Jávor Benedek szerint érdemes lesz figyelni és összehasonlítani a tegnapi Merkel-látogatás hangulatát a február 17-én esedékes Putyin-vizit hangulatával. A Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke a Facebookon értékelte a látogatást.

"A mai Merkel-látogatás értékelése: előjáték Putyin vizitjéhez. Orbán terítette a lapokat, szívesebben ütközik Berlinnel (és Brüsszellel), mint Moszkvával. Alig várom, hogy összehasonlíthassuk a mai fagyos sajtótájékoztatót azzal, amit Putyinnal fog előadni. Nem kérdés, hol érzi otthon magát."

Jávor Benedek a látogatás után sajtótájékoztatót is tartott, ahol arról beszélt, hogy Orbán Viktor “hintapolitikájában” Oroszország mellett tette le a voksot, "hiszen sokkal inkább akar jó viszonyban maradni Vlagyimir Putyinnal, mint elkötelezni magát az egységes európai energia- és külpolitika mellett".

A brüsszeli képviselő szerint ez “rendkívül veszélyes kalandorpolitika”, a magyar társadalom pedig kizárólag elszenvedője lesz annak, ha Magyarország véglegesen hozzárögzíti magát a “globális mértékben is veszélyes” orosz “birodalmi politikához”.

67 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ujjuj, a 'hintapolitikat' egyszer mar megszivtuk... Kedves orban elvtars, nem lehetne vegre leszakadni horthy nemzetes/meltosagos es putyin elvtarsak csecseirol? Merthogy onnan teccik szivni ezt a sok baromsagot...

Teccet volna inkabb bocsuletes magyar miniszterelnoknek lenni , akkor most nem kene a tergyeinek osszeciteralnia magat...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Papuska1
Ez csak spekuláció! Orbánnak mindkét oldallal tárgyalnia kell, hiszen mindkét oldaltól jelentős mértékben függünk. Merkel azért volt fontos, mert a magyar ipar, bár most nagyon jól működik, de nem termel kész nyersanyagot, sőt a nyersanyagot az EU-ból kapja és nem termel, vagy alig termel teljes eladható készterméket. Az összeszerelés, és részfolyamat elvégzése függő helyzetet teremt. Putyinnal azért kell tárgyalnia, mert a gáz kizárólag onnan jöhet és olajat is bonyolult lenne beszerezni. A kétkedőknek is érteniük kell, hogy a gáz csövön jön. Ilyen cső, csak Oroszországból vezet hozzánk. Újat csinálni pedig közös akarattal lehet máshonnan, mert más országokon vezetne át. Mi meg is csinálnánk, de a Norvég gáz sajnos fogyóban van, palagázt Európában nem akarunk, akkor meg marad az Orosz gáz, nem csak nekünk. Az olaj jöhet az Adriáról, de inkább a Horvátok is Orosz olajat vesznek, így nem felénk folyik az Adria vezetéken az olaj. Ráadásul az USA regionális háborút akar kelet-Európában. Nagyon nehéz lesz, de ebből szeretnénk kimaradni, hisz pont a frontvonalon vagyunk. Félő, hogy a rakéta elhárító rendszerek pont felettünk robbantják az esetleges rakétákat. Orbán ezt a nehezen elkerülhető háborút próbálja elkerülni, bár nem sok esélye van. Erről van szó! Ezt kellene érteni. Orbán nem Merkelt, vagy Putyint szereti, túl szeretné élni ezt a helyzetet a legkisebb veszteséggel, hogy közben fűteni is lehessen valamivel, meg autózni is! Ennyi! A többi manipuláció!
F_Viktor
@Papuska1: Ez a hozzászólás nagyon Echo TV-sre sikeredett, amelyben még magadat, múlt heti véleményedet is cáfolod... :-))
Sziszifusz
@Papuska1: 9:30
Orbán Viktor egy zseni !!!
Igen, zseniálisan végzi amit eltervezett. Az eredmény jól érzékelhető a Magyarországi
állapotokban.
Értsd ahogy akarod, lehet reális megállapítás, de lehet irónia is.
Szerintem ilyen bajban rég nem volt az ország ( Egészségügy, oktatás, foglalkoztatás, szegénység nagysága, kivándorlás, potentátok pofátlan gazdagodása ... stb )
hetöndöe
@Papuska1: Ugye azt te sem hiszed,hogy alkalomadtán Putyin elzárja a csapokat egész Nyugat-Európának és felénk meg nyitvahagyja?:-)))
Érdekes ,hogy míg Európa túlnyomó többsége nem retteg annyira Putyintól,Orbánunk össszerittyenti magát,még csak a látványától is.
Inkább szerelem ez a Felcsúti Vezírtől,mint sem rettegés.:-)))
Imádja a KGB-s társadalmi berendezkedést,meg az "illiberális demokráciát",amit Oroszország testesít meg számára.
Hofipisti
@Papuska1: Ha Orbán - a mi pénzünkön - nem vette volna meg háromszoros áron az E-on gázos üzletágait, akkor most az E-on tárgyalna - mint tízszer akkora vevő - az oroszokkal a jelenlegi olajár alapján Maygarország gázellátásáról. Szeretett vezetőnk szépen kelepcébe csalta magát (és minket) egyrészt ezzel, másrészt a Paks2-vel. Nehéz ebben a helyzetben ugrálni, hiszen Putyin is keményen benne van a slamasztikában.
Egy biztos: nekünk 16.-án megesra kell tartanunk a "Tavrisi konyec" és a "Nem akarunk második Kelet-ukrajna lenni!" feliratú táblákat.
papa.49
@Hofipisti: Teljesen igazad van a balfácán hazugovics elbaxott egy nagy csomó pénzt aZ EON megvásárlására, mára már felit se éri a gázt, meg jóval drágábban vehetjük a muszkáktól...Ilyen mikor a ,,hülye okoskodik,,...
36
A tegnapi sajtótájékoztatóból nekem az jött le, hogy Merkelnek nincs már mit mondania Orbánnak.
1magyar
Putyinnak is érdeke a gázeladás, hiszen nem ingyen adja, kell neki a pénz is.
karma1
Ujjuj, a 'hintapolitikat' egyszer mar megszivtuk... Kedves orban elvtars, nem lehetne vegre leszakadni horthy nemzetes/meltosagos es putyin elvtarsak csecseirol? Merthogy onnan teccik szivni ezt a sok baromsagot...

Teccet volna inkabb bocsuletes magyar miniszterelnoknek lenni , akkor most nem kene a tergyeinek osszeciteralnia magat...
Dr. Felipe
Gondolom putinka cárnak is kezet csókol ez az idióta.
silber13
@Papuska1: 9:30-ra. Papuska! Először ülj az asztalhoz, igyűl néhány kávét, és szerfelett gyengére sikeredett gondolataidat próbáld helyes vágányra állitani. Mert wwz csak egy értelmetlen betűhalmaz, amit elkövettél!
F_Viktor
@hetöndöe: Írod:
"Érdekes ,hogy míg Európa túlnyomó többsége nem retteg annyira Putyintól,Orbánunk össszerittyenti magát,még csak a látványától is."

Ezt másképpen látom.
Orbán annyira még épelméjű, hogy tudja, saját lábon gazdaságilag esélytelen az ország az életben maradáshoz.
Viszont politikája, az illiberalizmus, a diktatórikus vezetés, a központilag vezérelt mindent lenyúló maffia-állama csak Putyin szövetségeseként valósítható meg kritikák nélkül. Az EU-ban hosszú távon ez nem fog menni.
hetöndöe
@F_Viktor: Akkor egyről beszélünk,csak másképpen.:-)))
lampa laz
@Papuska1: jó utat keletre szászenyka!
F_Viktor
@hetöndöe: Így igaz, de ne feledkezzünk meg Vonáról sem...
Papuska1
Többeknek válaszolok egyben: Merkel biztos nem aggódik annyira, mert hozzájuk elér a Norvég cső is, hozzánk nem, és nem is engedik tovább építeni. Ha elzárják a gázt végünk, hiszen jelentősen több ipari létesítményt, és a háztartásokat is erre és csak erre alakították át! A központi fűtés kazánjainak 90%-a gázkazán!
A nyugat könnyen magyaráz, nem szomszédos ország Ukrajnával. Elég nagy a valószínűsége, hogy kiterjed a háború. Jól tudjuk, hogy ez az USA szándéka. Orbán ebből a háborúból lavíroz kifelé. Szeretné megúszni (én is!) ! Teljesen normális, hogy aki az ütköző pontban van, szeretné megúszni legalább a fő ütközést! Ez a dolga, mint politikusnak! Csak egy példa: A most emlékezett "Nagy háborúban" a Monarchia Szerbiát támadta meg, az erőviszonyok nyilvánvalóak voltak, a nép akarta a háborút, és biztosnak látszott, hogy gyorsan győzünk. Azután különböző oldalakon mások és mások szálltak be, és nagyot vesztettünk. Ha elindul egy háború, a lavírozások következtében változhatnak az erőviszonyok. A legjobb kimaradni, mint Svájc! (Persze, ha sikerül! Erre gondoltak már?
Sziszifusz
@F_Viktor: 13:22
Vona (Zazravecz) Gábor külön "megérne egy misét".
Nem csodálkoznék, ha egyszer kiderülne róla, hogy egy-két vagy több szállal kötődik Putyin rendszeréhez. Gyanús ez paksi beruházással és az oroszokkal történő szimpatizálás.
hetöndöe
@Papuska1: Oszt miért akarna az Usa háborút a térségben?
Kézzel fogható okot kérek, nem összesküvés elméletet.
36
@Papuska1: Egyetértek. Csak hozzátenném, hogy az egész magyar történelem arról szólt hogy volt egy önállóságért kiálló uralkodó, fejedelem, elnök(legutóbb Nagy Imre), de egy pár nemes, káder mindíg eladta az ügyet.
Hofipisti
@Papuska1: Ha elkerülte volna a figyelmedet: tegnap Merkel épp arról beszélt, hogy össze kell kapcsolni az energiaellátó rendszereket, így a gázvezetékeket is a diverzifikáció, tehát a sokoldalú megoldások biztosítása érdekében, mégpedig reverzibilis üzemmódra alkalmas kialakításban. A visszafordíthatót még karlengéssel is "magyarázta", hogy az oda - visszát jelent.
Az I. v.h. történetét pedig keressed ki a könyvekben: Gavrilo Princip nem Ferenc József megbízásából lőtte le a trónörököst.
pensionar
SZIDJAK A NAGYOKOSOK AZ OROSZOKAT, DE A NEMET AUTOKAT, UGY TUDOM -HU, CSAK OROSZ GAZZAL TUDJAK ELOALITANI, MERT EN NEM LATOK AMERIKAI GAZVEZETEKET.De lehet a nagyokosok, megoldjam a magyar, gaz, es vilay problemat imadkozassal, termeszetesen amerikai zaszlo alatt.Sok sikert.
Papuska1
@hetöndöe: Bevallom pontosan én sem értem, de állítólag ez szivárgott ki a CIA-tól, és a tények sorban igazolják az elméletet. Vélhetően gazdasági érdek a térség meggyengítése. Egy ilyen az USA-tól távoli lokális háború megoldás lehet a már már megoldhatatlan belső problémákra. Én inkább azt szeretném, ha nem lenne igaz.
Hofipisti: Ha jönne ilyen ajánlat, nincs olyan hülye, aki nem fogadná el, de nincs ilyen ajánlat! A Norvég gáz nagyon fogy, még nyugat-Európa egy része is oroszt használ! Egyebekben talán figyelni kellett volna az atom felhasználásával kapcsolatos véleményre: "csak a nagyon gazdagok tehetik meg, hogy nem használják." Az sem új hír, hogy az orosz erőmű egyik kivitelezője a Siemens lesz! Talán véletlenül? Az oroszok a pénzt és a technológiát adják, és a kiégett elemeket kérik a viszonylag méltányos árért. A kivitelezők 40%-ban magyar cégek és jelentős részben nyugati vállalatok, főként németek lesznek. Nekik árammal fizetünk! Az oroszok átadják a technológiát. Kb 20%-az amit csak ők tudnak ebből a beruházásból megcsinálni, azt ők csinálják, a többit mi és főként német cégek, mint a Siemens. Így kimaradnak a franciák és az USA! Mennyi mindent nem tudnak, nem értenek az emberek! Mindent csak fekete fehérnek látnak!
silber13
@Papuska1: Te nem vagy komplett! Hogy az USA háborúra játszik?? A te agyadban legfeljebb. Nem tudom, honnan szedsz ilyen hibbantságokat, te kis zseb-Wallenstein!
hetöndöe
@Papuska1: Mondtam,hogy kímélj meg az idióta összeesküvés elméleteidtől.:-)))
Olyat írjál ide ,ami konkrétum.

Hülyeségeket én is ki tudok találni,nincs is rá ilyen barmokra szükségem,mint alant.:-))))

www.youtube.com/watch?v=ryK36rge-NE

Ez a fószer tutira orvosi eset.
sziljozs
@Papuska1: Ha beindul a III.világháború,abból SENKI SEM FOG KIMARADNI a ruszkiknak 24.000 atombombájuk van és ha egyszer a áncreakció elindul akkor Hirosima ehhez képest szülinapi tortatüzijáték lesz!!
F_Viktor
@Hofipisti: Írod:
"Ha elkerülte volna a figyelmedet: tegnap Merkel épp arról beszélt, hogy össze kell kapcsolni az energiaellátó rendszereket, így a gázvezetékeket is a diverzifikáció, tehát a sokoldalú megoldások biztosítása érdekében, mégpedig reverzibilis üzemmódra alkalmas kialakításban."

Igen, Merkel erre gondolt:
wapbooks.tuti.hu/kepek/gazvezetekek.gif
Desischado
@Sziszifusz: OIgazad van! A jobbik a fidesz csökevénye, semmivel sem különb nála! És nekem is szöget ütött már a fejembe, ez a nagy egyetértés!
És abban biztos lehet mindenki, hogy orbán szemrebbenés nélkül kiszolgáltat minket az oroszoknak, a lényeg a hatalma megtartásán van! És a további zavartalan lopáson, meg a hatalommániáján!
rugacs
@Hofipisti: Te nem figyeltél, mert nem azt mondta, hogy össze kell kapcsolni, hanem azt, hogy össze kellett volna kapcsolni, de amikor erre lehetőség lett volna, akkor ők azt nem támogatták, amit már nagyon sajnál...
rugacs
@Papuska1: Sajnos ez itt nem az a hely, ahol ilyen "apróságokon" gondolkodnak a kommentelők... :-(
Én azt is kétlem, hogy egyáltalán gondolkodnak... :-((
rugacs
@Hofipisti: Hát ez jó!!! Mennyivel jobb lenne nekünk, ha az Eon tárgyalna, tehát még érdeke sem lenne, hogy olcsón kapja meg, hiszen nekünk akkora árat számolt volna fel, amekkorát nem szégyellt volna...
Márpedig mint tudjuk, az Eon egyáltalán nem szégyenlős!
Hát nagy az Isten állatkertje...
F_Viktor
@Papuska1: Ezt a blődséget két napja olvasom tőled, most már nem tudom megállni, hogy reagáljak rá!

Írod:
"A Norvég gáz nagyon fogy..."

Ezt a hülyeséget honnan veszed? Tisztában vagy vele, hogy fél évente találnak új gáz- és olajmezőket norvég vizeken?

Vagy:
"A norvég költségvetési tervezet szerint 2014-ben növekedni fog a gázkitermelés az országban, mert közel két év kihagyás után újra elkezdődik a kitermelés az ország legnagyobb gázlelőhelyén.

A norvég törvényhozásnak benyújtott dokumentum szerint a 2013-as 107 milliárd köbméteres kitermelés 2014-re 110 milliárd köbméterre növekedhet.

A Thomson Reuters szakértője szerint az adatok arra utalnak, hogy 2014 utolsó negyedében már teljes kapacitással folyhat a kitermelés a Troll gázlelőhelyen, amely Norvégia legnagyobb gázmezője.
...
Nagyobb kitermelésre lehet majd számítani a Snoehvit gázmező esetében. Az otteni gázt cseppfolyós formában értékesítik, de a leállások miatt az idei év első nyolc hónapjában csak 2,2 milliárd köbméter cseppfolyós földgázt (LNG) tudtak eladni 2012 azonos időszakának 2,9 milliárd köbméteres eladásához képest.
...
Az európai földgáz termelési kilátások ösztönzik a világ nagy gáz exportőreit a beszállításra, vagy a felkészülésre.

Az európai vezetékes földgáz exportban Norvégia 2012-ben megelőzte Oroszországot, az észak-afrikai államok beszállítása is erősödött Dél-Európában, és az LNG a világ minden tájáról ömlik az európai kikötőkbe."

Orbán azzal képviselhetné Magyarország érdekeit ha lobbizna a horvátországi cseppfolyós gáz-átvevő terminálért, hogy az ne Lengyelországban épüljön meg!
De az orosz érdekeket és a mutyit szolgáló Paks II helyett is utat taposhatna egy fúziós erőmű érdekében (németek az idén, a franciák jövőre adják át! Az előzőben magyar fejlesztéseket is beépítenek!)!

Így lehetne rezsit csökkenteni, nem pedig 50-60 évre eladósítani az országot!
lajospapa
Egy igaz hazafi van politikusaink között és az Orbán Viktor. Ő hazaküldte az oroszokat, mikor már úgy is mentek. Most visszahívja, lehet hogy tudja előre, hogy jönnek?
Először építeni Paksot, azután meg megvédeni.
F_Viktor
@rugacs: Írod:
"Mennyivel jobb lenne nekünk, ha az Eon tárgyalna..."

Gondolkodni néha neked kellene...

Tavaly az E.Onon keresztül a németek kapták a legnagyobb árkedvezményt az oroszoktól, de nálunk még a szlovákok, csehek, szlovénok is nagyobb kedvezményről tudtak megállapodni.
Tudod, hogy a magyar gázfelhasználás 8 százaléka, mint amit az E.On értékesít?
Tudod ez mit jelent egy ártárgyalásnál??
rugacs
@hetöndöe: Nagyon szerény vagy: te CSAK hülyeségeket tudsz kitalálni!
Ha lenne némi sütnivalód, már rég megtalálhattad volna a hírt, hogy a németek is beszállnak Paks 2-be, de te oly szerény vagy... :-D
Meg persze közönséges, mint a rendszerváltás előtti főtörzsek ... :-DD
rugacs
@sziljozs: Te nagyon beteg, elkapott az influenza? Ki beszél itt a 3. vh-ról?
Az emberiség történelme alatt nem volt olyan év, amikor ne lett volna valahol valamilyen háború! Most is számtalan helyen van.
És mióta van USA, ők is mindig hadban állnak valakivel. Mert olyan békés nemzet.
De ha Amerika háborút akar, az nem jelenti rögtön azt, hogy azt ők fogják megvívni, majd ügyesen kiprovokálják és megvívatják másokkal, ehhez is nagyon értenek. Úgy hogy nyugodtan higgadjál le. :-DD
hetöndöe
@rugacs: Csak nem évtizedekre eladósítva az országot szállnak be és gondolom az nem lesz hosszú évekre titkosítva.
Ha annyi eszed lenne,mint amit képzelsz magadról a buksid lehetne a naprendszer kilencedik bolygólya te kis egyszerű faék.:-)))
rugacs
@Desischado: A "kikezdhetetlen" logikád több sebből vérzik, lassan tiszta vámpíri a környezeted: "hogy orbán szemrebbenés nélkül kiszolgáltat minket az oroszoknak, a lényeg a hatalma megtartásán van"
Ha a nyugatot majmolná, az leginkább az országnak lenne ártalmas, de neki és a többi vezetőnek kimondottan előnyös lenne! Sokkal többet nyert volna vele, csak nekünk lenne sokkal szarabb. Tehát abban az esetben most ti éltetnétek és mi szidnánk őt, miközben a kormánytagok még jobban jártak volna!! Mert a nyugati lét kizárólag a gazdagokat tette volna még sokkal gazdagabbá!!
De neked ez nyilván magas...
S mivel az előbb piszkáltál az ideál-lal, ez vajon mit tesz: "@Sziszifusz: OIgazad van!" :-DDD
rugacs
@F_Viktor: - Az általad említett megoldások nagyjából 3-5-ször annyiba kerülnek, mint Paks 2.
- mindegyik tervben van, de párhuzamosan a Paks-sal.
- ha minden olyan szép lenne, ahogy nem az, akkor már Németország sem függne még 30 %-ban sem az oroszoktól, de mint tegnap hallhattad a Merkeltől, ez nem így van. bár ki tudja, hátha te még a Merkelnél is jobban tudsz mindent. :-D
rugacs
@F_Viktor: Tényleg?
Igen hallottam, hogyan zajlanak az ilyen tárgyalások. Pl. azt is, hogy sosem kizárólag egy termékről van szó, hanem különböző bartellügyletek összevonásával. (én ennyiért adom ezt, te annyiért azt)
Ráadásul egy szolgáltatás árát számtalan tényező befolyásolja, inkább nem térnék ki rájuk, mert bonyolult és hosszadalmas lenne. Csak főbb vonalakban: mennyiség, időintervallum, különböző súlyozások, szállítás módja, gyakorisága, stb.
Ebből kifolyólag a végeredményben szereplő számok gyakran nem kompetensek a valósággal. Ami az egyiknek látszatra olcsóbb, az a másiknak valójában sokkal kevesebbe kerül... :-) Amit az újságíróknak odavetnek azok egy statisztikai táblázat elemei, amelyeket a szakértők még vagy tovább értékelnek vagy nem. Amik a hírekbe kerülnek, azt kapod, látod te. Ezek az adatok jobbára csak arra jók, hogy itt játszd az okostojást. Szóval bla-bla-bla
Szerintem mint pályázatíró szakembernek, neked is tudnod, ismerned kell ezeket a dolgokat. Szóval?
rugacs
@hetöndöe: Látod főtörzs, még azt sem veszed észre, hogy nem én vagyok roppant okos, hanem te roppant ostoba!
Ha valami titkosítva van, akkor te honnan a fenéből tudhatnád, mi áll benne?
Másrészt a nyugat nem évtizedekre adósít el bennünket, hiszen már most is ott tartunk, hogy unokáink is bőven fizetni fognak... az egy életre szól!
Látom hozod a főtörzsi formádat! :-D
hetöndöe
@rugacs: Már leírtam párszor az államadósságról a véleményemet,egy félkegyelmű kedvéért nem fogom még egyszer.Kár ,hogy helyetted is egy gyereket vártak a szüleid,oszt csak te jöttél.:-)))
kamazuka
Sok összehasonlításra nem számítok.
Arra igen hogy a repülőtéren, mikor az orosz elnök,és a delegáció feligyekszik a repcsire,és őket a nemzeti kétharmad búcsúztatja,lesz e bátorságuk nosztalgiázni,és egyemberként kiáltoznák.
Ruszkik haza!
Ruszkik haza!
zsizsike
@kamazuka: Hát az nagyon izgi lenne. :)
Desischado
@rugacs: "Igazad van". Elgépeltem, erre figyelnem kell. Szóval vámpír vagyok, és a környezetem is az? Te most kikre célzol? A családomra, (sicc!) vagy az itteni barátaimra? (megint sicc!) Mindenesetre még mindig jobb vámpírnak lenni, mint hazaárulónak, mint a vezíred és a bandája! Szóval az oroszokkal annyira jó nekünk, azt mondod? És én vagyok a hülye, mert úgy látom, hogy tévedsz? Ha Nyugathoz állna orbán, ergo, nem tudott volna annyit lopni, mert nem hagynák, az oroszok viszont csak azzal törődnek, hogy nekik jó legyen, lesz@rják, mi lesz a magyarokkal!
És kitudnád fejteni, miért lenne az országnak baj, ha a nyugattal tartanánk? Véletlenül nem jobb lenne, nem felzárkózhatnánk? És az oroszokkal mivel lesz jobb nekünk? Mer orbán halálra fogja magát keresni, de a nép mennyivel jár jól?
Na te nagyokos, erre válaszolj, ha tudsz! De nem ártana a narancsködöt kiszellőztetni az agyadból!
F_Viktor
@rugacs: Írod @hetöndöe: -nek:
"Ha lenne némi sütnivalód, már rég megtalálhattad volna a hírt, hogy a németek is beszállnak Paks 2-be..."

Gondolkodtál már ma Iván? Ezt a hírt a vs.hu-nak kell(ene) bejelentenie? Tegnap meg lett volna a lehetősége Orbánnak, Merkelnek, de egyik arca sem azt sugározta, hogy bármiben is megállapodtak volna.
De elnézve a mai német médiákat, ott is nagy a titkolózás erről a szenzációs hírről.
Zárójelben jegyzem meg, miniden évben felröppen itthon az a hír, hogy a BMW gyárat épít Magyarországon, de ezt a cég általában cáfolni szokta.

Írod:
" Az általad említett megoldások nagyjából 3-5-ször annyiba kerülnek, mint Paks 2.
- mindegyik tervben van, de párhuzamosan a Paks-sal.
- ha minden olyan szép lenne, ahogy nem az, akkor már Németország sem függne még 30 %-ban sem az oroszoktól..."

1) A terminálfogadó nem magyar beruházás, a horvát lobbinak csakis geopolitikai jelentősége van, vagyis elérhetőbb az olcsó amerikai cseppfolyós gáz, mint Lengyelország felől.
2) Tudod mennyibe kerül a paksi bővítés, míg megindul a villamosenergia termelése? Azt tudod hány évig nyögi a villamosenergia árában a magyar villamosenergia felhasználó a bővítés árát?
3) Te ne féltsd a németeket, energiafelhasználásuk 40 százalékát már megújuló energiával állítják elő. Valamint Merkelnek nagy szerepe volt, hogy a USA 40 év után újra exportál gázt, ezzel megszüntetve Európát az orosz függőségtől.
Zárójelben, tavaly Németország a GDP-jük 0,67 százalékát költik gázra, s a gázfogyasztók fizetik a lakóssági megújulóenergiák támogatását. Nem különadóval terhelik!

Írod:
"Igen hallottam, hogyan zajlanak az ilyen tárgyalások."

O'szt te hol hallottad ezeket? Mert nagyon "bla-bla-bla" amit összehordtál.
rugacs
@Desischado: Ki nem hagyná? Mármint O.V.-t hogy "többet lopjon"? Mint kicsoda? Ők a nyugat tőlünk? Annyit már senki sem fog tudni, mint amennyit a nyugat pár évtizede lenyúlt tőlünk!
Nem fogom elmagyarázni, mert látszik, hogy semmit nem tudsz a politikáról, a magyar történelemről, a világ és Európa történelméből, a gazdaságpolitikáról, a viszonyokról, de szerintem még azt sem vetted észre, hogy már az oroszoknál is kapitalizmus van...
De ugye a devizahitelekről már hallottál? Nyugati találmány. És arról szól, hogy jól átverjék és kirabolják az embereket!
Miért lenne rossz, ha a nyugattal tartanánk?
- mert a nyugatiaknak van egy részről 70! év behozhatatlan előnye!
- mert a nyugatnak nem érdeke, hogy a később csatlakozott országok utolérjék őket!
- mert a kapitalizmus nem a jótékonykodásról szól!
- mert az általuk segítségnek nevezett dologra jókora kamatot számolnak fel. Te mit szólnál, ha fuldokolnál a vízben, segítségért kiáltozol, a parton megjelenik a vizimentő, aki felajánlja a segítségét - pénzért! Plussz kamatok!
- mert nyugaton is vannak, élnek szegények, azokon vajon miért nem segítenek a saját honfitársaik? Miért hihetőbb, hogy a magyar szegények sorsa jobban érdekli őket, mint a saját szegényeik?!
- mert ha valóban segíteni szeretnének, és a felzárkóztatás a céljuk, miért van, hogy a multik itthon éhbért fizetnek a munkavállalóknak nem pedig ugyanazt a bért, amit a saját hazájukban? Hiszen ráadásul nálunk még drágábban is árusítják a saját termékeiket vagyis nagyobb haszonnal??!!
- és miért van, hogy állandóan olyan újabb és újabb előírásokat hoznak, ami a mi gazdaságunknak jelentős anyagi megterhelést jelent? És így nem hogy közelednénk feléjük, hanem még távolabbra kerülünk?!
- vajon miért koncentráltak arra, hogy Magyarországon megszűnjön a termelő ipar, a mezőgazdaság, és ahelyett, hogy önellátóak maradtunk volna, a nyugati termékeiknek teremtettek piacot?!
- és egyáltalán mi a garancia arra, hogy a gazdagok kivételével más is jobban járna a...
rugacs
@F_Viktor: Nem a statisztikára alapozom a véleményemet, mint te. Nem féltem a németeket, de én a magyarokat sem féltem. Ha mondjuk olyan vezetné az országot, mint te, akkor ugyan nagyon aggódnék, de ettől nem kell félni. :-D
Esetleg belemászhatnék mélyebben is ebbe a témába, de nem is érdekel annyira, hogy téged győzködjelek, meg időm sincs rá. Tetszik nem tetszik, ez van. De ha téged annyira érdekel a téma, akkor még nem késő, válts szakmát.
Bár ha pályázatíróként ez az arrogáns stílus nem vált be, politikusként sem biztos, hogy be fog jönni. :-D
picike
@Desischado: nehogy az orosz sóbányában kössetek ki ,mert az én rokonom ott volt a háboru idején fogságban . piszkosul nehéz volt nem is élt sokáig ő
rugacs
@picike: Auschwitz-ben nem volt rokonod? Vagy ott sokkal jobb lehetett az élet a háború idején?
Desischado
@picike: Reméljük, arra nem lesz ideje a maffia bandának!
Desischado
@rugacs: Kétségtelen, hogy sok igazság is van abban, amit mondasz, sajnos. De engem elsősorban a mi kis hazánk érdekel, és remélem, azt elismered, hogy addig semmi remény a változásra, amíg ez a maffia banda ül a nyakunkon!
rugacs
@Desischado: Amit te szintén nem tudsz, hogy mikor egy új kormány hivatalba lép, az első dolog, hogy megszedje magát. A gyakori váltásnak az a legfőbb hibája, hogy gyakran kezdődik minden előről! A kapitalizmus kialakulásakor nyugaton is minden így történt, de azóta már sikerült minden pártnak annyira megszednie magát, hogy már az országukkal is van idejük foglalkozni! Ezért mondtam, hogy van 70 év behozhatatlan hátrányunk. Itt mire az egyik megszedné magát és végre az országgal is törődne, minden kezdődik előről.
A másik meg, hogy ahol valódi maffia van, ott a bőrükből kiugranának egy ilyen kormányért!!!
rugacs
@hetöndöe: Látom őrmi, a koszon kívül valami tartósabb is ragadt rád a katonaságnál: kóros elmebaj. S katonához illően kérkedsz is vele rendesen! Látom sűrűn feljegyezted, amit a bakák rólad mondtak a hátad mögött. Én is ismerek jó néhány szaftos főtörzses történetet. Ha gondolod, szívesen idekörmölök minden este párat - csak hogy ne unatkozz - hátha valamelyikben magadra ismersz. Vagy mindegyikben... :-D
picike
@rugacs: kedves tisztelt rugacs csak egyet figyelj meg én soha nem irok rá senkire azt nagyon megnézem ki az kinek válaszolok és én tégedet nem ismerlek vagyis nem vagy érdekes az én számomra bocsánat én komentelek itt nem szórakozom
rugacs
@picike: kedves tisztelt picike! én rá szoktam írni bárkire ismeretlenül is, mert az ismeretség úgy kezdődik, hogy valaki elkezdi. És bár nem vagyok érdekes a számodra és ezért nem akarsz nekem válaszolni, de a fenti állításod úgy derült ki, hogy rám írtál és válaszoltál nekem.
Nos a logikád követhetetlen ugyan, de ez nem lényeges, itt mások sem a logikájukról híresek.
Én szórakozni járok ide, mert a kommentek (hozzászólások) nevetségesek.
A tied is. :-D
Juhász István
Kiváncsian várom, a Putyin látogatása során előkerülnek - e a HAJDANI tacepaók, amiken egy orosz katona feje volt található, alatta a felirat : TAVARISSI KONEC , és zengeni fog - e az ország a RUSZK HAZA !!!--- kiáltásoktól??? Vagy már más szelek fújnak? Akik AKKOR a leghangosabbak voltak, ma az ő nyelvük a legsimább. Volt köztük egy fiatalember, valami Orbán Viktor, aki egy jelentős ÚJRATEMETÉS napján szajkózta, a ruszkik haza... szlogenjeit, indokolva is, persze. Mára már inkább MINKET szeretne talán, máshol látni, de MI nem készülünk grazba...
mate03
@Papuska1: Csak azt tudom írni hogy nagyon sajnállak!Tudom nem tehetsz róla,de téged megmérgeztek!
mate03
@Papuska1: Ne röhögtess a háborúval! Szó sincs itt semmiféle háborúról! Egyik fél sem hülye!Aztán írod hogy jobb semlegesnek, lenni mint Svájc! Hát ezen tényleg jót nevettem.Európa szélén,két tűz között! Na ne röhögtess!
mate03
@pensionar: Ha nem szóltál volna ,bölcs maradtál volna!
mate03
@Desischado: Néhányszor már írtam,ne foglalkozz (rugaccsal)! Csak felidegesíted magad,az meg árt az egészségnek! Ő elvan a saját hülyeségével,rá kell hagyni,mint a bolond gyerekre! Ha majd kinövi magát ő is rá jön,hogy nagyon beteges a gondolkodása!
F_Viktor
@rugacs: Tegnap írtam, hogy a BMW eddig minden évben tagadja azokat a Magyarországon felreppent híreket, hogy gyárat építene hazánkban.
Így tett most is, azaz nagyon gyorsan cáfolta a cs.hu-t:
Nem tervez gyárat a BMW Magyarországon
propeller.hu/itthon/3057298-nem-akar-bmw-magyarorszagon-gyarat#v1262438

Mint írtam, a trolloknak egy kis csámcsognivalóra volt alkalmas a vs.hu kábítása.
Papuska1
@mate03: Én sem szeretnék hasonlót, de nap mint nap durvulnak el a dolgok. Foszforbombák Ukrán oldalon, mérges gáz fenyegetés a másikon, és azt is tudni kell, hogy ha Putyint elkezdik sarokba szorítani, kitör a helyzetből. Azt pedig, hogy egy kiszélesedő konfliktusban ki-ki hol talál szövetségest, nehéz előre tudni! Európa a világ 6%-a az USA alig 4% a többiek adnak 90%-ot és közel-és távol keleten semmi nem biztos. Kína, vagy India, de más is belefolyhat a dolgokba! Bármi lehet!
F_Viktor
@Papuska1: Írod:
"...ha Putyint elkezdik sarokba szorítani, kitör a helyzetből."

Komolyan gondolod, hogy a Putyint már régóta irányító orosz oligarchák ezt engednék nekik?
Dehogyis, majd rákényszerítik a békekötést.
Ezeknek az oligarcháknak nem jön rosszul az orosz gazdasági válság (amíg utazhatnak, költhetnek a fejlett nyugaton, amíg itt biztonságban tudhatják vaskos bankszámláikat), de egy NATO elleni fegyveres konfliktus már nem az érdekeiket szolgálnák.
Desischado
@mate03: Ez igaz, de időnként sajnos, igaza is van. Például abban, hogy mindegyik kormány azzal kezdi, hogy megszedje magát. Csak ilyen rablást, még egyik sem csinált! Más dolgokban egyetértek veled, mint sokszor!
Papuska1
@F_Viktor: A próféta szóljon Önből! Sajnos Oroszország kicsit más. Van ebben is valami, de Putyin más helyzetben van! De remélem én tévedek!
bundi
@rugacs: hellóka...
"Amit te szintén nem tudsz, hogy mikor egy új kormány hivatalba lép, az első dolog, hogy megszedje magát."
kiskedvenceid ezt megtették 1998-2002 és 2010-2014 ben is...megint újrakezdik?
és te tapsikolsz hozzá?
egyébként...a kérdés jogos...
"kedves tisztelt picike! én rá szoktam írni bárkire ismeretlenül is, mert az ismeretség úgy kezdődik, hogy valaki elkezdi. És bár nem vagyok érdekes a számodra és ezért nem akarsz nekem válaszolni, de a fenti állításod úgy derült ki, hogy rám írtál és válaszoltál nekem. "
mért oly durci uraságod...egy szót sem válaszol?
de egy kérdésem is van...régebben te is öntöttél vörös festéket a ruszki szobrokra?
Dr. Felipe
A jó édes anyukáját is eladta volna két forintért ha lett volna rá vevő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.