Újradinamizálnák az orosz-magyar kereskedelmi kapcsolatokat, a Putyinnal való találkozáskor napirenden lesznek az energiabiztonsági kérdések, a Roszatomban megbízik a kormány, a kitiltási ügyben pedig már nem maradt jogi lehetőség, úgyhogy inkább lezártnak tekintik az ügyet – közölte Szijjártó Péter a Világgazdaságnak adott interjújában.

A gazdasági kérdések "egészen biztosan napirenden lesznek" Vlagyimir Putyin budapesti látogatása alatt – jelentette ki Szijjártó Péter hozzátéve: az orosz-magyar kétoldalú kereskedelem jelentősen visszaesett és ezt "újradinamizálnák". Abban nem biztos, hogy a találkozón megállapodások is születnek majd.

Szijjártó szerint a Putyinnal való találkozón Közép-Európa energiabiztonsága is mindenképpen napirenden lesz, ugyanis "folyamatos kihívások előtt állunk", és Oroszországnak szerepe lesz a jövőben is Közép-Európa energiabiztonságában. A paksi bővítéssel kapcsolatban azt mondta: a Roszatom egy "rendkívül megbízható partner", és semmi okuk nincs arra, hogy aggódjanak, minden tekintetben tartani fogják a vállalásaikat.

A miniszter szerint kiderült: semmilyen jogi eszköze nem maradt a kormánynak, hogy megkaphassák "azokat az állítólag létező dokumentumokat, amelyek a magyar állampolgárokat érintő, amerikai részről megfogalmazott korrupciós vádak alapjait jelentenék". Mivel a jogi lehetőséget kimerítették, ezért "a maguk részéről lezártnak tekintik az ügyet" – mondta a lapnak.

"Bízom abban, hogy az új nagykövet érkezése önmagában jelenti egy új kezdetnek a lehetőségét" – mondta a miniszter az amerikai-magyar kapcsolatokról.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
"" A kitiltási ügyet lezártnak tekintik "..Az a 4-5 kitiltott személy röhög a markában,és marad a beosztásában. Vida ténsasszony szintén Nav-főnök marad ,,idegen nyelv tudása nélkül is alkalmas természetesen...és megy tovább minden.
oncogito
Pedig ez elég komoly és nagy gyanú ahhoz, hogy ne nyugodjon bele sem az ellenzék, sem az ország.
Ilyen konkrét esetekben kellene a hathatós tiltakozás...
mekkelek
Nem feszegetik tovább az ügyet, találtak egy zsákutca megoldást amibôl az igazság nem fog kiderüni (ellentétben azzal mintha a vida beutazási kérelmet kért volna) és ez így tökéletes nekik. A korrupció ügyben persze semmi, így nem tudom ez színház mire jó a vida mosdatásán kívül, de igazából még arra sem mert a sár rajta maradt.
Senara
A 2000. évi egyezmény értelmében jogsegély nyújtható az alábbiakkal összefüggésben:
büntetőeljárások a közigazgatási hatóságok által kezdeményezett eljárások, ahol a határozat bűnügyekben joghatósággal rendelkező bíróság előtt indítandó eljáráshoz vezethet, olyan, bűncselekmények vagy szabálysértések miatt indított eljárások, amelyek esetében a megkereső tagállamban jogi személy (társaság vagy szerv, és nem természetes személy) vonható felelősségre.
Az együttműködés történhet spontán információcsere útján, illetve valamely tagállam kérése alapján.( EZ VOLT A FECNI ) Általános szabály, hogy a jogsegély iránti megkereséseket az azok teljesítésére és előterjesztésére területileg illetékes igazságügyi hatóságok egymás között közvetlenül küldik meg, és az azokra adott válaszokat ugyanilyen módon küldik vissza. ------A megkeresett tagállam köteles a kérelmező tagállam által egyértelműen megjelölt követelményeknek és eljárásoknak eleget tenni.------ Teremfocista külügy-miniszterecske nem mond igazat " kitiltási ügyben pedig már nem maradt jogi lehetőség, úgyhogy inkább lezártnak tekintik az ügyet "
zöldszem
Az évszázad vicce, hogy kivizsgálta a NAV-nál Vida Ildikó, Vida Ildikó ügyét! Hát nem fantasztikus? Nem is olyan rossz ez a kivizsgálási mód, akár tovább is fejleszthető
1/ A gázoló vizsgálja ki a közlekedési balesetét.
2/ A tolvajt, a rabolót, a gyilkost kell megbízni ügye kivizsgálásával.
Ezek után, csökkenne a börtönök zsúfoltsága is. Sőt! A diákok osztályoznák, érettségiztetnék saját magukat. Mekkora buli lenne?! Azt meg, hogy nem tudjátok kik a kitiltottak, valamint, hogy a "fecni" nem alkalmas az ügy kivizsgálásához, ezt az indítékot a nyáj beeeee veszi, de az emberek nem! Ha a kitiltottak, nem kormányközeli személyek lennének, hanem ellenzékiek, akkor elég lett volna, egy angol pub-ban halott, angol szöveg, azonnal vizsgálatot rendeltek el. Azóta óriásplakáton hirdetnétek az egész országban a kitiltottak nevét.
kakaósbögre
fordítom fideszről magyarra:akkor mostantól minden a NAV-val kapcsolatos kérdésre az lesz a válasz hogy "nem foglalkozunk az üggyel.hogy miért?csak.oszt jónapot.
Hofipisti
Nekem még mindig fontos: KI A TÖBBI ÖT?
papa.49
@Hofipisti: Nem vagy egyedül evvel, de egyenlőre, még ők ülnek azokban a székekben...
bakegya
Azért csakkk feszegessék-kváncsi lennék a gyors meggazdagodás legsikeresebben működtetett módozataira!!!-mint pl.orbán családja-fogadott családtagjai és egyben kormánytagjai miből és minek okán birtokolják azt amit birtokolnak-balatoni kikötőt ki vesz ma Magyarországon pl saját erőből...stb.
bencemacska
Most tisztázzuk : Vida Ildikó perelte az Egyesült Államokat, vagy Magyarország?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.