Újradinamizálnák az orosz-magyar kereskedelmi kapcsolatokat, a Putyinnal való találkozáskor napirenden lesznek az energiabiztonsági kérdések, a Roszatomban megbízik a kormány, a kitiltási ügyben pedig már nem maradt jogi lehetőség, úgyhogy inkább lezártnak tekintik az ügyet – közölte Szijjártó Péter a Világgazdaságnak adott interjújában.

A gazdasági kérdések "egészen biztosan napirenden lesznek" Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alatt – jelentette ki Szijjártó Péter hozzátéve: az orosz-magyar kétoldalú kereskedelem jelentősen visszaesett és ezt "újradinamizálnák". Abban nem biztos, hogy a találkozón megállapodások is születnek majd.

Szijjártó szerint a Putyinnal való találkozón Közép-Európa energiabiztonsága is mindenképpen napirenden lesz, ugyanis "folyamatos kihívások előtt állunk", és Oroszországnak szerepe lesz a jövőben is Közép-Európa energiabiztonságában. A paksi bővítéssel kapcsolatban azt mondta: a Roszatom egy "rendkívül megbízható partner", és semmi okuk nincs arra, hogy aggódjanak, minden tekintetben tartani fogják a vállalásaikat.

A miniszter szerint kiderült: semmilyen jogi eszköze nem maradt a kormánynak, hogy megkaphassák "azokat az állítólag létező dokumentumokat, amelyek a magyar állampolgárokat érintő, amerikai részről megfogalmazott korrupciós vádak alapjait jelentenék". Mivel a jogi lehetőséget kimerítették, ezért "a maguk részéről lezártnak tekintik az ügyet" – mondta a lapnak.

"Bízom abban, hogy az új nagykövet érkezése önmagában jelenti egy új kezdetnek a lehetőségét" – mondta a miniszter az amerikai-magyar kapcsolatokról.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
zöldszem
Az évszázad vicce, hogy kivizsgálta a NAV-nál Vida Ildikó, Vida Ildikó ügyét! Hát nem fantasztikus? Nem is olyan rossz ez a kivizsgálási mód, akár tovább is fejleszthető
1/ A gázoló vizsgálja ki a közlekedési balesetét.
2/ A tolvajt, a rabolót, a gyilkost kell megbízni ügye kivizsgálásával.
Ezek után, csökkenne a börtönök zsúfoltsága is. Sőt! A diákok osztályoznák, érettségiztetnék saját magukat. Mekkora buli lenne?! Azt meg, hogy nem tudjátok kik a kitiltottak, valamint, hogy a "fecni" nem alkalmas az ügy kivizsgálásához, ezt az indítékot a nyáj beeeee veszi, de az emberek nem! Ha a kitiltottak, nem kormányközeli személyek lennének, hanem ellenzékiek, akkor elég lett volna, egy angol pub-ban halott, angol szöveg, azonnal vizsgálatot rendeltek el. Azóta óriásplakáton hirdetnétek az egész országban a kitiltottak nevét.
kakaósbögre
fordítom fideszről magyarra:akkor mostantól minden a NAV-val kapcsolatos kérdésre az lesz a válasz hogy "nem foglalkozunk az üggyel.hogy miért?csak.oszt jónapot.
Hofipisti
Nekem még mindig fontos: KI A TÖBBI ÖT?
papa.49
@Hofipisti: Nem vagy egyedül evvel, de egyenlőre, még ők ülnek azokban a székekben...
bakegya
Azért csakkk feszegessék-kváncsi lennék a gyors meggazdagodás legsikeresebben működtetett módozataira!!!-mint pl.orbán családja-fogadott családtagjai és egyben kormánytagjai miből és minek okán birtokolják azt amit birtokolnak-balatoni kikötőt ki vesz ma Magyarországon pl saját erőből...stb.
bencemacska
Most tisztázzuk : Vida Ildikó perelte az Egyesült Államokat, vagy Magyarország?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.