Míg a Gyermekrák Alapítvány éveken keresztül a vezető helyek egyikén volt a támogatások gyűjtésénél, most visszacsúsztak a hatodik helyre.

A tetalap.hu összeállításából az derül ki, hogy míg 2013-ban 64 590 felajánló, 221 millió 790 ezer forintot adott nekik, addig 2014-ben 21 147 felajánló, 70 millió 340 ezer forint támogatást nyújtott. Vagyis nagyjából a harmadára esett vissza a befolyó összeg.

A 444.hu hozzáteszi, hogy tavaly az alapítvány számláján 903 millió forint volt. Ezt elvileg egy rákos gyermekeket gyógyító központ létrehozására, illetve egy gyermek-onkoterápiás otthon létrehozására tették félre. Már jó régen, még 2007-ben különítettek el erre a célra 603 milliót, ebből lett – vélhetően a kamatokkal – 903 millió.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
Üdvözlöm az itt lévőket.

Sok - sok mindenért lehet okolni a mostani rendszert, de ezért nem igazán. Az adakozók ráébredtek, hogy ezen kunyerálás egy nagy átverés és az összeszedett összeg töredéke jut csak el az érintettekhez.
Lehetne sorolni napestig a ténykedéseket, bútor, iroda berendezés vásárlás, telefonszámla rendezés, üresjáratok - taxi beütéssel, stb., stb.

Soha nem feledem, amikor egy nagyon beteg kislánynak koldultak anno, ha jól rémlik összejött 1-1,5 millió, melyből 50-80-vagy talán 100 e ft.-ot meg is kapott, a többit leírták költségként. Az érintett át sem vette és teljesen igaza van - volt.
Így van értelme, abból a kicsiből is adni ? Ebben a formában nem igazán. Max személyesen az érintettnek - a kezébe tesszük. Akkor tudjuk és biztosak lehetünk benne, hogy oda került az összeg, ahova szerettük volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Minden alapítvány adakozásokat, sajátosan értelmezettek alapján, hasznosítja saját
vagyonosodása érdekében. Nem kell a SEGÍTÉS rizsa szöveg. Adakozás csak személyes lehet, de nem alapítványokon keresztül.
Desischado
Milyen lény/lények az(-ok) aki egy súlyos beteg gyermektől lop? Milyen kategóriába kell sorolni?! És ezek "keresztények"?! Ha az isten létezik, akkor miért ne bünteti meg őket???
sellő
Tudomásom szerint sok településen van helyi, gyermekintézményi alapítvány, melynek működtetéséhez nem kell külön ingatlant fenntartani. Közvetlen környezetemben az ügyintézéshez helyet ad az iskola, óvoda. Más: a kórházaknál, kórházi osztályoknál, egészségházaknál is működnek alapítványok. Leginkább annak ad a beteg vagy hozzátartozója - netán egy-egy egészségi szempontból nem érintett jó szándékú ember -, ahol kezelik, ápolják, személyes tapasztalata van a körülményekről, a felszereltségről, az egészségügyi dolgozók hozzáállásáról.
hattorihanna
@Desischado: Nem vagyok nagy hívő,de abban hiszek hogy valamikor, valahol,mindenkinek el kell majd számolnia,és utoléri a karmája.
hattorihanna
A cikkhez pedig annyit,hogy meg is értem ha nem adományoztak annyit mint az előző években nekik,azoknak az infóknak a birtokában amik kiszivárogtak az alapítványról,még a 70 millió is sok.A vezetőt el kellett volna távolítani azonnal,és egy új,leinformálható,megbízható embert tenni a helyére.A bizalom biztos hogy helyreállt volna az emberek részéről.
Desischado
@hattorihanna: Úgy legyen, de minél hamarabb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.