Nem volt elég az eddigi öt alapítvány, ezért 37 milliárd forint forrással alapít még egyet a jegybank arra, hogy megvalósíthassák a Pallasz Athéné Közgondolkodási Programot.

Vállalkozó kedv, újító szándék és mindig tökéletesebbre törekvés – Orbán Viktor szerint ez a három tulajdonság az, ami jellemez bennünket, magyarokat. Érthető tehát, hogy a jegybank szívesen áldoz hatalmas összegeket a művészetre – lásd: Kerényi-féle Magyar Krónika, az új, 300 milliós csodazongora-, vagy éppen a jövő közgazdászainak, pénzügyi szakembereinek képzése.

A karácsony előtt egy nappal létrehozott alapítványnak ingatlanvagyona nincs, a jegybank épületében működik – az RTL pedig azt is megtudta, hogy vállalkozói tanácsadással, a vállalkozói ismeretek bővítésével, konferenciák, szemináriumok, előadások megszervezésével foglalkoznak, továbbá támogatni kívánják a vállalkozások növekedését, foglalkoztatási képességét.

Az MNB összesen 240 milliárd forintot áldozott az eddigi 6 Pallas Athéné Alapítványra.

Az ellenzéki Együtt vizsgálatot indít a jegybank felügyeleti szervénél, az Állami Számvevőszéknél. Szerintük Matolcsy Györgyöt nem hatalmazza fel semmi arra, hogy önkényesen döntsön milliárdos nagyságrendű közpénzről – a közgazdaságtan „új megközelítéseinek” oktatására.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Ez egy állat. Valaki szólhatna neki, hogy ez nem az ő pénze. Nem kellene a felső oktatásba vagy az egészségügybe pumpálni a lóvét? Genetikai hulladék, kancsal törpe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Tessek mar megnezni az allamkasszat kozelebbrol is: van ott egyaltalan mobilizalhato vagyon az orszag devizatartalekabol , vagy eltolcsy kisoporte a trezort teljesen?
Keressenek mar neki egy egyszemelyes kis szobat vagy Grazban , szorosan a fonoke melle, vagy itthon, mondjuk Sopronkohidan, vagy a Csillagban!...
Fradigege
Ez egy állat. Valaki szólhatna neki, hogy ez nem az ő pénze. Nem kellene a felső oktatásba vagy az egészségügybe pumpálni a lóvét? Genetikai hulladék, kancsal törpe.
73
Csak azzal a dárdával vigyázzanak,mert egyszer megunja valaki vagy valakik.És feltűzik rá ezt a szarházi matolcsyt.
nyanya001
Ez megint csak egy balga süketelés, jó ok arra, hogy feléljék
a családi ezüstöt , a haveroknak juttassanak a semmire jó zsíros állást !
Éppen olyan mint a Magyar Krónika, nem ér egy kalap sz@rt sem
de Matolcsy nem bír magával Orbán meg rábólint. Idézet a Magyar Krónikából "
Szentesi Zöldi László tarhonyáról írt cikkéből megtudjuk: „A tarhonyakészítés nemcsak testi szükséglet, lelki alapállás dolga is.” Szerinte a tarhonyát „kizárólag kurucok fogyaszthatják, a labanc beéri császármorzsával, újabban hamburgerrel”. Grátiszba megkapjuk a szerző kedvenc krumplistarhonya-receptjét, ízesítve némi kötelező „hová tart a világ”-jellegű terméketlen sajnálkozással. Jó étvágyat!
Szentesi Zöldi László tarhonyáról írt cikkéből megtudjuk: „A tarhonyakészítés nemcsak testi szükséglet, lelki alapállás dolga is.” Szerinte a tarhonyát „kizárólag kurucok fogyaszthatják, a labanc beéri császármorzsával, újabban hamburgerrel”. Grátiszba megkapjuk a szerző kedvenc krumplistarhonya-receptjét, ízesítve némi kötelező „hová tart a világ”-jellegű terméketlen sajnálkozással. Jó étvágyat!
812 millió forintot költött fél év alatt a Magyar Nemzeti Bank egyebek között különféle alapítványok támogatására, a 444 hírportál összesítése szerint. A Matolcsy György vezette jegybank tartalékaiból jutott például DJ felszerelések vásárlására és a Magyar Krónika támogatására is.
Gyalázatos banda !
karma1
@nyanya001: Most mondd, hat nem tudsz orulni annak a gratisz krumplistarhonya receptnek?
Borda
Az szép és jó,ha egy alapítvány támogat vkit vagy vmit,de majd ha elfogy a kezdőtőke, honnan kap támogatást az alapítvány a további működéséhez? Gyerekek,ejnyebejnye! Egyenjogúság van a kormánypárton belül. Kicsit megszorulok,akkor is belenyúlok a pénztárcába. Kitalálok vmit,akkor is belenyúlok. Így megy ez ebben a nagycsaládban. Egy a bibi,hogy mi nem tartozunk ebbe a nagycsaládba.
m.macskosz
@karma1: Mi a jófene az a krumplistarhonya?!
A pásztortarhonyát ismerem, de annak pásztortarhonya a neve,
nem krumplis tarhonya, meg nem is tarhonyás krumpli.
Ráadásul miért írja egybe?!
www.mindmegette.hu/pasztortarhonya.recept
Borda
@m.macskosz: Egy ételt másképp,tájegységenként változóan is elneveznek. Mi krumplis tarhonyának ismerjük. De épp ilyen pl. a talkedli,amit hívnak tarkedlinek vagy tócsninak,ha jól emlékszem. A káposztás kockát meg zvekedlinek.
m.macskosz
@Borda: Meggyőztél, oké, akkor már csak egy gondom maradt:
írják helyesen, ahogy Te és én, külön. Krumplis tarhonya.
Na, ennek örömére ma tarhonyalevest főzök. :)
Borda
@m.macskosz: Abban nem vagyok biztos,hogy így helyes,mert külön írva a milyenségére utal. Angoltanár vagy angol tanár? Egybeírva angolt tanító tanár, ha külön írjuk,akkor a nemzetiségére utal,hogy angol. Nem könnyű nyelv a magyar. A tarhonyaleves így helyes,ha megfőtt megvendégelhetsz. Lehet azt is másképp főzik pl. felétek.
m.macskosz
@Borda: Szerintem külön írva helyes:
mákos tészta, paradicsomos káposzta, ízes palacsinta, tejfölös, sajtos lángos...
Bocsika, remélem, nem élted bele Magad, hogy tarhonyaleves lesz, mert kaptam füstölt hátsó csülköt "olcsón", ezért lencseleves lesz. :)
Senara
Matolcsy alapítványi "játszadozása" felér egy hazaárulással !
karma1
@m.macskosz: ATYAISTEN! Meg nehany ilyen kajanev, es szolok a modinak!!!...:o)))))) Ez jatek a gyomornedveimmel! Ilyen gyonyoru nevu kajak nincsenek is!!!...:o))))

Nekem tok mindegy, hogy milyen helyesirassal irjatok, ha finomra fozitek, nem mindegy? (Tiltott szavak meg: sult oldalas, halaszle, gesztenyepure, lecso)...:o((((
m.macskosz
@karma1: Elnézést kérek, jogos a reklamáció! :)
karma1
@m.macskosz: Azonnal megbocsajtok, ha egy Feletek szokasos kaja receptjet (vagy csak a Te vagy a Csaladod kedvencet) elkuldod nekem priviben...:o)))))) A mi csaladunk Fejer megyebol jott, az ottani kajakat ismerem, dehat az nem minden, ugye...:o)))) Ha van ilyen, elore is kosziiiiii!...:o)))
m.macskosz
@karma1: Na, de bármilyen szépek is a kajanevek és finomak a kaják,
pártunk és kormányunk gondoskodik róla, hogy minden napra jusson 1-2 hír,
ami miatt elmegy az ember étvágya. :(
laszlobihari
@karma1: igazad van! már így is 120 kilós vagyok, na megyek csípek valamit, tudjátok a gyomorsav az nem tréfál.
eszegfu
Ez a "közgondolkodási program" kinek jó?! A mocskos ballibsik, amilyen én is vagyok biztos nem megy el, de meg sem hivnak! A Fideszesek agymosásának megerősitésére tudok csak gondolni... persze közpénzen. Viccen kivül: az MNB müködésében nincs felsorolva: nem lehet alapitványa és az sem, hogy nem vehet ingatlant, tehát ugy gondolja Matolcsy, mindent megtehet. 2-3 éve már nincs olyan szervezet, amely az MNB müködését ellenőrizné, bedarálták. Azon kivül, hogy ócsároljuk, mit lehet tenni jogilag? Nem akarom elhinni, hogy bármelyik ellenzék ennyire impotens lenne, hogy nem teszi meg ellene a jogi lépéseket! Még akkor is, ha előre tudjuk a végét. Ez az ember nem gazdálkodik, hanem garázdálkodik.
Hofipisti
@Fradigege: Úgy rémlik, van ennek az "állat"-nak főnöke is. Szerintem neki kellene már ezt az őrületet leállítani, de hát egy iszákostól ne várd, hogy leszoktassa az ivásról a társát. Nem marad más hátra, nekünk kell szólni. Itt az első alkalom febr. 1.-én, 2.-án. (persze hogy miére kell megint külön, azt megint nem tudom. Így nem szól akkorát, mint ha egy lenne, de az tényleg ütős "szólás".
tökyke
A fasznak elégedetlenkedtek itt a propin? Erre szavazott ez a nép áprilisban. Most egye is meg amit főzött ! ( ha ugyan van még mit és van mivel megenni. Kaja már nem jut és ezek a maffiózók már a protézist is kilopta a szátokból, de azért Hajrá Viktor. Hajrá Magyarok!) Lehet tűrni 2018-ig, ha ugyan akkor lesz még egyáltalán választás...
eszegfu
@tökyke: Arra a "faszra" elégedetlenkedek én: nem szavaztam rá, pedig én is a nép egyik tagja vagyok. Akik nem mentek el szavazni, azok sem itt, sem máshol nem cserélnek véleményt elégedetlenségük ellenére. Belefásultak a mindennapokba: egyik napról a másikra élnek, azt próbálják megoldani, hogy legalább kenyér legyen naponta az asztalukon. Természetesen ez a kormány ettől függetlenül legitim, el kell fogadnom, de tevékenységükkel igenis elégedetlen vagyok! Ezért türöm, de nem megalkuvóan.
Strong
A téma polgárpukkasztó, ezért nem fejtem ki..
Viszont a cikkben megjelenő kép a Matolcsyról nagyon jó! Az állatkert majomketrecénél már láttam ilyet élőben!
volvós
Matelcsyke !!! " By Hofi : Gondolj apádra, ha rákerülsz a lapátra "!
Kiszámoltad már a te korodban, hogy ezekböl a kidobott milliárdokból
hány életmentö rohamkocsit vehetnél - naponta tele tankolva -
ne adja az Isten, de ilyen mentalitással, ha neked kell egy mentö,
lehet hogy másfél óra mulva ér oda...
volvós
Nem a cikkhez, de a FB-on találtam a Hol is lakik Vida Ildikó cikknél:
huppa.hu/ehen-halt-egy-ember-felcsuton/
agnes200
Az a rettenetes, hogy nem is szégyelli, és nem is hagyja abba.

És mennyit bántották a Simor Andrást, hogy nem jól gazdálkodik, és herdálja az MNB pénzét! Ezt kéne most összemontázsolni a híradóban! Hogy akkor mi volt a fidesz problémája, és most mi nem zavarja őket!
Naki
De hiszen ŐK szavazták meg,hogy minden állampolgárnak magának kell majd gondoskodni nyugdíjas éveikről! Hol van a kutya itt eltemetve?? Hát, hogy az MNB
Naki
folytatás: az MNB vezírje már most gondoskodik a nyugdíjas évei nyugodalmasan eltöltött éveiről. Hogy a köz pénzből? Az nincs meg tiltva!!! NEKI-SZERINTE joga van...a népnek meg kuss...szakadjon meg mint a véres hurka.
Hofipisti
Kellett egy új alapítvány, mert jelentkezett valami új csillag a magyar közgazdaság egén, s az MNB befogadta. Rögvest rájöttek, hogy "kevés" a fizetése, ezért aztán néhány mrd.-ból csináltak az ő elnökletével is egy alapítványt, mint ahogyan az elmúlt év végén maguknak is. Náluk is trükkös a kétmillás plafon, nem csak az államtitkároknál. ha visszalapoztok, előjön, hogy az MNB alapítvány-elnökei azonosak az MNB elnök/alelnökeivel, s 500 - 900 e Ft/hó a gázsi.
spu00
Kérem azon ellenzéki közgazdászok névsorát, akik ez eddig elért eredményeket eddigi tevékenységükkel megcsinálták volna: infláció 1% alatt, államháztartási hiány 3% alatt, adósság csökkentés 83% alatt, deviza kitettség csökkentése, 12%- s társasági adó, reálbér , minimálbér emelkedés, családi adó kedvezmény, deviza hitelesek megsegítése, 2,1%-ra történő kamat csökkentés és még sorolhatnánk. Tehát itt az alkalom, kik azok, mit tettek, mikor és miért nem? Mit gondolnak az eddig történtek mi alapján jöttek létre. Mit gondolnak az MNB miért lett nyereséges az eddigi évi 200 milliárdos hiányok után, 2013 előtt Önök fizették ezt ki, jól esett? jöjjön vissza? meg tudják győzni erről a többséget? Kétlem!
eszegfu
@spu00: Ez az eredmények felsorolása most komoly? Pl. kiváncsi vagyok hogy a "deviza kitettség csökkentése" alatt mit is értesz? A minimálbér emelkedésével hidd el elsősorban a költségvetés járt jobban! Több bér után, több a járulék. Egy bruttó bér emelkedésével valóban a nettó emelkedése is együtt jár. De ez nem jelenti a vásárlóértéke emelkedését is, mert, ha mást nem is nézek, csak az élelmiszerlánc felügyeleti dij emelkedését, akkor máris többe kerül az élelmiszer, mint eddig. A családi kedvezményt pedig csak a kiskoru gyerekek után igényelhetik, ellentétben a sávos SZJA adózáskori adókedvezménnyel, ahol a minimál bér után mindenki érvényesithetje. Gyakorlatilag az egységes 16 %-os SZJA bevezetésével a minimálbéresek nettó bére ennyivel csökkent. Ezt látod eredménynek?
kukac50
Mentik ami még menthető,hitvány férgek.
karaj
Agyament elképzelések megvalósitására költi a jövőt, Mi meg hagyjuk bambán.
papa.49
@spu00: Maradj még a budin dől belőled a xar, ne hozd ki a napvilágra, jó!!!
nyanya001
@karma1: Jobban örülnék annak, ha a Matolcsy és társai rács mögött lennének
ott aztán zabálhatnák a krumplis tarhonyát !
papa.49
A ,,csillagvizsgálós szemű,, xartolcsy jó lenne ha nem mint a Csáky szalmáját kezelné az állam pénzét, ÍGY MÁR ÉRTHETŐ, HOGY MIÉRT A CSELÉDLÉPCSŐ MELLETTI SZOBA VOLT AZ ,,IRODÁJA,, RÉGEN, csak akkor hamar rájöttek az illetékesek hogy a pali nem százas!!!
Dr. Felipe
@spu00: spu elvtárs.

Aztán már sikerült habonyosárpinak egy munkaszerződést összerittyenteni? Vagy még mindig feketén osztogatja a tanácsait a miniszterelnökségnek.
Azt már lehet tudni hogy miből is él árpika saját lábon?
lampa laz
@Dr. Felipe: a sok hulye politikusbol el, akik eltartjak, hiszen a tanacsokat o adja nekik. Ezek meg orommel teszik par millioert vagy negyzetmeterert.
spu00
@eszegfu: Pl.A korábbi államadósság devizában 80% volt, most 40% körüli, s a külföldi tulajdonú a teljes adósságban 55%. Remélem így érthetőbb a kitettség értelmezése. Az, hogy az élelmiszer ellenőrzése többe kerül az még nem látszik az árakon, de gondolom nem szeretne olyan élelmiszert enni, mint amit rendszeresen mutatnak a TV-ben , írnak a sajtóban, hogy milyen helyeken m ilyen állapotú ennivalókat tárolnak eladás előtt. Mennyi az infláció? Mit gondol mitől? Nézzen utána,hogy mennyiért veszi meg a terméket, s az eladó cég mennyit fizet a termelőnek, s ez után írja amit írt. A 30 Ft-s almáért min. 200 Ft-t kérnek Öntől. Különben 2014-ben rendkivűli módon nőtt a kiskereskedelmi forgalom, nem tudja miért? A kiskorú az 18 év, de kb. 230 milliárd Ft értékben került a családokhoz.
spu00
@papa.49: @Dr. Felipe: Nagyon értelmes a hozzá szólásuk, gondolom jól meg is fizették Önöket, de rossz helyre írták, itt az MNB- ről van szó. Papa valószínű nem találja a papírt az irodának használt budin, de értelmi szintje sajnos helyhez kötött, s nem tud eltávolodni tőle.Mindent a helyén kell kezelni.
Dr. Felipe
@spu00: spu elvtárs!

Én nem rossz helyre írtam hanem önnek írtam de látom nincs válasz. Igaz nem is lehet válasz erre az ocsmányságra. A rendes embereket bacogatja a nav, ezek a szarháziak meg feketén veszik fel a mutyi pénzeket, nem is keveset.
papa.49
@spu00: Koma pont annyit érsz mint a nevedben szereplő 2 darab nulla!!!
papa.49
@spu00: Egyébiránt hiányosak az ismereteid kis pajti a xartolcsy irodája '90 előtt a Pénzügy Minisztériumban valóban a hátsó lépcső mellett volt , személyes tapasztalat...
eszegfu
@spu00: Kösz. a deviza kitettség magyarázatát... de nem vitaképpen pont ma olvastam " 670 millió dollár hitelt vett fel az állam, amely a GDP 84-85 %-a. Egyébként próbáltam hozzáolvasni az adataihoz, de az Ön számait nem nagyon találtam. Az élelmiszerlánc felügyeleti dij 60-szorosára való felemelésével nem hiszem, hogy megoldja: egészségesebb, jobb minőségü termékek legyenek. Azt nem vitatom, hogy a családi kedvezmény révén 230 milliárd Ft került a családokhoz, de azt igen, hogy egy minimálbéres ember (tehát pont a legszegényebbek) nem tudta érvényesiteni ezt. Azt gondolom: győzködhetnénk egymást a végtelenségig akár statisztikai adatokkal is, de Ön is teljesen másként látja ugyanazt az adatot, mint ahogyan én, mert ugye ez csak nézőpont kérdése. üdvözlöm

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.