A devizahiteleseket megsegítő első törvényt bírálta csütörtökön kiadott jegyzetében a Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente szerint "a 10 milliós magyar társadalom sokkal többet veszíthet" a törvénnyel, mint amennyit a hitelfelvevők "jó néhány százezres tábora" nyerhet.

A Bankszövetség főtitkára rámutatott: a devizahiteleknél az árfolyamrés visszaírása és az egyoldalú kamatemelések eltörlése legfeljebb 25-30 százalékos törlesztőrészlet-csökkenést jelenthet az ügyfeleknek, vagyis annyit, amennyit az árfolyamgátba való belépéssel is nyerhetnének.

"A mostani mentőcsomag kapcsán viszont az él az ügyfelekben, hogy sokkal többet nyerhetnek. Társadalmilag sajnos ennek a fordítottja igaz" – állapította meg a főtitkár.

Kovács szerint a törvény most, visszamenőleges hatállyal olyan – egyébként teljesíthetetlen – feltételeket támaszt a bankokkal szemben, amelyek a termékek megalkotásakor, piaci bevezetésükkor nem voltak ismertek, így azokat betartani sem lehetett.

"Képzeljük el, hogy az öt, tíz, tizenöt éve gyártott gépkocsikra utólag a ma a szalagról legördülő, vadonatúj autókra vonatkozó káros anyag kibocsátási normákat követelné meg valaki, és még büntetné is a gyártókat azért, mert hosszú évekkel ezelőtt az akkor még bőven nem létező normáknak „tisztességtelenül” nem feleltek meg" – írta.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Nevetséges siránkozás,egyetlen szemét bankot sem sajnálok.Akkora extra profitra tettek szert a semmiért,hogy azt 30% nyugodtan kiköhöghetik a népnek,és még örüljenek hogy ennyivel megúszták azt hogy valós devizatartalom nélkül uzsorakamatú kölcsönöket sóztak az emberekre...Mocskok.
Szimba
Akik felvették a hitelt, tudták, hogy változhat az árfolyam fölfelé és lefelé. A bankok sose veszítenek, mert az ügyfelekkel - nem hitelesekkel -fizettetik meg a veszteségüket.
feketevonat
Tisztelt Szimba! A Lengyelek is tudták hogy változhat az árfolyam fölfelé és lefelé is mégis a legnormálisabb körülmények között kell nekik vissza fizetni a svájci alapú kölcsönüket. Ugyanis náluk kölcsönt vettek a bankoktól fel hitelt vételi áron. (Tehát a bankok nem eladtak hitelt, hanem kölcsön adtak, így nem az eladási kamatot, hanem az akkori vételi kamatot alkalmazták és alkalmazzák a mai napig is.) És ez a ferr játék. A Magyarországon alkalmazott svájci frank hitelesek kamata az uzsora kamatot is bőven meghaladja, mivel a bankok akarva összekeverték a szezont a fazonnal és a hitelesek nem tudtak mit tenni. Azért kíváncsi lennék, hogy melyik szerződésben van fehéren-feketén leírva, hogy (Tisztelt hitelező! Nem a vételi árfolyam kamatával, hanem az eladási árfolyam kamatával fogjuk számolni az ön befizetési részleteit)?
Főlökött
Üdvözlöm az itt lévőket.

Ezen jószituált nyilatkozó, tudja is, hogy mit mond, vagy csak beszélt, de minek...

"a termékek megalkotásakor, piaci bevezetésükkor nem voltak ismertek, így azokat betartani sem lehetett"
Pont azt mondta el, hogy ezen termék megalkotásakor és értékesítésekor olyan feltételeket adtak, melyek ismeretlenek voltak, egyoldalúan bebiztosították magukat a pénzintézetek.
Azaz Nekik-maguk számára jó pénzért, nekünk Orosz - rulettet árultak, mindezt üzletszerűen.

Az egyoldalú szerződés módosításokról, a nem létező - de felmerülő költségelszámolásokról, némely helyen a nem is deviza hitel - devizahitelként futtatásáról, vétel - eladási árfolyammal játszadozásról,...stb., stb., már nem is beszélve.
Jó lenne, ha a nyilatkozó, inkább állást keresne magának sűrgősen...mert nem lesz hova mennie, imitálni a munkát és nyilatkozni - feleslegesen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.