A Terrorelhárítási Központ (TEK) felkészült a hétfőn Budapestre látogató Angela Merkel német kancellár és az őt kísérő delegáció fogadására és biztosítására – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Úgy fogalmaztak: a TEK a jogszabályok alapján folyamatosan összehangolja és irányítja a védelmi feladatok megszervezésében és végrehajtásában részt vevő szervezetek tevékenységét.

Az elmúlt hetekben a TEK az Országos Rendőr-főkapitánysággal (ORFK) közösen és a német partnerszolgálat szakembereivel együttműködve készítette elő a látogatás biztosítását.

A TEK és az ORFK minden személy- és létesítményvédelmi intézkedést életbe léptetett, illetve a látogatás végéig fenntart, amely a biztonsági és szakmai protokoll szerint szükséges – írták, pontos részletek említése nélkül.

Hétfőn, a látogatás idején a védett személyek által igénybevett útvonalak mentén időleges terelésekre, illetve bizonyos területek és épületek vonatkozásában korlátozásokra vagy lezárásokra lehet számítani, amelyekről a hatóságok tájékoztatják a közvéleményt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a cim tokeletes analogiaja annak, hogy "A Koztisztasagi Vallalat felkeszult a telre" Na, akkor tutira lehetett tudni, hogy senki nem tud majd egy metert sem autozni az osszegyult hotorlaszok miatt...

Angelanak oszinten kivanom, hogy a hajaszala se gorbuljon...:o))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Ez a cim tokeletes analogiaja annak, hogy "A Koztisztasagi Vallalat felkeszult a telre" Na, akkor tutira lehetett tudni, hogy senki nem tud majd egy metert sem autozni az osszegyult hotorlaszok miatt...

Angelanak oszinten kivanom, hogy a hajaszala se gorbuljon...:o))
Clavigo
@karma1: Pont erre gondoltam én is...:) :) Nehogy véletlenül leverjék a reptéren,nagy izgalmukban, a gaz Nyugat egyik prominensét.:) :) Kellene még egy birkamenet is a gyorsforgalmira...neeeeeeem leszünk gyarmat,,neeeem leszünk..stb,,meg a többi állatság.:) :)
lópicigáspár
Csak megjegyzem, hogy a német kancellárnak hazánkban nem kell félnie! Viszont a vendéglátójáról ez nem mondható el!
Fradigege
Annyira izgulok. Olyan ügyesek. Föleg az a Móka mester, amikor sajtózik svájci sapkában.
papa.49
A tektök a Merkel asszony közelébe se tud férkőzni a németek védik, ezek a Q7 bajnokok csak távolról nézhetik a csoportot...
tivoli
@lópicigáspár: ma, 09:06
John Lennonnak kellett valakitől félnie lópici?
tivoli
@lópicigáspár: ma, 10:50
Merkelnek csakúgy.
Clavigo
@papa.49: :) :) Csak nehogy eltévesszék a terminált ...:) :) :)
papa.49
@Clavigo: Az eszük meg van hozzá...Vagy nincs is???
Clavigo
@papa.49: :) :) Eltévedtek már párszor..:) :) Mikor a megadott pontos cím helyett a szomszédba rontottak be,,,,:) :)
papa.49
@Clavigo: Meg a 70 éves nyugdíjast fektették meg a saját lakásában, ha még emlékszel...
Clavigo
@papa.49: Hogyne emlékeznék..:) :) :) :) Ezért is aggódom .Merkel asszony miatt. :) :) :)
ilos
@Clavigo: Tudod te is, hogy hülyeségeket beszélsz! Pont a tifajtátok akar tüntetni Merkel ellen, csak azt tudnám miért? Remélem a TEK-esek tökön rúgnak mindenkit, ha nem bír magával.
ilos
@lópicigáspár: Csak nem Tőled kell félnie Orbánnak? Röhögnöm kell. Látod ezért kell a Békemenet, hogy lássátok mennyire kevesek vagytok!
Clavigo
@ilos: Ennek azért fussál neki még egyszer...
Clavigo
@ilos: Remélem,,haza értél az utolsó birkavonulásról..Vagy még mindig kóborolsz valahol ? Mostanában nagyon csendben vagytok...Talán nincs megrendelés ??
papa.49
@Clavigo: A német kancellárnak a közelébe se fognak férni, nem bízzák a védelmét az ilyen ,,egymásra lövöldözős,, brigádra, tisztes távolból bambulhatnak a tökök...
kamazuka
Így igaz apróhírdetést is adtak fel.
Német kancellárasszony magyarországi látogatásának idejére német testőröket felveszünk.
Jelige:Egyedűl nem megy,egyedűl nem megy.Ha,ha,ha,ha!
lópicigáspár
@ilos: Talán ismersz, vagy ez csak olyan általános állampolgári, felebaráti megnyilvánulás fityesz módra? Ez sikerült ezeknek a férgeknek legjobban. Szétszaggatni a népet, barátokat, családokat tönkretenni az oszd meg és uralkodj elvén. Csak így tudnak hatalmon maradni és halászni a zavarosban. Milyen világ az, ahol a törvényeket személyre szabják a saját érdekeik szerint? De ezt Neked hiába is mondom, hisz ahogy elnézem a megnyilvánulásod szerint, nagyobb a narancsköd, mint a Szélesnél! Akinél egy polgártárs megítélése ismeretlenül is "kevesek vagytok", arról inkább nem mondok véleményt. Honnan tudod, mit tettem le az ország asztalára, mivel járultam hozzá annak építéséhez. Azért vagyok kevés, mert nem tetszik a jelen kormány ténykedése? A fenét se érdekelne ki van hatalmon, ha azt látnám, hogy haladunk előre és nem azzal lenne tele a média, hogy ma éppen melyik vezető, mekkora tételben gyarapodott. Szerinted ez így helyes? Vagy Te is benne vagy a pikszisben és félsz a további gyarapodás lehetőségének elvesztésétől?
ilos
@lópicigáspár: Félreértettél, nem Téged és a hozzád hasonló normálisan kritizáló embereket tartom "kevés"-nek, hanem azokat, akiknek az Orbán-gyűlölet már teljesen elvette az eszét. Sajnos abban nem értünk egyet, hogy ki szította az ellenségeskedést, lehet hogy túl fiatal vagy, de ez a kettészakadás 2002-re nyúlik vissza, amikor az MSzP kampánymenedzsernek szerződtette az izraeli Ron Werbert, aki nem is rejtette véka alá, hogy a választókban gyűlöletet kell kelteni az ellenféllel szemben. Ez a stratégia akkor bejött és a baloldal azóta is ezt teszi, szerinted az RTL Klub, a Klubrádió, a Népszava és a Népszabadság, a Propeller és a többi "ellenzéki" portál mit tesz nap mint nap? Olyan dolgokkal próbálja lejáratni a kormányt, amikről nem csak ők tehetnek, mindig is volt (pl. szegények-gazdagok, egészségügy, oktatás problémái, korrupció, stb.). Persze arról szó sem esik, hogy milyen dicsérendő dolgok történnek, sőt hülyének van beállítva pl. Matolcsy, aki sokat tett a csőd szélén álló ország megmentéséért és neki is köszönhetik a devizahitelesek, hogy most nem szívtak akkorát. Utálom az olyan híreket, hogy most éppen ki mennyivel lett gazdagabb, ezzel csak az alapból irigy embereket akarják feltüzelni és sikerül is nekik. Az áhított Amerikában senki nem foglalkozik a szomszéd gyarapodásával, sőt inspirálólag hat, hogy "többet kell hajtanom, hogy én is olyan gazdag legyek". Én már nyugdíjas vagyok, nem vagyok semmilyen pikszisben, de láttam már ezt azt és hidd el, Orbántól csak rosszabb jöhet, hibáival együtt még mindig jobb, mint akik a helyére pályáznak.
lópicigáspár
@ilos: Annyira fiatal nem vagyok így nyugdíjasan, és piszkosul nem érdekel, hogy a szomszédom mennyire gyarapszik. Viszont az ország vezetői nyílt és pofátlan vagyonosodása érint- megérint! Engem nem kell feltüzelni, úgy érzem egyenesben vagyok, viszont van egy fiam, aki a büdös életben nem lesz egyenesben, legalábbis ebben az országba és ez is zavar, hisz látom, hogy mindent megpróbál a jobb élet reményében. Remélem, hogy orbán előbb-utóbb megbukik és abban is bízom, hogy nem ebből a politikai "elitből" kerül ki az utódja, hanem egy agilis, tapasztalt PÁRTFÜGGETLEN gazdasági szakértő és abban is bízom, hogy ugyan ilyen kvalitásokkal bíró szakértő kormányt fog alkotni. Ha rajtam állna, az összes pártot elkergetném a fenébe, hogy még írmagjuk se maradjon! Mind gazember!
ilos
@lópicigáspár: Nagyon el vagy keseredve és a fiad miatt ezt meg is tudom érteni. Nekem is van egy fiam és én se látom, hogy miből lesz nyugdíja, mert eddig még nem sok bejelentett munkahelye volt. De ez nem Orbán bűne, mert jöhetne ide akármilyen "szakértő" kormány, azok se tudnának több munkahelyet teremteni. Pofázni mindenki tud, de mi a biztosíték, hogy ők jobban csinálnák? Ma is elnéztem a tüntetésen felszólalókat, a szidalmazáson kívül mihez értenek? A DEKA is kivénhedt liberálisok gyülekezete, csak az Orbán meg az Orbán, semmi előre mutató ötlet. Most mindenki Görögországra figyel és drukkol Ciprasznak. Kivágta az IMF-et és leállította a privatizációt. Ezt csinálta Orbán is 2010-ben és miket írtak róla? Micsoda felháborodás volt, hogy miért nem veszünk fel újabb hitelt az IMF-től, ugye? Pedig most mi is ott tartanánk, mint a görögök, ha nem őt választjuk. A Simor vezette Nemzeti Bank az Istennek sem volt hajlandó levinni a 7 %-os alapkamatot, emlékszem Király Júlia dörgedelmeire, hogy mekkora baj lesz abból, hogy lassan elkezdték levinni. Most 2,1 % és lehet, hogy még ez is sok. Szóval az ilyen, valamennyiünket érintő dolgokról kellene szólni a híreknek, nem Rogán meg Habony táskájáról, Lázár gyerekének lakásáról, meg a többi bosszantó, de alapjában jelentéktelen dologról. A fiadra visszatérve, ha van diplomája vagy keresett szakmája és beszél nyelveket akkor persze, próbáljon szerencsét. Ez volt az EU egyik mézes madzagja, hogy a tőke és a munkaerő szabadon áramolhat. De ilyen adottságokkal idehaza is biztos a jövője. Mi már biztosan nem érjük meg, hogy nyugat-európai bérek legyenek itthon, bárki is kormányozzon, de azért ne felejtsük el, hogy ott sem fenékig tejfel. És lássunk már át a szitán, nagyon kicsi mozgástere van a vezetőinknek, Orbán legalább megpróbálja feszegetni a határokat. És ez nagy dolog!
lópicigáspár
@ilos: Ez is egy nézőpont, viszont még ezek "tudatában" is zavarnak az általad apróságnak nevezett dolgok!
furfang
@ilos: Abban teljesen egyet értek veled, hogy amióta az ember lemászott a fáról és rájött, hogy a szónak milyen ereje van, azóta próbálják egymást a szubjektumok felkorbácsolásával befolyásolni. Pro és kontra. Ellenzékben mindig könnyebb a helyzet, mert ott kizárólag a negatívumokat kell hangsúlyozni, ha éppen kitaláció valami az sem gond, ma már különösen nem, amikor a szólás szabadságra, a tévedés lehetőségére bármelyik média, vagy egyén hivatkozhat.
Ráadásul miután olyan optimális helyzet senki életébe nem tud előállni, vagy hogy mindennel elégedett legyen, nagyon könnyű felpiszkálni az embereket. Hogy aztán ennek milyen következményei lesznek, az már a felbujtókat nem érdekli, sőt sok esetben éppen az a cél, hogy belháborúkat robbantsanak ki, lásd Ukrajnát. A sok feldühített ember nem gondolja át mi lehet a vége, csak a dühét levezesse. Ukrajna
az ékes példa, hogy mi történhet egy elszegényített ( totál kiprivatizált) nincstelen
országgal, ha még egy fegyveres belső csata is gyengíti. Akik most hatalomra kerültek ugyancsak dúsgazdag, a korábbi privatizációban milliárdossá vált, a lakosság elszegényítésében derekasan közreműködő emberek. Ezektől várni a nép sorsának jobbrafordulását a hülyeséggel egyenlő naivitás volt.
A görög helyzet se sokkal különb,legfeljebb ott még szerencsére vér nem folyik. A mostani vezetés abszurd elképzelései vagy lendületesen változnak a kölcsönt adó országok, bankok igényeinek megfelelően, vagy bukik a kormány esetleg ugyancsak egy belháború szításával. Nincs más variáció , aki megpróbál ellenszegülni azt ellehetetlenítik, vagy elteszik az útból vagy így vagy úgy ( Szaddam, Kadhafi, Egyiptom és sorolhatnánk ) Ezért aztán Orbánt sok rossz intézkedéssel együtt is dicséret illeti, mert igyekszik az ország szuverenitását az adott külső nyomások ellenére is tartani.
tivoli
@furfang: ma, 10:29
Olvastalak, és totál egyetértek a véleményeddel. Ukrajnával kapcsolatban pedig találtam egy nagyon ütős cikket:
"Már nem összeesküvés elmélet többé, amit eddig is tudtunk...
Obama nyíltan beismerte egy CNN-nek adott interjúban, hogy Ukrajnában az USA beavatkozott a hatalom átalakításába.
Ne feledje el senki, hogy 2013 novemberében a felfordulás akkor kezdődött el, amikor V. Janukovics elnök bejelentette, hogy felfüggeszti az ország Európai Unióhoz való csatlakozásának folyamatát. (VilagHelyzete megj.)
2013. December 13-án Victoria "Fuck the EU" Nuland, amerikai helyettes államtitkár 5 hét alatt harmadjára járt már Ukrajnában a National Press Club előtt elmondta, hogy "Mióta 1991-ben Ukrajna kivívta a függetlenségét, 5 milliárd dollár felett invesztált be, hogy segítse Ukrajnát és más célokat"...
Más célokat...
Azóta láttuk milyen célokat értek el és milyen folyamatokat provokáltak ki..."
furfang
@tivoli: És a legszebb az egészben, hogy ma már a leplezéssel sem foglalkoznak túl sokat, sőt van amikor kifejezetten fenyegetőleg lépnek fel szuverén országokkal szemben. Ennek fő oka az, hogy Amerika nagyrészt a fegyver eladásból tartja fenn a gazdaságát. Ahol kirobbant valami háborút oda az egyik oldalnak biztos, hogy ő szállítja a fegyvereket.
tivoli
@furfang: ma, 13:18
Ez így igaz.

"Miután azonban Oroszországot nem sikerült gazdasági szankciókkal elrettenteni attól, hogy nehézfegyvereket és katonákat küldjön Kelet-Ukrajnába, a védelmi fegyverek szállítása ismét szóba került Washingtonban.

„Bár továbbra is a diplomáciai megoldás elérésére összpontosítunk, mindig mérlegelünk más lehetőségeket is, amelyek segíthetnek teret nyitni a válság tárgyalásos megoldása előtt” – idézi a lap Bernadette Meehannek, a Nemzetbiztonsági Tanács egyik szóvivőjének szavait.

A The New York Times emellett azt állítja, hogy egy hétfőn nyilvánosságra kerülő független jelentés arra ösztönzi az Egyesült Államokat, hogy 3 milliárd dollár értékben szállítson Ukrajnának védelmi fegyvereket és felszereléseket, köztük felderítő drónokat és harckocsi-elhárító rakétákat."

Viszont úgy gondolom, ha az USA nem keresne örökösen fegyverpiacot, Ukrajnában nem volna "válság".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.