A nyugat-európai és amerikai sajtót is bejárta a magyar állami tisztviselők amerikai kitiltásáról szóló hír. A kezdeti száraz hírbeszámolókat aztán határozottabb véleménycikkek követték. Egyvalamiben konzervatív és baloldali kommentátor mindenképp egyetértett: az USA lépése politikai figyelmeztetés Orbánnak, aki nemcsak gazdasági szövetségest, de ideológiai példát is lát Vlagyimir Putyin autoriter rendszerében. A konzervatív Die Welt berlini napilap pedig szokatlanul éles hangnemben teszi fel a kérdést: kell-e egyáltalán az EU-nak egy ilyen Magyarország? A kitiltásgate révén a magyar kormány ismét a külföldi lapok címlapjára került.

Forrás: vs.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
@miazavalami: Majd szépen kiáll az Update Ronyó, aztán megmondja, hogy mi legyen a a "magyar" nép véleménye, és felvilágosítja őket hogy "Eeeee.. újabb támadás hazánk ellen, ezért inkább újra csatlakoznunk a Szovjetúnióhoz, amely még soha nem bántott bennünket."

img.444.hu/ezgif.com-optimize-5-animated.gif

Birkabandának böszmekormányt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
@pbalage: ja, már fogom. azt akartad írni, hogy Magyarország nem kell az eu-nak.
Valóban nagy szabadságharcos nép ez a fideszkomcsi fajta.
miazavalami
@pbalage: Majd jól kipenderítenek minket, aztán ha nem jönnek az eu-s pénzek csodálkozni fog a sok eszement ,akik azt hiszik , hogy mi többet fizetünk a közösbe mint amit kapunk, hogy hol az a sok milliárd,
pbalage
@miazavalami: Majd szépen kiáll az Update Ronyó, aztán megmondja, hogy mi legyen a a "magyar" nép véleménye, és felvilágosítja őket hogy "Eeeee.. újabb támadás hazánk ellen, ezért inkább újra csatlakoznunk a Szovjetúnióhoz, amely még soha nem bántott bennünket."

img.444.hu/ezgif.com-optimize-5-animated.gif

Birkabandának böszmekormányt!
tivoli
Ja. Kizárni. Amikor már önálló gazdaságra képtelenné tették.
KERKA
Komoly a felvetés. Nem tartja be az alapvető emberi jogokat, ú.m, demokrácia. Mást mond itthon, mást mond odakint. Ez az ő pávatánca, és ő a kis hadapródja Putyinnak, aki éppen nem népszerű Európában.
Idáig vezetett a mi kis dürrögő fajdkakasunk tollborzolgatása. Az Únió előbb utóbb levadássza, de ennek Magyarország issza meg a levét-
Szimba
@miazavalami: Igazad van az eu szempontjából, de nekünk nem lenne jó.
miazavalami
@pbalage: Ez Batman?
Nincsen szovjetúnió, de megalakulhat az orosz magyar baráti köztársaság!
miazavalami
@Szimba: Persze hogy nem. De magyarázd meg a narancsosoknak.
pbalage
@pbalage: basszus, de hülye vagyok, most asszociálok csak, hogy miért kapott ekkora hangsúlyt a juhászképzés Orbanisztánban.
Szimba
Bennem már régen felmerült, hogy orbán direkt feszegeti a határait, hátha kidobnak minket az eu-ból, aztán tényleg nem lesz semmilyen fék meg egyensúly, csinálhat amit akar.
Sziszifusz
"A helyzet fokozódik" Az a kérdés, hogy meddig tartja magát lehetetlen pozíciójában ez a kormány ?
Láthatóan elkezdődött egy offenzív támadás a magyarországi állapotok miatt. Ebben a helyzetben a politikai és személyi változás lenne az egyedüli megoldás.
Amennyiben a Fidesz folytatja az eddigi intézkedés sorozatát, nem tisztul meg, illetve nem változtat politikáján, akkor az országot a csődbe vezeti.
Egy felelős vezető ebben a helyzetben tudná a kötelességét, háttérbe vonulna, lemondana.
pbalage
@tivoli: a ruszkik bezzeg mennyi lovettát adtak, mi?
pbalage
@miazavalami: az ott nem batman, hanem a Rogán Tóni, amikor kihirdeti, hogy nem lesz tranzakciós adó. (csak rosszabb minőségben, hogy ne legyen rajta annyi internetadó)
Azért remélem felismered.
:)
Csizmás Kond
A demokrácia legfőbb eleme az egymás tiszteletben tartása, és épp azok szajkózzák a leghangosabban akik mindent megtesznek a másik ellehetetlenítése érdekében.
Már volt szerencsénk megismerni a demokrácia erényeit akkor is amikor uniószerte a magyar libamáj ellen kampányoltak míg tönkre nem tették majdnem az egész libatenyésztést, amikor mások szbtak kvótát, hogy mennyi cukorrápát ültethetünk és mennyi cukrot gyárthatunk...
Most ugyenez a demokratikus folytogatás folyik az energia és a gáz beszerzésének a folyamatáról is, és mindig van aki ezeknek tapsol.
hetöndöe
@tivoli: Magyarország saját magát tette tönkre, a korrupció ,adócsalás,fekete gazdaság stb.megengedésével és a nagy melldöngetéssel.Nem kell mindig másokra mutogatni.
tivoli
@pbalage: ma, 18:03
Ne adjanak lovettát, azt vak koldusoknak szoktak.
Hatalmas a ruszki felvevő piac, ha oda lehetne dolgozni, mindenkinek volna munkája, megélhetése.
tivoli
@Csizmás Kond: ma, 18:10
Ja, amikor az állatvédők betiltatták a libatömést, mert az árt a szárnyasoknak. Így előtérbe került a francia libamáj piac. Nagy buli volt Bajnaiéknak.
KERKA
Ha valóban érvényesíteni szeretnénk a magyarság akaratát, a szavakban történő buzdítás mellett komoly tüntetésekre lenne szükség
Amíg a lakosság negyede által "felhatalmazott" pszichopata tolvajok terrorizálják és fosztogatják az országot, nagy szarban vagyunk.
tivoli
@hetöndöe: ma, 18:10
Távol áll tőlem a mutogatás. A tény az tény.
Amit meg leírtál, azt sugallják a hangok, mióta eu tagok lettünk. Addig csak sima privatizációk folytak, minden ami működött, be kellett csukni.
pbalage
@tivoli: szerintem az eu piaca kábé tizenhatszor akkora, mint a ruszkiké, de ahhoz ész is kell, hogy el tudj oda adni valamit, meg ugye befektetés. Erre adták a lóvét.
Tudod, felzárkóztatás.
Hát ezt a "országmesterek" nem ilyen célra használták, hanem inkább stadionra meg egyéb lopikálásra.
Lopjuk hát most el a tajgát a főcigányunkkal karöltve!
pbalage
@tivoli: a Bajnai-féle ügyet tisztázzuk. Az a Viktor volt, aki tönkretette, mert látta benne a lehetséges ellenfelet.
Kettő libagyár volt akkoriban magyarországon.
Az egyik a Hajdú-Bét, a másik a Bábolna Baromfi.
A bábolnaiak állami támogatások tömkelegét kapták, és egy piacgazdaságban így nem tudott megélni a Bajnai cége.
Retek egy módszer volt, ahogy kicsinálták, és ráadásul még azóta is libáznak,
de én a történetet Orbánmájnak nevezem a valóság tükrében.
Bocccs..
hetöndöe
@tivoli: A "hangok" már csak tudják a frankót.:-)))
Magyarország soha nem tanul,csak veri a mellét és másokra mutogat,ennek a mentalitásnak az eredményei történelmünk kudarcaiban is jól látszanak de csak futunk mindig a széllel szemben.
tivoli
@pbalage: ma, 18:21
Ezen nem vitatkozom veled. Ha annyira kellettek volna nekik a termékeink, akkor nem vásárolták volna fel a magyar piacot. és nem idegen országok termékeit terítenék itt.
pbalage
@tivoli: van eladó krumplim, 4000 forint kilója.
Ja, annyiért nem kell? Pedig tudok szállítani akár 50 kilót is.
Remélem meg is egyeztünk.
(ugye fogod, hogy mire célzok?)
tivoli
@pbalage: ma, 18:28
Ezen megint nem vitatkozom veled. Elég ha utána nézel, mekkora libafarmok voltak kis országunkban, és hány embernek adtak munkát, megélhetést. S amikor majd fizetekre kezdték elhordani a libákat, a többinek akkor is enni kellett adni. Ezért jöttek a hitelek, a bankok, a bevételek meg sehol, csak majd a foglalások. Volt aki nagyon jól járt ezzel az üzletággal, de az nem Orbán volt. Ő más cégekben dolgozott.
pbalage
@tivoli: térj vissza a 18:28-as kommentemre, nyammogj rajta egy kicsit, és szerintem utána kezd elölről.
tivoli
@hetöndöe: ma, 18:28
Ez így szó szerint nem igaz. Nagyon jó kis élelmiszeripar, vegyipar, mezőgazdaság stb. működött itt, ami bőven leképezte az ország igényeit.
tivoli
@pbalage: ma, 18:45
Ez némi túlzás, de ez csak mostanság van így, s ennek is meg van az oka. Többek között a 27 %-os ÁFA. Éppen a napokban pattant ki a botrány.
tivoli
@pbalage: ma, 18:51
Nem megyek sehová. :-))
hetöndöe
@tivoli: Igen ,csak a rendszerváltás után hamar bebizonyosodott,hogy állami csecs nélkül,a szabadversenyben sok üzem versenyképtelenné vált.
tivoli
@hetöndöe: ma, 19:05
Erre ment ki a rendszerváltás. Eladni, magán kézbe adni mindent, ami addig "népvagyonnak" számított. Jó páran példátlan módon meggazdagodtak, akarom mondani legalizálták a vagyonukat. Jó páran meg jókor voltak jó helyen.
A többi, a pórnép ki lett semmizve. Se pénz, se posztó.
hetöndöe
@tivoli: Csak ezért nem az Únió a hibás,hanem a magyar telhetetlenség.Máshol ugyanis valami csoda folytán működik a szabadverseny és elég régóta.
human
Egy ismerősöm 2010-ben még hitt a fideszben. 2014-ben már nem szavazott rájuk. Ezt tendencia a fidesz szavazóknál. Csak ugye csináltak maguknak egy új választási törvényt. 2018-ban kíváncsi leszek mit találnak ki, hogy egyáltalán több szavazatuk legyen, mint a demokratikus ellenzéknek.
tivoli
@hetöndöe: ma, 19:19
Biztos úgy van.
Az únió nem hibás. Semmiben.
De mondd? Te kinek drukkolsz? Úgysem fogsz tőlük segélyt kapni.:-))
hetöndöe
@tivoli: Nincs szükségem segélyre,csupán arra lenne,hogy ebben az országban tisztességgel megfizessék a munkámat és ne loják el az adómat,manyupomat stb.A drukkolás meg a szotyialista b közép dolga.
simmering73
Kizártnak tartom hogy az EU-nak szüksége van (egy ilyen) Magyarországra.
tivoli
@hetöndöe: ma, 19:26
Ha mosodázod az uniót, akkor mindez megvalósul? Most is az amcsik verik a tamtamot.
KERKA
Az eredeti cikk itt van:
www.welt.de/debatte/kommentare/article133554670/Ungarn-braucht-die-EU-aber-braucht-die-EU-Ungarn.html

Die Achse der Illiberalen: Putin, Erdogan, Orban
Nem tudok németül, de könnyű kiolvasni a vezércikk szavait.
human
Ha valóban ki akarnak majd zárni minket az EU-ból, akkor garantálom, hogy egy második ukrajnai válság lesz itt Magyarországon. Orbán pedig az ukrajnai miniszterelnök sorsára jut.
hetöndöe
@tivoli: Csak arra akartam célozni,hogy nekünk kéne változni és nem másoknak,ugyanis az Únió nem tehet arról,hogy nálunk minden befizetett adót ellopnak és arról sem,hogy nem fizetik meg a munkát és adót csalnak.
Próbálkozz már meg gondolkodni!:-)))
miazavalami
@pbalage: Ja tényleg! kifordult a köpönyege...
miazavalami
@Szimba: 17.59-re. Na igen. Akkor aztán lehetne mini terrorisztán.
tivoli
@hetöndöe: ma, 19:38
Egy részről
Ellopják az adót, adót csalnak, nincs munka, ami van, azt meg nem fizetik meg.
Ezzel szemben
Szipkázzák ki a pénzt számolatlanul az országból jóvátétel címén, államadósság visszafizetéséért lehetetlen adókkal kivéreztetik a lakosságot.
Ha nem volna unió, nem is tudom mi lenne velünk.
hetöndöe
@tivoli: "Szipkázzák ki a pénzt számolatlanul az országból jóvátétel címén, "

Ezt az ökörséget kitől hallottad?

Csak csendben jelzem,az Usában 120 % az államadósság,mégsem "véreztetik ki a lakosságot.A magyarokat a nem dolgozó de az összelopott vagyonkával rendelkező többi magyar vérezteti ki és nem külső erők.
tivoli
@hetöndöe: ma, 21:07
Mintha olvastam volna valahol.
Toby
Az Unió nélkül gazdaságilag Banghlades, politikailag Észak-Korea színtjére süllyednénk !
Mert Magyarország jobban teljesít...a kitiltottak vonatkozásában tutira !
tivoli
@Toby: ma, 21:22
Nem unod még a mantrát?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.