Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szerint nem veszélyezteti a hiánycélt, Magyarország megnövekedett védelmi kiadása, de az orosz-ukrán konfliktus miatt elkerülhetetlen, hogy a költségvetés erre is fedezetet nyújtson, ami rendelkezésre is áll.

Varga a Hír TV P8 című műsorában beszélt arról is, hogy Magyarországnak meggyőződése, hogy az EU által bevezetett Oroszország elleni szankciók nem vezetnek a konfliktus feloldásához. Sőt kiemelte, hogy országunknak érvényesítenie kell a gazdasági érdekeit a szankciók ellenére. 

Beszélt arról is, hogy az elmúlt 20 évben elhanyagolt védelmi ipart is fejleszteni szükséges, ennek szükségességét az orosz-ukrán konfliktus tökéletesen megmutatta.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Szóval felújítják a végvárakat, vagy vaskapu készül a vereckei-hágón ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Szóval felújítják a végvárakat, vagy vaskapu készül a vereckei-hágón ?
Grafix69
Szerintem a stadionokat nem véletlenül építették olyan szorgalmasan.)))
tivoli
@Grafix69: Ha jön a lll. vh., lesz hová bújni a prominenseknek.
perfekt
Itt a nagy tesósereg a NATO--mitől kellene---kitől félnünk.Misikém,annyit nem tud áldozni a NÉP,hogy önállóan is ütőképes seregünk legyen.Akkor miért is? bazdki.--még mindég üresek a zsebeitek??
silber13
Nincs itt kérem probléma!Ozorától kölcsön vesszük a Roth éds Filippovicstl zsákmányolt ágyúkat, meg aztán ott van Gábor Áron néhágy álgyúja, meg a vörössipkások kovás puskái, no meg _Bem apó hadiröppentyűi, no meg néhány ló és fringia, oszt akkor ellenség legyen a talpán, aki ellent tud állani a nevezetes Hende hadtestnek, meg a Kósa huszároknak!:-))
qxy
Minek a védelem uraim. ? Mert ? mi a miénk Magyaroké?? A csupasz ? ?
tivoli
@qxy: ma, 09:54
Kell a védelem Hölgyeim és Uraim. Na nem nekünk, a dicső nyugatnak. A világtörténelem során mindig mi, a félázsiaiak állítottuk meg az ellent, hogy ők békében, jólétben, demokráciában élhessenek.
Most is kinéz egy jó kis csetepaté kelet és nyugat között, mi meg itt állunk, mint egy homokzsák.
Toby
@tivoli: Ja-ja, többek között úgy állítottuk meg az ellent, hogy ide-oda hintáztunk, hol a keletnek nyaltunk alá, hol a nyugatnak !
Ezért nyertük meg a 93.000 Km2-es tájfutót !
silber13
@Vasárnapiiskolás: jaj, az még nekem is megvan valahol, sőt, u-szögesem is volt, régi modellgumival!
Grafix69
Hinta politika kell ide nem hadsereg , minek az ha valaki ide be akar törni és egyedül vagyunk nekünk annyi meg egy banbi. Mit akarnak ezek fegyverkezni ? Inkább nyalni kell meg szidni mindig azt akitől félünk meg azt akitől várunk valamit . Eddig még mindig bejött ez ,hiszen mikor ezt csinálták mindig kisebb lett az ország, ha most is ezt csinálnák akkor talán csak Felcsút marad meg legalább lehet focizni amíg gondolkodunk mit is kellene enni amit mi magunk termeltünk meg.
qxy
Kell is a védelem az ekkora ésszel rendelkezőket is meg kell védeni.
L. Simon szerint Magyarországnak azért nem megoldás a napenergia, mert nekünk esténként is szükségünk van áramra
Levendula
@qxy: Akkor elsimonnak csak nappal megy a gondolkodás, este már nem?
Pálinkafőző Rézüst
@Levendula: mert napelemmel működik a jószág...:))))
tivoli
@Toby: ma, 10:20
Emlékszem rád, osztály első voltál.
Csizmás Kond
Amikor a NATO MEG AZ unió tagja lettünk mindkettő szorgalmazta a hadi kiadások csökkentését mondván, ők az illetékesek a védelemben. Nagy pénzek vándoroltak akkor is különböző zsebekbe. Most meg ugyanazok visszavásároltatják a saját termékeilet és a nagypénzek ugyanabba zsebet tömik.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 14:25
Ez így igaz. Sőt olyat is hallottam, hogy a sorkatonaságot is vissza szeretnék állítani. Talán csak nem cokit mondott a NATO a védelemre?
Csizmás Kond
@tivoli: A NATO egy senkigyereke. Csak arra való, hogy okot adjon különböző országok hadicselekményeire. Más szennyesét takargaja. Mivel a mostani helyzet világosan kirajzolta, hogy egy rendfentartói eszközökkel felszerelt soknemzeti egyveleg egy esetleges harci cselekményben semmit nem ér ezért kimondták mindenki védje magát ahogy tudja.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 14:45
Alternatíva volt a Varsói szerződéssel szemben, de mivel olyan már nincs, csak örökös fenyegetettségként tartják fenn a renitenskedő országok ellen. Az Ukrán már könyörög segítségért, holott nem is Eu tag, s nekik van hadseregük is. Mi meg védjük magunkat, ahogy tudjuk?
Csizmás Kond
@tivoli: pontosan.
Ha bemennek Ukrajnában minden felelőséget ők kell vállaljanak az pedig nemzetközi konfliktushoz vezethet.
tivoli
@Csizmás Kond: A felelősség az övék, de életünk a miénk. Utólag már szabhatjuk.
Nil
Teljesen felesleges a védelmi kiadásokat növelni
Ez csak egy fedősztori.
Ebbe a kalapba minden belefér majd
feri57
Nőnek a védelmi kiadások Magyarországon. Ja meg a bűnözések!
Vizual
Valahogy most kellene kiállnia egy jó svádájú ifjú titánnak és elkiálltania magát: " Tavaris Konec!" lehet, hogy most sikerünk lesz vele nyugaton. mert akkor a védelmi dolgok müködtek mert amit gyártottink fegyvereket, müszereket tömegével vették át a a "Varsoi Szerzödés" tagállamai az egységes fegyverzethez. Nekünk még az van. Nincs gyárunk, nincs alapanyagunk de valahol a megbizhatatlan és figyelmen kivül kell hagyni körül mozgunk ebben a világban. Talán az Eu-s Románia most már követeloni is fogja amir 1920 ban nem kapott meg. Az Alföldet, Budapestig. Mit gondoltok, odaadják nekik.?
Vizual
@Csizmás Kond: Még mindig itt tartasz , nem avittos már ez ? 10 évvel ezelöt is ezt mondtad. Ma már a barátaink akik akkor ellenségeink lettek. (Oroszország)
mate03
@silber13: Javasolnám a csúzli vásárlást,nyilak gyártását,buzogány öntést !
kopeba
Meg itt vannak a király rejtett tartalékosai...
Csizmás Kond
@Vizual: Na és mond te aki csak hátulról piszkálsz mennyivel érzed előbbre magadat ?
Vizual
Én nem érzem magam előrébb, mert tudod, hogy én nem ezt akartam. igy csak most értékelem a hülyeséget. Tiédet is.
Törölt felhasználó
Szerintem csak egy embertől kéne megvédeni Magyarországot...
Jankó123
@Pálinkafőző Rézüst: tegnap, 13:55
"mert napelemmel működik a jószág..."

Éjjel meg atommal, mert akkor nem süt a nap!
:-)))
csa-csa
@feri57: főleg a bűnözések! és egyre brutálisabbak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.