Le volt fizetve minden rendőr; ha úgy dolgoznak ahogy kell, másképp alakult volna a nyomozás – mondta egy tanú a négy halálos áldozatot követelő, másfél évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban. A büntető per Portik Tamás és Jozef Rohác ellen folyik a Fővárosi Törvényszéken.

K. Gy. tanú – aki állítása szerint az 1990-es évek második felében Portik Tamásnak dolgozott, a pénzét kezelte – a tárgyaláson zártláncú videorendszer segítségével tett vallomást, és eltorzították az arcát. Egyebek mellett azt mondta Portik Tamásnak: nem kevés pénzt fizettek a rendőröknek, hogy a biztonsági kamerák felvételei ne kerüljenek ki. A vádlott erre azt válaszolta, hogy a tanú hülyeségeket beszél, és felszólította, nevezze meg azokat, akik a fizetési listán voltak.

A tanú említette S. I.-t, C. F.-et és a vádbeli időszak egyik legismertebb nyomozóját, D. P.-t is, akinek – állította – többször is vitt pénzt egy pasaréti lakásba.

Az Aranykéz utcai robbantással kapcsolatban a tanú azt mondta: D. körberohangált a helyszínen és leszereltette, elvitette a kamerákat anélkül, hogy mindezt szabályosan lepapírozta volna. Amikor pedig őt bevitték a rendőrségre, majd kiengedték – közölte K. Gy. – Portik Tamás már várta, és tudta, milyen vallomást tett a rendőrségen.

A tanú szerint az Aranykéz utcai nyomozást szándékosan félrevitték, például az orosz szál bedobásával. K. Gy. azt is mondta, hogy az 1990-es években havi 150 ezer forintot kapott Portik Tamástól a szolgálataiért.

A tanú megemlítette, Portik Tamás egyik embere azt tanácsolta neki a robbantás időszakában, hogy ne menjen a belvárosba, az egyik ügyvéd ismerős pedig azt mondta: nincs tanú, nincs ügy. Portik Tamás szemenszedett hazugságnak titulálta mindazt, amit a tanú elmondott.

A Fővárosi Főügyészség Jozef Rohác ellen tettesként, Portik Tamás ellen pedig felbujtóként, megbízóként előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt emelt vádat az Aranykéz utcai robbantás ügyében, és életfogytig tartó szabadságvesztést indítványozott mindkét vádlottnak.

A tárgyalás rendjét csütörtökön is géppisztolyos, golyóálló mellényes, maszkos kommandósok vigyázták.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Én elhiszem... Egyszer nekem is volt szerencsétlenségem egy ilyennel...
papa.49
Akkor ezért szerelt le oly sietősen a D.P...
wagabund
és én még azt hittem szent ember...
...akárcsak a többi halandónak, neki is kell a pénz...a jóóóó sok könnyűűű pénz...
hetöndöe
Halkan kérdezném,kik is voltak akkor kormányon és ki volt a belügyminiszter?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.