A Jobbik elnöke szerint le kell váltani az elmúlt 25 évet, s olyan rendszerre van szükség, amit az emberek sajátjuknak érezhetnek.

Vona Gábor a párt budapesti évértékelő rendezvényén szombaton több mint egyórás beszédében úgy fogalmazott: Magyarország bajban van, az embereknek pedig békére, nyugalomra van szükségük. Értékelése szerint a drámai nemzetközi változások közepette fontos lenne a jó erőnlét, de Magyarország politikailag és társadalmilag is elfáradt. Hozzátette: a Fidesz és az MSZP évek óta hideg polgárháborúba kényszerítette a társadalmat, s olyanok, „mint a róka meg a holló (…), azon a sajton is képesek összeveszni, amit egyikük sem szeret”.

A pártelnök a nemzetközi folyamatokat értékelve a legdurvábbnak a közel-keleti és az ukrán válságot ítélte, jelezve: összeköti őket, hogy az Egyesült Államok egypólusú világuralmáról szólnak. Az ukrán konfliktust nevezte a vészjóslóbbnak, kijelentve, hogy az nem polgárháború, hanem amerikai-orosz háború, aminek Ukrajna a színterét adja. Európának és Magyarországnak ebben nem kell szerepet vállalnia, saját amerikai és orosz politikát kell alakítania – hangoztatta, kiemelve: a kárpátaljai magyarok biztonságában érdekeltek, s egyértelművé kell tenni, hogy Magyarország kimarad a háborúból NATO-tagsága ellenére is.

Az elnök-frakcióvezető szerint a Fidesz ősszel megrogyott, az ellenzéki tüntetések pedig ellaposodtak, nem voltak reális vízióik, vezetőik. „Ma már egyértelmű, hogy ezen önjelölt aktivistáknak a független civil szervezetekhez annyi közük volt, mint az afrikai Boko Haramnak az éjféli miséhez” – vélekedett. Vona Gábor szavai szerint nemcsak a Fideszt kell leváltani, hanem az egész 25 évet, ugyanis az egész rendszer megbukott. Önmagát mérsékelt demokratának titulálva azt mondta: a liberális demokrácia nem működő rendszer, „olyan rossz importárú, aminek csak folyamatos kínálata van, de kereslete, és pláne hatékonysága nincs”.

Vona Gábornak elege lett az elmúlt 25 évből

Kitért arra is, hogy nem tartja alternatívának a demokratikus kerekasztalt sem, s a tömörülés rövidítésére utalva azt mondta: az a benyomása, hogy ott „dekára mérik a sok értelmet”.

Az elnök-frakcióvezető bejelentette, hogy februárban országos aláírásgyűjtésbe kezdenek, amely a férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjlehetőségéről, bizonyos sávszélességű ingyenes internet-hozzáférésről, a bevándorlásról és Magyarország – ukrán válságot illető – katonai semlegességéről szól.

Felvetette, ha Brüsszel folytatja a „gyarmatosító ámokfutását”, akkor Magyarországon népszavazást kell tartani, hogy kérünk-e belőle vagy sem. Ha Európát sikerül megújítani, abban helyet kérnek, a keleti után a nyugati nyitásra is nyitottak.

Az ellenzéki pártvezető szólt a bevándorlásról is, rémisztőnek nevezte a probléma növekedését. Kijelentette: minden nagy kultúrát, vallást tisztel, de azokat saját hazájukban akarja csodálni. „Magyarország a magyaroké, Magyarország egy keresztény ország, s amíg én élek, ezért fogok küzdeni” – hangsúlyozta Vona Gábor, aki azt is jelezte: érdemelvű társadalomban gondolkodik, s nem a bőrszín és a vallás, hanem az építő és a romboló szándék közötti különbségtételben.

A pártelnök ismét megfogalmazta az erős középosztály kialakításának szükségességét és a korrupció elleni harcra hívta a résztvevőket.

Vona Gábor 2015-re meghirdette az önkéntesség évét, amelyben minden országgyűlési képviselőjüknek kötelező havi szinten önkéntes munkát vállalni és tiszteletdíjuk 10 százalékát jótékony célra ajánlani.

A Dürer rendezvényközpontban tartott évértékelőn mintegy 500 meghívott vett részt, köztük a pártvezetés, jobbikos EP- és országgyűlési képviselők, polgármesterek, valamint diplomaták. A rendezvényen vette át a Jobbik és pártalapítványa, a Gyarapodó Magyarországért Alapítvány által alapított Pongrátz Gergely Érdemkeresztet Ángyán József egyetemi tanár, volt országgyűlési képviselő.

Az egykori államtitkár rövid beszédében tisztességes néppárti, keresztényszocialista, nemzeti elkötelezettségű politikát sürgetett, kijelentve: az államot belakta a tőke, ami törvényeket diktál, az életet szabályoztatja a politikával. Vissza kell venni a törvényhozást, intézményeket, költségvetést, „le kell választani az államot arról a maffiahálózatról, amely az életünket igazgatja a háttérben, az oligarcháinkról, az államot újra a közjó szolgálatába kell, hogy állítsuk” – fejtette ki.

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Nem hallottam, csak itt végig olvastam az évértékelőt(?), amelyben szó sincs arról, hogy mit ért, vagy nem ért el a Jobbik a tavalyi évben. Akkor mit is értékelt Vona Gábor? A nagy semmit! Ö is csak egy megélhetési politikus, aki órák hosszat tud úgy beszélni, hogy nem mond semmit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
"A Jobbik elnöke szerint le kell váltani az elmúlt 25 évet"

Hát abban vona nyilas nemzetvezető testvér is benne van. Kezdje magán a leváltást.
73
Hát még nekünk,hogy elegünk van az elmúlt 25 évből.Akik eltartjuk a sok megélhetési,szarházi politikusainkat.És ebbe az"elit"társaságba,te is beletartozol.
tivoli
Hááát.. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egyetértek Vonával. Legalábbis sok mindenben..
kkalman
Nem hallottam, csak itt végig olvastam az évértékelőt(?), amelyben szó sincs arról, hogy mit ért, vagy nem ért el a Jobbik a tavalyi évben. Akkor mit is értékelt Vona Gábor? A nagy semmit! Ö is csak egy megélhetési politikus, aki órák hosszat tud úgy beszélni, hogy nem mond semmit.
freemanpetya
Nudlik ezek. A feminim, roma/török kinézetű vezérrel az élükön. A pókevést, az ostorral fenyegetést, a folyosóra hívást és más egyéb (főként szexuális tartalmú) aberrációt nem felejtik az emberek. Ráadásul a vörösödésük már olyan , de olyan mértékű, hogy hagyjuk. Ezek csak várnak és lesik azt, hogy a sült galamb a szájukba repüljön. De nem fog belerepülni, inkább a pofájukba fog szarni. Lassan elfogynak majd, mint a fagyi. Kikopnak a parlamentből ahová csak véletlenül estek be. Mindenki megy vissza onnan ahonnan jött, lásd a közelmúlt eseményeit... ezek nem potenciális ellenfelei egyik politikai erőnek sem. Egy bolond kisebbségnek a félnótás lényekből álló politikai képviseletét jelenítik meg, vagyis ők a liberális demokrácia seggrenőtt pattanásai.
Vizual
Itt is kibújik annak a 25 évnek a történése. Azért az nem jut eszébe, hogy ő is benne van akiknek menniük kellene.? Hát honnan bújtak elő ?
És mit ért el ? Én azt mondom ő is benne van ebben a jelenlegi helyzetben. Sokat tett a FIDESZért.
levarosbukta
Ezt is fejére ejtették kiskorában úgy látszik! Teliszarnátok a gatyátokat ha nektek kellene elvezetni az országot.
miazavalami
@freemanpetya: Itt szabolcsban az egyszerű segélyből és közmunkából élők körében nagyon erős a jobbik.
Ezek az emberek csalódtak mindkét nagy pártban Vona pedig hozzájuk beszél, és nagy esélye van hogy ezek az emberek bársonyszéket tolnak alá. :-(
Itt már annyira nagy a szegénység, az elkeseredettség, hogy azt nem tudom leírni. :-(
papa.49
@miazavalami: Ez csak a ,,szirén hang,, nem szabad bedőlni neki, csak most ők akarják teletömni a zsebeiket...
varrólány
Majd meglátja a következő 25 év mennyivel rosszabb lesz , főleg hogy senki nem lesz fiatalabb . De majd 25 év múlva erre visszatérünk ha megérjük!.-))
Senara
Orbán kottáját másolja , ígérget , férfiak 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjlehetőség szabadságharcos retorika az EU ellen , erős közép osztály , kereszténység ,Amerika ellenesség , orosz barátság :-(
miazavalami
@papa.49: Magyarázd meg azoknak akik csak nekik hisznek.
papa.49
@miazavalami: Hidd el már próbáltam beszélni olyan családtagokkal akik nyíltan vállalják a kötődést hozzájuk, nem tudtam meggyőzni őket, most inkább nem beszélünk politikáról ha találkozunk...
miazavalami
@papa.49: Olyan fanatikusak mint a fideszesek. Nekik is kell jó pár kemény év hogy kinyíljon a csipájuk. Az se érdekli őket hogy közben tönkre megy az ország. Sok sok kemény legény található tagjaik közt aki azt sérelmezik, hogy nekik azért nincs mer' a cigányoknak adják. Az nem igazán jut eszébe hogy ha esetleg dolgozna talán könnyebb lenne. Jójó tudom nehéz ma munkahelyet találni... de ezek még örülnek is neki, mert így tudnak mivel takarózni. Tele vannak gyűlölettel.
Feraj49
Nálam már a " Magyarország egy keresztény ország " mondatnál elbukott az egész mondandó ! Ezek szerint maradnának az egyházi óvodák és iskolák.
Magyarra fordítva éljen semijen zsolt, és haragos pétike ötletei , a vasárnapi zárva tartással együtt, igaz gabika ! Ezt hoznátok ?Így veletek sem lesz rendszerváltás,csaj személycsere.
feco fero
@miazavalami: Sajnos egyet kell értenem veled! Ő és Ők egy igen taktikus megélhetési politikusok, akik csak a hatalom megszerzésére várnak, ezért miután meg tapasztalták, hogy a hangzatos radikalizmusok nem erősíti őket, taktikát váltva átmentek hallgatásba, frázisok pufogtatásába, és becélozták az ország szegényebb régióit, szépeket mondanak nekik, ill. azt amit hallani akarnak.
Kedves Földijeim! Óva intelek benneteket ettől a pártféle gyülekezettől. Ezekkel kígyót melengettek, kebleiteken. Így is rendőr államban élünk, mi lenne általuk?!
Levendula
Egyetértek mindnyájatokkal.
Na, még csak a Vona kéne, aki ki akar lépni az Európai Unióból!?
Nem tudom, honnan szerezne pénzt? Most is sokkal többet kaptunk, mint amennyit befizetünk az Unio pénztárába.
zöldszem
Hmm... Gyurcsány évértékelése után, rögtön volt Fidesz reagálás.
Jobbik évértékelése után???
Vajon miért...
Egy a kuckó a kemencével!
cacus
@miazavalami: Akkor ugyanez elmondható az mszp, és a dk szavazókról is. Az mszp is seggre ültette az országot, ők is tele voltak korruptabbnál korruptabb politikusokkal. Az öszödi böszméről meg ne is beszéljünk. Egy bukott min.elnök, aki mikor látta, hogy szorul a hurok, mosta kezeit és lelépett a színpadról, és most vannak akik ezt sírják vissza...
papa.49
@zöldszem: Ezt hajtogatom már mióta, egy fészekalja az egész, csak a Vonának nem tetszett a ,,sokadik hegedűs,, szerep, így kiugrott, de ha szakad a cérna mindig ott áll a hazugovics mellett...
zöldszem
@papa.49: A Jobbik egy kullancs a Fidesz se...én! Remélhetőleg rossz felé tekeredik, és beleszakad a feje.
magyarbakancs
Aláírást gyűjtenek.
Legyünk fügétlenek.
Te megveszekedett nagy mellényű magyar.
Az ország soha nem lesz független nincs katonai ereje.
Nincs az ország segge alatt szén hidrogén.
Fügétlenség csak tőled kell ,hogy legyen.
Azt a sok baromságot amit összehordasz maga a borzalom.
Vizual
Szerintem ez az ember aki a FIDESZ egyik pálgári köréből nőt ki, valahogy ráhajtott az egyeduralomra. Hogy mit csinálna ? Hát azt láttuk az elmúlt években. Felgyújtotta Pestet. 100 milliós kár. És hasonló megmozdulások, ahol a Jobbik nevében sok minden történt.
cacus
@Vizual: Meg a csernobili atomerőművet is ő robbantotta fel lehet nem?
oncogito
@cacus: azt nem, mert ők onnan kapják a lóvét...
hetöndöe
Vitéz Lóbányai lovának lószerszámát fényesítse Vona is a népbutítás helyett.:-)))
miazavalami
@feco fero: Az a baj hogy nemcsak megélhetési politikusok, hanem fanatikusok is vannak köztük akik el is hiszik hogy az ő politikájuk a jó, és igazságos. Teljesen úgy mint a fiesz bagázs. Na tehát ha ők kerülnének porondra ugyanaz az éra lenne mint most, csak pepitába.
miazavalami
@cacus: Van benne valami , de nincs igazad. Az mszp és a dk szavazóinak többsége nem fanatikus. ha így lenne itt már kitört volna valami forradalom féle...
Vizual
@cacus: Tényleg ? Nem tudtam. Mi ki nem derül ! DE ugye az oroszokat és a harcias arabokat is szeretnék.?
papa.49
@zöldszem: Kis előleget mikor lehet látni a produkcióból???
cacus
@Horizont: Miért nem így volt? Más nyakába varta a sz@rt, így nem az ő nevéhez fűződtek a megszorítások, aztán mikor látta, hogy az MSZP kezd a lejtőn megindulni, dobbantott a "süllyedő hajóról"...
oncogito
@tivoli: - "Hááát.. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egyetértek Vonával. Legalábbis sok mindenben.."

Én meg a megnyilvánulásaid alapján azonnal sejtettem.
tivoli
@oncogito: ma, 16:52
Akkor te többet tudsz rólam, mint én magam. Talán nem kéne elhamarkodott következtetéseket levonni néhány mondatból, mert messze elvihet az erdőbe!
"Hááát.. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer egyetértek Vonával. Legalábbis sok mindenben.."
Ez a kijelentésem kizárólag erre a beszédére vonatkozott.
JAJMÁR
A népszerűségre hajt, demagógia az eszköze ! Az aláírásgyújtés népszerűséget hoz, minden más, amiket elmondott, légbuborék ! Puszta elvi dolgok, a megvalósulás lehetősége nélkül. Vannak szlogenek, amelyek pedig egyenesen rombolók !

Az igaz, hogy sokan szeretik a semmitmondó, üres, nagy szólamokat !
oncogito
@tivoli: - az eddigi megnyilvánulásod alapján ez a véleményem.
cacus
@Horizont: Bárcsak még annyi lennék...
De a Te kis naivságod és elfogultságod sem tükröz igazi érett személyiséget :)))
cacus
@Horizont: Mondjuk most pont meggyőztél, hogy nem tudjuk egymást meggyőzni :)
De ebben teljesen igazad van!
tivoli
@oncogito: ma, 17:15
Hiszel amit akarsz, hol érdekel az engem? De a tudálékosságot velem kapcsolatban befejezheted, mert semmi alapja sincs.
verőce21
Vona, "...a liberális demokrácia nem működő rendszer, „olyan rossz importárú, aminek csak folyamatos kínálata van, de kereslete, és pláne hatékonysága nincs”." - telitalálat!
tivoli
@verőce21: ma, 18:48
Milyen igaza van Vonának!
JAJMÁR
@verőce21: 18:48 Nem lájkolni akartalak, ez téves, visszavonom !
A fennálló összes rendszer működik, - akár liberális demokrácia, akár diktatúra ! A liberális demokrácia ma sok helyen fennáll, és jól működik, ezért maga az állítás már paradoxon-

De azt mondod, telitalálat ! Akkor magyarázd is meg: miért nem működő rendszer a liberális demokrácia? ... és mit akar helyette a Vona, ami majd szerinte -meg szerinted- működik?
verőce21
@JAJMÁR: A demokrácia rendben van, de Magyarországon a liberalizmus sohasem működött normálisan. Kossuth Lajcsitól kezdve az SZDSZ-en át napjainkig beleértve.
freemanpetya
A szélsőjobbos elemek parlamenti képviselete a legadekvátabb bizonyítéka annak, hogy nagyon is működik a liberális demokrácia nálunk, különben narancssárga kezeslábasban guggolnának egy sötét betonveremben...
Törölt felhasználó
@verőce21: 18:48 Leírnád mi az a demokrácia vagy ha ez nem sikerülne..:) akkor hoznál pár példát nem liberális demokrácia..:) Ja egyáltalán mit jelent az, hogy liberty...elárulom azt hogy "szabadság". Én elhiszem hogy vannak akiknél a liberalizmus szitok szó, de ne keverjük a szezont a fazonnal a liberális demokrácia nem egy politikai irányzat, hanem szabadságot jelent mindenkinek és alapvető jogokat. Még agyatlan barom náciknak is.. Tehát a szabadság alapú demokrácia az szar?...:) Szerinted létezik demokrácia szabadság nélkül?:))) Egyszerűen hihetetlen mennyi ember szopja be Viktor 3db iq-ját:)

Hőőőő, benne van az hogy liberális, akkor csak szar lehet hőőőőő:)
Törölt felhasználó
Egyetértek Vona Gáborral. Húzzon ő is a náci seregével a picsába, mint az elmúlt 25 év részvevője.
Vizual
@verőce21: Igen. Zizivel értek egyet. A demokráciának több mint 47 féle változata van. Bár a liberalizmus jobb oldali kezdemény de ugye aki illiberálisról beszél az egyéb csibésségre is képes. Mert van azért, szocialaizmus, kommunizmus, keresztény valami, stb.
Ami ha nem vallás érthetetlen, és sorolhatnám.
De felhívnám mindenki figyelmét az összefogásra, jobb oldalit, bal oldalit egyaránt. 1929 ben és 32 ben a szociáldemokraták ódzkodtak a kommunista párttól, nem kötöttek szövetséget a választásra Németországban. Ettől lett Hitler 32-ben győztes. megérte ? A rugalmatlanság a gyűlölet ezen formája is igy 51 millió ember életébe került. Nem kellene összefogni ?
JAJMÁR
@verőce21: 22:11 Látom, másnál is kihúztad a gyufát !
Na, igen - a liberális demokrácia szóösszetétel nem jelent liberalizmust, de persze a demokráciában jelen van az is, ahogy jelen van a jobboldali és baloldali értékrend is .
Ez a demokrácia lényege !

De találtam egy jobbat, - "A liberalizmus különböző formái nagyon különböző politikai megoldásokat kínálhatnak, de néhány dologban általában egyetértenek, mint például a gondolkodás és szólás kiterjedt szabadságában, a jogállamban, a gondolatok szabad áramlásában, a magántulajdonban, a szabadpiacban, a kormányzat átláthatóságában, és – más ideológiákkal együtt – a szabad választásokban"

Ez valóban a liberalizmusra utal, de tulajdonképpen ennyi. A hatalmas, sokféle, az élet minden területén tért nyerő liberalizmusból ezt vette át a demokrácia, és ez az alap, amire épül.
Húzd ki, és figyelj, megmaradnak-e a "falak"?!
JAJMÁR
A Vona nem liberális demokráciát nem akar, hanem demokráciát nem akar ! Csak ezt nem meri kimondani, és egyébként is, a liberális szóra felhördülnek az emberek, - mert nem értik -, mert már úgy van manipulálva !

A Jobbik NEM demokratikus párt !
verőce21
@ziziplanet: @JAJMÁR: Rosszul értelmezitek az "illiberális" demokráciát! Tulajdonképpen azt fejezné ki, hogy "nem liberális" demokrácia, csak Demokrácia.

Magyarországon nem tudja a nép kezelni a liberális szellemiséget, mert nem volt sohasem szabad. Így hirtelen "túldimenzionálják" - párosul a szólásszabadsággal - azt hiszik, mostmár mindent szabad! Szabad rontani szóban másnak a hitelét, hitelességét, rontani az üzletét, stb. Egyszer régen leírtam ezt "világlátónak" sorbaszedve, és egészen megrettent tőle. Azt hiszem, nektek is utána kellene nézni a jelentésének. @Vizual:
papa.49
Az ,,illiberális demokrácia,,= ,,nem kútba xarik csak a kávára, oszt belök,,...
JAJMÁR
@verőce21: 20:26 Nem emlékszem, mit írtál a Világlátónak :) Ennyire azért nem jó a memóriám :)
Nem akarod érteni, ügye? A liberális = nem liberalizmust jelent ! Szabadelvűt jelent. Ahol nincs szabadság, ott nincs demokrácia. Az illiberális nem azt jelenti, hogy nem liberális, hanem azt, hogy kicsinyes , csökevényes, irányított demokrácia. Egy kiherélt demokrácia,
Egy "kiherélt demokráciában" vannak a gyevi bírók, akik bármit megtehetnek, hamis és álhírekkel manipulálnak, koncepciós perekkel semmisítik meg az ellenfeleket, minden eszköz az övék, a hatalom és a pénz a cél. Ebben a kicsinyes demokráciában tombol a korrupció, mert nincsenek meg a gátak, és elfogult az igazságszolgáltatás ! Egy ilyen demokráciában szegényedik a nép, mások nyomorán élvezkedik a hatalom és azok hűbéresei.
Ne mondd azt, hogy ez a nép ezt érdemli ! Egy nép se érdemel ilyet!
Magyarországon nem a nép nem tudja kezelni a liberális szellemiséget, hanem a hatalom ! Fél ! Fél a szólásszabadságtól, a civilektől, az igazságtól !
Azért sugallják, hogy ez valami "rossz" !
Szerencsére egyre többen értik, miről is van itt szó valójában.
Törölt felhasználó
@verőce21: hagyjuk már ezt a kibaszott liberális szót.. Ebben az esetben szabadságot jelent, mint ahogy latinul is a liberty szó. Tehát létezik szerinted demokrácia szabadság nélkül...? Alapfogalmakkal legyünk már tisztában.. Szerinted Merkel mire mondta, hogy nem tudja értelmezni azt hogy illiberális demokrácia.. Ez olyan mintha azt mondanád te egy szabad rab vagy:)
verőce21
@JAJMÁR: (09:31) Ezt a magyarázatot jól kitaláltad!
Egyszerű, világos, könnyen érthető, szinte kézenfekvő. Csak nem igaz!
verőce21
@ziziplanet: Orbán nem ejtette ki most azt a szót, hogy: "illiberális"! Miről beszélsz?

(A szabadságnak is vannak fokozatai. Mint ahogy itt a blogon is vannak moderálási szabályok - sajnos nem veszik eléggé szigorúan a moderátorok -, úgy a társadalmi együttélésben is vannak ki nem mondható "szabadságok"!)
Törölt felhasználó
@verőce21: és akkor erre válaszolta Merkel " hogy az illiberális szóval nem tudok mit kezden" Figy az ilyen sunyi letagadó, de mégis utalgató érvekkel nehéz mit kezdeni. Azzal meg főleg nem lehet mit, hogy a szabadságnak fokozatai vannak. Nyilván addig vagy szabad még másokat ezzel nem sértesz meg, de nem hiszem hogy erre gondoltál ezzel.. de részemről ebbe nem mennék mélyebbre...
JAJMÁR
@verőce21: 16:31 Értem, szerinted "nem igaz"! -
Az én jól felépített, egyszerű és világos magyarázatomra egy állítás a válaszod, ami mellé nincsenek érveid. (Ez pedig engem igazol! :) )
Mégis megvártam, hogy mit írsz a Ziziplanet-nek. hátha oda írod az érveidet, de oda se!
Az nem érv, hogy Orbán nem ejtette ki az "illiberális" szót, hiszen kiejtette már, másrészt szerepelt a kérdésben, amire válaszolt.
Ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy "csak" :)

(Na, milyenek a felkiáltójelek? Visszamentem javítgatni -:D)
hetöndöe
@ziziplanet: Ne fáraszd magad,úgy sem érti,vagy inkább nem is akarja.Felesleges energiapazarlás.
A fontos,hogy a liberális szót lehessen szitokszóként használni,a jelentése,tartalma nem számít semmit.
verőce21
@ziziplanet: (17:12) Gondolj csak akkor az angolok társalgására...
Törölt felhasználó
@verőce21: szóval a témával kapcsolatos érveid ennyi vagy akkor matadjunk abban,hogy jó ez így és egy esetleges balos kormányváltás alatt csöndben fogod türni a hagyaték illiberális demokráciát. Azt kéne itt megértenie minenkinek hogy az egyenlőtlenség addig jó még a kegyeltje vagy...
verőce21
@ziziplanet: (18:58) Most nem akarlak fárasztani a fenti helyesírási hibáiddal - bár nagyon nem szeretem, ha "félanalfabéták" írogatnak nekem, és ráadásul még ki is akarnak oktatni a nagyvilág dolgairól -, amikor még a saját anyanyelvüket sem írják/beszélik helyesen, ("türni", "...addig jó még a kegyeltje vagy...").

De bizonyára elkerülte a figyelmedet, vagy kiesett a fejedből, hogy már fentebb és máshol is leírtam, a liberalizmust nem tudja helyesen értelmezni a magyar nép. Nem csoda, hogy fel is számolták a szavazók Magyarországon a liberális pártot, és a tavaszi választáson is teljes kudarcot vallottak. Ötven-száz évig nem lesz még jövője Magyarországon a liberalizmusnak, mert nem érett kulturálisan a nép rá. Itt kereszténydemokrata-polgári demokrata kormányzás van!
Nem szabad mindent! Ehhez kultúra kell megérteni, ezért próbáltam röviden az angol példával is szolgálni, de kulturálisan Te sem vagy érett még a megértéséhez.
A váltás álom, édes álom részedről. :)
(Javíts egyelőre a helyesírásodon, ez a legtöbb, amit egyelőre megtehetsz!)
Törölt felhasználó
@verőce21: feladom..:) most kezded újra a liberalizmussal..ááá !!!
Törölt felhasználó
@verőce21: figyelj, egy 4 colos telefonon írogatok napközben és ettől függetlenűl is lehetnek hibák abban amiket írok. Te viszont nem érvelsz csak szánalmasan támadsz ilyenekkel.. Tudod mit, te egy agyatlan barom vagy én meg nem tudok helyesen írni.. A helyesíráson lehet segíteni, de az agyatlanságon nem..:) jòcakkát!
verőce21
@ziziplanet: Arról nem tehetek, hogy képtelen vagy felfogni, Magyarországon a nép nem kér a liberalizmusból! Hiába taglaljuk ezt, fölösleges. A nép a FIDESZ Polgári Demokratikus Pártot választotta meg, nem a liberalizmust képviselőket! A kormány pedig azt teszi, amit a szavazók többsége akart!

Szenvedhetsz, de mivel már többszörösen nem érted, a lényeget, megfordítanám az állításod. Én tudok helyesen írni, értem az összefüggéseket is, de "te egy agyatlan barom vagy"! Elmehetsz.
verőce21
@JAJMÁR: (09:31) Liberté, égalité, fraternité, ou la mort! ("Szabadság, egyenlőség, testvériség, vagy halál!”) - a francia forradalom jelszava volt. Aztán, a különböző "szabadságok" szép sorjában lefejezték egymást.
"A forradalom felfalja gyermekeit!" - Mert ők sem voltak akkor még érettek a szabadságra. És jött a Bourbon-restauráció.

Körülbelül erre biztatsz, uszítasz itt mindenkit. De valakinek kell, hogy megmaradjon a józan esze, még ha itt ennek a "36" habzó szájú trollnak elment is. Majd, ha felnő a magyar nép a szabadsághoz, azt fogja választani! Nyugodjál meg, húsz-harminc év múlva már a magyar nép is úgy fog dönteni, hogy kell nekik a feltétel nélküli szabadság.
Én a szavazásos változtatás mellett vagyok, nem az anarchia mellett.
Törölt felhasználó
@verőce21: "Arról nem tehetek, hogy képtelen vagy felfogni, Magyarországon a nép nem kér a liberalizmusból! Hiába taglaljuk ezt, fölösleges. A nép a FIDESZ Polgári Demokratikus Pártot választotta meg, nem a liberalizmust képviselőket! A kormány pedig azt teszi, amit a szavazók többsége akart! "

Ebből egy szó sem igaz. A "liberalizmust képviselőket" mit jelent helyesírási világbajnokom?:) Értem csak játszom a gennyedék játékodat, hogy a beszélgetésről ezzel terelek és próbálok magamnak igazad adni:) Szóval Nem érted továbbra sem hogy nem liberalizmusról beszélünk, nyomasd csak a beragadt lemezedet.

A fidesz, akinek a nevét ilyen szépen katonásan kiírtad:) azt teszi, amit a nép akar??? Hol volt ezekről szó vagy stadionokról stb... Hazugságokkal érvelsz, amiknek még mindig nincs köze az demokráciához. Szerintem te egy elmebeteg vagy, aki széllel szemben írogat egy fórumon, miért nem a kurucz-ra mész, ahol még hátba is veregetnek. Nyilván valami kemény szociológiai defekt van a háttérben. Na milyen érzés ha az ember nem kontra érveket írogat, hanem sérteget te agyhalott?:)
verőce21
@ziziplanet: (09:11) Nem veszed észre, hogy csak "36-an" nyomatjátok itt a "Fidesz-diktatúrát"? Pedig demokrácia van és meglehetős szabadság is. Hogyan lehetne már tüntetni diktatúrában?

Stadionokat pedig már négy éve is építettek, mégis újraválasztották őket elég nagy többséggel. Merkel asszony pedig még csak nem is volt kíváncsi az ellenzékre, amikor itt járt.
Jó lenne, ha felébrednétek már a kábulatból! Tudom nagy ütés volt ez a 2/3-ad ismét. :)
soljanka
Mondjuk 2001-ben belépett a Fideszbe. Aztán Polgári Kör 2002, aztán Jobbik 2003.
Egyetem után épp tanított egy kicsit, aztán inkább elment oktatásszervezőnek, aztán biztonságtechnikai cég, majd szoftverfejléseztő cégek értékesítője.
A meló nem jött be gondolta, politikusnak kifizetődőbb lenni.
Tehát kedves Vona úr, akárhogy is nézem benne van a 25 évből 15-ben.
gödörben
@Horizont: Hát ez a kérdés. Túl sok a bábú, töméntelen fizetésért.
JAJMÁR
@verőce21: 06:32 Az a baj, hogy "kiragadsz" a csak összefüggéseiben értelmezhető "izmusból", vagy történelmi eseményből... egy mozzanatot, vagy egy jelszót, netán egy negatív eseményt és abból indulsz ki. Holott még összefüggéseiben is nehéz párhuzamot vonni.
Mégis, ha csak a főbb folyamatokat nézzük, - nem elfogadva azt a törvényszerűséget, hogy a "történelem ismétli önmagát" - azért lehet a múlt eseményeiből arra következtetni, hogy bizonyos folyamatok hova vezetnek !
Miért kell végigmenni egy olyan úton, aminek a végén tragédia vár? (Főleg, hogy van másik út is?)

Valóban, a francia forradalom - most anélkül, hogy létrejöttének okait elemeznénk, pedig az is fontos lenne, - kivívott szabadsága, anarchiába torkollt, majd követte a terror, a diktatúra, aztán ez felpuhult, és kezdődött újra, egy másik, magasabb szinten.
Azért, mert a kezdeti köztársaság nem jól, nem megfelelően építette be a fékeket, és ezt nem tartották be, az egyensúly felborult. Nem tisztelték eléggé a másik elveit, a "hatalomvágy" erősebb volt. Az az "erő" amelyik a többi fölé emelkedett, az már átírta a "liberális" alapokat, valahogy így: "Nincs szabadság a szabadság ellenségeinek" és ez a nagy terror legfőbb jelmondata lett.
A "nincs szabadság ..." - terror és halál a következmény !
Ezért az egyensúly nagyon fontos ! Nem tudom, hogy a mai folyamatok hova vezetnek majd, de felborult az egyensúly. Az a sejtésem, hogy az következik, ami eddig ilyen esetben a történelemben bekövetkezett.

Hacsak - nem jön egy értelmes, egy másik gondolkodás, és vagy ezek, vagy mások, de visszaállítják a "liberális demokrácia" megnyirbált alapjait, a fékek és egyensúly rendszerét... és stb.
verőce21
@JAJMÁR: (14:29) Szép ez a magyarázat. (és főleg hosszú) :)
De a "a fékek és egyensúly rendszere... stb." éppen most van beépítve a féktelenségbe!
(Mert nem győzöm hangsúlyozni a népünk nem érett kulturálisan a szabadságra! - és a liberális demokráciára. Ezért nagyon jó a fenti 06:32 példám.)
JAJMÁR
@verőce21: 18:01 Ne becsüld le a népet, - én is a nép gyermeke vagyok :-D ) másrészt csak olvasgass, milyen "kifinomult" kultúrával rendelkeznek az "illiberális" hatalmi mámorban szenvedők!
Tudom, nem győztelek meg, de Te se engem :-D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.