A kormány jelenlegi adópolitikája miatt a Spar jövőre elhalasztja 8 új üzlet megnyitását, illetve országszerte mintegy 30 áruház korszerűsítését, felújítását. Az elmaradt beruházások miatt nagyjából 600 új munkahely nem jön létre. A Spar magyarországi vezetői erről ma beszéltek Budapesten.

A bejelentés szerint nem fog teljesülni az 59 millió eurós beruházási terv, amely révén új munkahelyeket teremtett volna a cég, ehelyett a Spar Magyarország is a jövőben a franchise hálózat bővítésére törekszik, amivel enyhíthetnek a megemelet sarcokon. (Jövőre nagyjából a 30-szorosára – 325 millió forintról 9 milliárd forintra – nő a kiskereskedelmi hálózat által fizetendő élelmiszerlánc-felügyeleti díj.)

Az eredeti elképzelések szerint a Spar 59 millió eurót fektetett volna be Magyarországon jövőre, ehelyett mindössze azt a három üzletet nyitja meg Budapesten, amelyre már szerződéses kötelezettségei vannak.

A vasárnapi zárva tartásról Heiszler Gabriella cégvezető azt mondta: a forgalmuk nagyjából 8 százalékát realizálják vasárnap. A vállalatnál abban bíznak, hogy a forgalom áttevődik a hét többi napjára, és így a bevételük nem fog számottevően csökkenni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Mondtam már, ami még működik ebben az országban,
ezek a rohadékok azt is tönkreteszik !
Csak közmunkás kell és azok is csak akkor kapnak munkát, ha erre
a moslék kormányra szavaz, mert különben éhen dögölhet !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Mondtam már, ami még működik ebben az országban,
ezek a rohadékok azt is tönkreteszik !
Csak közmunkás kell és azok is csak akkor kapnak munkát, ha erre
a moslék kormányra szavaz, mert különben éhen dögölhet !
volvós
Majd a CBA " megsajnálja " a kormányt, és beruház
a Spár helyett...Mindegy, hogy szar, szemét áruval, de
kormányközeli (hátsó fertály) emberekkel !!
papa.49
Itt az eredmény még tavaszig se kellett várni, de hát ezek olyanok mint a cigány lova, nem bátor, csak vak!!!
Hellcat
Beruházáscsökkentés, munkahelyek megszűnése...Ritkán van agymenése a KDNP nek de akkor hatalmasat tudnak rombolni.
Tekla
Talán nem a külföld zsebét kéne tömni, mint tették a szocik. Jobbikosként nekem sem tetszenek itt a műanyag zakata árusok , szemét termelő multik, a nagy lenyúlós zsebeikkel. Miközben élelmet alig termel valaki az országban. Falvak vannak tehén , disznó, birka nélkül, de már a kiskert is megy ki a divatból, sőt a csirke is.
Dr. Felipe
@Tekla: A magyar CBA szerinted hol forgatja a pénzt? Kiviszi Svájcba az extra profitot megforgatni. Azt láttad milyen kocsikkal járkálnak a CBA vezérek? Na ugye, de te csak tömd a zsebüket mert az magyar zseb. Én meg bojkottálom, mert itt ne urizáljanak a szarháziak mikor 4 millió ember él létminimum alatt.
leszúrt rittberger
@Dr. Felipe: Hagyd, a néni szegény buta mint a föld...
wagabund
tisztelt felebarátaim! ha circa kétszáz év késéssel is, de mi most tanuljuk a (vad)kapitalizmust...jó, elismerem, sok kellék hiányzik...nincs vadnyugatunk, de van keleti országrészünk, nincs Dzsokink, meg sok olajkutunk, de van mészárosunk sok mangalicával, nincs tengerünk, de van tengernyi adósságunk...
a művelt nyugat próbálja megtanítani, beleverni a buksinkba, mi is az a jólét, a fogyasztói társadalom...

mi persze mit teszünk? nos, elgáncsoljuk a tanítónénit...

csupa móka, kacagás...
ja, hogy a spár ezen nem tud őszintén nevetni..? hát kérem mi ezt tanultuk a múlt ...hol is? ja, a múlt rendszerben...
mekkelek
Gratulálok ezeknek a vadbarmoknak, bárcsak az építés menne úgy nekik mint a kib*szott rombolás! Bezzeg Gucci táska az van...
coyote3
Aztán majd a keleti nyitás jegyében lecserélik az elavult vonalkódos pénztárgépeket olyan modern húzogatós oroszra...
nezelodo
Az a gyanúm, hogy a mi zseniális vezérünk a keresztény tömegpárt visszatarthatatlan túlerejének engedve, megint lábon lőtte magát (minket). Lassan úgy tesznek, mint az a parasztember, akinek elverte a jég a kis termését, és karót ragadva szétverte a maradékot, "Na lássuk Uram, Teremtőm, mire megyünk ketten!"
m.macskosz
@Hellcat: ma, 13:57
, hogy védjem őket, de az ötlet nem az övék volt:
valahol már belinkeltem, bár nem ezt
munkastanacsok.hu/member/palkovics-imre/:
berika12
A CBA és a COOP a legdrágább, nem vásárolok bennük, nagyon ritkán megyek be, de akkor se veszek szinte semmit. Szakmai ártalom, hogy körülnézek üzletekben. :) Fiatalon se vásároltam CBA üzletben, nem is volt, egyébként a CBA és a COOP is üzletlánc. Ott is vannak olyan termékek, amik nem magyar árú külföldről szerzik be. Ha, magyar akkor jó lenne, ha az áraikkal igazodnának a magyar nép pénztárcájához és igényihez is a kiszolgálásukkal. A külföldi multik jobban tekintettel vannak arra, hogy magyar termékeket szereznek be, vagy Magyarországon saját vágóhidat üzemeltetnek, hogy igazodjanak az emberek igényeihez és pénztárcájukhoz. Viszont az a jó, hogy már vannak webáruházak és onnan is lehet rendelni, az még nincs tiltva és akár ünnepnap is le lehet adni a rendelést. :) Igaz, akkor nem lehet elmenni nézelődni és sétálni egyet, mert wellnessre nem telik és a bolti séta is kikapcsolódást jelent sok ember számára. Nagy Gábor neked még nagyon sokat kell tanulnod és tapasztalnod...Majd utána lehet ilyen nyegle véleményed. Tudod még lehetsz főiskolai végzettséggel munkanélküli és közmunkás is...Akkor lenne pálfordulás nálad. Ugye Móni, mi már sok mindent megéltünk és tapasztaltunk is.
Desischado
Sok elbocsátás, rengeteg elmaradt korszerűsítés, elmaradt munkahely teremtés, az emberek zsebére játszás, ez a fidesz rombolásának az eredménye! Ja, és nehogy kihagyjam már a "nemzethy álkeresztény kdm-pét! Hogy temetné már be őket egy pár kapaföld!
evacica
Gratulálok, ennek az agyament kormánynak, csak így tovább, ez a biztos út a szakadékba Orbán "bölcs" vezetésével! Meddig tűrjük még ezt a nép és ország nyomorító bandát a nyakunkon ?
mate03
@Tekla: Azért mert a földet elvették a kistermelőktől! A Multik nem szart árulnak,mint a CBA! A multik nagy százaléka felvásárolja amíg meglévő kistermelők áruit! A termelő is jól jár mert nem kell piacozni,a multi is,mert nem kell szállítani,a vevő is mert olcsón friss árút kap! Úgy hogy nem kel a Jobbikos fellengzős duma!
Boszi27
@Desischado: Bocs, de muszáj kijavítanom: kdnp: merthogy néppárt! Mondjuk még párt sem, mert vannak kb. 10.en! :))
Boszi27
@m.macskosz: "nincs ilyen oldal! error 404." !!
Desischado
@Boszi27: Köszi, Boszi! Igazad van, de én új nevet adnék nekik! GBSZ! Vagyis: Gazemberek Bűn szövetsége!
nyanya001
Az élelmiszerboltok már a kivégzésre várnak !

A Portfolio összesítése szerint jelentős csapást mér a kereskedelmi láncokra az az elfogadott jogszabályváltozás, mely értelmében az élelmiszerlánc-felügyeleti díj sávossá válik. Míg korábban egységesen az árbevétel 0,1 százalékát kellett befizetnie az élelmiszergazdaság valamennyi szereplőjének ilyen címen, jövő év január 1-től ennek mértéke jelentősen emelkedni fog a "napi fogyasztási cikkeket értékesítő üzletek számára".

A sávos díjfizetés értelmében 500 millió forintos nettó árbevételig 0 százalékra csökkenne, 0,5 és 50 milliárd forint között változatlanul 0,1 százalék lenne, 50 és 300 milliárd forint között több lépcsőben 1-5 százalékra emelkedik, míg 300 milliárd forint fölött az éves forgalom 6 százalékát kell megfizetni felügyeleti díjként.

index.hu/gazdasag/2014/12/19/az_elelmiszerboltok_mar_a_kivegzesre_varnak/
spu00
Érdekes módon nem kimegy, hanem változtat a formán. Ennyire jó nekik itt? Nem tudom, hogy mennyire vannak informálva, hány száz tonna élelmiszert vonnak ki a forgalomból évente a romlott minőség miatt? tiltakozzanak, ne tiltsák el a forgalmazásból ezen termékeket, Önök ezt szeretnék fogyasztani. Mit gondolnak ezen tevékenységek nem kerülnek pénzbe? az áruk maguktól jelentkeznek, hogy romlott vagyok? Támadni mindenért, amig nem kerülnek kórházba, temetőbe ? akkor meg sírnak, hogy miért nem voltak szigorúbbak.
miazavalami
@mate03: Honnan veszed hogy a multik jó pénzért felvásárolják a kistermelők áruit?
mate03
@miazavalami: Mert tudod nekem is van egy kiskertem! Ha salátából, zöldségből ,gyümölcsböl, feleslegem van,én is ott szoktam eladni!
miazavalami
@mate03: Nekem nagy kertem van, de nem veszik meg olyan áron hogy nekem megérje.
mate03
@miazavalami: Akkor piacolj vele! Ha neked a benzin ára meg az álldogálással együtt megéri!
miazavalami
@mate03: jUjj!
Túl sok van..., néha a sok is rossz.:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.