A Fidesz-kormány elkötelezett az európai uniós tagság mellett – reagált a kormánypárt sajtóirodája a Demokratikus Koalíció (DK) alelnökének szerdai nyilatkozatára.

Niedermüller Péter az MTI-nek arról beszélt, pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya Magyarországnak az Európai Unióból való kilépését, eltávolodását készíti elő.

A Fidesz sajtóirodája erre reagálva közleményt juttatott el az MTI-hez, úgy fogalmazva, hogy a Gyurcsány-Bajnai-kormányok behódoltak az Európai Uniónak, és nem egyszer "hátba támadták saját hazájukat".

A Fidesz-kormány ezzel szemben egyenrangú partnerségre törekszik, és kiáll a magyar nemzeti érdekek mellett – írták, kiemelve, hogy "a jövőben is meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést, a magyar földet és az európai uniós támogatásokat, de elkötelezettek vagyunk Magyarország uniós tagsága és az uniós normák mellett". A Fidesz szerint Magyarország számára nincs más ésszerű választási lehetőség, a kilépés beláthatatlan gazdasági következményeknek és munkanélküliségnek tenné ki az országot.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Bizony, mert azonnal összedőlne a szaros kártyavár, ha a zeuból nem jön több lóvé.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
akkor a múltkor miért erőltette ezt az irányvonalat az eligazításon...
"Grandiózus célokat tűzött ki kormánya és főként az immár külgazdaságért is felelős nagykövetek elé a miniszterelnök a szokásos nyár végi külképviselet-vezetői értekezleten. Nemcsak meg kellene ötszörözni az exportképes magyar kis- és közepes vállalkozások számát, de ezeknek piacot is kell találni, méghozzá egyre inkább az Európai Unión kívül. Ez a nagykövetektől Orbán Viktor szerint "kevéssé inspiráló aprómunkát" kíván majd, és másfajta szellemi bátorságot, mint az eddig megszokott okoskodás."
www.origo.hu/itthon/20140825-orban-uj-feladatot-szabott-a-nagykoveteknek.html
vagy én értem ezt rosszul? mert rossz az, aki rosszra gondol?
bundi
egyébként, most hogy nem megy a pénz, már nem is olyan beláthatatlanok a következmények
jancsipapa
Szerintem belátható következményekkel .Elkezdene dőlni a dominósor...
F_Viktor
"a jövőben is meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést, a magyar földet és az európai uniós támogatásokat, de elkötelezettek vagyunk Magyarország uniós tagsága és az uniós normák mellett"

Az EU támogatásokat is megvédik? Ahogyan a MANYUP 3 000 milliárdját?
Az EU normák melletti elkötelezettségekről majd a NATO-csúcson beszélhet a diktátor. Rá fognak kérdezni Merkelék.
Dr. Felipe
Bizony, mert azonnal összedőlne a szaros kártyavár, ha a zeuból nem jön több lóvé.
joopapa
Az a helyzet a mostani gazdasági helyzetben tényleg beláthatatlan következményekkel járna az EU-ból való kilépés!! "Gyurcsány-Bajnai-kormányok behódoltak az Európai Uniónak, és nem egyszer "hátba támadták saját hazájukat". Eddig egy olyan politikus féle volt aki hátba akarta támadni hazáját úgy hívják hogy orbán viktor! www.origo.hu/nagyvilag/20061028orban.html De itt is félre értették hogy mi akart mondani az ő szájával !A földeket megvédi elosztják a haveroknak az uniós támogatással együtt!
KERKA
@bundi: 16.28 Ha egy hosszabb idő után törvényszerűen beszűkül a gazdasági piac, lásd KGST, akkor nem törvényszerű, hogy újabb piacokat kell keresni? Lásd távol-kelet?
F_Viktor
@KERKA: KGST nem tudom hogyan került képbe, de tagországaiban a gazdasági átalakulást megelőzte egy komoly politikai fordulat.

Távol-kelettől ne várj csodát, nem középkori állapotok vannak ott sem, piacot 15-20 éve zömében Amerika, s most már Kína uralja.
m.macskosz
@KERKA: ma, 17:09 Ebben tökéletesen igazad van, de elképzelni nem tudom, mi az, amit Kínába exportálhatnánk.
F_Viktor
@m.macskosz: Szerencsi hungarikum csoki-hegyeket? :-)
m.macskosz
@F_Viktor: Gondolod, hogy piros-fehér-zöld szalaggal átkötve konkurálnánk a Milkával?
F_Viktor
@m.macskosz: Mint Hungarikumot, Orbán és a fityesz megvédi mindenkitől.
Lesz Milka-karaktergyilkos-felelős, s mindjárt szabad lesz a keleti piac.
volvós
Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves Barátaim !!!
Ne azt nézzék, amit mondok, hanem amit teszek !!!
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok...
Ki kér még szotyit ???
volvós
@m.macskosz: Hihihihihi !!! KÈZZEL fogható ???
Remélem, napról-napra jobban !!!
volvós
@m.macskosz: Jobb, mint eredetileg a fakéz...:-)))
De örülök !!! Gratula a gyorsaságnak !!!
m.macskosz
@volvós: Nagy túlélő vagyok! :)
És, hogy a cikkre is reagáljak:
pávatánc ide, ne azt nézzék oda, Orbánt már nem lehet követni.
volvós
@m.macskosz: Félö, hogy keserü vége lesz !!!
human
Orbán addig nem lép ki az EU-ból amíg abból profitálhat. Amint populista politikája a pénzhiány miatt kezd meggyengülni felveti, hogy az EU-n kívül is van élet és kilépteti az országot.
volvós
@human: Egyenlö az államcsöddel, a megsemmisüléssel...
human
@volvós: Se baj. Majd jurtát építünk, nyereg alatt puhítjuk a húst és mellé kumisz szürcsölünk. Orbán és slepje pedig a bahamákon forgatja a pénzünket.
Manhattan
Annyiszor mondta, hogy már el is hiszi: övé az ország. Nélküle nem lenne itt semmi, ha ő nem volna, már rég nem értene senki magyarul. Először csak poénnak hitte, mára már elhiszi. Pedig, nem lehetett könnyű: kezdetben tükör előtt kellett gyakorolni, hogy el ne röhögje magát - ma már megy magától is, mint az ágybavizelés.
Királynak képzeli magát, és alattvalónak mindenki mást. Nem minden ok nélkül: amíg a legtöbben alattvalónak hiszik magukat, addig tényleg ő a király.
human
@Manhattan: Azért a sanda vigyor gyakran ott ül a szája sarkában, mikor tudja hogy éppen hülyíti az embereket.
hetöndöe
@human: Én is mindig ezt sunyi vigyort látom a szája sarkában.Nagyon jól tudja ez a szarházi,hogy mit csinál és ez tudatos cselekvés részéről.Egyetlen dolog fontos számára,uralkodni mindenkin és minden anyagi erőforráson.
kukac50
A pénz kell, a közös törvényeket meg nem tartja be Orbán,mindig mellé beszél.
bundi
@KERKA: és ezt úgy kell csinálni, hogy behívja a vezér a külügyi képviselőket és megmondja nekik a frankót?
"Grandiózus célokat tűzött ki kormánya és főként az immár külgazdaságért is felelős nagykövetek elé a miniszterelnök a szokásos nyár végi külképviselet-vezetői értekezleten. Nemcsak meg kellene ötszörözni az exportképes magyar kis- és közepes vállalkozások számát, de ezeknek piacot is kell találni, méghozzá egyre inkább az Európai Unión kívül. Ez a nagykövetektől Orbán Viktor szerint "kevéssé inspiráló aprómunkát" kíván majd, és másfajta szellemi bátorságot, mint az eddig megszokott okoskodás."
talán ennek más módja is lenne...nem gondolod?
bundi
@volvós: pontosabban rizsát a rizs helyett...mert magyarországon abban van csak túltermelés...
mekkelek
Amíg az EU-ban következmények nélkül marad a királyság kiépítése és a pénzek saját/baráti zsebekbe csatornázása addig nyugodtan pávatáncolhat. Ha valamit csinálna az EU akkor sem lépne ki mert az aranytojást tojó tyúkot nem akarná elengedni - meg akkor a népharag is elsöpörhetné a mocskos sleppjével együtt - hanem egy darabig behúzná fülét-farkát és keresné a kerülõutakat, joghézagokat.
Azt viszont meg kell hagyni hogy OV volt az egyetlen, aki itthon nem becsülte alá az emberek hülyeségét, és már teljesen nyíltan talicskázzák az adófizetõk pénzét, mintha a sajátjuk lenne és a nép még köszönettel is tartozna érte.
Cukkini
Van egy erős, rámenős kormányunk, a mi fiúnk. Merkelnek a nevetése, viselkedése elárulja, hogy retteg Orbán Viktor úrtól. Nem akar vele ujjat húzni. Tudja: Magyarnak az esze nyúlik, akár mint a csúzli, és legalább annyira veszélyes.
Mi magyarok ha megdugjuk az orrunkat, képesek vagyunk Kovács "Bélák" lenni, aminek Putyin megint kimondhatatlanul s lankadatlanul örül, és tanul belőle. Ezért hazánkba, magyarországba be nem lőne egy rakétát sem?
Putyin a mi testvérünk, a mi mozgó testrészünk.
Észre se véve, Putyin plasztikai sebésze, átszabta az elnök úr arcát a világgal együtt? Jaj-jaj: Nem írtam én furcsát, olyan fura csúnyát?
Cukkini
Tisztelt ide írogatók.
Uralkodjatok magatokon,
és ne uralkodjatok másokon.
Páros kézzel kapkodjatok az orcátokhoz,
s őszinte békével álljatok más országokhoz.
coyote3
Ezeknek olyan vastag a bőr a képes felükön, hogy a vidia fúró kicsorbulna rajta...
dzurinda
@mekkelek: Amíg ilyen a társadalom, mint ezen a videón, addig tökéletesen érthető, hogy a populizmusra vevők az emberek:
www.youtube.com/watch?v=8ALKq4tVuUQ
KERKA
@bundi: 01.21 Ennek a szövegnek a lényegét(szóról szóra) meghallgattam a Szíjjártó Lángészpéter előadásában is. Jót röhögtem rajta. Nem véletlenül dobtam be a témát, kíváncsi voltam a reagálásokra.:))
KERKA
@F_Viktor: 17.26 A KGST felbomlásának egyik kiváltó oka a gazdasági piac beszűkülése volt. Termeltünk, de raktárra( Hofi vicce de igaz volt)
Ha az EU-ból való kilépésünk (ha lenne ilyen) bekövetkezne, annak is egyik oka az lenne, hogy a termékeinket nem tudjuk értékesíteni, mert a többi tagállam jóval olcsóbban és hatékonyabb eszközökkel állítja azt elő. A párhuzamot a KGST_és az EU között ezért vontam össze. Ez tőlem csak egy felvetés volt, viszont elég sokan reagáltak, mint látom:))
KERKA
@m.macskosz: Libát , kacsát, tyúkot, marhát. És egy csomó műanyag hulladékot, amiből a kínaiak büdös ruhákat gyártanak, és mi megvesszük:))
KERKA
@m.macskosz: lemaradt: válaszom a tegnap 17.31 kommentedre:))

viccen kívül ezt exportálunk Kínának, még be is kommenteltem kb 1 hónapja, hogy mi is megtudnánk enni a szlovák csirkék helyett:))
m.macskosz
@KERKA: "válaszom a tegnap 17.31 kommentedre:))"
Jókor szólsz, már rákerestem magamtól. :)
Érdekes dolgok ezek. Csányi exportál oda, ahova akar,
importál, ahonnan akar, a nép egyszerű gyermeke meg azt eszi, amit kap...
...külhonból.
Toby
A gengszterkormány csak addig elkötelezett az eu-s tagság mellett, amíg az unióból dől a lé és azt Lézer osztogathatja szét ! Meg amíg a hazai beruházások 97 %-a (!) uniós pénzből működhet ! Mert Magyarország még annál is jobban teljesít !
kukac50
Ha elkötelezett akkor minden szabályt tartsanak be!
Minden forint oda kerüljön ahova az unió szánta az útólsó forintig.
Vadlaci
Elkötelezettek vagyunk az uniós tagság mellett, de az unió embargója sérti érdekeinket, ugyanakkor jöhetnek az Eu támogatások, amelyek nem sértik érdekeinket. Egyik sem zárja ki ugyan a másikat, de így egy csokorban kissé fura. Nemde? Ugye tetszik érteni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.