Jövőre kiterjesztik a távközlési különadót az internetszolgáltatókra is, derült ki a nemzetgazdasági miniszter mai sajtótájékoztatójából. Vargáéknak ugyanis feltűnt, hogy egyre többen használják az internetet telefonálásra is, tehát ott még le lehetne lejmolni egy kicsit a magyar családokat.

Ha ezt a mostani formában teszik, az azt jelenti, hogy az évi 500 millió és 5 milliárd forint feletti árbevételt hozó cégek a bevételük 4,5 százalékát, az 5 milliárd feletti bevételt termelő cégek a 6 százalékát kötelesek befizetni az államkasszába – írja a 444.hu.

A lap hozzáteszi, hogy a szolgáltatók valószínűleg nem tudják majd lenyelni az adót, ami praktikusan áremelkedéshez vezethet a piacon, noha Varga Mihály elmondta, ezt a terhet leírhatják a társasági adójukból.

A Fidesz szerint a kormány által bejelentett jövő évi adótervek garantálják a családi adórendszer és az igazságos közteherviselés érdekében a különadók fenntartását, illetve a kis- és közepes vállalkozások alacsony adózását.

"A baloldali kispártok politikusainak észjárásával ellentétben nem hiszünk a megszorításokban, mert azok elszegényítették és tönkretették Magyarországot" – fogalmaztak a közleményben.

A Fidesz célja továbbra is változatlan: a gyermeket nevelő családok, a munkavállalók és a vállalkozások adóterheinek alacsonyan tartsa és tovább csökkentése, valamint a gazdasági növekedés erősítése – ismertették.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
"A baloldali kispártok politikusainak észjárásával ellentétben nem hiszünk a megszorításokban, mert azok elszegényítették és tönkretették Magyarországot" – fogalmaztak a közleményben.
Ez nem megszorítás ti rablók ! ?
Eddig minden különadót ránk hárítottak, ezt sem fogjuk megúszni !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Ugye, időben megmondtam: - böjtje lesz még a választási rezsi-rizsának ! Valahonnét el kell venni, hogy valami működjön !
nyanya001
"A baloldali kispártok politikusainak észjárásával ellentétben nem hiszünk a megszorításokban, mert azok elszegényítették és tönkretették Magyarországot" – fogalmaztak a közleményben.
Ez nem megszorítás ti rablók ! ?
Eddig minden különadót ránk hárítottak, ezt sem fogjuk megúszni !
coyote3
Bravó kockafej!!! De mivel a népek budira is járnak, lehetne még budiadó is. Vagy "összebújási" adó. Esetleg munkába járási adó. de mintha az lett volna a hozsannázás tárgya, hogy a kiadásokat csökkentitek, nem új adókat rögtönöztök. De vajon szólt-e már valaki a buta pincérlánynak, hogy kezdje el a szajkózást, miszerint nem hagyjátok, hogy a szolgáltatók áthárítsák...
mekkelek
Igen, a 27% áfa, a már megszámlálhatatlan különadó amit az árakba építve szintén mi fizetünk meg az nem megszorítás mert "csak".
Souky Sanjay
Bravó fidesz fanok.Ezt akartátok.Nyaljátok a király seggét még tovább.
Rózsika Hatházi
A jó ...anyátokat! Az egy szem gyerekem miattatok húzott el, családostól. Még azt a heti, két heti ingyen skype-ot is sajnáljátok a zemberektől. Hogy járnátok úgy, mint a petróleumlámpa!
tűzróka0919
@Souky Sanjay: Egyetértek csak van egy kis szépséghibája ennek a seggnyalásnak . Míg ők a seggét nyalják addig mi szopunk mint a torkosborz a sok birka és "lusta vagyok elmenni" szavazó miatt .
Feraj49
Szijjártó szerint kereszténnyé kell /Európának /benne Mo.-nak/ lenni.Ezért is tesz meg mindent az" emberek" kormánya "értünk./na meg a saját zsebükért// Ez is kereszténnyé válás egyik útja ? Mert lassan elszegényedünk mint a templom egere.De keresztényekké válunk.Már tönkre tették a "földi adást" a tv-ben,hogy mindenkinek fizetnie kelljen, Most az NET jön.Had emelkedjenek az árak.Közben a plakátokon a rezsicsökkentésről "ordit" a plakát.
vadsanca
Nem baj, hogy nálunk a legdrágább a telekommunikáció? - Nem csak a jövedelemhez képest.- Mit akarnak még? Még több stadiont? Vagy kell a képviselőink rezsiére? Van még a magyaron bőr? De mennyi? Előbb- utóbb teljesen lenyúzzák? Ezt nevezik "rezsi-csökkentésnek"? Ezzel az erővel bármilyen adót ki lehetne találni! Gátlástalan kormányunk nem veszi észre, hogy pont emiatt hagyják el fiataljaink a szülőföldjüket? Már Őket sem lehet félrevezetni!
szandokan
@Rózsika Hatházi: @mekkelek: @coyote3: @nyanya001: @Toby: @vadsanca: Így is nagyon bagatell összeg ma az internet előfizetés, nekem otthon potom 3750 ft - ot kell fizetnem egy hónapra egy 20 megabites netért, korlátlan használat mellett. Talán a torrentezőknek ezen kicsit el kellene gondolkozniuk, és csak utána megszólalni.
Szimba
Megjegyzem, internet nélkül már nem tudnak működni a felsőoktatásban résztvevők, mivel mindent a neptunon lehet csak elintézniük.
Jankó123
@szandokan: Már megbocsáss barátom! De, ennek mi köze a torrentezéshez? Azt nyilatkozták, hogy ez az internetes telefonálás (Skype, stb.) miatt lesz bevezetve!

"Vargáéknak ugyanis feltűnt, hogy egyre többen használják az internetet telefonálásra is, ... "
Szimba
@szandokan: Az internet előfizetés drágasága vagy olcsósága a jövedelem függvénye.
dzurinda
@Jankó123: "Azt nyilatkozták, hogy ez az internetes telefonálás (Skype, stb.) miatt lesz bevezetve!"

Igazuk van, nehogy már a sok kivándorolt fiatal szülei/nagyszülei olcsón tudják tartani velük élőszóban a kapcsolatot!
nyanya001
@szandokan: Bocsánat ! NEM TETSZIK !!!
Neked lehet, hogy bagatell, de azt nem az állam adja, hanem a szolgáltatók ! Világos ?
Mi a lóvalaga köze van a szolgáltatókhoz az államnak ?
Ja tudom, meglehet őket adóztatni amit velünk fizettetnek meg !
dzurinda
@szandokan: Egy kérdésre válaszolj csupán: ha jól teljesít az ország, ha rendben van a költségvetés, akkor mi a fenének kell új adót bevezetni?
m.macskosz
@szandokan: Orrba-szájba szajkózzák, hogy a készpénz használatot vissza kell szorítani,
mert drága, a sárga csekket meg kell szüntetni, mert drága, a papír alapú ügyintézést vissza kell szorítani, mert drága. Ezért én on-line fizetem a rezsimet bankkártyáról, akkor engem most büntetnek, nemde? Az meg, hogy neked a havi 3.750 forint kevés, az a te magánügyed. Az enyém viszont az, hogy nekem ugyanannyi sok! Én másutt spórolom meg az internetem árát, ezért ha fillérekkel emeli is a kormány, akkor is szemétség,
mert akkor még kevesebb gulyáslevesre telik.
nyanya001
@szandokan: És még egy !
én ezt a helyedben szégyelltem volna leírni !
dzurinda
Egyébként ha ezt tűri a nép, akkor meg is érdemli.
Szimba
"Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz” - tiltakozott még 2008-ban a Fidesz az akkor éppen a szocialista kormány által bevezetni kívánt adónem ellen."
Jankó123
Tényleg, jobban teljesítünk!
Az elbocsájtott postai alkalmazottak fogják az e-mail-eket kézbesíteni?!
:-D
Jankó123
@Szimba: Akkor, még rossz volt! Csak mostanra lett jó! :-)
vadsanca
@szandokan: A torrentezésről csak annyit, hogy az virtuális csere-bere. Ha nekem van olyan valamim ami neked nincs azt elkéred és én oda adom. Visszafelé is így működik. Az, hogy nem személyesen találkozunk? Itt tart a világ! Ebből miért kell még hasznot húzni? Ez már adóztatott. Ezzel az erővel a feltőltési adat forgalmat is lehetne adóztatni! De lenne egy korszakalkotó gondolatom. Szünjön meg az egész internet és utána nem lesz mit szolgáltatni, ebből kifolyólag adót sem tudnak kivetni. És az a "kevés" bevétel sem lesz, ami eddig.
vadsanca
@Jankó123: Olyan gyorsan is? Mert akkor nagyon szedniük kell a lábaikat! Még az is lehet, hogy a fényt is megelőzik!?
Jankó123
@vadsanca: ma, 20:38
Olyan gyorsan, mint a világhálón! Úgy, hogy uzsgyi!

Amúgy!
Évek óta nem nézek a Tv-n mást csak internetes online filmeket, ha az lenne a kormány terve, hogy így akar visszaterelni a Tv nézéshez, nagyon téved velem kapcsolatban, mert akkor még mindig ott van nekem közel 20ezer e-book-om szórakozás gyanánt! Oszt Bekap6ják! :-D
Szimba
Tulképpinkább ingyenesként tenni. Idézetek ovitól: jövőnk az iskolákban dől el." Európa legjobb iskolarendszerét alakítaná ki a gazdasági miniszter támogatásával . Magyarországon 2018-ra minden háztartásban lesz szélessávú internet – közölte Orbán Viktor miniszterelnök, a kabinet és a Magyar Telekom közötti partnerségi megállapodás aláírási ünnepségén
alte trottel
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Fradigege
Ezt is tovább nyomják ránk. Ezek már megint megfingatnak. Most jönnek a fincsi meglepetések. Választások előtt ment a kussolás. Sunnyogtak. Kong a kassza az ürességtől. Még jönnek ennél suttyób dolgok is. Luxus zsírmorék.
Rózsika Hatházi
@szandokan: Már ne is haragudj, de, van akinek sok pénz az a 3750 forint is. Nekem azért van az internet, meg a gépen a skype, hogy tudjam tartani a kapcsolatot az egy szem gyerekemmel. Aki, ugyanis a jelenlegi "áldott" állapotok miatt hagyta el az országot, a családjával együtt.
Egyébként, már hiányoltalak egy másik cikknél. Nem szálltál ringbe megvédendő a fityiszt az amerikai ügy miatt. =D
szandokan
@alte trottel: Ezt nem kellett volna...Egyébként nálunk a net meg a tv összesen 7000 ft - ba kerül, amiért 20 megás, korlátlan net, és 113 csatorna jár. Ne sértegess, nem érdemes.
szandokan
@Rózsika Hatházi: Mert nincs semmilyen ügy. Vagy nem nézted ma az ATV - t?
szandokan
@vadsanca: Igaz, virtuális csere bere, de ki fizet a lemezekért? Mondjuk te megveszed, felteszed, és több ezren letöltik. Hol a haszna az előadónak ebben? Ezért dolgozott rajta éveken át teszem fel?
dzurinda
@szandokan: Nincs ügy? Kitiltanak kormányközeli embereket az USA-ból, de nincs ügy? Ez azért meredek...
szandokan
@Jankó123: Az internetes telefonálás abszolút személytelen, arra ott van a telefon. Soha eszembe nem jutna valakit skype-on felhívni, vagy mondjuk face - en írogatni valakinek.
szandokan
@dzurinda: Akkor lemaradtam valamiről azóta?
dzurinda
@szandokan: Nem, de a kitiltás önmagában ügy.
dzurinda
@szandokan: Az internetes telefonálás pont annyira személytelen, mint a telefonálás, hiszen ugyanaz történik :)
A Skype egy kicsit más, ott látod is az illetőt, akivel beszélsz.
szandokan
@dzurinda: Példát akarnak statuálni, ilyen volt már a világtörténelemben.
szandokan
@dzurinda: Bocs, elírtam, a face - en való társalgásra akartam célozni a személytelenséggel.
dzurinda
@szandokan: A véleményük szerint a korrupció fennáll, innentől kezdve pedig ez nem példa statuálás, hanem normális eljárás a részükről.
Jankó123
@szandokan: ma, 22:10
Ismét nem a kérdésre válaszoltál, jól bevált szokásod szerint!
szandokan
@dzurinda: Már ha fennáll. Akkor meg miért nem lehet bizonyítékokkal alátámasztani? Mert ők az USA? Minden ország tegyen meg annyit, hogy a szennyesüket a világ elé tárják.
dzurinda
@szandokan: Az egyik cikkben itt olvastam, hogy az amerikai jogszabályok értelmében nem adhatnak közre bizonyítékokat. Kommenteltem is alá, hogy remek...

"Minden ország tegyen meg annyit, hogy a szennyesüket a világ elé tárják."

Itt most nem az USA szennyeséről van szó.
Jankó123
@szandokan: ma, 22:26
Úgy tudom nem törlődnek a hozzászólások az oldalról. Tehát a helyén megtalálható.
Egyébként lényegtelen, mert az előbb már válaszoltál "valamire"!
szandokan
@dzurinda: Így már értem. Akkor ennyi erővel meg is lehet vádolni bárkit, úgysem jár következményekkel, mert nem kell megmondani, kiről van szó.
Desischado
Hiszen ez a kurmány a "nem megszorítások" kormánya, nemde? akkor mit keres itt ez az adó???! Hazugok!!!
dzurinda
@szandokan: Azért véletlenül ilyesmit nem csinálnak. Remélem, legalább a kitiltott személyek neve kiderül.

És persze köszönet az USA-nak, hogy kiáll az országunkért ezzel a kártékony kormánnyal szemben is!
alte trottel
@szandokan: Az indulatos hozzászólásért elnézést kérek!
(te pedig mit nyikorogsz a fűtés, a villany és a víz ára miatt? Nekem teljesen ingyen van! - Érted már, mi verte ki a biztosítékot?)
Rózsika Hatházi
@szandokan: De, néztem az Atv-t. De, tudod, kinek a pap, kinek a papné. Lehet, hogy a hírekből neked más jön le, mint nekem.
vadsanca
@szandokan: Ó most rögtön sajnálkozni fogok! A kereslet határozza meg a piacot. Amit írtam nem csak erre igaz. Tegyük fel, hogy neked van egy kaszád. Te azt szívesen oda-adod az ismerőseidnek, de Te is kérsz tőlük olyat ami neked nincs. Ebben a kőrben minden tárgy, vagy más termék csak egyszer lett megvéve. Ezzel az erővel a konstruktörök és a gyártók is reklamálhatnának a "bevétel kiesésért". Tehát elmarad a haszon. Akkor most mi van? Gondolom a Te othonod sem raktár, hogy mindened legyen! Mert akkor egy csarnok is kevés lenne ezek biztosítására. Erről "beszéltem".
Szimba
@coyote3: Munkába járási adó már van: munkavállalói járadék címen, régóta.
Szimba
@szandokan: Ha most 3750 ft az előfuzetési díjad, az majd a forgalom alapú adó után több tízszeresére nőhet. Kivéve, ha nem használod. Én már elvesztettem a fonalat, mert olvastam 700 ft-os és 3000 ft-os maximált összeget is. Utóbbi esetben is majd a duplájára nő az előfizetésed. És csak az internetre a szg-hez, plusz, ha iptv-d van, plusz, ha okostelefonon is használsz internetet - ki nem, többek között ezért "okos", erre találták ki - plusz mindenre, ami internet alapú.
Szimba
@dzurinda: Természetesen azért, mert nincs pénzük. Újabb sarcokkal próbálják előteremteni. Ahogy olvastam, termékdíjasok lesznek a háztartási vegyszerek, kozmetikumok, irodai kellékek, mint pl. fénymásolópapír, dossziék, stb. Nem adó, termékdíj, de az erdmény uaz.
Szimba
Szeptemberben varga azt mondta, " kapitális marhaság, hogy megszorításokra készül a kormány". Internetadó, termékdíj szinte mindenre, amin még nem volt, személyi jövedelemadó változás - cafetéria, erzsébet ut, stb. - ha nem megszorítás, akkor milyen kategóriába esik szerintük? És akkor felvetődik a kérdés: a fidesz fogalomtárában mit jelent a megszorítás, mi az amit nem szorítottak, szorítanak meg?
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@vadsanca: Értem. De vajon mit kérhetnék én cserébe, amikor mindenem van? :-)
szandokan
@alte trottel: El van nézve. Egyébként ne gondold, hogy attól, hogy én ki tudom fizetni könnyedén az internetadót, attól még élvezettel tölt el, ha sokan meg nem. Viszont nem lesz, és ha lesz is, csak 15 ft/giga lesz az adó.
szandokan
@Szimba: Nekem a szolgáltató számláz, korlátlan adatforgalmam van, fix díjjal. Amennyiben emelnének, az is fix díjas marad, és nem gigabájtonként fogom fizetni. A mobilnet már más tészta, de arra a célra nekem elég 5 giga is, mert csak üzleti utakon használom.
szandokan
@Toby: Akkor indulj, és molotovozzál, ne itt jártasd a pofádat folyton. Selejt termék...:-)
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Szimba
@szandokan: Ha bevezetik a forgalom utáni adót, akkor majd rászorítják a szolgáltatót a forgalom mérésére. A korlátlan ellenére tudják mérni az adatforgalmadat. Akinek korlátozott, az sem az előfizetésben meghatározott max. forgalom után fiztene, hanem a ténylegesen elhasznált után.
szandokan
@Toby: Te arra játszol, hogy ki legyél tiltva? Persze, majd visszajössz más névvel, de attól az még te maradsz, sajnos. Miért nem kamatoztatod ezt a páratlan intelligenciádat külföldön? Ja, hogy Indiából már elküldtek párszor...:-)
szandokan
@Szimba: www.hir24.hu/velemeny/2014/10/22/nem-lesz-internetado/
Tisztában vagyok azzal, hogy tudják mérni az adatforgalmam, de ez esetben a szolgáltató dönti el, hogy meddig lesz korlátlan, és mennyitől nem, vagy csak emel árat és kész. De hidd el, nem lesz adó, vagy csak minimális, nem lehet szembe menni ennyire az EU szabályaival.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Toby: Azért remélem, egyszer végleg ott fognak. Nem bírod elviselni más emberek véleményét? Az már a te bajod. Igen, más nevem volt, de amikor visszajöttem, ugyanezzel a stílussal tértem vissza, nem úgy, mint egyesek. Oka volt a cserének, van ilyen. A te stílusod nem emberek közé való, te egy "annyit is ér" senki vagy.
Toby
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@Toby: Úgy értettem, Indiában...:-) Azért jó lenne veled egyszer találkozni az életben is, kíváncsi lennék, akkor is ekkora lenne e a pofád. Utána összehasonlíthatnánk kettőnk eddigi teljesítményét az életben, mit szólsz hozzá? Ha egyszer Békés megyében jársz, írj egy üzit, én megmutatom a gyárat, te pedig előhúzhatod a tarsolyodból a te tudományodat, az értékteremtő munkádat, az eddigi jótékonykodásaidat, hány embernek adtál biztos megélhetést a kezébe, stb. Mit szólsz? Szerintem korrekt.
egyeneskifli
@szandokan: Sandokan!
Meg a többi fidesznyik miért nem vállaljátok át a baloldali szavazóktól ezt az áldozatot?
Ti szavaztatok ezekre.
Tessék be lehet bizonyítani,hogy ti vagytok a magyar csapat.
Orbán meg a fidesz meg a választóik pedig Magyarország.
szandokan
@egyeneskifli: Te kire szavaztál egyébként? Mert ha nem is voltál, még kritizálni sincs jogod semmit.
vadsanca
@szandokan: Ok! Akkor kérek tőled egy rokkát! Gondolom a mindenbe ez is bele tartozik?
szandokan
@vadsanca: Mikorra szeretnéd? :-) Minden megoldható, csak pénz kérdése.
egyeneskifli
@szandokan: Én baloldali szavazó vagyok.
De te még mindig nem válaszoltál a kérdésre.
Miért nem csak titeket szívat a fidesz?
Ti vagytok a magyarok.
Ti vagytok a nemzetiek.
Hajrá Magyarország.
Be lehet bizonyítani mekkora áldozatot hoztok.
A CÖF-ben is vagytok egy jó páran.
szandokan
@egyeneskifli: Érdekes, talán nekem kellene fizetni azért, hogy te letöltesz havonta 100 giga mennyiségű filmet például? Nem hinném.
egyeneskifli
@szandokan: Ti szeretitek őket annyira.
Biztos ezt az adót is ti nektek hozták.
Igen ti vagytok a magyar csapat,ti vagytok a Magyarország.
Fizessetek ti ezeknek adót a baloldaliak helyett is.
vadsanca
@szandokan: Te is a hasznot keresed? A barátaiddal is ezt teszed? Bocs, de így tárgytalan! Talán még sincs mindened?
Toby
@szandokan: Arra vered a taknyodat, hogy a fidesznyi, becsókolásért osztottak egy kis zsét neked ?
Amennyiben annyira jól menne a "céged" - amiről ugyan senki nem tud semmit, itt meg at írsz róla amit akarsz - nem lenne időd itt taknyozni, csontig nyalni a ge ngsztereknek !
Hány olyan cégvezetőről tudsz, aki fórumozással veri agyon az időt - te f@szfej !
Ezen - vehetjük akár így is - máris megbuktál !

Amúgy Békés megyében merre keresselek ? Hogy megnézztem a te nagy pofádat, amiből kipattannak a mesék !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.