Menzai uborkától fulladt meg egy 13 éves lány. Az iskolafenntartó eleinte egymillió forint kártérítést ígért a lány szüleinek, utóbb azonban elálltak szándékuktól. A szülők perre mennek.

Beperelik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (Klik) annak a 13 éves lánynak a szülei, aki egy általános iskolai menzán félrenyelt uborkadarab miatt halt meg. A Klik eleinte egymillió forint kártérítést ajánlott fel a szülőknek, most azonban peren kívüli megegyezésen elutasították a szülőket – írta a szerdai Blikk.

A lány még tavaly januárban nyelt félre egy kovászosuborka-darabot a Hauser Lajos iskola menzáján. Miután félrenyelt, kirohant, és bár többen látták, senki sem segített neki. Később az udvaron találták meg eszméletlenül, másfél hét múlva meghalt a kórházban.

A Klik álláspontja szerint a tragédiát nem lehetett volna megelőzni. A tanárok felelősségét vizsgáló szakértő úgy találta, hogy az uborkadarabot laikus nem tudta volna eltávolítani. A család ügyvédje azt mondja, vitatják a KLIK álláspontját, hiszen ha lett volna ott tanár, aki rögtön beavatkozik, amikor a gyerek még csak fuldoklott, nem kizárható, hogy meg lehetett volna menteni. "Mi nem azt mondtuk, hogy kísérgessék a tiniket, hanem hogy a menzán legyen pedagógus, hiszen ott bármi előfordulhat" – jelentette ki az ügyvéd.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@alte trottel: minden osztályt 1-től a 8.-ig a délutános napközis tanító köteles lekisérni az étkezdébe az étkezési beosztás rendje szerint.
A Heimlich módszert kicsi gyerekeknél nem lehet alkalmazni, őket lefektetjük, és ütni kell a hátát a tüdőcsúcs tájékán. Ez a módszer a levegő áramlásán alapszik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szimba
@alte trottel: Mert ha igen, mert ha nem? "Irád nemzé Mekhujáelt, Mekhujáel pedig nemzé Methusáelt, és Methusáel nemzé Lámekhet" ezt nem értem. Valaki rajtad kívül? Segítség!
Szimba
@alte trottel: "hál Istennek az én unokáim nem ebben a nyomorfészekben kénytelenek eltölteni gyermekkorukat " - én nem is ismerem Irkutot, hogy állítanám róla: nyomorfészek. Te tudod, ismered, felhívnád rá az orbán kormány figyelmét, hogy ilyen nyomorfészekben hogy járhatnak iskolába magyar gyerekek? "Irád: Kain leszármazottja, Hénoch fia, Mechujael apja "stb. stb., hogy jön ez ide?
kukac50
Az iskola a felelős! Legyen annyi személyzete,hogy egy tudjon figyelni és legyen ott ha baj van!
alte trottel
@KERKA: Nózidat is töröljem meg?
És ezek után még vitapartnernek tartod magad?
(mert nekem ujjgyakorlatnak is kevés vagy...)
alte trottel
@Szimba: Nekem sem hiánytalan a műveltségem, pl. segédfingom sincs, mi az az Irkut.
(őszintén szólva nem is érdekel)
És ez a tökéletes kórleírás kies hazánkról egy ilyen tragikus eset kapcsán egyértelművé teszi, hogy itt már semmi keresnivalóm. Amikor amúgy viszonylag értelmesnek tűnő írástudó emberek zsigeri reakciója egy ilyen ügyre, hogy _BÁRMI ÁRON_ el óhajtják magyarázni, hogy miért is hibás _MINDENKI MÁS_ a "felsőbbségen" kívül, akkor az az ország reménytelen.
Én itt fejeztem abba, ti meg maszturbékoljatok csak, hogy 13 éves gyereken nem alkalmazható a Heimlich és egyébként is ő a hibás hiszen kiszaladt az udvarra és különben is kell(ene) lennie felügyelőtanárnak, tehát a rohadt nyerészkedő szülők pénzt követelnek, máglyára velük!
Szimba
@alte trottel: Örülök, hogy abbahagyod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.