A Demokratikus Koalíció országos aláírásgyűjtésbe kezd az internetadó ellen – jelentette be hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke. Gyurcsány Ferenc egyúttal a lehető legszélesebb körű, "nemzeti ellenállásra" szólított fel valamennyi magyart állampolgárt "Orbán rendszerével szemben".

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor keleti fordulata történelmi zsákutcába viszi Magyarországot, a miniszterelnök kitaszítja az országot a nyugati demokráciák közösségéből és kivezeti az Európai Unióból.

Úgy értékelte, hogy bár az internetadó bevezetése elleni vasárnapi tüntetés apropóját az internetadó adta, a demonstráció az Orbán-rendszer egészének kritikáját jelentette.

A tüntetésről kérdésre válaszolva azt mondta, amit a televízióban látott, annak túlnyomó része "szép volt és felemelő volt", véleményét nem változtatta meg az az atrocitás sem, ami a végén történt. Szerinte ez egy igazi fordulat kezdete lehet, sokak szeme nyílt és nyílik ki, ezért arra biztatott minden magyar polgárt, hogy vegye kezébe a sorsát.

Azt viszont leszögezte, hogy az ellenállásnak békésnek kell lennie. Hangsúlyozta, hogy mindenfajta erőszakot elfogadhatatlannak tart. Vasárnap több tízezren békésen fejezték ki véleményüket, "kár pár rendzavarónak ezt elrontania" – jegyezte meg. Gyurcsány Ferenc bátorította a civileket az ellenállás folyatására.

Kitért arra, hogy ezen a héten külföldi újságírókkal, nyugati nagykövetekkel, diplomatákkal találkozik, hogy elmondja nekik, "hogyan lehet kivezetni Magyarországot ebből a történelmi zsákutcából", és hogy megerősítsék a nyugati demokráciákhoz fűződő viszonyukat. A diplomatákkal arról is konzultálni szeretne, hogy ők hogyan látják a magyar helyzetet, mi a kormányuk álláspontja az ügyben – mondta.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sekele
Gyurcsány és a tegnapi tüntetés szervezői között van egy hatalmas különbség. Ők 4 nap alatt pénz nélkül facebook-on megmozdítottak tízezreket, Gyurcsány meg hosszú évek alatt saját kormányát sem tudta kimozdítani a nihilből.
Most viszont többet tehetne az ügy érdekében ha csendben maradna és nem ártana.
miazavalami
@Horizont: Olvasd csak el @sekele: véleményét.
whatthefuck
Szerintem meg húzza le magát! Ha elindul valami, mindenre rátelepszenek, mindent meg akarnak lovagolni, lenyúlni, ellopni a bulit.
Támogassák a háttérből logisztikával stb., mondják el a véleményüket, de ne akarjanak beleállni, mert azonnal eltaszítanak egy csomó embert és pártakcióvá silányítják. Most óvatosabbnak kéne lenni.
JAJMÁR
Szerintem is igaza van @sekele-nek, bár nem olvastam végig a cikket, mert nagyon olyan, mintha meg akarná lovagolni a Gyurcsány ezt a "sikeres" netadó ellentüntit.
Jutott volna eszébe előbb! Egyébként "a témák az asztalon hevernek", válasszon mást !

(Még akkor is, ha elviekben igaza van, nem is azt vitatom,)
remekelek64
Feri, ideje visszavonulni. Ezzel tudnád csökkenteni azon normális magyarok dühét, akik úgy látják, hogy a töketlenkedéseit nagyban hozzájárultak a 2/3-hoz. Jobb, ha elfogadod a tényt: lenyűgöző szónok vagy, de pocsék politikus. Te lettél a magyar politikusok Piszkos Fred-je, senki nem mer és akar a barátod lenni. Summa summárum: Vonulj vissza, maradj csendben, ezzel tudsz most a magyar civileknek a legtöbbet segíteni...
verőce21
Tartsatok össze ellenállók! Akár egymás ellen is! :)
whatthefuck
@Horizont: persze hogy igaza van Gyurcsánynak, de azért tanulhatna már valamit az elmúlt évek tapasztalataiból. Szerintem nem kell hallgatnia, beszéljen, támogassa az eseményeket. Ami kiakasztó, az az aláírásgyűjtés ötlete. Végre valaki megtalálja a megfelelő csatornát(internet), pár nap alatt többet ér el, mint a pártok évek alatt. Nem kéne ezt most politikai exhibicionistáknak elrontani. Ne legyünk naivak, nyilván emögött az akció mögött is pártok állnak. A lényeg hogy maradjanak is ott, a háttérben.
whatthefuck
@verőce21: furcsa hogy nekünk van saját véleményünk is, mi, te négylábú szőrös domesztifikált izé.
tivoli
@whatthefuck: ma, 18:03
Nah! A ti véleményetek. Egyik hebeg, másik habog.
Szimba
@sekele: Állhat a jó ügy mellé, nem?
JAJMÁR
@Horizont: 17:52 Nem is vitatom, igaza van Gyurcsánynak abban amit mond, a buzdítás is kell, de az aláírásgyűjtés már sok és fölösleges is.
A tegnapi tüntetés egyértelműen megmutatta, hogy pártok nélkül sikeresebb.
Nem számít, hogy a fidess mit magyaráz, arról, hogy ki van a háttérben, az emberek számítanak, akik ott voltak, és ezek nem pártszimpátia miatt voltak ott.
egyeneskifli
A NAV előtti demonstrációt ezért mondta le a D.K. 3 napig ott lettünk volna éjjel-nappal.
Még véletlenül se tűnjön úgy,hogy a maga javára akarná fordítani a netadó.
Egyszerűen csak felszólította az országot,hogy álljon ki a tüntetők mellett.
Az évek folyamán többször elmondta,hogy ő lesz az Orbán qrmány legádázabb ellenfele.
Arról pedig nem tehet,hogy amikor meghirdetett a D.K. demonstrációt a baloldali szavazók nem mentek el.
Csak akkor van a felzúdulás amikor zsebbe nyúlós 1-1 törvény.
Az RTL is addig kék híreket nyomott amíg be nem hozták a reklámadót.
whatthefuck
@tivoli: már mondtam, tanulj! :) Nem vagy reménytelen csak nem tudsz eleget. Ennyi ésszel lehetnél azért kicsit szerényebb is.
Szimba
@remekelek64: A tízezrek vonulhatnak minden nap tüntetni, aztán egyszer csak elfogy a lendület, jön a beletörődés és marad amit amit a fidesz akar. Mindent meg kell lovagolni a baloldali politikusoknak.Egyébként meg úgy látom a baloldalon senki nem barátja senkinek,
Szimba
@whatthefuck: Hogy mit értek el, az majd kiderül. Egyenlőre nem vonták vissza az internetadót.
Szimba
@tivoli: Én ezt a fideszesekre mondanám, úgy meg vannak zavarodva, hogy mindegyik, minden nap mást mond, sőt rogán már bele is zavarodott.
tivoli
@Horizont: ma, 18:17
Olvasd csak el a tegnapi meg a mai termést. Annyi zöldet hordtatok össze, ha a kutya megenné, megveszne.
Az nem értelmes véleménycsere, hogy egymást túllicitálva hol erről, hol arról erőteljes (!) véleményt mondtok.
JAJMÁR
@verőce21: 18:00 Ellenállók? :-D Na persze, mert már annyi adó van, sorra kerül a lázadó is :)
tivoli
@whatthefuck: ma, 18:22
majd igyekszem
nyanya001
Na lesz itt minnyá' emútnyócévezés meg fletózás
de látom már megy ! :))
whatthefuck
@Szimba: bármibe lefogadom hogy nem vonják vissza és lesz internetadó.
tivoli
@Szimba: ma, 18:26
Ezen nem kell csodálkozni, és hirtelenjében hosszú távú következtetést sem levonni.
verőce21
@JAJMÁR: (18:27) Talán még a rangadó is! :)
(vagy nemeseknek - véradó) :)
miazavalami
@whatthefuck: Verőce a kisherceg! Ha még ennyit se tudsz...
whatthefuck
@miazavalami: az csak az avatarja. Én arról beszéltem, hogy milyen háziállatra hasonlít.
miazavalami
@whatthefuck: Mi az a négylábú szőrős domesztifikált izé?
whatthefuck
@miazavalami: ha az avatarra gondotam volna, akkor neked írom. :)
whatthefuck
@miazavalami: nézd meg a szótárban, a többit meg a fantáziádra bízom. Annyit segítek hogy béget. :)
tivoli
@Horizont: ma, 18:40
Én nem elégedett vagyok, hanem józan.
Oszt mire mentek a 2/3-otokkal? Az összes véleményetek kimerül abban, hogy ki tud több mocskot szórni a politikusokra. Ráadásul a bal oldalra is. Azonkívül bárkire, aki szóba kerül. Én nem lennék olyan büszke erre.
JAJMÁR
@verőce21: 18:30 Attól tartok, bármi megtörténhet !
Az adókat behajtja az élet.
miazavalami
@whatthefuck: Énrám nem mondhattad volna, mert én a sátán macskája vagyok.
Most töltöm az éves szabimat. Nem tudtad?
whatthefuck
@miazavalami: egyébként meg domesztikált fikával.:)
whatthefuck
@miazavalami: nekem semmi, de inkább gyere privibe, ha nőstény vagy akkor meg szobára. :)
verőce21
@JAJMÁR: (18:47) Tudod, Édes, olyan ez mint a tőzsde, ahol szintén minden megtörténhet, sőt annak az ellenkezője is!
A tanulópénzt pedig mindenhol meg kell fizetni, bizony. :)
Miklós Julianna
@sekele: Ő szervezte az egészet! Inkább el tüne a föld alá!Szégyentelen!Ujab cirkuszt akartok az országba? Van olyan kormány ami jó Nektek?Ha ennek a Gyurcsánynak lenne a pofáján bőr, már régen el ment volna az országból!Ő mit mutatott fel?Szerintem az a 2/3-ad ki fog menni az utcára ez ellen a szemét banda ellen, aki már rég megbukott, és erőlködik!Másnak a szálkáját keresgéli, a saját gerendáját nem vette észre!Én meg arra szólítom fel a normális magyarokat, hogy menjenek ki tüntetni ezek ellen a szemét,csőcselék banda ellen!!!,Még saját országán belül is ezekkel a buta emberekkel kell bírkozni a FIDESZNEK!Majd meglátjátok jön Amerika, és Ő rendet tesz!Majd lesz nektek nyugíjatok, fizetés emelésetek, majd elmondják Nektek, hogy Ti gyarmatok vagytok és lehet éhbérért dolgozni, és el sem hagyhatod az országot, mert nem lesz aki Neki rabszolgaként dolgozzon! Ezt szeretnétek? Valahol ezt érdemlik azok, akik állandóan azzal vannak elfoglalva, hogy hogy lehetne valami balhét szítani az országban!
JAJMÁR
@verőce21: 19:10 Remélem óvatosan "tőzsdézel", mostanság különösen kiszámíthatatlan, még a mestereknek is. Ebben a játékban én csak "kibic" vagyok :)
Hellcat
Jobb lenne ha ebből kimaradnának. Baszogassák a kormányt a kitiltottak miatt. Szerintem hagyják meg a civileknek a netadós dolgokat. Olyan szépen haladt eddig is.
JAJMÁR
@Miklós Julianna: 06:12 Bocs, hogy beleszólok... a víziód, amit előrevetítesz, éppen itt van, megvalósulás folyamatban... az éhbér már sok ember számára valóság, a rabszolgaság szintén... és éppen készül lehullani a virtuális "vasfüggöny", de az Isten áldjon meg, a valódi bajokért keresd meg a valódi okot !
Amerikának ehhez nem sok köze van.
Ebben az országban, - ha ez még egy szabad ország - nem megbirkózni és "lebirkózni" kell a kormánynak az embereket. Jól kell kormányozni.
A népnek pedig joga van utcára vonulni és kifejezni a véleményét, ez nem "balhé", de a süket fülek és a felülről irányuló arrogancia kihozhatja.

Van is előtte "jó" példa, talán emlékszel: 2006. Na, akkor volt a tüntik mögött az ellenzék. Akkor röpültek a kockakövet, akkor gyújtottak fel épületet, és voltak ártatlan áldozatok. Hosszú időre rányomja ez a bélyegét a közéletre.
senkifia68
@JAJMÁR: Csak egy picinyke részt ragadnék ki írásodból!

"Amerikának ehhez nem sok köze van"

Ha ezt te komolyan gondolod, szerintem inkább járj horgászni, vagy valamilyen, politikától független klubba idődet az eddiginél hasznosabban eltöltetni!
Gyakorlatilag ugyanis Európában (és hazánkban is) nem nagyon történnek dolgok, amelyekhez amerikának ne lenne köze!!! Így, vagy úgy, de nincs a világnak olyan szeglete, ahol az USA ne igyekezne beavatkozni, "tanácsot adni", szakértőkkel, vagy szerteágazó intézkedésekkel "segíteni" valamely országot, nehogy letérjen az általa kívánatosnak tartott útról. A 2010-es választások után éppen az volt a legnagyobb bajuk, hogy a hatalomra került FIDESZ kormány üldözi e a bukott szocialistákat vagy liberálisokat. Folyamatosan kértek információt a bíróságoktól, az ügyészségtől!
Érdekes módon a világ más országainak viszont semmi köze ahhoz, hogy ők mit csinálnak Qantanamon és a titkos lengyeországi CIA börtönökben.
JAJMÁR
@senkifia68: 11:06 Az ország gazdasági teljesítményéét, a közhangulatért, az egymillió ember létminimum alatti munkabéréért, a mi országunk bel- és külpolitikai állapotáért elsősorban a kormányunk a felelős, az erről szándékos figyelemelterelés nem véletlen.
Egyébként pedig minden mindennel összefügg, a világ történései mindig kihatottak és mindig is ki fognak hatni ránk is, Amerika nagyságban, gazdaságban erősebb volt és lesz is, egyébként pedig NATO tagok vagyunk. Az a jól felfogott érdekünk, hogy azok is maradjunk. Aki ezt nem érti, jobban jár, ha inkább horgászni megy, mert az a minimum, hogy legalább ne ártson !
senkifia68
@JAJMÁR: Az áltlad 'KÖZHANGULAT'-NAK mondott balhé a 2014-es parlamenti, az EU parlamenti és a helyhatósági választásokat is elbukó balliberális politikai erők elkeseredettsége, de semmiképpen NEM KÖZHANGULAT!!!
Tudod vazze, hogy milyen a KÖZHANGULAT? Ott a szavazófülkékben és a választási eredményeket mutató kivetítőkön volt érzékelhető!
Megint összejött az a 30-40 ezer szerencsétlen, aki 2012-ben már egyszer eljátszotta a kormányváltó hangulatot, aztán egy év múlva végig rugdalt egy poliuretán Orbán fejet Bp. utcáin azt a látszatot keltve, hogy hű mennyien vannak és milyen erősek! A DEMOKRÁCIA NEVÉBEN EBBEN A KURVA DIKTATÚRÁBAN! Borász plágium menedzserük, Kálmán Olga műsorűban álszerénykedve, szemlesütve vallotta be, hogy IGEN GYŐZNI FOGUNK, EGÉSZEN BIZTOS VAGYOK BENNE! NEM LESZ 2/3-UNK, KICSVEL TÖBBEL, DE GYŐZNI FOGUNK. "Papa! Március 4-én nem lesz semmid! "- üzent Orbánnak!
Aztán este a kivetítők alatt körömrágva azon izgultak, nehogy Orbánnak megint 2/3-a legyen! S mivel DEMOKRATA(???), a nyilvánosság előtt tett fogadalmat arra, hogy mindent el fog követni, hogy ez a kormány minél hamarabb megbukjon!
Tudod barát, 2006-ban volt egy rendkívül hasonló helyzet, amikor Orbán azt nyilatkozta, hogy "el lehet zavarni ezt a kormányt".
Akkor az MSZP által útált és gyűlölt Sólyom László köztársasági elnök kérette magához és figyelmeztette, hogy az alkotmány értelmében, bármilyen erőszakos hatalomátvételi kísérletet meg fog híusítani, ha kell kihirdeti a rendkívüli állapotot, feloszlatja a parlamentet, felfüggeszti a politikai pártok működését és törvényadta jogával kíméletlenül leszámoll az események felelőseivel minden oldalon!!!
No az alkotmány ma is biztosítja ezt a jogot! Lehet gondolkodni, hogy az internet adó ellen tüntettek, vagyak erőszakos hatalomátvételre hajtotok.
Már csak azért is érdemes elgondolkodnotok ezen, mert a másik oldalon még mindig ott van a CÖF által mozgatható a balliberoldalnál tízszer nagyobb tömeg, amely békés, de nem kellene...
senkifia68
...kihozni belőle az állatot.
Magyarország nem Ukrajna, és Budapest nem Kiev! A többség a választásokon döntött, Aki elment szavazni és támogatta a FIDESZt az is és aki nem ment el és nem támogatta szavazatával az ellenzéket az is!
Ideje lenne helyére tenni a dolgokat! Most az Internetadó ellen, vagy a kormány ellen lázadtok, mert azért az nem mindegy! Mert valszeg a netadó ellen tüntetők jó része símán hazamegy, ha leesik neki a tantusz, hogy mire megy a játék!
JAJMÁR
@senkifia68: Nagyon tetszik neked a 2006-os történet, :)
"Tudod barát, 2006-ban volt egy rendkívül hasonló helyzet, amikor Orbán azt nyilatkozta, hogy "el lehet zavarni ezt a kormányt".
Akkor az MSZP által útált és gyűlölt Sólyom László köztársasági elnök kérette magához és figyelmeztette, hogy az alkotmány értelmében, bármilyen erőszakos hatalomátvételi kísérletet meg fog híusítani, ha kell kihirdeti a rendkívüli állapotot, feloszlatja a parlamentet, felfüggeszti a politikai pártok működését és törvényadta jogával kíméletlenül leszámoll az események felelőseivel minden oldalon!!!
No az alkotmány ma is biztosítja ezt a jogot! Lehet gondolkodni, hogy az internet adó ellen tüntettek, vagyak erőszakos hatalomátvételre hajtotok. "

Ezt már olvastam tőled több helyen is, ráadásul ugyanígy. nincs más?
Ja, de, a CÖF :-DDDD Ennyi jut el hozzád a világból? Akkor most miről beszélgessünk?:)
senkifia68
@@JAJMÁR: Bingoó!
A 2006-os történet valóban tetszik, még pedig azért leginkább, mert végre volt egy pártsemleges, jogtudó és tisztelő köztársasági elnökünk aki lehetőségeinek és hatalmának tudatában képes volt megálljt parancsolni az indulatoknak és a gyűlölködésnek.
Én viszont azt látom, hogy hozzád olyan dolgok is eljutnak, amelyeknek máshol, vagy sehol sincs helye. Beszélgessünk az internetadóról!
Szerintem a nagy többség még fel sem fogta, hogy valójában miről van szó!
Az adó elvileg a szolgáltatókat terheli! Fel tette már valaki a kérdést, hogy e tekintetben mit jelent a szolgáltató? Mert alapvetően min. három szolgáltató létezik, az egyik a kapcsolat, a másik a tárhely a harmadik pedig a tartalom szolgáltató!.
No ki fizeti akkor a révészt? Aki elkészíti az információt, aki tárhelyet biztosít a megjelentetésére vagy aki a világhálón elérhetővé teszi azt?
Mert a netadó alapvetően innen kellene értendő legyen!!! De erre vonatkozóan a törvény csak Gb-okat és Ft-okat említ, A tárhelyszolgáltatónál jelenik meg a digitális forgalom, de annak információminőségét és mennyiségét a tartalomszolgáltató biztosítja. Tehát a tárhelyes a forgalommal járó adót a tartalom szolgáltatóra tolhatja, hiszen az internetező nem a Gb-okban gyönyörködik, hanem abban amit azok tartalmaznak. A szolgáltatói szerződés e tekintetben viszont az internethasználó és a tárhelyhez való hozzáférést biztosító között áll fenn.
Véleményem szerint a kérdés sokkal cizelláltabb mint azt sokan gondolnák.
Ugyanis nagyon könnyen előfordulhat, hogy a kapcsolat szolgáltatók az adót nem a fogyasztókra, hanem a tartalom szolgáltatókra terhelik. Ami viszont azt jelenti, hogy az internet tartalom kínálatot nem a kormány, hanem a kapcsolatszolgáltatók fogják korlátozni mégpedig a fogyasztói igények alapján.
JAJMÁR
@senkifia68: 22:59 "...volt egy "pártsemlegesegy pártsemleges, jogtudó és tisztelő köztársasági elnökünk "? Volt? A jelenlegiről nem feltételezel ilyen jellemvonásokat? :)
Alaposan megijedtél Te is, "fortélyos félelem igazgat", ugye? Nem, kedves Senkifia, a Te kedvelt eseményed nekem nem az, és a ma történéseihez hasonlítva, reálisan, kb. így néz ki:
2006. - az események mögött politikai önérdek húzódik, bizonyos csoportok agresszív hajlamát a kormányzat megdöntésére akarták használni. A vandalizmus abban az időben ezt a célt szolgálta. Ilyen módon kormányt dönteni bizony tisztességtelen, és normális ember elítéli ezért... nem hiszem, hogy a társadalom többsége ezzel egyetértett. Sőt ! Mindegy, elmúlt...

- a mostani tüntetéseknek egészen más oka van, és lehet erről a kormányzatnak nem tudomást venni, belemagyarázni valótlanságokat, attól még a tények tények maradnak. A társadalom többségének nagyon kezd elege lenni... az embereknek, nem egy agresszív hajlamait kiélni akaró csoportnak.

Csak a fideszt mindenáron akarók hiszik el, hogy ezeket a baloldali ellenzék generálja. Nem képesek rá, ez nyilvánvaló, egyébként most nem a fides kormányozna. A netadó egy h@lyeség, nem szabad bevezetni, és nem szabad hagyni. Semmi köze szakmai dolgokhoz, semmi köze a gazdasághoz.
JAJMÁR
@JAJMÁR: Elnézést az elején lévő hibáért. Elkezdtem leírni, aztán mégis inkább bevágtam a szövegedből, ezért van duplán az eleje. Remélem azért érthető :)
senkifia68
@JAJMÁR: A 2006-os események között semmivel nem több politikai szándék húzódott, mint a 2004-es kormányválság idején. Akkor rendkívüli előrehozott választások kíírása helyett a kormánykoalíció egy előre borítékolható zsákutcába vezette az országot!
A 2010-es választásokat követő több tízezres balliberális tüntetéseknek is egyértelmű politikai üzenete és hozadéka volt. De könyörgöm!!! A politika erről szól! Hatalomról, befolyásról és pénzről, kurva sok pénzről! Aki azért megy el szavazni, mert Gipsz Jakab jó fej, meg tud inni egy korsó sört egy hűzára az egy hülye! Nem kellen játszani az ártatlant és úgy tenni, mintha a politikát a FIDESZ találta volna ki! Nem kellen úgy tenni, hogy a politikai hatalommal és befolyással való élés (visszaélés) a 2010-es váltasztások utáni idők hungarikuma lenne! Ez egy brutális hazugság, mert a rendszerváltás után hatalomra került pártok, az állami és kormányhivatalokban kegyetlen tisztogatást és leszámolást folytattak. Ez lenne a megbotránkoztató? Ezzel viszont csak az egy bites, celebshowkon, a Blikken és a Borsonlinen nevelkedett fejlődésben elmaradt netezőket lehet hülyíteni rövid ideig.
Nem tudom, hogy te milyen társadalom többségére hivatkozol de jó lenne ha felébrednél Csipke Rózsika álmodból!
A társadalom többsége nem az Erzsébet-hídon lengette a kivilágított mobil telefonját, hanem értetlenkedve nézte híradásokat. Mert való igaz, hogy az internet adó szokatlan és még azt is elfogadom, hogy nem kellően átgondolt, de amikor megint kezdődik a törés, a zúzús, megmondó emberek olyan baromságokat nyomnak kihangosítókon amit rajtuk kívül nem sokan értenek és minden második mondatnak az a vége, hogy Orbán takarodj, és rohadt FIDESZ akkor az már nem az internet adóról és nem egy újabb lakssági teherről szól, hanem a hatalomba visszavágyók által gerjesztett és most még kezelhető indulatokról. Nem véletlen a hivatkozás az ukrajnai eeményekre! Ott sem a kormány váltás szándéka miatt gyült a tömeg a Majdanon, hanem az EU hibájából...
senkifia68
... félbeszakadt tárgyalások folytatásának kikényszerítéséért. S amkor már az EU is engedett és újra tárgyaló asztalhoz ültek, valaki valahonnan, valamiért belelőtt a tömegbe! A mai napig nem tisztázoott, hogy mi történt, de olyan folyamatok indultak el, amelyek sem az országnak sem a népének nem volt érdeke. Százezrek hagyták el reményvesztetten otthonaikat, ezrekben mérhetők az áldozatok száma és felbecsülhetetlen értékű a kár. És hol vannak már az akkori békés tüntetés szervezeői?
JAJMÁR
@senkifia68: 11:11 Senki nem akar polgárháborút, - és a Jajmár sem :-) - de ezzel "zsarolni" nem tisztességes, nem gondolod? A magyar nép sokat bír, és nagyon türelmes, de ott fönt, most sikerült elmenni a "falig" !
A tüntetések arra valók, hogy a nép kifejezze a véleményét. Azt sugallni, hogy százezer ember véleménye nem számít, azt ragasztani erre a tömegre, hogy csőcselék, és puszta eszköz a politikai ellenfél kezében, politikai hiba !
Ezért mindazt megelőzendő, amiket írtál, az a jó, ha a felelős vezető a nép hangját időben meghallja, mert könnyen kieshet a kezéből az irányítás !
A politika a pénzről is szól, és taktikáról, és sok minden másról, de ha valaki gátlástalanságát, korruptságát és hatalomvágyát éli ki, és elfelejti, hogy ez nem egyszemélyes játék, az eltaktikázza magát.
senkifia68
Szerintem nem vagy teljes mértékben képben!
Ha szerinted az ukrajnai események és a mostaniak között húzott párhuzam zsarolás, akkor valamit nagyon nem értettél meg vagy nem akarod megérteni!
A másik hatalmas melléfogásod a "MAGYARNÉP"-re való hivatkozás!
Ugyan ez volt az ige amikor 2012 januárban váratlanul beindult a balliber balhé portfólió. Vele párhuzamosan a balliber sajtó európaszerte támadást indított a magyar kormány és intézkedései ellen! S amikor már a nagyarctól nem láttak egyesek és a liberális kánaán eljöttét jósolgatták, a MAGYARNÉP ott vonult a CÖF molinója mögött, tízszer annyian, miint a pártáruló PM-es celebek által szerkesztett siány médiashowban.
Tudod lehet tiltakozni és ellenezni a netadót, mint írtam nekem sem tetszik, nem értek vele egyet! De ha a mobillal integetők holnap után végre rájönnek, hogy itt nem a 700 meg az 5000 Ft-ról van már szó simán haza megy mindegyik,. Mert eljut végre a tudatáig, hogy ha azok kerülnek hatalomba akik ma a net adó miatt álságosan értük hullatják a könnyeiket, másnaptól ismét garantálják a multik extranyereségét, eltörlik a rezsicsökkentést, eltörlik a nők 40 éves szolgálata után járó nyugdíjat, ismét megvonjákt a családi támogatásokat, és újra és újra kiszolgáltatják a MAGYAR NÉPET azoknak, akik most a gyűlölettől eltorzult arccal követelik vissza korábbi kiváltságaikat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.