Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában úgy nyilatkozott: a kormánypártok nem akarnak hatósági árat bevezetni az alapvető élelmiszerekre.

Az Mfor.hu viszont azt boncolgatta, ha Rogán Antal kicsit harciasra sikeredett kinyilatkoztatása eléri az eredményét, könnyen lehet, hogy az alapvető élelmiszerek piacán avatkozik be az állam az árakba a gázolaj áresésének indokával.

Szerinte azonban a nyilvánosságon keresztül, nyomásgyakorlással el kell érni, hogy csökkenjen ezen termékek ára, ami akár egy furcsa és nyakatekert rezsicsökkentési hullám lehet.

Az Mfor.hu próbált olyan termékeket találni, ahol indokolt lehet az árcsökkentés. Ott van lényegében az összes húsféle a bontot csirkétől kezdve a marharostélyoson át a felvágottig. Ezek 2013-ig 50-72 százalékkal drágultak, vagyis a gázolaj árának 58 százalékos emelkedése mindenképpen jelentős szerepet játszhatott. Az étolaj, margarin, liszt ára pedig 85-122 százalékos emelkedést mutatott, a tojás majdnem 73 százalékkal emelkedett, de a teljesáru busz és vonat menetjegyek is 41-63 százalékkal lettek drágábbak.

A KSH adatai szerint ilyen lehet még a pörkölt kávé, tea, de hasonló a helyzet a citrom, vagy a hántolt rizs esetében is, ám vélhetően ezek a termékek nem merülhetnek fel a nyomásgyakorlás tárgyaként – írja a lap.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Mi fizetjük egész Európa legnagyobb, 33 %-os áfáját. Nem itt kéne az árcsökkentést kezdeni?
hetöndöe
Egy kis matek egy tök egyszerű példával.Az alkalmazotti adókedvezmény kivezetésével mennyit is kaszáltak Qrbánék?Szerény becslésem szerint minimum 1 millió munkavállalót érintett.Szorozva 12 ezerrel, az 12 milliárd havonta!
Akkor még nem beszéltünk a minimálbér adómentességének a megszüntetésével.Ugyanakkor ezzel egyidőben csökkentették a gazdagok adóját.Lenyúlták a manyup megtakarításokat is.Ha az nem verte ki a biztosítékot a népnél,akkor tényleg elment a hajó és úgy uralkodnak rajtunk,ahogy akarnak.
A szomorú az, hogy kurva sokan még tapsolnak is a népnyomorításnak,mert elhitték a hazug propagandát a baloldalról.
Az ország halálra van ítélve,ez nem vitás,jól mutatja a kapkodás,amivel az egyre jobban tátongó lyukakkat próbálják betömködni újabb és újabb sarcokkal,melyek úgy vannak elővezetve,hogy csak is a mi érdekünkbe történik.Eközben vezetőink olyan úrizálásba kezdtek,ami egy kultúrált európai országban elfogadhatatlan.
Ellenzékből a fitymasz is egészen mást mondott a vállalkozások költségeiről és árairól.
szaboria1
@hetöndöe: Te legalább észre veszed az egyszerű számolással mennyire át vagyunk verve.
mate03
@Nil: Ne a kifli és a kenyér árát csökkentsék,ha nem az élelmiszerek áfáját!Az lenne rezsi csökkentés!
Bercifiu
Nem lehet fogy.árat csökkenteni, mert csökken az ÁFA bevétel. Helyette a nyugdíjakat kell csökkenteni, bár így is csökken az ÁFA bevétel, de kevesebb pénz megy a fekete gazdaságba.
F_Viktor
@coni: Nem fejezted be a gondolatodat, ezért kiegészíteném :-)

Írod:
"Meg kéne kérdeznie Merkelt, hogyan tudja alacsonyan tartani az élelmiszer ÁFÁ-ját!"

Igen, meg kell kérdezni Merkelt, hogy lopások-, mutyik nélkül hogyan tudja a kenyér ÁFA-ját 7 százalékon tartani, szemben a 19 százalékos adóval?

De Matteo Renzinél is lehetne érdeklődni, hogy Olaszországban az általános 20 százaék helyett hogyan lehet 4 százalék az alapvető termékek áfája?

Hóhóó! David Cameron és Higgins is elárulhatná, náluk (Nagy-Britanniában és Írországban) hogyan lehetséges, hogy az alapvető élelmiszereket egyáltalán nem terheli forgalmi adó?

DE! Kedvezményt biztosít az áfakulcsok tekintetében a mezőgazdasági termékekre Hollandia, Luxemburg, Málta, Spanyolország, Finnország, Görögország, Svédország, Csehország és Szlovénia is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.