Erjedő kukorica okozta szén-dioxid-mérgezésben meghalt két férfi Mőcsényben csütörtökön reggel. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy mezőgazdasági telepen aknát tisztítottak, amikor a baleset történt.

Boros Brigitta kifejtette: a mezőgazdasági telephelyen – a nyerskukorica-felvonó alatt lévő – kármentő aknába került kukoricára jelentős mennyiségű csapadékvíz szivárgott. Az akna tisztítását végző férfi rosszul lett, majd a segítségére siető munkatársa is eszméletét vesztette.

A tűzoltókat és a mentőket egy harmadik munkatársuk értesítette csütörtökön reggel fél kilenc előtt.

A helyszínre a bonyhádi és szekszárdi hivatásos tűzoltók érkeztek nagy erőkkel, akik mentőkötél és mentőálarc segítségével emelték ki a két balesetet szenvedett férfit az aknából, átadták őket a mentősöknek, de már egyikőjük életét sem lehetett megmenteni.

A mentés irányítását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át. Az általuk végzett mérési eredmények azt mutatták, hogy az aknában a levegő oxigéntartalma sokkal alacsonyabb volt – feltehetően a kukorica erjedése miatt –, mint ami az életben maradáshoz szükséges – vázolta Boros Brigitta.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.