Költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 47 éves nővel szemben, aki 2002 és 2014 között az alig kéthetesen meghalt gyermeke után vette fel a családi pótlékot – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Martossy György tájékoztatása szerint a nő 2002 júliusában adott életet egy kislánynak, aki születése után két héttel meghalt. Az anya az ekkor már anyakönyvezett és a nyilvántartásokba is bekerült újszülött halálát nem jelentette be a jogszabályban előírt 15 napon belül, így részére a családi pótlékot megállapították és folyósítani kezdték.

2004-ben és 2009-ben újabb gyermekei születésekor minden esetben bejelentette, hogy a 2002-ben született gyermek után is kéri az állami juttatás megállapítását és folyósítását – közölte az ügyészségi szóvivő.

Hozzátette: 2012-ben a gyermeknevelési támogatás megállapításakor ismét feltüntette saját háztartásában nevelt gyermekként a 2002-ben meghalt kislányt, így 2014-ig összesen mintegy 1 millió 954 ezer forint állami juttatást vett fel jogtalanul.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt – jegyezte meg Martossy György.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
A büdös életben nem tudják tőle visszavenni azt a pénzt, milyen eljárást tud ellene alkalmazni a NAV,? A házból a kiskorú gyerekeket nem tehetik ki.
Equilibrium
Biztos annyi gyereke van, hogy eggyel több, vagy kevesebb... Szerintem számolni sem tud, nem lehet felelősségre vonni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.