A március végi 84,5 százalékról 85,0 százalékra nőtt a GDP-arányos államadósság a második negyedév végére – jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az államháztartás finanszírozási igénye (hiánya) 296 milliárd forintot tett ki a második negyedévben, ami az adott három havi GDP 3,9 százalékának megfelelő összeg, a június végéig tartó egy év alatt a hiány 908 milliárd forint, a GDP arányában 3,0 százalék volt.

Az államháztartás névértéken számolt bruttó (maastrichti) adóssága 25 437 milliárd forintra rúgott, 502 milliárddal nőtt a második negyedévben és 2352 milliárddal volt több, mint a múlt év végén, amikor a GDP arányában 79,4 százalékon állt. A nettó hitelfelvétel 437 milliárd forinttal, a forint gyengülése pedig 65 milliárd forinttal növelte a bruttó adósságot a második negyedévben.

Az államháztartás nettó adóssága 22 841 milliárd forint volt június végén, a GDP 76,3 százaléka.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@tivoli: Orbánék óta tudjuk,hogy hazánkban minden rosszért "külsö erők" a felelősek(bankok,multik,stb.),kivéve persze,mikor nem ők kormányoznak,olyankor mindig a cucik a hunyók.Van aki beveszi ezt az ócska dumát,én nem tartozom közéjük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tivoli
@F_Viktor: ma, 15:44
Ebből már úgyse jössz ki jól. Aki buta, az nem világosodik meg egyik napról a másikra!
S hogy én hazudnék? A kancsi szemeid zavarják a tisztánlátásod, a hiányosságaid meg sose akard más nyakába varrni, mert az erőlködéstől még szánalmasabb vagy.
F_Viktor
@tivoli: Ketten kértek meg privibe, hogy ne cseszegesselek. Nekik is azt válaszoltam amit most neked. Az egy dolog, hogy csak egy hülye agyatlan pics@ vagy, a problémám veled, hogy az ilyen trollokra épít Orbán, ugyanolyan bűnős vagy, mint ő.

Szőkeségem, ha nem hazudnál, akkor sorban jöttél volna kettős mércés példáiddal.
Vagy ne menjünk messzire, itt sem válaszoltál a márciusi 3 milliárd(!) USD devizakötvény kibocsátás kérdésemre!
tivoli
@F_Viktor: ma, 16:09
Jobban járnál, ha megfogadnád a tanácsukat és nem "hülye agyatlan pics@"-znál mert ez már a végső levegő után kapkodó, fulladozó reakciója valakinek, aki kifogyott az összes érveiből. Vesztettél drágaságom.
Hiába is bombázol habzó szájjal, nem vagyok köteles válaszolni minden hülye ötletedre. És miért is válaszolnék? Ha kíváncsi vagy, keresd a választ, ahol a kérdést találtad.
Hogy milyen kis bunkók tépik itt a szájukat?
Vadlaci
Fiuk,lányok ! Csak lőjétek egymást,ettől fog csökkenni az államadósság,amely egyébként azért növekszik, mert nem ismeri az alaptörvény ide v Sajnos a kormány seonatkozó passzusait.
Vadlaci
"...ide vonatkozó passzusait.Sajnos a kormány se !!
F_Viktor
@Vadlaci: Nem, nem azért növekszik folyamatosan az államadósság, @tivoli: fentebb leírta a probléma okát. Idézem:
"Ahhoz, hogy nőjön az államadósság, csak a forintnak kell gyengülnie. Tisztára számszaki kategória, banki csűrcsavar."

Innentől már csak értelmezned kell :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.