Jávor Benedek szerint érdemes lesz figyelni és összehasonlítani a tegnapi Merkel-látogatás hangulatát a február 17-én esedékes Putyin-vizit hangulatával. A Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke a Facebookon értékelte a látogatást.

"A mai Merkel-látogatás értékelése: előjáték Putyin vizitjéhez. Orbán terítette a lapokat, szívesebben ütközik Berlinnel (és Brüsszellel), mint Moszkvával. Alig várom, hogy összehasonlíthassuk a mai fagyos sajtótájékoztatót azzal, amit Putyinnal fog előadni. Nem kérdés, hol érzi otthon magát."

Jávor Benedek a látogatás után sajtótájékoztatót is tartott, ahol arról beszélt, hogy Orbán Viktor “hintapolitikájában” Oroszország mellett tette le a voksot, "hiszen sokkal inkább akar jó viszonyban maradni Vlagyimir Putyinnal, mint elkötelezni magát az egységes európai energia- és külpolitika mellett".

A brüsszeli képviselő szerint ez “rendkívül veszélyes kalandorpolitika”, a magyar társadalom pedig kizárólag elszenvedője lesz annak, ha Magyarország véglegesen hozzárögzíti magát a “globális mértékben is veszélyes” orosz “birodalmi politikához”.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ujjuj, a 'hintapolitikat' egyszer mar megszivtuk... Kedves orban elvtars, nem lehetne vegre leszakadni horthy nemzetes/meltosagos es putyin elvtarsak csecseirol? Merthogy onnan teccik szivni ezt a sok baromsagot...

Teccet volna inkabb bocsuletes magyar miniszterelnoknek lenni , akkor most nem kene a tergyeinek osszeciteralnia magat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Papuska1
@mate03: Én sem szeretnék hasonlót, de nap mint nap durvulnak el a dolgok. Foszforbombák Ukrán oldalon, mérges gáz fenyegetés a másikon, és azt is tudni kell, hogy ha Putyint elkezdik sarokba szorítani, kitör a helyzetből. Azt pedig, hogy egy kiszélesedő konfliktusban ki-ki hol talál szövetségest, nehéz előre tudni! Európa a világ 6%-a az USA alig 4% a többiek adnak 90%-ot és közel-és távol keleten semmi nem biztos. Kína, vagy India, de más is belefolyhat a dolgokba! Bármi lehet!
F_Viktor
@Papuska1: Írod:
"...ha Putyint elkezdik sarokba szorítani, kitör a helyzetből."

Komolyan gondolod, hogy a Putyint már régóta irányító orosz oligarchák ezt engednék nekik?
Dehogyis, majd rákényszerítik a békekötést.
Ezeknek az oligarcháknak nem jön rosszul az orosz gazdasági válság (amíg utazhatnak, költhetnek a fejlett nyugaton, amíg itt biztonságban tudhatják vaskos bankszámláikat), de egy NATO elleni fegyveres konfliktus már nem az érdekeiket szolgálnák.
Desischado
@mate03: Ez igaz, de időnként sajnos, igaza is van. Például abban, hogy mindegyik kormány azzal kezdi, hogy megszedje magát. Csak ilyen rablást, még egyik sem csinált! Más dolgokban egyetértek veled, mint sokszor!
Papuska1
@F_Viktor: A próféta szóljon Önből! Sajnos Oroszország kicsit más. Van ebben is valami, de Putyin más helyzetben van! De remélem én tévedek!
bundi
@rugacs: hellóka...
"Amit te szintén nem tudsz, hogy mikor egy új kormány hivatalba lép, az első dolog, hogy megszedje magát."
kiskedvenceid ezt megtették 1998-2002 és 2010-2014 ben is...megint újrakezdik?
és te tapsikolsz hozzá?
egyébként...a kérdés jogos...
"kedves tisztelt picike! én rá szoktam írni bárkire ismeretlenül is, mert az ismeretség úgy kezdődik, hogy valaki elkezdi. És bár nem vagyok érdekes a számodra és ezért nem akarsz nekem válaszolni, de a fenti állításod úgy derült ki, hogy rám írtál és válaszoltál nekem. "
mért oly durci uraságod...egy szót sem válaszol?
de egy kérdésem is van...régebben te is öntöttél vörös festéket a ruszki szobrokra?
Dr. Felipe
A jó édes anyukáját is eladta volna két forintért ha lett volna rá vevő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.