Az MNO cikke még egy kicsit ráerősít a bevándorlók démonizálására.

Magyarországot egyelőre csak tranzitországnak tekintik a terroristák, de Budapesten is terveztek fegyveres támadást, amelyre a tálib ellenállás egyik vezetője adott utasítást, írja az Magyar Nemzet Online hozzátéve, a merényletre készülők leleplezésében természetesen nagy szerepe volt a TEK-nek.

Az Európai Unióban jelenleg kétezer-ötszáz olyan személyt tartanak számon a különböző titkosszolgálatok és rendvédelmi erők, akik potenciális elkövetői lehetnek egy terrorcselekménynek – írja a cikk. Magyarországot jelenleg főként arra használják a potenciális terroristák, hogy Nyugatra jussanak, egy pakisztáni kiképzőtáborból Budapesten keresztül érkezett például Berlinbe az a férfi, akinél olyan adathordozókat találtak, amely tervezett terrorcselekmények részletes leírását tartalmazta.

A TEK már több embert is lekapcsolt, akik Magyarországon keresztül akartak terroristacsoportokhoz eljutni. Egy holland lányt tavaly ősszel azért vettek őrizetbe, mert az Iszlám Állam harcosa akart lenni, decemberben pedig két tizenéves fiút fogtak el és adtak át a hatóságoknak, mert szíriai terroristakiképző táborba készültek.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Elkezdték a közvélemény megdolgozását?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hofipisti
Úgy látszik, a "Magyar Nemzet" címen megjelenő lap semmit nem változott. Ugyanolyan hülye, logikátlan, de egyik irányban nyalakodó, másik irányban köpködő maradt, mint a g... nevű "szaporítóanyag" karrierje előtt.
Hajrá Magyarország!
m.macskosz
"Egy holland lányt tavaly ősszel azért vettek őrizetbe, mert az Iszlám Állam harcosa akart lenni,..." Igen, erre emlékszem, Köze nem volt hozzá a TEK-nek. Az interpol körözte, a rendőrök elkapták, a tökös fiúkat meg beállították szjupermeneknek.
Január
Elkezdték a közvélemény megdolgozását?
Aki Én
Na, tessék. Aki nem idegen ellenes, az terrorista támogató. Ez olyan, mint a drog teszt duma volt. Aki nem pártolta a drogtesztet a gyerekeknél, az a drogot támogatja.
Hozzáteszem az utóbbi évtizedekben kizárólag hazai terror cselekmények voltak itthon. Robbantások, leszámolások, kézigránát hajigálások, gépfegyveres mészárlások...
m.macskosz
@Aki Én: Valamelyik másik cikknél már írtam, hogy a koszovói gazdasági menekültek nem hülyék: eszük ágában sincs nálunk letelepedni. Általában több nyelven beszélnek, --szemben a magyarokkal--, érdekes módon elég sokan élnek már Svájcban például.
Aki Én
@Aki Én: ...ja, és nem mellékesen ezeket pont a politikai elittel hozzák összefüggésbe.
karma1
Hat valahol talalni kell egy ujabb bunbakot, bar azt mar nem tudnak megmondani, hogy ki ellen akartak merenyletet elkovetni? (Jajjaj, csak nem a vezir ellen? Mert akkor legalabb visszakapna az ellenseg-kepet,...Most nincs neki, a simicskaval kibaltazott, oszt jonapot)...:o(((
Aki Én
@m.macskosz: Több sebből vérzik ez a téma. Szerintem ez most nem szól másról, mint a jobbikhoz átpártolt hívek visszacsalogatásáról. Ezek az ,,idegenek" eddig szépen csendben átutaztak rajtunk, most leszedik őket a vonatról, csak a ,,hitelesség" kedvéért. Természetesen én sem szeretném ha elárasztanának minket a bevándorlók, de szerintem erről szó sincs. Ezek inkább átvándorlók, ahogy eddig is. Egyébként ahogy romlik a megítélésünk a világban, úgy leszünk egyre kevésbé kedvelt célország. Ki a bánat akarna közmunkás lenni?
m.macskosz
@Aki Én: "Ki a bánat akarna közmunkás lenni?"
Nos, Koszovóban azért nem csak birkapásztorok élnek,
kérdés, igaz-e, hogy Schengen okán mi, mint Magyarország
valóban fejpénzt kapunk-e azért, hogy a megélhetési bevándorlók elárasszák Nyugat-Európát? Ha tényleg csak arra vagyunk jók, hogy megkíméljük az uniót...?
Aki Én
@m.macskosz: ...de ez csak néhány hete téma, amióta látványosan fogy a fidesz tábor. A párizsi események arra voltak jók, hogy volt látszat ok a probléma előhozására. A probléma addig is létezett, csak senkinek nem volt érdeke foglalkozni ezzel az üggyel. Ez olyan mint a cigány kérdés. Csak akkor jön elő, ha valakinek érdeke fűződik hozzá, egyébként nagy a kuss. De ha már vándorlás, akkor sokkal inkább kellene foglalkozni a hazai kivándorlással, mert az az igazi, hosszútávú probléma. Az mondjuk kormányunk bűne és kényes ügye. Megmagyarázták azzal, hogy azok a százezrek csak világot akarnak látni. Sőt az ő érdemük, mert támogatják ezt a lehetőséget.
keresztapa
Ez az egész mondj semmit, és csinálnak belőle még nagyobb semmis kitalációt.
TEK akkor fog tudomást szerezni terror cselekedetről, ha megtörténik, akkor már nem találgatnak,de kész tények előtt kell nekik számadást adni elhárító tevékenységükről.
m.macskosz
@Aki Én: Ahogy a koszovóiak,úgy a magyarok sem térnek vissza a szülőföldjükre.
Nem egy, nem két ismerősöm sírva panaszolja, hogy a gyerekeinek eszük ágában
sincs visszajönni.
tivoli
@m.macskosz: ma, 11:19
A magyarok történelmük során mindig is arra voltak ítéltetve, hogy megvédjék nyugat-európát a keleti hordák támadásaitól. Míg itt háborúk dúltak a hódítókkal, a dicső nyugat élt és virágzott a magyarok vére árán.
Most is ez a tendencia, csak kifinomultabb eszközökkel.
m.macskosz
@tivoli: Egyetértek, csak egy apró különbséggel:
NEM kifinomultak Orbán eszközei.
Aki Én
@tivoli: Őseink nem voltak kedveltek már a honfoglalás idején sem. Történészek szerint gyilkolászásból jók voltunk akkor tájt.
nyanya001
@Január: Úgy bizony !
A pénzes kínai no meg az arab maffia nem jelent nemzetkockázati biztonságot !
Aki Én
@m.macskosz: Tudok olyanról, akinek annyira bejött a kinti világlátás, hogy esze ágában sincs haza jönni, mert idegenként is jobban érzi magát. Persze olyan is van, aki idő előtt hazajön. Egy biztos. Kétkezi átlag munkából az ember általában gondtalanabbul megél nyugaton. Tessék megnézni a nyugati világjáró nyugdíjasok arcát. De még fürdőruhában is látszik az embereken a különbség, más a kisugárzásuk. De meg lehet nézni egy óvodás vagy iskolás csoportot. Sokkal felszabadultabbak, mosolygósabbak, lazábbak. A szomorú az, hogy minden adottságunk meglenne ehhez nekünk is.
m.macskosz
@Aki Én: Kb. akkora a különbség egy holland-német-dán nyugdíjas és egy magyar között, mint, egy magyar munkahellyel rendelkező, hitelmentes, kvázi viszonylag jó egzisztenciájú és egy hajléktalan nincstelen között.
Nem vagyok pszichológus, de nem is kell annak lennem, hogy lássam:
Szembeszökő a különbség.
Na, EKKORA A KÜLÖNBSÉG A KORMÁNY ÉS A "NÉP" KÖZÖTT!
tivoli
@m.macskosz: ma, 11:44
Nem Orbánról beszéltem, hanem az unióról.
tivoli
@Aki Én: ma, 11:55
Vérmes banda volt Árpád népe annyi szent, nem is tűrte sokáig a kereszténység. Szépen megkeresztelték Vajkot, oszt máris kordába lett téve a pogány. Attól kezdve életüket, vérüket Európáért voltak kötelesek áldozni. A mai napig is.
Dr. Felipe
FideSS birkák ma sem maradtak takarmány nélkül. Másra nem jó ez a cikk.
dömdödöm
tek -keleti pu érkezési oldal :
ho-vá-mész -te -kis-nyu-lacs -ka ?
tu -Tálib- e -málibe -csak nem berlinbe ?
:-)
36
@Aki Én: Egyetemről, többször jártunk nyugati országokban. Rektorunk és egyben idegenvezetőnk vallotta, hogy ha egy téren 500 külömböző nemzetiségű ember kavarog, abból a 20 magyart, már csak a ruházata alapján ki lehet szúrni. Kisugárzásról nem is beszélve. És ez 2002 környékén volt.
dr. prédikátor
Hazudtok vazze!!!Ki akart kit megterrorizálni!!! Csak nem a habonyárpi akart megint nyugdíjasokat terrorizálni???
dömdödöm
A Francia Charli Hebdo és a zsidópláza elleni támadás ,véres brutális leszámolás
( terrortámadás ) itt vagy 20-an köztük a Tek főnöke ,biztonságpolitikai szakértők ,vezető politikusok mind a tv-be pacekba határozottan kijelentették hogy egyáltalán nincs semmiféle terrorveszély Magyarországon ,úgyhogy nem kell félni .Nyugodtan le lehet menni a metróba ,sétálgassál a plázában ,rendezhetsz futóversenyt és nyugodtan bámuld a tájat a vonaton . :-(((
Aki Én
@tivoli: ma, 12:42
Nem nagyon hiszek ebben a ,,világ sanyargatja a magyart" elméletben. Bár erre utaló jelek vannak szép számban, azért én hiszem, hogy ez sokkal inkább saját vezetőink bűne, mint a világé.
tivoli
@Aki Én: ma, 13:20
Volt tatárjárás, török hódoltság, Habsburg Monarchia, Szovjet érdekeltség, kijárt rendesen. De nem, a világnak ehhez tényleg semmi köze sincs.
Aki Én
@tivoli: Nem egyszerűsíteném le ennyire. Még ha ezek csak a magyarnak jártak volna ki, akkor más lenne. Más nemzeteket is sújtott a történelemben vész, mészárlás, háborúk, terület foglalás. Ezekhez mind szükség volt a mi vezetőinkre, mint ahogy ma is. Pont úgy, mint ahogy a mai banki kizsákmányolás is törvényes és kormányzati támogatással működik, holott előszeretettel emlegetjük kizárólag a háttérhatalom bűneként. Én erre gondoltam. Meg arra, hogy általában egy szűk csoport a saját érdekeit tartja szem előtt, és ennek megfelelően cselekszik. Mint ma.
tivoli
@Aki Én: ma, 13:53
Történelmünket direkt egyszerűsítve, nagyvonalakban vázoltam. Hogy minden időkben, minden nemzetnek meg volt a szerepe a történelem irányításában.
Hibáztathatóak a mindenkori magyarok mindenkori vezetői a nagypolitika alakításában, de az tény, hogy mióta a Kárpát medence keresztény népe lettünk, attól kezdve mindig felsőbb hatalmakat kellett kiszolgálni.
freemanpetya
@tivoli: a 27 százalékos Áfát is az elnyomó gaz tatárok találták ki vagy talán a Vörös Hadsereg? Én már nem is emlékszem...
tivoli
@freemanpetya: ma, 14:24
Már nem is tudom, de akkoriban is voltak adók bőven, csak nem ÁFA-nak hívták. És többnyire a nemesek fizették, nem a jobbágyok.
Aki Én
@tivoli: ma, 14:14
Igen. És erre mondom, hogy mindig ,,jó" vezetőket találtak ezek kiszolgálására.
tivoli
@Aki Én: ma, 14:34
Hát persze! Megfelelő embert a megfelelő célra, a megfelelő helyre. Amelyik nem az, az nem is kell. A nép érdeke pedig sokadlagos.
Utolsó tisztességes államférfiúnk talán IV. Béla volt.
soljanka
Azért ez a Hajdu nem hülye: kitalálta magának ezt a tekesdi játékot. Kapja a milliárdokat a "cég" számára, meg a jó fizut magának. Oszt nem kell semmiről el/beszámolni, mert olyan aranyosan tudja mondani az Olgának, hogy "tessék nekem megengedni, hogy erre ne válaszoljak", meg "ne haragudjon, de erről nem számolhatok be". Elbújik a "titkos manőver" mögé, oszt jónapot.
kkalman
@Aki Én: ma: 11:55 Magyarország már akkor is jobban teljesített. :-)
Nil
valamivel igazolni kell a TEk fenntartását és a kidobott milliókat
kukac50
A bevándorlók csak megszeretnének élni valahol a munkájukért járó pénzből!
Úgy mint a Magyarok akik külföldön dolgoznak!
Vida Ildikó korruptságáról beszéljenek inkább.
oncogito
Nagyugye? Nem is történt kis hazánkban terror cselekmény!

Erről egy régi vicc jut eszembe.
Egy olasz és egy görög ember vitázik, hogy melyiküknek régebbi a kultúrája.
A görög mondja, hogy náluk az ásatások során telefonvezetéket találtak, tehát a régi görögök már ismerték a telefont.
Az semmi. Kontráz az olasz. Nálunk az ásatások során semmit nem találtak. Tehát a régi rómaiak már ismerték a vezeték nélküli telefont is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.