A meggyilkolt asszony férje, Kardos Lajos szerint egyetlen pszichológus se vállalja a kisfia kezelését.

A férfi a Borsnak azt mondja, édesanyja halála óta zaklatott állapotban van a fiú, hiszen pontosan tudja, mit jelentenek a folyamatos kihallgatások és a rendőrségi jelenlét.

"Egyetlen pszichológus se vállalja a kisfiút. Azt akarják, hogy önként és dalolva menjen hozzájuk. Ezt egy 11 és fél éves gyerektől, aki az utóbbi időben ennyi mindenen átment, nem lehet elvárni" – mondta Kardos Lajos a Borsnak.

Noha felajánlotta, hogy akarata ellenére is elviszi szakemberhez a gyereket, ezt nem vállalja senki. A fiú attól is fél, hogy minden ok nélkül elveszítheti az édesapját.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gödörben
Felháborító, hogy a gyereket nem hagyják békén. Elég szegénynek az Édesanyja halálat feldolgozni és annak körülményeit, mert gondolom rendesen tájékoztatják minden mozzanatról nem kímélve a kis lelkét. És mi az hogy nem vállalják a kezelését? Erre esküdtek ezek a halálmadár orvosnak nevezett pondrók???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
@Horizont: és Apuka ehhh? Nem a Bors tehet arról, hogy apukának állandóan beszédkényszere van. Az sem igaz, hogy a 11 éves gyermekkel nem lehet megbeszélni, hogy segítségért mennek. Itt akkor azt a környezetet kell megnézni, ahol a kisfiú él. Hogy ezek szerint nem egészséges számára az a környezet, az biztos.
karma1
@Horizont: @vukkocska: Mindkettotoknek igaza van, de lehet, hogy a papanak azert van beszelokenyszere, mert vele ugy banik a rendorseg, mintha o lenne a tettes, szinte az elso pillanattol kezdve. Szerintem burkolt felelmeben ohajt magabol MINDENT kibeszelni, amit normalis esetben egy pszichiater (es nem pszichologus! a ketto nem ugyanaz!) rendelojeben negyszemkozt tehetne meg egy szakember segitsegevel.
De hogy segitsen az apa a gyerekenek, aki sajat maga is ketsegek kozott, bizonytalansagban, a legnagyobb bun elkovetesenek a vadjaval , gyanusitasaval kuzd?

Egyebkent pedig ilyen esetben - kiskorurol leven szo- hivatalbol kotelesek elvinni pszichologushoz, (de en inkabb pszichiaterhez vinnem), mert a Gyamhatosag kozbelep.

Sajnos, az, hogy senki nem akarja vallalni a kisgyermeket, az nem a gyerek, nem is a papaja bune, de nem is a gyamhatosage, hanem a szakembere, akinek pedig pont ilyen kenyes kerdesekre kellene tudni adni utmutatast, lelki segitseget.

Sajnos, en is voltam 30 eves koromban olyan elethelyzetben, hogy pszichologushoz kellett fordulnom, es a masodik alkalommal a szakallas fiatalember a Koranyi (ongyilkos) korhaz rendelojebol szepen hazakuldott, es azt mondta, hogy ilyen sulyos esettel nem talalkozott, mert mindenkinek van valami tampont az eleteben, amire fel lehet epiteni ujra a stabil szemelyiseget. Pedig meg csak ongyi sem akartam lenni, csak par tanacsot akartam tole kerni. (Egy heten belul vesztettem el az egeszsegemet, a munkamat es a szerelmemet. A pasi annyit kert, hogy legalabb az egyik meglegyen a 3-bol, de en ezt nem tudtam produkalni.) A mai napig azt mondom, hogy lett volna gyorsabb megoldas, ha O erti a szakmajat, de nem nagyon erthette, ez volt a baj...:o((
Nil
@karma1: pszichiáterhez semmiféleképpen!!!
Vagy esetleg kevered a két foglalkozást?
Kevés jó pszichológus van és még kevesebb jó pszichiáter.
Ez sajnos a magyar egyetemek nagy hibája
Nil
@karma1: honnan veszed hogy nem tudnék?
karma1
@Nil: Epp azt mondom, hogy ha kapcsolatba tudnal lepni veluk, es tudnal segiteni, az nagyon jo lenne. Nem arra goondoltam, hogy a kepesitesed es a hozzaallasod miatt nem tudsz segiteni, csupan azert nem, mert esetleg nem engednenek az ugyhoz!

Szoval egy kicsit felreertettel!
Meg egyszer nekifutok: Igenis, szerintem Te tudnal rajta segiteni, csak nem biztos, hogy az ugyhoz meg a kisfiuhoz engednenek. Igy erthetobb vagyok?...:o))

Ja, es ugy is ertettem, hogy ez csodalatos dolog lenne a reszedrol!
Nnnnna,...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.