Miközben a balti államok és Lengyelország szerint Oroszország háborút folytat Ukrajna ellen, addig Orbán Viktor puhábban fogalmaz.

Orbán Viktor korábban is azt emlegette, hogy az EU „lábon lőtte magát" az oroszok elleni gazdasági intézkedésekkel, most pedig a tervezett szankciókról mondja, hogy önbecsapás megoldásnak hinni őket – írja a Blikk.

"Egy olyan kis országnak, mint mi, erősen meg kell fontolnia, hogyan fogalmaz" – magyarázta a lapnak Horváth Márton közgazdász, hozzátéve, hogy a paksi atomerőmű bővítését 10 milliárd eurós (3150 milliárd forint) orosz hitelből akarjuk finanszírozni, illetve a földgáz is 80 százalékban is onnan érkezik.

Másrészt az orosz piac is fontos lehet Magyarországnak, hiszen tavaly 752 milliárd forint értékben adtunk el ott árut.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lajospapa
Emlékszik valaki arra, hogy a hitleri Német Birodalom és Magyarország között ott volt Ausztria meg Csehszlovákia. Aztán meg nem volt. Aztán meg 1944 márciusában a határ sem volt. Aztán meg felszabadítottak... De ezt már az oroszok. Most még ott van közöttünk Ukrajna. És erős vár a mi Istenünk! De az is jó lenne, ha néha befognánk a szánkat! Akár Brüsszel felé, akár Moszkva felé. Meg kacsintgatni sem kell..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Orosz pénzből volt finanszírozták a választásokat is mire számítanánk?.
Arra,hogy neki megy a kaszának?
coni
Az EON adóssága a Gazpromnak és a 10Mrd Dollár hitel erősen befolyásolja a kormányunkat. Élelmiszer exportunk nem jelentős és cserébe uniós kártérítést kapunk.
De katonai biztonsági szempontból nem megnyugtató az oroszok jelenléte Ukrajnában és ez fontosabb minden gazdasági előnynél.
DR Eric CARTMEN
Nem kéne erre a BLIKKre is valami jófajta különadót kitalálni???
Yoda69
Paksra jobb a keresztet vetnek orbanek.
perfekt
Horváth mester--hogy érti azt,hogy kis országként,erősen meg kell gondolnia-hogyan fogalmazza meg mondanivalóját?Vagy le van tiplizve az üzlet vagy nincs?Amennyiben tiszta üzleteket kötünk--legyen az bármilyen -állam--mi félnivalónk van?_Valami nem stimmel a Paks ügyben az biztos!Miközben nagyjaink--sorra küldik el a pécs-ába Európa kormányait-és- közben, Fifti bácsi az oroszok lábához dörgölődzik?Háború--az háború---,és a szar az dísz dobozva csomagolva is ugyanaz.Már bocsánat a vulgáris szavakért!
Január
Valamit nem értek, itt csak sugallják az orosz jelenlétet, vagy tényleg Ukrajnában vannak és harcolnak? Amennyiben az utóbbi az igaz, valami gyenge bizonyítékot illene közölni a nagyérdeművel a hihetővé tétel érdekében, mert így csak rémisztgetésnek tűnik a sugallat.
Január
@Január: Már csak azért, mert a Majdanon a polgárháborút kirobbantókról bizony a sajtó összeszedett némi képanyagot amivel bizonyították, hogy az illetők ott voltak Afganisztánban, Líbiában stb. Igaz hamar eltűntek ezek a bizonyítékok, és nagy a csend...
lajospapa
Emlékszik valaki arra, hogy a hitleri Német Birodalom és Magyarország között ott volt Ausztria meg Csehszlovákia. Aztán meg nem volt. Aztán meg 1944 márciusában a határ sem volt. Aztán meg felszabadítottak... De ezt már az oroszok. Most még ott van közöttünk Ukrajna. És erős vár a mi Istenünk! De az is jó lenne, ha néha befognánk a szánkat! Akár Brüsszel felé, akár Moszkva felé. Meg kacsintgatni sem kell..
Vadlaci
Szerintem az lesz a Putyintól kapott előny, hogy valamelyik új stadionban orosz bíró vezet és megad egy lesgólt, meg egy jogtalan tizenegyest a javunkra.
kkalman
Lehet Orbán és bandája bármilyen okos - nem az -, ez a kétkulacsos politika nem vezet jóra. Lesz ennek szomorú következménye, aminek megint csak a kisemberek lesznek a szenvedői.
Desischado
putyint ismerve én egy fél percig sem szövetkeznék vele, mert előbb utóbb ráfizetünk, ez fix!
mate03
@kkalman: Teljes mértékben egyetértek!
aloe
semmi értelme ,kis országunknak elsőként hőbörögni . ez a bölcs ha hallgatunk egy keveset. 2 hét alatt Putyin elvtárs úgy ideruccanna mint a szél. utána lehetne mondani: hajrá komszomol.!----nagyhatalmi ambíciót nem a kis magyarország fog megállitani.
mariaberta
Eleme a PÁVATÁNC, most éppen egy sasszéra figyel nincs ideje ilyen piti ügyekre.
Hellcat
A nagy szabadságharcos...most nem érzed a lőporszagot viktátorkám? Pedig itt lőnek a szomszédban! Senkiházi majom...a sok birka meg béget neki. Gratulálok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.