Ki viszi át a szerelmet? című jegyzetében Tóta W. Árpád arra keresi a választ, hogy mi az értelme, mi a háttere a Simicska médiabirodalom lerombolásának? Tóta szerint az, hogy Orbán már nem is számol azzal, hogy megbukhat.

Vegyünk egy rendszeresen bekövetkező esetet: Orbán Viktor kiáll a térre, és nagyokat mond a magyarok érdekeiről és azok ellenségeiről. Ezt eddig teljes terjedelmében közvetítette a Hír TV, még helyre kis főcímet is csináltak hozzá, hogy egyértelmű legyen, kinek a seggéből fúj a nóta jó ebédhez. Ezután vajon hol láthatják a vidéki drukkerek az újabb történelmi beszédet?

Az Echo TV-n? Szaniszló Ferenc hibbantságai és Bogár László tündérmeséi között? Az azért nem túl illusztris felület. És mindezt Széles „Paranormális” Gáborra támaszkodva? Sokkal kevesebb nézőnek? Nem, ennek a manővernek nincs értelme.

Ja hogy a köztévén menne a főméltóságú szájaskodás. Kétségtelen, erre megvan a lehetőség. Az utóbbi időkben már a Hír TV szervilitása is relatívvá vált, ahogy a közmédiát ellepték azok, akiknek megnevezését a rettentő szavak tudója, Lajos vállalta fel.

Megcsinálnak azok bármit, ha az a kérés, akkor gumi nélkül is. Viszont még a saját médiaalkotmányukba se nagyon fér bele, hogy a miniszterelnöknek saját műsora legyen, és csak neki. Venezuelában belefért, az igaz. Biztos megoldható, de akkor is ciki lesz. Ez minden prosztó diktatúra emblematikus jegye: a nép jótevőjének beszédei az állami tévében.

(...)

Ha Orbán a közmédiára akar alapozni, az félreérthetetlen jel: már nem is számol azzal, hogy megbukhat. Végleg sajátjaként kezeli a közöst. Ezért kívánják egyre többen, hogy bukjon mégis.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Mi a f@szt szarakodnak? Hozzanak egy törvényt, miszerint a kormányfő bármikor eltörölheti a parlamenti választásokat. Egyébként a köztévé logóján az ,,O" nem orbán akar lenni? Mert szerintem igen.
Egyébként szerintem pont az ilyenek szítanak fideszen belüli ellentéteket is. Nekem az is megfelel ha belülről rohad szét...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
keresztapa
A média minden egyes, és kettes foglalkoztatottja a valóság elkerülésének, annak kimondhatatlanságának művészei, művészi teljesítésük az igaztalanság becsomagolása úgy, hogy egyedi igazságnak tűnjön a köznek. Ez a folyamat mindaddig folytatható még az anyagi elismerések biztosítottak. A forrás megvonásával ezek a művészek átalakulnak lelkiismeretes személyé, mindaddig még másik munkahelyen ugyancsak az anyagi forrásuk biztosításával művészi tevékenységüket folytatni tudják, ugyan csak azzal a művészi munkájukkal ami ellen a lelki ismereti okra hivatkozva nem tudtak élni. A közmédia élvezi ezután az anyagi forrást igaztalanságuk, hitelességük művészi tevékenységük becsomagolásához!
papa.49
Attól hogy ,,átköltözik,, nem válik igazsággá, a hazugsága, a költözéssel egyet is értek, csak nem az e-világi címre kellene költöznie...
Aki Én
Mi a f@szt szarakodnak? Hozzanak egy törvényt, miszerint a kormányfő bármikor eltörölheti a parlamenti választásokat. Egyébként a köztévé logóján az ,,O" nem orbán akar lenni? Mert szerintem igen.
Egyébként szerintem pont az ilyenek szítanak fideszen belüli ellentéteket is. Nekem az is megfelel ha belülről rohad szét...
bra048
Van egy nagy adag realitás Orbán tervében. Egyrészt nagyjából megfelel az európai
elveknek, hogy minden médiumtól szedjék be az eddigi RTL-es terheket, ami a bal médiumok teljes ellehetetlenüléséhez vezethet. Pl. ATV évi 1,5 milliárd adó ( ?) Nem beszélve, hogy az RTL beszedheti a terjesztőktől a térítést, ami kb. havi 2000 Ft-is lehet, s amit a terjesztő tovább háríthat a nézőre Ebből következik majd, hogy az RTL-t, ha külön fizetni kell érte kevesebben fogják nézni. Persze Orbán a M1-en ingyen nyomathatja a neki megfelelő "igazság"-okat. Tudjuk, hogy az egyszeri magyar csak az
ingyen kapott hírelemeket hiszi el. Ebből talán tényleg az következik, hogy korlátlan ideig lehet majd hazudni ? Ez is benne van a pakliban! Sajnos...
Aki Én
@bra048: Ez az ami demokratikus jogállamban nem fér bele ilyen leplezetlenül. Másrészt azt szokták fideszesek mondani, hogy ha nem lenne szólásszabadság és szabad vélemény nyilvánítás, akkor mi sem írogathatnánk itt. Azt ugyan nem veszik észre, hogy ezekkel a döntésekkel pont ezt akarja a kormány minimalizálni, vagyis igenis korlátozza ezt. Magyarul, szerintük amíg nem a fekete autó jön érted házhoz, addig van szabadság és minden rendben van. Szerintük a diktatúra és önkény uralom kizárólag az, ami Koreában van. De az a totális diktatúra, és az valami egészen más. Lenne itt is olyan, ha nem Európa közepén lennénk. De ahhoz már többet láttunk a világból, hogy ez bekövetkezhessen. Viszont a törekvések, valami hasonlót próbálnak megvalósítani.
bra048
@Aki Én: Igazat írtál. Én csak próbáltam megfejteni mi állhat a háttérben.
tivoli
A kereskedelmi csatornák úgy tudnak ingyenesek lenni a lakosság részére, hogy a reklámbevételekből tartják el magukat. Namármost, ha túl magas lesz a reklámadó, akkor bevezethetik a térítéses adást. S ha már térítéses, akkor kevesebb nézőjük lesz, kevesebb lesz a reklámmegbízatás, tovább csökken a bevétel.
m.macskosz
@tivoli: A kereskedelmi tévék drágábban reklámozzák majd az intim betétet és kész.
Az igaz, hogy akkor viszont majd az drágul.
Aki Én
@bra048: 12:39 A beteges hatalmi vágy, mint minden hasonló esetben.
keresztapa
@Aki Én: Ez a demokráciához való katyvasz egy nagy szójáték, nem kell ide oda amoda tologatni az egyénileg, értelmezett demokrácia szójátékot alkalmazni, ha a társadalom nincs agyonbutítva a hatalmat képviselő pártok által értelmezni kötelező demokrácia szó használatával. Jelenünkben a demokrácia csak a regnáló hatalom által hirdetett demokrácia az igazi meghatározó. A többi csak hamisítvány. Szólás szabadság amikor törvényben jelenik meg annak ellentéte illetve a tagadása, aláfestve a sértő szavak alkalmazásával, mindent szabad elveszti értelmét, és megvagyunk rémülve ha ezt a szabadságot korlátok közé szorítani kell, akkor hogyan is van ez a nagy demokrácia, szabad vagy csak részben. Akkor mi van A rend, a fegyelem, a szervezettség, fogalmával ami a társadalom alapvető léte, ami nélkül nincs társadalmi élet, amit a társadalom alapból igényel. Amikor az egyén szabadon nem beszélhet, nem vélelmezhet, nem cselekedhet, mert a regnáló hatalom ezt nem díjazza, és sajátos felfogásának megfelelően törvényben gátolja meg.
tivoli
@m.macskosz: ma, 12:45
Végső soron az is a fogyasztó zsebéből lesz kiszipkázva, mert a reklámköltségek mindig be vannak építve a termékek árába.
m.macskosz
@tivoli: Így igaz. A termékek árában benne foglaltatik a méregdrága reklámköltség, ám az megoszlik, ezért nem feltűnő. Van, akinek a Spar-os cicamica által reklámozott kolompér lesz drágább, van, akinek a Lidl árusította posztócipő.
Aki Én
@keresztapa: Megmondom mi van olyankor: Mai Magyarország.
tivoli
@m.macskosz: ma, 13:32
Ja, de legtöbbször maga a reklámozott termék.
m.macskosz
@tivoli: Most vagy én vagyok agyilag zokni,
vagy Te nem fogalmaztál egzakt módon,
mert nem értem.
tivoli
@m.macskosz: ma, 14:03
Melyik részét nem érted?
A tv reklám a legdrágább reklám a világon. Az ilyen termékek összehasonlítva a standard-dal, lényegesen többe kerülnek, vagy ha olcsónak reklámozzák, akkor a többi hasonlóba építik bele.
Szóval józan paraszti ésszel nézve, inkább csak ismeretterjesztőnek alkalmasak.
:-))
silber13
Miben bízik a szerencsétlen? Az " égi és ninivei hatalmakban?"
Dr. Felipe
"Ha Orbán a közmédiára akar alapozni, az félreérthetetlen jel: már nem is számol azzal, hogy megbukhat. Végleg sajátjaként kezeli a közöst. Ezért kívánják egyre többen, hogy bukjon mégis."

Ez így szokott lenni.
m.macskosz
@tivoli: No, hanyatt is estem legutóbb, amikor Kalmopyrint vettem!
Amikor először szedtem, 2 Ft-ba került egy "levél", azaz 12 db.
Legközelebb 60 forint volt, majd elájultam.
Most meg 800 HUF!!!
tivoli
@m.macskosz: ma, 14:42
Na látod, ez csakis a reklám miatt van. Pedig jó Kalmopyrinnek nem kell cégér! :-))
m.macskosz
@tivoli: Más meglepetés is ért ezzel kapcsolatban. Annak idején nem kaptunk hozzá másfél kilós tájékoztatást, ezért ha rákényszerültem, hogy szedjem, két deci forralt bor, két Kalmopyrin, forró lábfürdő és irány az ágy. Most meg olvasom, hogy az alkohol ellenjavallt.
Hát nem is gyógyultam meg 24 óra múlva, mint azelőtt! :)
Toby
Köz(utálat)média:

- Hírek. Bemondó orbán viktor.
- zenei események: hírolvasó orbán "g"-dúr viktor
- időjárás. Tájékoztat orbán viktor
- külpolitika. Ahogy orbán "g" viktor látja
- belpolitika. Mesélő orbán "g" viktor
- esti mese. orbán "g" viktor.
- mezőgazdaság. Előadja orbán "g" viktor tokaji "gazda"
-sport. Helyszíni közvetítés a Felcsút Mutyi Egyesület és a Simicska Spartacus meccséről. Riporter orbán "g" viktor, valamint mészéros & mészáros Ltd, doo, zrt.
wagabund
Orbánt mindenáron hatalomban kell tartani, mert amíg ő ott van, addig jónéhány ezer ember, és családja él mesés színvonalon.
Ez a néhány ezer ember ezen fáradozik. Senki nem akar tárgyalásokra járni, meg lefoglalásokra, meg tanúskodni, és főleg azt nem, hogy ujjal mutogassanak rá...még van egy pár jó évük, aztán kalap-kabát...gyeplőt a lovak közé..aztán irány közép-amerika...
Fradigege
Tényleg, ez a Széles is egy ufós. Kézen fogva megy Attikával a 3. típusúba és beszálnak egy űrhajóba.
"Megcsinálnak azok bármit, ha az a kérés, akkor gumi nélkül is." XD
Desischado
Tőlem ott hazudik, ahol akar, egy, nem nézem, mert rosszul vagyok tőle, kettő, akkor is hazugság marad, akárhol adja elő!
papa.49
@m.macskosz: Csupán azért hogy ,,érezd milyen jól élünk,,vicc...
papa.49
@köhögő bolha: Oszt. lett neki egy ,,rövid sorozat,, ...
mate03
@Fradigege: Könyörgöm! Viktort vigyék magukkal!
magyarbakancs
Minden diktátornak addig biztos a hatalma míg a kegyencek nem akarnak -e többet.
Vagy nem kapnak-e kevesebbet.
. Ahol a hatalmasok viszálykodnak, az alacsony sorsúak szenvednek. (Phaedrus) .
Bercifiu
@Aki Én: Az áthúzott O betü, azt jelenti, hogy vége, nullát sem ér.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.