Napokon belül dönteniük kell azoknak a Tesco-dolgozóknak, akiknek új állást ajánl a vállalat, hogy élnek-e a lehetőséggel vagy inkább a végkielégítést, felmondást és a Tesco által felajánlott egyéb juttatást választják – írja keddi cikkében a Világgazdaság.

"Várhatóan sokan elfogadják majd az új munkahelyet. Vélhetően a hosszabb munkaviszonnyal rendelkező, elsősorban közép- és felsővezetők voksolhatnak a távozásra, hiszen ők több havi fizetésükhöz juthatnak hozzá, illetve azok, akiknek túl sokat kellene utazni az új munkahelyükre" – mondta a Világgazdaságnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke, miután a szövetség hétfőn is egyeztetett a Tescóval. Az elnök megismételte: a több mint 570 ember – köztük 120 vezető – többsége el fog tudni helyezkedni.

Az érintett 13 áruház saját tulajdonban van – tudta meg a lap a Tesco sajtóosztályától. Mind az értékesítés, mind a lebontás, mind az újbóli bérbeadás lehetőségét figyelembe veszik. Felvették a kapcsolatot a bérlőkkel (ez 8 áruházat érint), és tárgyalásokat folytatnak a meglévő szerződések további sorsáról.

A KASZ szerint továbbra sincs jele, hogy a mintegy 57 ezer embert foglalkoztató 7 multinacionális nagyvállalat további elbocsátásokra készülne a vasárnapi zárva tartás bevezetése miatt, három cég – a Penny Market, a Tesco és a Spar – vezetője egyenesen esküt tett a tárgyalások során, hogy nem lesznek újabb elbocsátások – írja az újság.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
Ezek a piszkos, mocskos, gazember multik! Hogy nem szégyellik magukat!? A dolgozóiktól úgy válnak meg, hogy felajánlják a lehetőséget, hogy állást vagy végkielégítést óhajtanak-e. Ehhez képest mit mond a magyar tulaj? Semmit. Simán lapátra kerül a minimálbéres. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szandokan
@hetöndöe: Talán annyi, hogy miért nem szorult beléd némi tisztelet? Nem vagyok az öcsikéd. Egyébként meg én nem vállalkozó vagyok, talán tudod, kik azok, már ha ennyire jártas vagy a témában. Ezt a kölcsönzött munkaerőt gondolom Rézüst mondta, akit annak idején átvágtak a palánkon a románok üzleti téren. Nem véletlen, hogy utál engem, de gondolom, már erről is regélt neked. Mulatságosak vagytok számomra, csak így tovább.
szandokan
@hetöndöe: Még annyit hozzátennék, hogy esetleg a trend elvesztése miatt szűnt meg a gaz Nabi, ahol dolgoztál? A török Metyx nem vett vissza? Luigi Luigi, már akkoriban is vesztes voltál, ne tetézd:-))
hetöndöe
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
hetöndöe
@szandokan: Nyugi, a Metyx visszza fog venni,mikor az én beosztásomra lesz szüksége de egyenlőre gyerekcipőben jár az egész termelés.Ha valamit nem tudsz róluk,nyugodtan érdeklődjél nálam naprakész vagyok a témában.Jobb lenne ,ha nem írkálnál olyan dolgokról ,amirőllövésed sincs,maximum az orbáni agymenéseket vagy képes előadni.
Ugyanakkor semmit nem reagáltál arra,hogy milyen körülmények között váltam(váltunk) meg a Nabi-tól anno,ami nem jellemző egy szarházi magyar vállalkozóra.
Hát nem érdekes?:-)))
Ha érdekel a dolog , akár iratokkal tudom bizonyítani,hogy mi is a különbség egy magyar és egy gonosz multi közt a munkaerővel való bánás tekintetében.Szerintem jobban teszed,ha szép csendben elhallgatsz a témában.:-)))
szandokan
@hetöndöe: Egy 2012 - es cikket belinkeltél, egyébként meg nincs semmi jelentősége. Amúgy meg egyértelműen dicséretes a cégtől, hogy ilyen feltételekkel váltak meg tőled, szóval erről ennyit. Normálisan ez így működik, és már máskor is írtam, hogy nekem alapvetően semmi bajom a multikkal. Sokáig gondolkoztam rajta, hogy ráhibázok a valós énedre, de csak most lettem teljesen biztos abban, hogy ki is voltál anno. A multik védelme volt a döntő. Rézüst, Volvós is tiszta sor, már csak marlint nem tudom, milyen néven küszködik még itt:-)) Nem kellenek nekem semmiféle iratok, a lényeg azon van, ki mennyire ember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.