A kormánytöbbség célja, hogy a megfelelő intézkedésekkel, például az állami közműszolgáltató létrehozásával, fenntartható legyen a rezsicsökkentés folyamata – mondta a fideszes Németh Szilárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa emlékeztetett, hogy a harmadik rezsicsökkentés harmadik ütemeként szerdától, október 1-jétől 3,3 százalékkal kell kevesebbet fizetni a távhőért. Hangsúlyozta, hogy 2013 januárja óta a távfűtés ára már harmadszor csökken, így például a fővárosi távhőszolgáltatás alapdíja csaknem a 2002-es szintre esik vissza.

A fideszes parlamenti képviselő arról is beszélt, hogy a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa) főpolgármester-jelöltje, Bokros Lajos volt az a pénzügyminiszter, akinek idején a teljes energiaszektort privatizálták. "Bokros ma sem változott: a programjában világosan benne van, hogy nem akar monopóliumokat, hanem szabad versenyt. (...) Ez azt jelenti, hogy a rezsicsökkentésnek annyi lenne" – fogalmazott Németh Szilárd.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Fenntartható, mondja. Pont ezt cáfolja,hogy kénytelenek állami kézbe venni a szolgáltatókat, mert csődbe mennének különben. Közpénzből meg majd folyamatosan pótolják a hiányt. Az egész többe kerül a végén, mintha nem lenne rezsicsökkentés.
Nem először találkozom ezzel a logikával. Egy 50 kilométerre lévő céget bízott meg a megyei fideszes önkormányzat az informatikai karbantartásokkal. Azt próbálták a küldöttek bemagyarázni, hogy ez azért lesz nagyon jó, mert nem az intézménynek kell kifizetni a számlákat, hanem az állam kapja közvetlenül. Egyértelmű volt, hogy összességében az egész drágább lesz a költségvetésnek, de valaki jól fog járni a központosítással.
Desischado
Ez a lényeg, ők jól járnak, mi megszívunk! Attól félek, nagyon sokba fog még ez nekünk kerülni!
1szomjas
A többség ezzel ugyanúgy rosszul jár, mint az 1kulcsos szja-val... Persze, pl. Szíjjártónak ez jobb lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.