Tényleg a parlagfű-mentesítésre szánt pénz fedezett minden olyan kiadást, amelynek köze nem volt hozzá – erősítette meg a hvg.hu-nak több állami alkalmazott.

A lap azt írja, azt pedig utólag találták csak ki, hogy milyen ürüggyel kapcsolják a beszerzéseket az allergiások érdekében folytatott harchoz.

A 177 adózó egyszázalékos felajánlásaiból összejött 1,1 milliárd forintot az állam vitatható módon költötte el, most azonban a tárca visszacsoportosította a másra kikanyarított pénzt.

A hvg.hu-nak több, a parlagfűpénz felhasználását és a jelenlegi védekezési rendszert belülről ismerő belső forrás azt állítja: azért volt „gyakorlat” a több millió allergiás érdekében felajánlott pénz felélése, mert megfelelő források híján lehetetlen körülmények között dolgoznak, sokszor várva arra, hogy beessen olyan összeg, ami a túlélést biztosítja. 

„Soha nem is volt gond az indoklásból”, mert „egyetlen dologra kell figyelni: olyan feladatot, eszközt, költséget kell a parlagfüves pénzre elszámolni, ami hihető azokon az ellenőrzési pontokon, ahol rábólintanak az elszámolásokra” – magyarázta a hvg.hu-nak egyikük.

„Elfogadom, hogy kívülállóként felháborítónak tűnhet címkézett pénzek ötletszerű felhasználása, de az ember abba kapaszkodik, amibe tud. Ha ez a parlagfűpénz, akkor abba” – fogalmazott a növényvédelmis hivatalnok, aki szerint mégsem teszi szóvá egyikük sem a rossz gazdálkodást, mert mindenki úgy gondolkodik: „a kis fizetés is jobb, mint a semmilyen fizetés”. 

Egyikük határozottan állította, hogy az ő hivataluk informatikai beszerzései egyértelműen a parlagfűpénzből történtek. Utólag szokott összeülni a kupaktanács: mi az, amire utólag rá lehet fogni, hogy az a parlagfű ellen történt. Azon lehet vitatkozni, hogy egy 200 ezer forintos notebookot el szabad-e teljesen erre elszámolni, hiszen azon más feladatot is végeznek, de nem olyan nagy bűn. Ha nem vesszük meg ebből a keretből, akkor semmiből nem lesz, és az nem csak a parlagfüves munkát gátolja, hanem az egyéb hatósági feladatokat is” – mondta.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Mindenre a Nép adja össze a pénzt,Ők meg titkosítanak,nem tudhatjuk,hogy hova teszik. Legyen férfi a Fidesz és számoljon el a befizetett és az uniós pénzekkel az utolsó fillérig. Ne titkosítsanak semmilyen ügyet amit az adófizetők pénzén tesznek,de olyant sem mint az olajmaffia ügye ahol ártatlan ember börtönben ül, a gyilkolást irányító meg magas pozícióba lehet..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Az egész patkánykormány "parlagfűpénzként" kezeli a közpénzt ! Jut személyes hobbira, fácánritkító vadásztokra, szolgálati qrásra, giccses héderre, Gucci szatyorra, a TEK-nek csak kívánnai kell és máris van, közben halmozódnak az adóterhek !

Mégis, mi a f@szra várunk, mikor akarjuk elvágni a torkukat ?
Desischado
Ez is mutatja, milyen gátlástalanok! De egyszer bezárul a kör, felelniük kell sok mindenért! Legalábbis remélem.
Linna
@Desischado: Amíg nem csinálunk semmit, addig ez csak a szokásos kis esti szövegelés marad.
Ma is képenröhögtek, hogy mire fel volt ez a felvonulási cirkusz? És igazuk van! Minél több békés vonulgatás, annál kevésbé veszik az országot komolyan.
Juhász István
Aki még ezek után képes lesz adószázalékot felajánlani, BÁRMIRE IS, az agyament, bugyuta ember. Csak, és kizárólag személyesen lehetne adományt adni, átadni, bárkinek is, nehogy pl. gyermekmentő autó furikáztasson egy alapitványi elnököt, a befolypénzből, vagy irodaszerekre költsék. Ja, és mi van az Ócsa-i lakóparkkal??? Baromi nagy a csend a téma körül...
JAJMÁR
@Juhász István: 04:52 Igen, valóban sok esetben nem érdemes felajánlani, de ha nem ajánljuk fel, akkor biztos, hogy az államé lesz, és megy a nagy kalapba :(

Maga a felajánlás ró kötelezettséget a kormányra, és legalább látjuk, hogy mennyire nem érdekli őket.

Ennek a kormánynak buknia kell !
JAJMÁR
@JAJMÁR: Az adó 2x1 %-át az amúgy is befizetési kötelezettség alá eső adónkból ajánljuk fel, a mienk semmiképpen nem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.