Tavaly összesen 1,1 millió magánszemély csökkentette adóját a gyermekek után igénybe vehető enyhítéssel, háromszázezer szülőnek pedig egyáltalán nem kellett adót fizetnie - írja a Magyar Nemzet. ...

Forrás: Portfolio.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

varrólány
Kettőre meg kiugrik a zsebből mintha nem is lett volna!

@szandokan: Már ahol tud dolgozni tud két felnőtt már ahol van több gyerek , de ezek inkább olyan hangulat javító adatok, hogy vannak,és igen épp ők ...csak a Fidesz más párt nem is lenne képes erre!
Amit egyik kezükkel adnak azt a másikkal elveszik csak ezt nem hangoztatják.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
És boldogan éltek vele amíg éhen nem haltak...itt a mese vége...
nyanya001
Ne tessen hülyeségeket írni !
A hazugság depressziót okozhat ! ( Propeller cikk )
szandokan
Ez így is van. Ezek tények. Na persze, ha csak a közmunkásokig, segélyből élőkig látunk, akkor valóban nem nőtt. A két vagy több gyerekes családoknál, ahol mindkét fél dolgozik, jelentősen több maradt, persze a baloldali média és követői ezt másként látják.
pbalage
@szandokan: A következő statisztikát látva milyen összefüggéseket látsz a kormány cikke és a táblázatban felsorolt adatok között: (makroökonómia elemzés, közgáz érettségi feladat, 2 pont)

kepfeltoltes.hu/140929/stat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
varrólány
Kettőre meg kiugrik a zsebből mintha nem is lett volna!

@szandokan: Már ahol tud dolgozni tud két felnőtt már ahol van több gyerek , de ezek inkább olyan hangulat javító adatok, hogy vannak,és igen épp ők ...csak a Fidesz más párt nem is lenne képes erre!
Amit egyik kezükkel adnak azt a másikkal elveszik csak ezt nem hangoztatják.
szandokan
@pbalage: Nem jártam közgázra, én értékteremtő munkát végeztem világ életemben...Majd te elmagyarázod:-))
szandokan
@varrólány: Majd meglátjuk a választások után.
feri57
Egyre több pénz marad a családok zsebében, Ez a politikusainkra érvényes a többi éhezik és ha jön a tél fázik
hetöndöe
@szandokan: A minimálbér megadóztatása és az alkalmazotti adókedvezmény megvonása a többszöröse ennek.A jobb zsebedbe rakok 5 forintot,miközben a balból kiveszek 15-öt.Ennyi a történet,csak megvezetettek nem értik,ugyanis csak az 5 forintos adómány van orrba-szájba reklámozva.Akkor még nem is beszéltünk a több tucatnyi új fogyasztási adóról,amit Orbánék bevezettek.
m.macskosz
@szandokan: ma, 09:26
Ez a nyüves baloldali média él a szűkszavúság lehetőségével, ahelyett, hogy így írna:
több pénz marad mindazok zsebében, akik jókor csápoltak a jelenlegi rezsimnek,
ezért finom kis beosztásokat kreáltak számukra, amelyből annyi jövedelmet húznak,
hogy ne számítson az adójóváírás eltörlése, a gyermekek száma.
Ezt ellensúlyozza némileg, hogy egyesek nem átallottak a nyugdíjkorhatár előtt megrokkanni,
még vagy már nem gyereket nevelni, olyan helyen élni/lakni, ahol a munkanélküliség mértéke nem azonos a KSH adataival...
Összességében tehát egyre több pénz marad a családoknál, bár a rezsicsökkentés és az élelmiszerárak szintén kioltják egymást.
varrólány
@szandokan: 10:19 Az még érdekes lesz. Itt van egy mondhatni lebetonozott MSZP-s polgármester , akit a fél vagy már inkább 3/4 város utál már évtizedek óta de eddig még mindig nyert. És van a Fidesz , meg a Jobbik jelöltje.
Makó meg ugye Lázár körzete szinte Vásárhely miatt. Szóval teljes a zűrzavar itt, de biztos más városokban is.
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Ez így is van. Ezek tények."

Én azt mondom, ezek a hazugságok!
Orbán már minden realitást mellőző hazugságokat gyárt, ész nélkül nyomja saját propagandaszövegét. Nincs senki a jobber-táborban aki szólna neki, hogy "Főnök, ez sok, ezzel lebukhatunk"?
Beszél 4 158 000 aktív szekértolóról.
2009-ben foglalkoztatottak száma 3 192 554 fő volt!

Hoppá, Orbán 'túlhazudta" saját magát, 4 év alatt teljesítette a 10 éves tervet, az egymillió új munkahelyet! :-)
De hol marad a melldöngetős öndicsőítő L. Simon versek, énekek, Zsóti mno cikkei, piramisok építése, Szent Jobb körmenete...

Ezek elmaradásából nagyon jól látszik, hogy Orbán azt sem tudja mekkorát hazudott!
tivoli
Cseles a megállapítás, mint minden statisztika. Nem veszi figyelembe azokat a háztartásokat, ahol az adókedvezmény nem érvényesíthető.
Akkor maradna igazán több pénz a zsebekben, ha az ÁFÁ-t csökkentenének legalább az alapvető szükségleteknél.
Illetve akkor se maradna több, csak több mindenre futná a családoknak.
bundi
@szandokan: "Nem jártam közgázra, én értékteremtő munkát végeztem világ életemben...Majd te elmagyarázod:-))"
mondod te...de ki tudja igaz-e nem csak melós vagy valahol...és nagyarcúskodsz...
bundi
@szandokan: egyébként nem nagyon akarlak összezavarni az úgynevezett tényekkel...de tudod hogy a tényeid alapján mi is (mármint akik kint dolgozunk és adózunk más országok gazdaságát erősítve) bele vagyunk számolva abba az úgynevezett foglalkoztatotti létszámba...
www.hrportal.hu/c/ksh-negyedevel-nott-a-kulfoldon-dolgozok-szama-20140110.html
és a ksh csak 100 ezerrel számol bele minket holott csak az osztrák hivatalos adatok kb 70 ezer
privatbankar.hu/karrier/majdnem-hetvenezerre-ugrott-az-ausztriaban-dolgozo-magyarok-szama-271918
(és még csak most indul a téli szezon...)
a németeknél hivatalosan 140 ezer
privatbankar.hu/karrier/negy-ev-alatt-negyszeresere-nott-a-nemetorszagban-dolgozo-magyarok-szama-265028
vagy itt...
kulfoldimunka.co/2014/03/07/mar-135-ezer-magyar-dolgozik-nemetorszagban/
az angliaiak száma meg alaphangon 130-150 ezer között lehet...de lehet hogy több...
és ez szól csizmás úrnak is, aki jómultkor érdeklődött mire alapozzák egyesek, hogy 2010 óta megugrott a kivándorlók száma...
@Csizmás Kond: ugye cica mica?
@szandokan: tehát kedves mester ezek is tények? vagy ezek már nem azok?
nyanya001
@feri57: De tavasszal már csak éhezni fognak, fázni nem !
szandokan
@bundi: Pontosan ez a baj, hogy eleve nem itthon fizetsz adót, és úgy gondolod, jogodban áll kritizálni az országot, és megmondani a "Frankót". :-))
szandokan
@hetöndöe: A minimálbérnél nem feltétlenül kell leragadni, onnan felfelé is vezet az út, és az meg természetes, hogy a családi adókedvezmény a családokról szól. A nevében is benne van...
bundi
@szandokan: csak neked a bajod a jelek szerint... De megnyugodtam hogy csak ennyi kivetni valót leltél bennem...illetve a hsz-emben...tehát a többi korrekt és egyetértesz vele...
Nil
szerintem inkább fizetnének adót az emberek csak lenne magasabb a jövedelem - akkor tényleg több maradna az életre
hetöndöe
@szandokan: Az adójóváírás elvétele,a 27% Áfa és a többi adó is családokról szól,na meg 60%-os táppénz,meg a 3 hónap munkanélküli segély is.
hetöndöe
@szandokan: Azt mellékesen jegyzem meg a hozzászólásod alapján,amit Bundinak írtál,a határon túli magyarok milyen jogon ugatnak bele az ország dolgaiba,holott ők soha nem fizettek adót az országnak,,Bundi azért fizetett egy jó darabig.
szandokan
@bundi: Ha te mondod, akkor biztosan úgy van. Egyébként meg nem baj, hogy nem itt fizeted az adót, ez a jó a rendszerváltás óta többek között, hogy bárki számára ott a lehetőség, hogy külföldre menjen, ha akar. A lehetőség már régóta adott, csak ugye Józsi bácsi a kukás autóról nem képes erre sem, maximum szidni munka után a Fideszt egy kocsmából. Most jön az, hogy lenézem Józsi bácsit...Nem. Csak amíg egy orvos, pedagógus, stb, 200 ezer nettó körül keres átlagosan, addig Józsi bácsi ne akarjon ugyanennyit kapni. Majd ha az orvos, pedagógus, stb, kap havonta nettó 500 ezret, akkor Józsi bácsi is reklamálhat a megadóztatott minimálbér miatt.
szandokan
@hetöndöe: Így van. Viszont egy közel 90 ezres emelés (adókedvezménnyel együtt) például a pedagógusoknál sokkal több, mint amennyi pluszt kell kifizetni az áremelkedések miatt. A határon túli magyarok is magyarok, és igazad van, Bundi is magyar.
bundi
@hetöndöe: és nem is keveset...és fura ugyanúgy fizettem a jótékonysági alapoknak is szépen meg a szabadidőmben a határon túliakat támogattam...de ez már múlt idő...
@szandokan: de mondom az elmúlt 5 évben ti voltatok hatalmon a 2009-es évi 47 ezer építési engedélyről tavalyra évi 7 000re csökkent ez a szám...ez kevesebb mint 2 ezreléke a közel 4 milliós lakásállománynak...csodálkozol, ha elmennek a mérnökök is...?
volt 5 év, hogy tegyetek valamit ellene...de semmi
szandokan
@hetöndöe: Ha most a birkáim olvasni tudnának...:-)
hetöndöe
@szandokan: Hofi egészen mást mondott a juhászokról,meg a birkákról.:-)))
szandokan
@bundi: Én nem tehetek semmit ez ügyben. Szerinted miért csökkent az építési engedélyek száma? Talán mert nem akarnak sokan építkezni. Én sem vágnék bele még egyszer, inkább keresnék egy szép nagy házat, valami 167 milliósat:-))
szandokan
@hetöndöe: Hofi az Hofi, a mai napig. Nála minden poén ült, és az ember akkor is csak nevetett, amikor olyat parodizált, amiben egyébként hitt. Rá nem lehetett haragudni, ő nem egy heti tetves, vagy egy Sas szintű humorista volt. Isten nyugosztalja!
bundi
@szandokan: tudod...egyre több marad a zsebükben...
hetöndöe
@szandokan: Kár ,hogy nem, ér el a tudatodig a Heti Hetes ,avagy Sas József poénjai,talán mert az igazságot tükrözik vissza és az nagyon nem tetszik a jobboldalon.
Toby
Nem értem !
A hír hallatán átkutattuk az összes zsebet, ami csak létezik és minden zsebben Eltolcsy, vagy Orbán mancsával találkoztunk !
szaboria1
@szandokan: Sajnálni tudlak a felfogásodért, mert ha nem volna pl. cipész akkor nem tudnál cipőt hordani. Aki hamarabb lesz beteg mert a vegyszer tönkre teszi a szervezetét. Vagy a nehéz fizikai munkát ma már nem fizetik úgy meg és már nem kap érte nyugdíj .kedvezményt sem. Az egyik szellemileg dolgozik a másik fizikailag tehát nem kell különbséget tenni. Az én időmben egy dirnek is maximum 25% volt magasabb a fizetése mint az átlag dolgozóknak.
szandokan
@szaboria1: @szaboria1: Kell különbséget tenni azért, de valamit félreétettél. A cipész az egy komoly szakma, míg a kukás autón állni nem egy nagy durranás. Tudom, kellenek ők is, de azért ne hasonlítsd össze egy cipész mesterrel. Egyébként minden szakmával lehet jól keresni, csak rátermettség kérdése. Nézd csak meg, Szijjártó milyen nagy házat vett egy nyílászáróban utazótól...:-))
szandokan
@hetöndöe: Tévedsz, alapból nagyon gyenge mindkettő.
hetöndöe
@szandokan: Velem együtt több százezer ember nem így gondolja.A Sas kabaré ráadásul mindig teltházzal megy.
szandokan
@hetöndöe: Ja tudom, a fizetett tapsolók ott vannak szép számmal. Hogy honnan tudom? Tudom...
Mondjuk az R-GO koncerteken is telt ház szokott lenni, meg L.A Junior-én is, mégsem érnek egy kalap szart sem. Attól, hogy valami népszerű, még nem feltétlenül jó és igényes.
Jankó123
Melyik családokról van itten nagyba szó?
Cosa Nostra család
Gambino család
Bonanno család
Genovese család
Colombo család
-Esetleg, némelyik "magyar családnál" marad több?
szandokan
@Jankó123: Lehet, nálad nem, kivételek mindig vannak...
human
Szíjjártó erősen javítja a statisztikát.
Jankó123
@szandokan: Akkor a cím is így lenne korrekt. Nem?
Egyre több pénz marad a kivételes családok zsebében.
:-)
szandokan
@Jankó123: Nem egészen, mert a családoknál valóban több marad. Aki egyedül él, vagy nincs gyereke, az nem éppen család.
Jankó123
@szandokan: "Nem egészen, mert a családoknál valóban több marad."

Olvasva a többi hozzászólást, nem én maradtam egyedül a véleményemmel.
:-)
szaboria1
@szandokan: A Kukán utazók munkáját te vajon elvállalnád e? Mert ma már harc folyik egy megüresedett állásért náluk. Az előtt állandó hirdetésben keresték ma nem találsz ilyen hirdetést. Mert mindenki a saját képessége szerint tesz le valamit asztalra. Egyet ne feledj te is a melósoknak köszönheted, hogy jobban élsz, mert ha Ők nem dolgoznának neked akkor neked sem lenne semmid.
szandokan
@szaboria1: Azért nem egészen. Én melóst bármikor találnék, de olyat, aki ismerné, vagy továbbfejlesztené az adott technológiát, már nem valószínű, hogy a melósok találnának. Ha én leléptem volna a cégtől már korábban, akkor becsődöltek volna, de ha egy melós megy el, helyette jön egy másik. Ja, és miért is kellene nekem elvállalnom egy mérnöki diplomával, a velem született képességeimmel egy kukázó munkáját?
szandokan
@Jankó123: Az engem soha nem érdekelt, hogy egy jobbára baloldali fórumon néha egyedül maradtam. Most sem.
szandokan
@bundi: Én már nem változom. Tudod, így is szoktak itt meg. Akkor meg minek? :-))
F_Viktor
@szandokan: Írod:
"Ha én leléptem volna a cégtől már korábban, akkor becsődöltek volna...() ...a velem született képességeimmel..."

Arc van rendesen...
Cöcöcö... Veled született képességnek nevezel egy "elveszett" dossziét?
szandokan
@F_Viktor: Szerintem te kerülj el a közeljövőben. Jobban teszed. Nem bírom az ilyen mindenkinél mindent jobban tudó nagyokosokat. Persze írhatsz is, csak nem fogok vele foglalkozni.
bundi
@szandokan: tudod ez egy nyílt fórum...aki írogat a falra az készüljön fel arra, hogy arra reagálni is fognak... ki így, ki úgy...de reagálnaknem mondhatod, hogy ő reagálhat...ő a nagy bajusszal meg nem...
F_Viktor
@szandokan: Egy hete kóstolgatsz, vagyis te keresgélsz engem :-)
Igen, nekem már régen lejött rólad, hogy nem veszed magad körül értelmes, nálad nagyobb tudású emberekkel.

Elmondom én is milyen embereket "nem bírok". Pl. azokat, akik mell-döngetve papolnak saját erkölcsi felsőbbrendűségükről, miközben minden tettük ennek ellentmond. Jó tábort választottál magadnak, ez a mocskos emberi természet nagyon jellemzi a fityesz-kdnp társulatot.
coyote3
Máshol pedig többszörösen kilopják belőle...:)
szandokan
@F_Viktor: Ebben igazad van, mivel kevés nagyobb tudású ember létezik nálam:-)))) Ezt nem hagyhattam ki. Egyébként meg hagyjuk abba a személyeskedést, már nem akarok senkivel cirkuszolni. Béke, rendben?
tivoli
@szandokan: ma, 11:17
Megőrültél szandokán? Vagy táppénzen vagy?
verőce21
Egyre több? És akkor még megemlíthetjük, hogy a rezsicsökkentéssel is további min. százmilliárd forint maradt a lakosság zsebében!
Sajnos nekem csak évi 160-170 ezer maradt rezsicsökkentésként, pedig az összes egy tízezredét el tudnám fogadni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.