? Szidod a kormány politikáját, nem tetszik a zsebredolgozás, de te mit csinálsz? Ugyanazt. Ha házat építesz Magyarországon, akkora kell, mint amekkora Amerikában szokás.Nem lenne ezzel gond, ha utána nem nyavalyognál. Nem tetszik a politikai irányzat, de te már átálltál a megrontók közé. Elmentél a jóvilágba, de kritizálod az itteni életet. Te elmenekültél, ahelyett, hogy tettél volna érte. A te mentalitásod, hogy neked jobb legyen, mindegy hova kell menni érte. A jólétért feláldoztad a magyarságodat. Az én mentalitásom, hogy itthon maradok és teszek azért, hogy itthon legyen jobb, de legalábbis úgy élhessek, hogy ne London, vagy Brüsszel mondja meg, hogy hogyan éljek. És nekem nem kell nagy ház! Nem kell akkora, hogy elvesszünk benne, meg az identitásunk is.
rugacs
@bundi: "ne akarjátok már lefejelni az eu-t keményebb az nálatok...hidd el..." Na főleg ez nem tetszik, amikor az ember elmenekül, aztán nem sokkal később már a messzi távolból osztja az észt!
Látom, már sikerült beilleszkedned annyira, hogy már közéjük valónak érzed magad. Vallom, az ilyen jobb is ha elmegy, maradjon is inkább kint mindörökre. Ilyenek mindig voltak, mindig máshova vágytak és ha maradtak, tették tönkre a nemzetet. Mert a magyar kevés volt neki. Többre tartja magát. Szerintem próbáld az észt az ottaniaknak osztani. Ha jól tudom, az anglikánusok meg azt nem szeretik, hogy egy jöttment akarja megmondani nekik mi merre hány méter. Ha ott okoskodsz sokat, hontalan leszel. A magyarok nem fogadnak vissza, az ottaniak nem fogadnak be. Megérdemelnéd.
bundi
@rugacs: tehát...mivel nem tudod magyarázni a keleti nyitás politikájának sikertelenségét...mert a négy év alatt visszaeső export tekinthető annak...ezért most jössz ezzel...mármint hogy én miért is vagyok rossz...
csak csöndben kérdem...édesapáddal a kapcsolatotok rendben volt?
"Ha van diplomád, tapasztalatod, nyelvtudásod, akkor van lehetőséged is. Nem biztos, hogy pont itt, hanem lehet, hogy néhány országgal arrébb. Nem kell ettől hanyattesni. Az Apám a rendszerváltás előtt is odament, ahol munkát kapott. Volt vagy 3 aranydiplomája. A család maradt a helyén (vagy mentünk vele). Volt, hogy 4-en 4 fele voltunk."
mert ezek után kissé furán hangzik a támadásod...
"Nem tetszik a politikai irányzat, de te már átálltál a megrontók közé. Elmentél a jóvilágba, de kritizálod az itteni életet. Te elmenekültél, ahelyett, hogy tettél volna érte. A te mentalitásod, hogy neked jobb legyen, mindegy hova kell menni érte. A jólétért feláldoztad a magyarságodat. "
vagy ez a szösszenet...
"Vallom, az ilyen jobb is ha elmegy, maradjon is inkább kint mindörökre. Ilyenek mindig voltak, mindig máshova vágytak és ha maradtak, tették tönkre a nemzetet. Mert a magyar kevés volt neki. Többre tartja magát."
tehát a számodra oly kedves személyeskedés helyett térjünk vissza a témához...mire is alapozzátok, vagy alapozod ezt a fene nagy optimizmusod?
mert mint látod négy év nyitogatás kilincselés a keleti testvérek felé...és az export esik vissza...nyugodtan hivatkozhatsz más írásokra is...
vagy neked is csak a lelkesedésed töretlen?
az agyad belebicsaklott a kihívásba?
www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ
tudom ezt már számtalanszor megtetted máshol, és másnak...de ha megtisztelnél azzal, hogy az isteni fényt felvillantod, hadd sütkérezzen benne a hozzám hasonló tudatlan is...pls...
bundi
@rugacs: egyébként csak egy kérdés...kedves fiad neve nem balogh orbán viktor?... mert az sok mindent megmagyarázna...
kukac50
A Valóságot a Fideszhez közeli média miért nem közvetíti?
Toby
@kamazuka: Az összes, parlamenti létszámcsökkentésből származó kirúgott csicskának jó pénzes helyeket talált/csinált a qrmány ! Tehát ismét ott vagyunk eltartott paraziták tárgyában, mintha 386 darab lenne a képviselői csicskalétszám !
bundi
@rugacs: ahogy elnézem ez a balogh orbán viktor talált...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.