Még szerencse, hogy nemrégiben vett kikötőt jutányos áron Keszthelyen – írja a nol.hu.

A nol.hu birtokába jutott rendelettervezet szerint többek közt a személykikötőkben lévő élelmiszerboltokra nem vonatkozna a zárva tartás. A törvény szerint megszorítás nélkül hétvégén is nyitva tartó személykikötőnek számít a hajóállomás, illetve a kiépített partfalú kikötő – pont ilyen Tiborcz István jachtkikötője is. Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy a helyi beépítési rendelkezések lehetővé tegyék, hogy a vízpartra kiskereskedelmi létesítményt húzzanak fel.

A javaslat azért is furcsa, mert a tavaly elfogadott törvény már nevesítette azokat a közforgalmi csomópontokat – buszpályaudvarok, vasútállomások, repülőterek –, ahol nyitva maradhatnak az élelmiszerüzletek. Igaz, ezt december közepén fogadta el az Országgyűlés, Tiborcz pedig csak december 10-én szerezte meg a kikötőt.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Most mindenki dőljön hátra, lazuljon el, és kezdje magában összeszedni, mi az amit utálunk a baloldalban, amiért nem lettek újra választva, miért lettek elzavarva, gyakorlatilag felszámolva? Mi a bűnük, hogy bántak a közpénzzel, közvagyonnal, hogyan harácsoltak?
Megvan?
Akkor most azt mondja már meg végre valaki, hogy mitől más ez ma? Azt nem ér mondani, hogy gátlástalanabbak és pofátlanabbak, mert az nyilvánvaló.
Ezeknek tényleg semmi nem elég? A törvényt, a szent és sérthetetlen törvényt is magukra írják? Mit szarakodnak? Miért nem mondják azt, hogy amit orbán és családja szeretne, az mától törvényes?! Ez a piti harácsolás pontosan tükrözi az orbáni jogállamiságot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Most mindenki dőljön hátra, lazuljon el, és kezdje magában összeszedni, mi az amit utálunk a baloldalban, amiért nem lettek újra választva, miért lettek elzavarva, gyakorlatilag felszámolva? Mi a bűnük, hogy bántak a közpénzzel, közvagyonnal, hogyan harácsoltak?
Megvan?
Akkor most azt mondja már meg végre valaki, hogy mitől más ez ma? Azt nem ér mondani, hogy gátlástalanabbak és pofátlanabbak, mert az nyilvánvaló.
Ezeknek tényleg semmi nem elég? A törvényt, a szent és sérthetetlen törvényt is magukra írják? Mit szarakodnak? Miért nem mondják azt, hogy amit orbán és családja szeretne, az mától törvényes?! Ez a piti harácsolás pontosan tükrözi az orbáni jogállamiságot.
coyote3
Hál istennek, már aggódtam, hogy éhen halnak a szendvicstáncossal ...
nezelodo
Aki Én

Szerintem ezek nem szorulnak rá a tanácsaidra, ha igen, akkor is azt mondják majd, hogy az ő ötletük volt. Miért pont ötletet ne lopnának?
hetöndöe
@Aki Én: Magyarul kiugrottunk a bokáig érő szarból azoknak a kedvéért,akik nyakig löktek bennünket a szarba.
Hát ilyen hülye a magyar ember és ennyire megvezethető.
ilos
@Aki Én: Most ti komolyan gondoljátok ezt a hírt? Azért módosítanának egy rendeletet, hogy Tiborcz büfét tudjon vasárnap üzemeltetni? Ennyire hülyék nem lehettek! Elég, ha a szemét RTL-esek így gondolják.
Aki Én
@ilos: De, ennyire hülyék vagyunk. Miután erre utaló jelek vannak, és több esetben is történt már hasonló, legutóbb a mészáros disznóival kapcsolatban, semmin nem lepődünk meg. Sajnos ez az orbán-kormány hozadéka. Sok olyan esetet tudnék említeni, amire a hívek azt mondták, hogy ugyan már, ez a baloldal kitalációja, rémhíre. Aztán mikor kiderült, hogy bizony igaz, akkor jött a néma kuss. Pedig az ember olyan esetekben, amikor még a hívek sem hisznek el valamit, mert szerintük is olyan durva gondolat, hogy igaz sem lehet, akkor azt várná, hogy ha kiderül, hogy igaz, akkor felháborodnak. Hiszen ez már szerintük is durva, ha nem is feltételezik, hogy igaz lehet. Persze sohasem háborodnak fel, inkább utólag megmagyarázzák valami butasággal. Ilyen eset például az esküvői DNS ügy. Kiderült, hogy igaz, sőt feljelentés is született. Csak egy példa a hozzászólásokból:
,,Ekkora baromságot, szemétséget, hazugságot még az életben nem láttam!
Nem tudtam végig olvasni és nem is fogom ezzel tölteni az időt. Kedves közreadó, azt gondolja, hogy van ember a világon, aki ennyi hülyeséget elhisz? Szégyellje magát, hogy ezt a kitalált agyrémet le merte írni…."
vagy: ,,Szélhámosság az egész."
vagy: ,,Ez egy elmeroggyant hosszas hadakozása saját magával."
vagy: ,,Nálam kevesen utálják jobban a Fideszt, de ez egy olcsó, színvonaltalan kamu."
vagy: ,,Ez mekkora batomsag! Ki hiszi ezt el?"
Talán így már érted miről beszélek.
Itt a cikk és a hozzászólások: vanholnap.hu/botrany-dns-mintaadasra-koteleztek-az-orban-eskuvo-dolgozoit-felsobb-utasitasra-orbant-hazugsagvizsgalo-ele/
Anna Mária
Hogy nézhet már ki az a Ráhel! Mint egy százlábú!
Toby
@Aki Én: Leginkább az a megdöbbentő, hogy a tanút "közreműködésre" kötelezik !
Elképesztő !
Már csak emiatt is Strasbourghoz kellett volna fordulni !
Mi lesz a következő ? Az önvádra kötelezés ?
Patkánydiktatúra, egy féreggel, egy mocsokkal az élen !
kisangyalom13
Kedveseim, azok a munkavállalók, járnak jól, akik kényszerből dolgoztak vasárnap, nem lehettek a családjukkal! KSH-szerint hány millió állampolgárt nem érdekli, a vasárnapi áruházak bezárása?
Toby
@kisangyalom13: Mi lett volna, ha először ( vagy másodszorra ! ) őket, magukat a munkavállalókat is megkérdezték volna ?
Templomba mikmortól lesz kötelező járni ?
ilos
@Aki Én: Én csak azt mondom, hogy ilyen alapon a rezsicsökkentésre vagy a devizahitelek forintosítására is rá lehetne fogni, hogy azért csinálták, mert ők akartak jól járni. Hogy közben az egész ország jól járt, az már senkit nem érdekel. Hányinger, hogy már miket találnak ki a mocskos libsik.
Aki Én
@ilos: Figyelj már egy picit. Te nem látsz a szerelemtől úgy látom. Az 50 új adót egy lóf@sznyit sem kompenzálja a rezsi csökkentés. De a megemelt jövedéki adó, vagy áfa sem. Konkrétan egy átlagos társasház esetében a megnövekedett banki költségeknek hála, az áthárított bankadónak köszönhetően, már meg sem jelenik. Ha észrevesszük végre, hogy 2010-től három évig a fidesz az infláció fölött emelte a gáz árát, akkor még izgibb a helyzet, ugye? Valóban spóroltunk a rezsin, a világpiaci ár esésének köszönhetően, de azt a kormány egyéb megszorításai többszörösen elveszik. És ez nem a ,,mocskos libsik" műve. Hacsak nem a kormány is libsi. Miért csak a rezsivel vagytok elfoglalva, a megszorítások tömege miért nem tűnik fel? Ja, tudom. Azt nem harsogja a köztévé orrvérzésig. Azt nem préselik az agyatokba, mint a kétharmadot, a rezsit és most az idegen gyűlöletet. Pedig a mérlegnek két serpenyője van. Ez kb. olyan, mint amikor a zsebes visszaad némi aprót taxira, és hálálkodsz neki. Ha kapsz, nézd meg azt is, mit vesznek el, és tedd mérlegre. A deviza hitel kérdést 200 forint alatt kellett volna elintézni, négy évvel ezelőtt. Azt tudod, hogy a deviza hitel törvényt a fidesz (szerintük rossz termék) alkotta 2001-ben? 2001. évi XCIII. törvény. Abban sem csak a bankok a felelősek, mert az a mindenkori kormány alkotta törvények alapján működik. Azt használták ki (gusztustalan módon), amit a kormányok elnéztek és törvényekkel biztosítottak nekik. A világon mindenhol vannak bankok, de ilyen csalás csak nálunk. Erre jön a fidesz évekkel megkésve, és hálálkodsz nekik. Szerencséjükre az utolsó pillanatban léptek, de ez csak szerencse. Ha nem az, akkor összeesküvés lehetne csak. A végtörlesztés sem a proliknak lett kitalálva, nézd meg kik éltek vele. Azt mégsem mondhatták, hogy csak a politikai elit élhet vele. Tehát, hogy az egész ország jól járt, az attól függ, hogy mihez képest? Lehetne(lesz) rosszabb is...
Aki Én
@kisangyalom13: Ugyan ebben a hírben nem ez a fő kérdés, de erre azt mondom, hogy a munkavállalók jogát kéne törvényekkel biztosítani, hogy megkapják a hétvégére járó plusz bért és ne legyenek kiszolgáltatott, zsarolható helyzetben. Még tolongás is lenne a hétvégi munkáért. Ott nem örülnek, ahol ez most is így működik és megkapják a hétvégi, akár kétszeres bért. Ez nem vicces ám, akár 1.200,-os órabér lehet egy árufeltöltő bére vasárnap. Akkor mennyi is hét közben? Hát nem könnyű megélni belőle. Ez még jóléti államokban is kemény kérdés. Tudok olyat, aki kérte a hétvégi munkát, mert hét közben bármit el tudott intézni a szabadnapján. Több ország (Francia, Ausztria, Horváth) tervezi, vagy visszaállította már, mert kimutathatóan -15%- visszaesett a kereskedelmi forgalom. Na a mi gazdaságunknak pont ez hiányzik... A horváth alkotmánybíróság kimondta, hogy ez demokráciában szükségtelen lépés, nem véd minden vasárnap dolgozót, és beleszól a tiszta piaci versenybe, egyeseket előnyhöz juttat. A dolgozókat kell védeni, hogy ne legyenek kiszolgáltatottak és zsarolhatóak. Szerintem ez lenne egy kormány dolga, nem a tiltás, megint csak egy kisebbség érdekében. Személy szerint nekem mindegy, de mindenképpen korlátozva érzem magam. Ha én vasárnap szeretnék vásárolni és van aki önként kiszolgál, akkor milyen alapon tiltják ezt nekünk? Védjék azt, aki nem akar engem vasárnap kiszolgálni. Ja tudom, az meló lenne.
hetöndöe
@kisangyalom13: Csak egyre válaszolj legyél szíves,ha a dolgozók érdekében történt a bezárás,akkor vasárnap miért lehet dolgozni minden ipari üzemben,mezőgazdaságban stb.
Miért csak a kereskedelemben akarják "védeni" a dolgozót?
Szerintem inkább hülyének vagy nézve,nem is kicsit.:-)))
Desischado
A vasárnapi nyitvatartás a haveri kör helyzetbe hozása miatt van! De jó lenne erről a népet és a dolgozókat is megkérdezni, hogy akarják e, Mert nem akarják, de ezt nem merik népszavazásra bocsátani! Sunyi aljas banda!
kisangyalom13
@hetöndöe: Kedvesem, én is dolgoztam szombat vasárnap gyárba, évtizedeken keresztül, akkor miért nem volt baj, a vásárlással?
kisangyalom13
@Aki Én: Kedvesem én is dolgoztam szombat vasárnap gyárba, évtizedeken keresztül, akkor miért nem volt baj, a vásárlással? Addig jó a munkaadóknak még nem kell adót fizetni, még feketén tudnak dolgoztatni?
mate03
@ilos: Nem hiszem hogy elhiszed amit leírtál! Ennyire naiv nem lehetsz!Vagy ha igen,fordulj sürgősen orvoshoz!
ilos
@Aki Én: Látod, rád és a hozzád hasonlókra mondják, hogy nem vitaképes. csak fújod a nótát, amit a Népszabadság, az RTL Klub, a Propeller és sorolhatnám holnap reggelig, hogy kik vezényelnek. Ismerem ezt a műfajt, a szomszédom is ilyen, reggel elolvassa a Blikket, este megnézi az RTL Klub híradóját közben pedig meg van győződve, hogy tisztában van mindennel. Mesélj már nekem a rengeteg megszorításról, ezt harsogjátok egyfolytában, de csak olyanokat tudtok mondani, ami esetleg áttételesen érinti az embereket (bankadó, telefonadó, termékdíj, stb.), de nem úgy, mint amit az IMF követelt volna (ld. Románia, Görögország). Annyira elhomályosítja a tisztánlátásotokat a gyűlölet, hogy már egészen apátiába estek, ha valami tényleg jó történik (és ezt nem a királyi tv, hanem a nemzetközi sajtó közli). Nem vagyok elfogult, sok marhaságot csinál a kormány, amivel nem kellene bosszantani az embereket, de közel nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy a hazai média lefesti (és ezt szó szerint átveszik nyugati hírforrások is). Olyanokat tudtok felhozni skandalumként, amik világjelenségek (korrupció, szegénység, munkanélküliség, stb.), ezek sajnos a kapitalizmus velejárói. Van pofája Goodfriendnek is előadni magát, mint a korrupció ádáz ellenségét, közben pont a jenkik honosították meg mindenütt a világon a kenőpénzt. Említed az idegen gyűlöletet, szerinted ki volt az, aki 2004-ben 20 millió románnal riogatott? Most meg jönnek a koszovóiak, mint a hangyák és ne tegyünk ellene semmit? Szóval néha gondolkozni is kellene önállóan, nem csak szajkózni, amit éppen hallasz.
m.macskosz
@kisangyalom13: ma, 08:31 Például azért, mert neked nem kellett heti 72 órát dolgoznod...
Aztán például azért, mert amíg te --állítólag szombat-vasárnap dolgoztál, addig a nejed htb. volt és bőven ráért bevásárolni a hét bármely napján.
Aki Én
@kisangyalom13: 08:38 Évtizedekkel ezelőtt nagyon más volt minden ez egy rossz megközelítés szerintem. Egyébként a fekete munkának meg az adó elkerülésnek mi köze a vasárnapi munkavégzéshez? Meg hát egy kormánynak vannak egyéb eszközeim hogy megvédjék a munkavállalókat, és családanyákat. Egyébként pont ezek a családanyák, akik minden nap rohannak a munkából a gyerekért, estig tanulás, főzés stb, tudnak nyugodt körülmények között bevásárolni, plázázni. Aki eddig nem ment vasárnap a Normafához, az ezután sem fog. Arról nem beszélve, hogy a vasárnapi munkavállalás és vásárlás eddig sem volt kötelező. És hagyjuk már ezt a kizsákmányolás dumát, mert pont azt kellene egy kormánynak megoldani. A legegyszerűbb módja a munkahely teremtés lenne. De ez csak leépítés megint. Egy biztos, a gazdaságnak és a szabadságnak árt.
m.macskosz
@ilos: "...csak fújod a nótát, amit a Népszabadság, az RTL Klub, a Propeller..."
Azt nem értem, mikor van időd a párt propagandára,
ha ennyi "ellenséges" orgánumot figyelsz? Korlátoltan
beszámítható az, aki a tényeket akkor sem veszi tudomásul, ha a szemét kiszúrják.
De az igaz, hogy a ballibsiknek volt egy hatalmas bűnük: bezárták az OPNI-t.
Aki Én
@ilos: Most aztán tényleg feltetted az i-re a pontot. Aki nem képes a híreket és a mindennapi eseményeket összekapcsolni, az jobban tenné ha nem okoskodna. Amíg a kormány nem mondja ki, hogy ,,megszorítás", addig az nincs? Olyan ostoba butaságokkal jössz elő, mint bankadó. A bankok maguk nyilatkozták, hogy az egészet áthárították a lakosságra, telefon dettó. A többi butaságodat nem említem, mert teljes a reménytelenség esetedben. Te a köztévé szócsöve vagy, mert ilyen félinfókat és valótlanságokat ott hallhat az ember. Amikor valaki inkább hisz a vezérnek, mint a saját szemének, akkor ott igazán nincs mit tenni. Sajnos nem vagyok egy Csernus, úgyhogy információnál többet nem adhatok neked. Aki nem látja mi folyik az országban, és ostoba hitét védve támadja a még néha reálisan tájékoztató médiákat, az nagyon ártalmas a hazának. Az pedig igen ostoba ember, aki a megszorítások, törvénytelenségek, korrupciók híreit a kormány médián várja.
De, hogy konkrét legyek, habár ez nem a legfrissebb: www.168ora.hu/itthon/100-megszoritas-orbanektol-122174.html
Vagy:
vanholnap.hu/kik-az-egykulcsos-ado-csaladi-adokedvezmeny-nyertesei-a-0-szazalekos-adot-200-ezereig-javaslat-elonyei-ezzel-szembe/
vagy:
vanholnap.hu/igy-trukkozik-orban-a-statisztikai-adatokkal-reszletes-bemutatas/
Aki Én
@Aki Én: @ilos! Ha ezeket elolvasnád, akkor sokat tanulnál. De nem fogod elolvasni, mert félsz a megvilágosodástól. Nem tudnád feldolgozni, ha holnaptól egyedül kellene gondolkodnod, és nem mondanák meg miről mi a véleményed. Ha eddig ezek nem tűntek fel, annak ellenére, hogy azt állítod tudod mit ír a kritikus sajtó, akkor menthetetlen vagy. Nem akarlak ismeretlenül megbántani, de aki ezt nem látja, azzal bajok vannak. Nem folytatom veled a vitát, mert az olyan mintha egy delfinnek mondanám Okos állat, de nem érti a mi problémáinkat.
hetöndöe
@kisangyalom13: Úgy látom nem értetted a kérdést(vagy inkább nem is akartad),ugyanis ha a dolgozók érdekében történt volna a bezárás,akkor máshol is be kellet volna tíltani a vasárnapi munkavégzést.Ebből is látszik,hogy te is bevetted a fütyesz cuclit.Qrbán vezíred szarik a dolgozókra nagy ívben.
Anna Mária
@ilos: Tudod, elég nagy zagyvaságot hordtál össze, de legalább hosszan.
Legközelebb inkább ne fáradj ennyire.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.