Az azeri Ramil Safarov éppen 11 éve mészárolta le baltával örmény katonatársát Gurgen Margarjant egy budapesti nyelvtanfolyamon, amelyet a NATO Partnerség a békéért programjának keretében tartottak – írja a 168 Óra Online.

A cikk felidézi, hogy egy magyar bíróság életfogytiglanra ítélte a tettest, akit azonban 3 éve kiadtak Azerbajdzsánnak, ott pedig Alijev elnök kegyelmet adott neki.

Egyes értesülések szerint a kiadatás mögött az húzódott meg, hogy Azerbajdzsán majd 2-3 millió euróért vesz magyar állampapírokat, ezt azonban Budapesten cáfolják.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
..Ez szörnyű úgy ahogy van...

A kiadatás, és a szabadon bocsátás is megjelent a nemzetközi sajtóban. A kormány már akkor is nagyon tré jellemzést kapott.
Ilyenkor én szégyenlem magam, ugyanakkor mélységesen felháborít...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Napra pontosan, éppen 11 éve...
avagy
Orbán Viktor és kormánya átírta a boldoggá avatás (beatificatio) egyházjogi fogalmát.
Ne feledjük: Ramil Szafarov azerbajdzsáni hadnagy napra pontosan, éppen 11 éve fejezte le egy baltával alvó katonatársát, az örmény Gurgen Margarjant. Noha a bíróság előre kitervelt módon, különös kegyetlenséggel és aljas indokból elkövetett emberölés bűntettéért életfogytiglanra ítélte, ám az Orbán-kormány, főként gazdasági haszonszerzés reményében, a baltás gyilkost 2012-ben átadta az azeri hatóságnak. Azerbajdzsánban, ahol nem számít bűnnek egy örmény megölése, azonnal elnöki kegyelemben részesítették, hadnagyból őrnaggyá léptették elő, nemzeti hősként tisztelik, s Szafarov azóta boldogan él. Orbán és Szijjártó hite szerint – miként a boldogok – Szafarov tehát Isten színről színre látására jutott.
Hofipisti
Azon túlmenően, hogy a gyilkos kiadása üzleti alapon a FIDESZ erkölcsi jellemzője, még arra is képtelenek - mint a letelepedési kötvények kapcsán - hogy átgondolják: az állampapír gyakorlatilag kölcsön, amiért az államnak - tehát nekünk valamekkora kamatot kell fizetnünk. Emlékeim szerint mintegy 2% kamat-feláral.
Akkor - ha már a tisztességgel felesleges foglalkozni - hol itt az üzlet?
dömdödöm
2 ,3 millió euró értékben baltát küldenek cserébe amit svédországnak vagy az oroszoknak adunk el . :-)))
tivoli
Mindenki tudja aki az első pillanattól figyelemmel kíséri a történteket:
A két muksó népe nem fér meg egymás mellett, háborúznak, gyilkolják egymást ezerszám saját földjükön. Mindkét oldalon hatalmas veszteségek vannak emberéletben.
Itt magyarban az történt, hogy két katonai főiskolás összeveszett a kollégiumban, az örmény szidalmazta az azerit és annak népét. Annak eldurrant az agya - s talán jogosan is, mert a családját örmények irtották ki -, fogta magát és lesz ami lesz alapon agyoncsapta a szemétkedő örményt.
Ami eztán jött: Safarovot életfogytiglanra ítélték és el is kezdte a büntetését. Később az európai normákat figyelembe véve túl szigorúnak találták a büntetését és mérsékelték azt 15 évre, amit ha leül belőle 7,5-öt, letöltöttnek lehet tekinteni.
Ez a feltétel teljesült, jogilag szabadon engedhető volt.
pbalage
@tivoli: Akkor most egyúttal követeljünk szabadságot pl. Gavrilo Principnek is?
A családjának állami támogatást, meg ilyesmiket?
pbalage
@pbalage: oké, tudom, nem ugyanaz a kaliber, de azért ebben a baltás ügyben sikerült rendesen összeugrasztanunk két országot.
Én inkább nem adtam volna semmiféle felmentést, mert békepárti vagyok, szopjon inkább egy, mint egymillió, ez az elvem.
tivoli
@pbalage: ma, 11:23
Ne idétlenkedj lécci.
tivoli
@pbalage: ma, 11:28
Az összeugrasztáshoz semmi közünk, mint ahogy írtam volt. De "ha nem hiszed, eredj, nézd meg". A baltással kapcsolatban az örmény lobbi ordította tele a világot, Budapesttől Nyújorkig, hogy micsoda igazságtalanság, holott odahaza mindennaposak a gyilkosságok a két nép között. De az más!
A többi csak belebeszélés, hogy ezzel is lehessen magyarország renoméját rontani, ha egyáltalán van neki olyan.
human
@Hofipisti: Bizony először én is azt hittem, hogy az a pénz amiért állampolgárságot árulnak itt is marad.
Összegezve az van, hogy offshore cégek sora milliárdokat keres abból, hogy Orbán pénzért árulja a magyar állampolgárságot és mi meg még fizethetjük is a végén a kamatokat. Ez csak akkor lehet Orbán érdeke, ha övé az összes offshore cég.
KERKA
@tivoli: Ha leszámítjuk azt a tényt, hogy a két nép már hosszú évek óta állandó harcban áll egymással és csak pusztán az elkövetett gyilkosságot vesszük alapul, akkor sincs mentség arra, hogy valaki egy baltával szétveri a társa fejét.
A másik dolog, nem tudom, hogy egy "kollégiumi" szobába hogyan kerülhet be egy balta??? Leltári tárgyként mindenhol ott van?
Ez a gyilkosság szerintem előre kitervelt és végrehajtott aljas indokból elkövetett bűncselekmény volt és mint ilyen, életfogytig jár érte.
Strong
..Ez szörnyű úgy ahogy van...

A kiadatás, és a szabadon bocsátás is megjelent a nemzetközi sajtóban. A kormány már akkor is nagyon tré jellemzést kapott.
Ilyenkor én szégyenlem magam, ugyanakkor mélységesen felháborít...
tivoli
@KERKA: ma, 13:52
Ezt így, talán nem hétköznapi civil szemmel kellene mérlegelni. Politikai felhajtást akartak csinálni, politikai felhajtás lett belőle. Volt magyar zászlóégetés, diplomáciai zűrzavar, nagykövet visszahívás, tüntetés, minden ami túlmutat egy gyilkossági eseményen.
Az örményeknek nem tetszett, hogy a magyar meg az azeri haverkodik, holott az ők kivételezett helyzetén ez nem változtatott semmit.
KERKA
@tivoli: Fenntartom a korábbi véleményemet. A gyilkosságra nincs enyhítő körülmény, akár politikai akár "civil" szemmel nézzük. Nem tudok a jogorvoslatban olyant, hogy egy életfogytigból először 15 év, majd 7,5 év lesz.
Abban a reményben adtuk át Azernak a rabot, hogy ott majd folytatja a börtönbüntetését. Ott pedig nemzeti hőst csináltak belőle. Igaz az is , hogy ez ellen az Orbán kormány nem is tiltakozott.
Nem találom kivételezett helyzetűeknek az örményeket. Sőt, ők voltak az elszenvedői egy tömegmészárlásnak. Egy rettenetes földrengés után, amikor szinte az egész ország éhezett( kb 1988-89). No és ezzel az Azeri országgal kötött kebelbeli barátságot az Orbán kormány. Hát mit mondjak?
Nem kened te az igazságot kissé a magad felfogására?
tivoli
@KERKA: ma, 15:19
A tény az tény, akárhogy tekergetjük. Ne akard azt bizonygatni, hogy az én érdekemben történt minden, egyenesen én tárgyaltam az azeriekkel, hogy ugyan már vigyétek innen, lassan 8 éve etetjük, és semmi haszna sincs.
Csizmás Kond
@KERKA: A gyilkosság az gyilkosság, viszont amikor két külföldi egy másik országban intézi az ilyen dolgait akkor nem tudom hogy pontosan a gyilkosság színhelyéül szolgáló ország kén-e ossza az igazságot.
KERKA
@tivoli: ( közben el kellett mennem vhova)

15.53 "V Ne akard azt bizonygatni, hogy az én érdekemben történt minden, egyenesen én tárgyaltam az azeriekkel"
Én ilyenre még csak nem is céloztam. Azt próbáltam boncolgatni, vajon helyesen járt-e el a kormány, amikor hazaadták a baltást. De úgy látom, hogy az akkori harcos kommentelők is most már mélyen hallgatnak. Azért pedig ne neheztelj rám, ha kiállok a véleményemért, én nem a pontgyűjtésre megyek, hanem állom a véleményemet akkor is, ha éppen nem népszerű:))
Pálinkafőző Rézüst
@KERKA: nem hallgatnak, csak lukas vödörbe ne akarjál vizet tölteni...:)) Tök fölösleges!
tivoli
@KERKA: ma, 19:27
Nem neheztelek én rád, miért tenném? A Te véleményed a tiéd, az enyém pedig az enyém. Csak kicsit zabos lettem hirtelen, mert én csak ténymegállapítottam, elmondtam, hogy én hogy tudom, te meg összehordtál földrengést, éhezést, amivel mintha a lényeget akarnád elkenni, és még én vagyok a hülye, mert másként látom a dolgokat.
A lényeg szerintem továbbra is az, hogy két muksó cseszegtette egymást, egyik agyonütötte a másikat. Elítélték, leült közel nyolc évet, s közben minden rendben volt. Kutya nem törődött a sorsukkal, szinte nem is tudott a közvélemény a történtekről. Aztán jött az azeri nyitás és Safarovot elengedése..
KERKA
@tivoli:1 Tudod mit? leszarom a baltás gyilkost, felőlem ki is boxolhatják a pofáját, hogy még fényesebben ragyogjon.
2. Nem tudom, hogy az azeriak mennyi államkötvényt vettek.
Dr. Felipe
@tivoli: Az hogy az örmények és azeriek ölik egymást, az nem menti fel g vicctort hogy kiengedett egy bíróság által jogerősen életfogytiglanra ítélt gyilkos bűnözőt.
tivoli
@Dr. Felipe: ma, 21:19
Nem mintha közünk volna hozzá.
Dr. Felipe
@tivoli: Nekünk nincs de g vicctornak azért van köze hogy kiengedte.
Anna Mária
Biztos megígérték, hogy majd vásárolnak állampapírt, aztán elfeledkeztek róla.
Csak nem jött a pénz, csak nem jött -, na erre Szijjártó kirohant Azerbajdzsánba stratégiai partnerségről tárgyalni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.