32 perc után érkezett ki Szolnokon a mentő egy zebrán elgázolt fiúhoz, aki másnap a kórházban meghalt. A mentőszolgálat szerint ők szabályosan jártak el.

A bulvárlap írta meg, hogy 32 perc után érkezett ki a mentő a Tószegi úton, a zebrán elgázolt Lackóhoz, aki másnap a kórházban meghalt.

A mentők közleményükben tudatták, ők szabályosan jártak el, a riasztások azonnal megtörténtek, hiba, mulasztás nem történt.

Győrfi Pál, Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója közleményében hangsúlyozta: egymás után három súlyos gázolás történt egyetlen útvonalon, Szolnok belvárosában december 1-jén hajnalban. A mentőket 5 óra 50 perckor riasztották a Tószegi úti gázoláshoz. Az esetkocsi azonnal indult a helyszínre, a Nagy Imre körúthoz érve azonban leállították őket egy újabb gázoláshoz, ahol egy súlyos sérült ellátását kezdték meg.

Rögtön visszajeleztek rádión a központjuknak, ahonnan egy percen belül riasztottak egy másik mentőegységet a Tószegi úti címre. Ez a második mentőegység is azonnal kivonult, de útközben, a Hetényi Géza Kórház előtt őket is leintették egy újabb gázoláshoz, ahol egy fiatal nő újraélesztési kísérletét kezdték meg – tudatta Győrfi Pál. Hozzátette: ekkor riasztottak egy harmadik mentőegységet, amely végül az első gázolás sérültjét látta el és vitte kórházba, ahol később a fiatalember súlyos sérüléseibe belehalt.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
@human: Igen. A kdnp-nek sem a kereskedőket és a vásárlókat kellene zaklatni, hanem a mentőknek, az eü-nek kicsikarni egy kis pénzt. Gyorssegélyként elég lenne egy fél stadionra szánt pénz! A kdnp szándékosan kisbetű. ):
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Komoly bajok vannak az Országos Mentőszolgálatnál, itt is mint minden ilyen helyen ,,fejtől büdösödik a hal,, ez nagyon, nagyon szomorú!!!
Boszi27
@papa.49: Tragédia! Az ember élete nem számít. Valahol olvastam, hogy az EU valamennyi tagországában meg akarja valósítani a korszerű mentésirányítási rendszert, ami számítógépes támogatottságú. Itthon a régi rendszert kiiktatták, az újat nem vezették be. Cél, hogy minden hová 15 percen belül kiérkezzen a mentő. Ehhez képes szinte állandó hír, hogy 1 óra, másfél óra- késve érkeznek. Kevés a mentőautók száma. Tudom már közhelynek számít, de sztem a stadion meg rendkívül sok, és teljesen felesleges. Felháborító és tragikus, ami történik. A rengeteg újabbnál újabb adókból még alapellátásra sem jut, miközben szinte minden bevétel után EHO-t kell fizetni.
human
@Boszi27: A tévében én is láttam, hogy már rég az új elektronikus rendszerben kellene dolgozniuk, de használhatatlan. KÉZZEL jegyzik fel a bejelentéseket PAPÍRRA.
Boszi27
@human: Igen. A kdnp-nek sem a kereskedőket és a vásárlókat kellene zaklatni, hanem a mentőknek, az eü-nek kicsikarni egy kis pénzt. Gyorssegélyként elég lenne egy fél stadionra szánt pénz! A kdnp szándékosan kisbetű. ):
papa.49
@Boszi27: Ehhez hozzáteszem a következőket, egy kisvárosban lakom, ahol az év elején kaptak a mentőállomásra egy vadi új mentőkocsit egy WV. t kb. 2 hónapja nem lehet az új autót látni csak azt ami előtte itt volt, mivel a mentőállomás ott van a bolt mellett ahová reggelente vásárolni járunk, nem lehetett nem észrevenni a változást!!!
Boszi27
@papa.49: Szted hová tették? Az is jellemzően logikus intézkedés volt néhány napja, hogy Bp-en kevés volt a mentő, így a környező településekről átirányították. Tehát az állam, vagyis a kormány nem teljesíti a feladatait, mivel az eü., az oktatás , közösségi közlekedés működtetése az állam feladatai közé tartozik. Miközben egyre több adót beszed, ezekre a területekre egyre kevesebb pénz jut. Életveszély lényegtelen. (pl. 3-as metró felújítására sem lesz pénz) A kormányfő hobbijára egyre több.
dömdödöm
szerintem rosszul értelmezik , 15 perc alatt ki kell érni a garázsból az aszfaltcsíkra :-(
papa.49
Itt már mentegetőzik a ,,szóvivő,, hogy hiba nem történt, igen is történt az első kocsinak a fiúhoz kellett volna mennie, de főként a második kocsinak látnia kellett volna hogy ahová küldték az kb. 1 km. volt a kórháztól, végül is az első eset sérültje került legutoljára kórházba, és a ,,szófosó,, szerint ,,nem történt hiba,, majd viszont nagyszerűen fog feszíteni a tv. ben a ,,szóvivő bálon,, a ,,seggnyaló szóvivő,,...
Az egész történetben a legundorítóbb a ,,mosakodás,, csak a múlt héten történt több haláleset az országban mert nem ért oda időben a mentőkocsi, és ebben LEGKEVÉSBÉ HIBÁSAK A KOCSIK SZEMÉLYZETEI!!!
wagabund
nálam ez a mentős megmodó elvesztette hitelét...
persze a feladatát elvégzi, csak egyre hihetetlenebb...vagy ...hiteltelenebb?
tivoli
Legyek cinikus?
A mentősöket felrendelték Pestre!
Dr. Felipe
Gondolom a másik két helyszínről is beszóltak a mentőknek. Tehát már eleve három mentőnek kellett indulni.
Ez csak fals duma hogy csak úgy leintik a mentőautót.
Toby
A minap nyilatkozta az egészség - és halálügyi államtikárlóf@sz, hogy semmi gond nincs a mentőknél !
tobikamama
@Boszi27: Ja de akkor nem tudnának ilyen nagy lábon élni és nem gyarapodnának ilyen szépen, milyen érdekes most Orbán nem feszegeti a szocikat,hogy lopnak most ők kizsákmányolnak nem lopnak.
Boszi27
@papa.49: Végül is nem történt semmi különleges: csupán meghalt egy 22 éves srác, aki élhetett volna még, ha a mentés olyan fontos lenne, amennyire kellene hogy fontos legyen!!
papa.49
Nem tudom ismeritek-e a környéket a srácot a gyalogátkelőn ütötte el a kocsi, a Hetényi Kórház onnan kb. 1 km. van a város fele, a másik balesetes az a városban az esettől úgy 3 km. lehetett a harmadik meg pont a kórház előtti gyalogátkelőn...
Azért írtam le ilyen részletesen mert jól ismerem a környéket, mivel itt lakom Szolnoktól nem messzire, szinte naponta járok arra kocsival...
Tudom hogy nem jelent semmit de NINCS MENTSÉG AZ IMPOTENCIÁRA AMIVEL TÖRTÉNIK A MENTŐK IRÁNYÍTÁSA, NEKEM HIÁBA HABLATYOL A GYŐRFI NEM HISZEK NEKI, VALAKI XARUL VÉGEZTE A MUNKÁJÁT, ÉS EZÉRT MEGHALT EGY 22 ÉVES SRÁC, A LÉNYEG EZ!!!
agnes200
Elég gyalázat, ami történt. És nem zárnám ki, hogy volt már pár hasonló eset, csak nem ennyire karakteres, hogy ilyen sokkoló hír legyen belőle.
Viszont sok stadionunk lesz és jut 200 milliárd Matolcsy alapítványaiba.
nemjoezigy
@tivoli, ma, 18:33: nekem is a cím olvastán a Pestre küldött autók jutottak eszembe, de nem ez volt.
@Dr. Felipe, ma, 18:35: itt óriási logisztikai hiba történt, mert ha tovább megyünk ezen a logikán, akkor újabb baleset bejelentésekor, vagy balesettel találkozásakor soha nem ér ki a mentő az eredeti balesethez!
@Toby, ma, 18:36: nagyon nagyok a bajok a mentőknél, ha ilyen az eredményességük, mivel kevés az infónk, ezért ezek alapján én a mentősök helyében sem így csináltam volna.
És ami az egész eredője az a magyarázkodás, hogy nem történt probléma.
Amíg így áll hozzá a vezetés, addig nem lesz változás!
Kell oda egyáltalán (ilyen) vezetés?
Ez olyan minta az országunk vezetése csak kisebben.
Itt is ott is minden jó , nem történtek hibák!
nemjoezigy
@nemjoezigy: Elnézést kérek, de elmaradt: Nagyon sajnálom a fiút és a családját!
Desischado
@papa.49: Igazad van. Biztos, hogy hiba van. Ez a győrffy nekem is egyre ellenszenvesebb, de fogadok, ha az ő családjából kellene valakinek, villámgyorsan ott lennének a mentők! Emlékeztek, múlt héten is volt egy hasonló eset! Fél óráig feküdt a járdán egy szíves hölgy, és mire egy órás késéssel kijöttek a mentők, már nem lehetett rajta segíteni! Ennek a győrffynek a dumája azért is sántít, mert kétszer egymás után leintik a mentőt?! Na ne már! A srác életét ki adja vissza?! Ki felel azért, hogy ilyen fiatalon és értelmetlenül meg kellett a semmiért halnia?! Ezzel kéne a kormánynak törődni, nem a bezárásokkal! De ez persze "mellékes", nem igaz? Aljasok! A srác családjának őszinte részvétem, szegény fiú meg nyugodjon békében! Bár én az ő helyében visszajárnék kisérteni, hadd törje ki őket a rossz nyavaja!
kkalman
Győrfi ezzel a nyilatkozattal beállt hazugovics táborába.
wagabund
Ha tegnap este jól értettem, akkor ez a hír még szomorúbb...lett..
... a fiatalember (másnap)meghalt a gondos kórházi ellátás ellenére is... de sajnos a másik kettő is, akiket szintén akkor és a közelben gázoltak el..

igen, most köpködjük a megmondóembert, de mi van a három gázolóval? kicsodák, micsodák, józanok voltak, volt jogsuijuk? ennyire nem figyeltek? csak három gázolás, három halottal...majd egy időben, közel egy helyen...
OAttila
Az a gond, hogy a bulvár csak a 32 percet hangsúlyozza! Azt miért nem kérdezte meg senki például, hogy egy ekkora város mint Szolnok, MIÉRT CSAK 3 DB MENTŐAUTÓVAL RENDELKEZIK?
mate03
@tivoli: Az egész ügyben az a legszebb,hogy a fiút pont a kórház előtt gázolták el! Csak egy hordágy kellett volna,két beteghordóval,meg egy orvos,és a sérült talán még ma is élne! A Hír igaz, az nap valóban három baleset volt egy azon időben. Tudom mert ebben a városban lakom.
kukac50
Ez a központosítások eredménye! Nem oda tartozik nem a legközelebbi mentő megy
majd az ország másik végéből elmondják ki mehet.
A tűzoltóknál is az a probléma,mire az a tűzoltó csapat akihez tartoznak oda ér leég az egész ház,miközben ha a legközelebbi menne, 45 perc helyett 10 percen belül odaérnének.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.