Orbánt már az sem izgatja, ha ellenforradalmazzák '56-ot, csak jöjjön végre Putyin bácsi meg a pééénz. A frissen felújított Fiumei sírkert szovjet parcellájánál vannak '56-ot ellenforradalomnak hirdető feliratok – hívta fel a figyelmet a 444.hu – ezt fogja Putyin holnap megkoszorúzni. A magyar sajtó nem lehet jelen az aktusnál, csak az orosz.

Többek közt ez olvasható rajtuk:

Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért

A parcellában több mint 7000 orosz katona van eltemetve. A felújításokat két éve kezdték meg egy orosz milliárdos támogatásával.

2013-ban már a jobbikos Staudt Gábor rákérdezett Hende Csabnál a feliratokra, aki azt válaszolta: a minisztérium 2013-ban jelezte az orosz-magyar hadisírgondozó bizottságnak, hogy a szöveg sérti az alaptörvényt, még új javaslatot is tettek. Miután az orosz fél nem reagált, félévre rá újra jelezték a problémát, de láthatóan azóta sem történt változás. Ez azért is érdekes, mert még 1992-ben Borisz Jelcin akkori orosz elnök megkövette Magyarországot az '56-os beavatkozásuk miatt.

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Mi az, hogy a magyar sajtó nem lehet ott egy magyarországi eseményen?
Lesz ez még így se... :-(
Köszönet kétharmad és jobbikosok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
oncogito
Mi az, hogy a magyar sajtó nem lehet ott egy magyarországi eseményen?
Lesz ez még így se... :-(
Köszönet kétharmad és jobbikosok!
eszegfu
@oncogito: Talán el kellene mennie a szobor parkba... ott koszoruzzon!
oncogito
@eszegfu: - koszorúzzon, ahol akar, de mi az, hogy magyar újságíró nem lehet jelen?
eszegfu
@oncogito: Elkerülte ez a dolog a figyelmemet. Tényleg nem értem: mitől félnek?!
Ujra szól a hatlövetü? vagy mi az ördög?!
oncogito
@eszegfu: - nem ismerős? Csak úgy, csak ott és csak akkor fotózhatják, ahol neki előnyös.
Akár a tanítványánál... ;-)
Mariner1
@oncogito: Mi koszorúzhatjuk a Rudkinóban és Bolgyirevkán eltemetett, akaratuk ellenére odaküldött és ott elesettek sírját, Putyin koszorúzhatja az akaratuk ellenére Magyarországra küldött, és itt elesettek sírját.
oncogito
@Mariner1: - ki vitatja ezt?
Változatlanul csak azt nem értem, hogy miért nem lehet jelen a magyar sajtó?
Mariner1
@oncogito: Azt én sem értem, és amíg nem bizonyosodik be, addig nem is hiszem el.
Ha valóban így lenne azt nagyon nagy hibának tartanám. Esetleges okának pedig azt, hogy nem akarják, hogy udvariatlanságnak, pláne provokációnak tartsuk.
Mert Oroszországban sem mindenki viszonyul pozitívan az ottani katonai temetőkben történő megemlékezésekhez.
Nehéz elfogadni, nekünk is, nekik is, hogy apáink, apáik gyalázatos, és embertelen dolgokat követtek el anyáik, anyáink ellen.
Ez a múlt, amire emlékezni kell engedni és kötelezni nekik minket, nekünk őket, de nem szabad engednünk, hogy ez az emlékezés megmérgezze a jövőt!
oncogito
@Mariner1: - nem a megemlékezésről beszélek. Vajon melyik szavam az, amelyiket nem érted?
Én azt nem értem, hogy ehhez a megemlékezéshez miért nem asszisztálhat a magyar sajtó?
Ha a saját szájuk íze szerint akarnak mindent demonstrálni, abból én sok jót nem várok. Az messze nem őszinte megemlékezés! A bizalom nélkül ez inkább provokáció.
Mariner1
@oncogito: Ennél világosabban nem lehet megírni.Sajnálom. Hagyjuk.
oncogito
@Mariner1: - majd akkor leszek meggyőzve, ha az oroszoknál fog koszorúzni valamelyik honatyánk és kizárhatják az orosz sajtót!
Ennél világosabban én sem tudom megírni.
tivoli
@Mariner1: ma, 18:16
Én meg azt nem értem, hogy miért mindig mindenkor a szerencsétlen harcoló katonák vannak okolva, holott ők parancsot teljesítettek. A halál árnyékában élve, mikor azt sem tudják megérik-e a holnapot, sok mindenre képesek az emberek.
Miért nem azok vannak a szörnyűségekért hibáztatva, akik a háborút eldöntötték és fiatalok százezreit küldték a frontra ki tudja, milyen hátsó érdekeiktől vezérelve.
Toby
"Apaaaaaaaaaa ! Kezdőőőőőőőddiiiiikkkkk...!"
lajospapa
Azok a katonák akik ott nyugszanak, hősi halottak. Ahogyan a Donnál elesett magyarok is. Az más kérdés, hogy akartak-e ide jönni, vagy oda menni. Még másabb, hogy annak kéne ott feküdni aki küldte. Pedig annak nagyobb emlékműve van általában, mint a sokezer elesettnek. A tábla szövegét meg soha nem az elesett írja!
Dr. Felipe
"Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért"

Putinka és g vicctor ezt az emlékművet fogják megkoszorúzni a szent magyar földön, ahol csak az orosz sajtó lehet jelen.

Na fideSS birkák lehet tapsolni.

Nem tudom ha Gyurcsány követi el ezt a hazaárulást hány magyar várost gyújtanak fel a nyilasok, most meg lapítanak mint szar a fűben.
Mariner1
@Dr. Felipe: Tudatlan bunkó vagy.
Az a szöveg azokra szovjet katonára emlékeztet, a koszorú azoké a szovjet katonáké lesz, akik a parancsot megtagadták, és ÁTÁLLTAK a forradalom oldalára.

Te nagyon-nyagyon nagy bunkó vagy!
kkalman
Éljen a magyar sajtószabadság, ahol egy katonai emlékmű koszorúzásánál a magyar sajtó képviselői nem lehetnek jelen. Még a lakáj médiától sem!
Dr. Felipe
@Mariner1:" Az a szöveg azokra szovjet katonára emlékeztet, a koszorú azoké a szovjet katonáké lesz, akik a parancsot megtagadták, és ÁTÁLLTAK a forradalom oldalára."

Ezt tudtad kiötölni borsónyi agyaddal? Hahaha, aztán még te mondod másokra hogy bunkó, te idióta gyökér.
Mariner1
@Dr. Felipe: Hát igen, Ezt nagyon elb@sztam. Sajnálom a tudatlanozást, és a bunkózást. Én voltam az. Sorry!

Több írást olvastam ma a témában,(a forradalom oldalára állt szovjet katonákról, a felújított szovjet sírkertről, Putyin koszorúzásáról...) és ezekből állt bennem össze - sajnos tévesen - amire hivatkoztam.

De most is azt mondom, hogy teheti. tehessék az oroszok minden negatív véleményezés nélkül! Gyászolhassa elesett véreit, és nekünk ezt meg kell engednünk, el kell viselnünk. Ahogy ők megengedik nekünk, és elviselik tőlünk ezt a Don-kanyarban, mert a halott katona már nem ellenség.
Nem várják el tőlünk hogy mi is velük gyászoljunk, ha jól tudom Orbán nem is lesz ott.

Ez az ő gyászuk, az ő magánügyük. Magukra akarnak maradni vele. Idegen sajtó nélkül. Hadd tegyék!
Dr. Felipe
@tivoli: Nem a halott szovjet katonákkal van a baj hanem az emlékműre írt szöveggel.

"Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért"

Vagy szerinted is ellenforradalom volt 56 ban? Ezzel a hazug szöveggel van baj, a hazugság emlékművével amit koszorúzni fognak putinkáék magyar földön. Ezzel is megalázva a becsületes magyar embereket.

A szovjet katonák meg nyugodjanak békében, velük nincs semmi baj mert a halott katona már nem ellenség.
Dr. Felipe
@Mariner1: Neked is elmondom hogy semmi bajom a szovjet katonákkal mert nem tehettek róla hogy egy rossz ügyért haltak meg. Parancsot teljesítettek és így haltak meg.

A baj az emlékmű feliratával van melyben ellenforradalomnak minősítik 56 ot. Ráadásul magyar földön koszorúzzák a hazugság emlékművét, megalázva az 56 os forradalom magyar áldozatait.
Aki ennek tapsol az hazaáruló.
Mariner1
@Dr. Felipe: Nem várnak tapsot, és mivel tudják, hogy mi mit érzünk ezért akarják, hogy ne legyünk ott. A felirat meg olyan dolog, az abban leírtak szerinti hitben haltak meg, ők porladnak alatta, a halálukkal szerezték meg rá a "szerzői jogot", írjanak rá amit akarnak.
Egyébként sem érvényes már. Jelcin elnöki látogatásakor, a Parlamentben megkövetett minket a forradalom leveréséért.
vadsanca
"Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért"
Erre legyen véleményem?
m.macskosz
Na, még egz sútka, szeretettel:

Mi a különbség Törökország és a Szovjetunió között???
- A törökök nem ünnepeltették meg velünk a Mohácsi Vész évfordulóját…
Yoda69
"A magyar sajtó nem lehet jelen az aktusnál, csak az orosz."
Izelito a putyin/orban-i illiberalis demokracia sajtoszabadsagabol.
Senara
Történelem megint átírva Orbán elvtárs által . 56 -ban egy elnyomórendszer kérte a segítséget , ma megint de fegyverek nélkül ! Katonákról vitatkoztok , halálukért nem a Magyar nép felel és 56 ért nem érdemelnek emlékművet ! Halálukért a felelősek akik behívták . Mi 56 - -ból maradt a magyaroknak a 301 parcella amit a FŐ " simicska "kommunista elődei példáját követve , MOST SZENTSÉGTELENÍT MEG .
bakegya
Orbán exhumátorkodásáról akinek nincs véleménye és nem vonja le a magyar lakósságra nézve igen veszélyes aktuálpolitikai következtetést az mind a nagy magyar nemzeti lószart nyalogatja,de még a harmadik világháborút is készíti elő...bunkóság amit itt tapasztalhat csakkk meg az ember már hosszú évek óta.
vadsanca
@Senara: "56 -ban egy elnyomórendszer kérte a segítséget" Pont erre gondoltam!
Az akkori rendszer is be volt sz...va! Valószínű most is ez van. Íme a sokat emlegetett bizonyíték: "A történelem megismétli önmagát."
Senara
@vadsanca: Félelmetes a komcsik , szocik , vétkeinek , hibáiknak emlegetésével jutottak hatalomra , de rosszabbak mind a kettőnél . Kíváncsi vagyok ki szembesíti Orbánt és a frakcióját ezzel az aljassággal ! Odamegy koszorúzni ellenforradalmi emlékműhöz
. Ami szerintem kimeríti a hazaárulás fogalmát .
oncogito
Akkor most Biszkut elítélik, vagy kitüntetik...?
amaramaistanna
MÉCS IMRE NYILATKOZATA
Alulírott az ÖTVENHATOS EMLÉKBIZOTTSÁG elnöke magam és társaim, valamint minden demokratikus érzelmű polgár nevében felháborodottan tiltakozom az ’56-os forradalom és szabadságharc emlékének meggyalázása ellen a Kerepesi úti Nemzeti Sírkertben. Az internetről értesültem, hogy az ’56-os szovjet agresszió során meghalt szovjet katonák parcellájában történelemhamisító egykori feliratot restauráltak „ dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”.
Ellenforradalomnak nevezni a forradalmunkat – gyalázatos. A történelmünk újabb meghamisítása mellett erkölcstelen, és népünk büszke napjainak és áldozatának meggyalázása. Éppen akkor vették el a pár napja kivívott szabadságunkat, amelyet csak 33 év múlva szerezhettünk vissza.
A halott katonák szintén a szovjet önkény áldozatai voltak. A Szovjetunió megszűnése után Oroszország első elnöke, Borisz Jelcin megkövette a magyar országgyűlésben a magyar népet a kéretlen szovjet agresszió miatt, és bocsánatot kért. Mi ezt a gesztust elfogadtuk. Felháborítónak tartom, hogy a jelenlegi szervilis magyar kormány lábbal tiporja ’56 emlékét. Minden erőmmel azon leszek, és arra hívok minden tisztességes embert, hogy ’56 méltó helyére visszakerüljön.
2015-02-16 éjjel
Mécs Imre
Senara
@oncogito: Akkor most Biszkut elítélik, vagy kitüntetik...? " ma kitüntetik , holnap elítélik . Ahogy a "fényes szelek fújnak " .
Dr. Felipe
@Mariner1:" Egyébként sem érvényes már. Jelcin elnöki látogatásakor, a Parlamentben megkövetett minket a forradalom leveréséért."

Akkor miért nincs letörölve?
Anna Mária
@oncogito: Tudod, csak ők képviselik a magyar érdekeket! :DDD
Mariner1
@Dr. Felipe: Mert szükségtelen.

Egyébként is a ballib média aljas hazugsága az egész koszorúzási hiszti.

Putyin nem az "Örök hála és dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956. októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért" feliratú emlékművet koszorúzza meg, hanem a "Nyugodjatok békében drága elvtársaink! Az az ügy, melyért harcoltatok, az a zászló, melyet hordoztatok, hőstettekre és hősies munkára lelkesít bennünket." sokkal nagyobb világháborús obeliszknél rója le kegyeletét.

kuruc.info/galeriaN/egyeb/szovjet1521708.jpg
Dr. Felipe
@Mariner1:" Egyébként is a ballib média aljas hazugsága az egész koszorúzási hiszti. "

Akkor te még a saját szemednek sem hiszel. Szar lehet így élned.
Mariner1
Tévedtem, amikor azt hittem hogy tévedtem. Illetve csak annyiban, hogy nem csak tudatlan és nagyon de nagyon-nagyon bunkó vagy, hanem még mocskos módon sunyi is.
lajospapa
@m.macskosz: ...és nem volt kötelező törökül tanulni és nem mondták, hogy ideiglenesen vannak itt.
lajospapa
Az elesett katonát tisztelni kell még ha ellenség volt is. Már nem árthat és neki is volt anyja vagy gyermeke, szerelme. A magyar katonának is, aki a Donnál elesett. Annak nem jár koszorú és szobor, aki odaküldte, vagy ideküldte.
m.macskosz
@amaramaistanna: '56 emléke mindenkinek mást jelent.
Én például úgy gondolom, hogy valóban forradalomként,
népfölkelésként indult, ám a wittnermarcsa-féle köztörvényeseknek hála,
polgárháborúvá vált. Ahol én éltem öt évesként, nem voltak ruszki tankok,
illetve én nem láthattam, de emlékszem a rettegésre és emlékszem a nagyon magyar csibészekre, akik kis híján megölték apámat. Emlékszem, hogy rettegve vártam édesanyámat, aki kenyérért ment a boltba. Szóval, kicsit kevésbé kellene imádni minden ötvenhatost. No, meg arra is emlékszem, hogy a szomszédunk pincéjében bújtunk meg, mivel nekünk nem volt. A szomszédék fia meg állítólag ávós volt. Tehát nincs fekete-fehér '56 ügyében, nem kell fetisizálnia sem Mécs Imrének, sem másnak.
A ruszkik meg nem önszántukból jöttek, ahogy a mi katonáink sem kirándulni mentek '68-ban Csehszlovákiába...
amaramaistanna
"333. § Aki nagy nyilvánosság előtt a nemzeti szocialista vagy kommunista vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét tagadja, kétségbe vonja, jelentéktelen színben tünteti fel, vagy azokat igazolni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabdságvesztéssel sújtható."
okina48
@bakegya: Hogy ez mekkora tömény baromság!Fizetek annak,aki ezt megfejti nekem!Különösen az ornán exhumátorkodását!Ne haljak már meg ilyen tudatlanul!
okina48
@Senara: Nem ment oda!Bocs!Putyin a reptérről egyenesen koszorúzni ment,Orbán a Parlamentben várta.Nem ö fogadta a reptéren!
okina48
@Dr. Felipe: Mitől hősök akkor a doni magyarok?Mit kerestek ott? Katonák voltak,parancsot teljesítettek!'68-ról,meg Csehszlovákiáról miért nem szól a fáma?Pedig bizony ott volt ez a fedhetetlen magyarság! Jó lenne már nem a múlton csámcsogni,hanem a jelennel kezdeni valamit!Pláne ne verjék már a melüket azok a forradalmárok,akik még kósza gondolatok sem voltak azonban az időkben!
amaramaistanna
@m.macskosz:Zömmel egyetértek veled. DE! A probléma nem az idevezényelt szovjet - orosz kiskatonák sírjának megkoszorúzásával van, hanem a sírhelyen visszaállított történelemhamisító felirattal,újra idézem:"...történelemhamisító egykori feliratot restauráltak „dicsőség a szovjet hősöknek, akik az 1956 októberi ellenforradalomban életüket áldozták a magyar nép szabadságáért”. Ez a probléma,rádásul ezt az érvényben lévő vonatkozó trv. szerint büntetendő. Lehet megemlékezni,ahogyan a Magyar Állam is tette a Don-nál elesett magyar katonák esetében,ahol véletlenül se szerepel,hogy Hitler oldalán a Szovjetunióért haltak hősi halált. Mindkér esetben iszonyú dolog történt ,de úgy vélem, hogy ez se indokolja a történelem meghamisítását.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.