A kormánypárti képviselőknek "fogalmuk sincs, hogy miről beszélnek" – ecsetelte Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért képviselője a parlament bevándorlási vitanapján. A jelenlévő néhány fideszes politikust Szabó vég nélkül sorolt vádjai annyira kellemetlenül érintették, hogy az ülésvezető Hiller Istvánnak kellett rendet tennie.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Abzug62
Aztán mennyivel jobb a megélhetési politikus, mint a megélhetési bevándorló?! Hozzánk meg úgysem jönnek a bevándorlók, csak továbbmennének a szerencsétlenek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Levendula
Hogyha Szabó Tímea a kormányzópárt tagja lenne, akkor lenne ott egy nagyon értelmes nő.
nyanya001
Orbán Viktor pénteki interjújában nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy a Magyarországra érkező tiltott határátlépőket nem veszik őrizetbe és nincsenek idegenrendészeti fogdán, mert az Európai Unió nem engedi azt meg – írja közleményében a Párbeszéd Magyarországért Párt.

A PM felszólítja a miniszterelnököt, hogy ne vezesse félre a magyar embereket, és fejezze be a szerencsétlen sorsú menedékkérők és külföldiek életveszélyes és elfogadhatatlan üldözését.

„Orbán gondoljon arra, hogy saját mércéjével lánya, Ráhel is tanulóként gazdasági bevándorlónak számít Svájcban.
A magyar jogszabályok értelmében az ide érkező menedékkérőket a hatóságok hat hónapig fogva tarthatják, és elmúlt évek gyakorlata alapján fogva is tartják. Orbán Viktor hangulatkeltésével úgy csinál, mintha a jogszabályok szigorítása a Fidesz levelező tagozatának nemzeti konzultációs eredményén múlna, és nem hazánk által is aláírt nemzetközi egyezmények és a magyar törvények betartásán” – írják.

„Magyarország sosem volt célpontja sem a menekülteknek, sem a bevándorlóknak, az ide érkezők mindig is tovább akartak állni nyugat-európai országokba. Orbán Viktor arra adjon inkább választ, hogy hova folynak azok a milliárdok, amit az Unió minden évben átutal hazánknak menekültügyre és határvédelemre. Csak 2014-ben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal 457 millió forintot kapott menekültügyi és 266 millió más bevándorláshoz kötődő feladataira az Európai Bizottságtól” – olvasható a közleményben.
www.fuggetlennemzet.hu/hirmegtekintese.php?id=1586&n=88510
Abzug62
Aztán mennyivel jobb a megélhetési politikus, mint a megélhetési bevándorló?! Hozzánk meg úgysem jönnek a bevándorlók, csak továbbmennének a szerencsétlenek...
GeoCravker
@Levendula: Akkor befogná(k) a száját.
kakaósbögre
nem elég nekik az hogy menekülniük kell,még ezek a gyökerek is baszogatják őket.
Fradigege
Én engedném őket tovább. Nem Magyarország a cél ország. Különbenis, az EU több sebességes. 28 tag állam van, 28 féle sebességgel. Ami a tótoknál 300 euró, az a fricceknél 1000 euró. Miről beszélünk? Azért bővítették az eu-t, hogy piacot szerezzenek az erős nyugati cégek. Mi csak összeszerelő, rabszolga bandának kellettünk. Ezek a parlamentben, tök ingyen, eltartva megmagyarázzák egymásnak, hogy mi a politikai érdekük. 1988-ban voltam először Bécsben. Enni lehetett volna az utcáról, annyira tiszta volt. Majd a '90-es évek második felétől, kutyaszar, szemét, köpedékek, Mr. Dobrudzsa és Mordor gyermekei lepték el a várost. Ausztria eu-s lett. Nekem nem hiányoznak a néger és arab szomszédok. A gyerekkori barátom 4 évet várt az osztrák állampolgárságra. A tschusch(jugó) pedig 3 hónap alatt megkapta. Korruptak azok is.
Vannak ilyen problémák:

www.harcunk.info/index.php/bulvar/259-a-negerimado-bevandorlasi-aktivista-akit-egy-afrikai-bevandorlo-eroszakolt-halalra
Fradigege
Miért nem Dorudzsában kérnek menekült státuszt? Hisz az is eu.
Desischado
Mi csak tranzit ország vagyunk. Egyébként is ez a menekült ügy eltereli a figyelmet a valódi gondokról, épp ahogy orbán akarja! És egyébként mit kell vegzálni ezeket az embereket?! Nem elég baj az nekik, hogy menekülniük kell a saját hazájukból?!
mate03
@nyanya001: Gratulálok! Szívemből szóltál!
1magyar
Olvastam, hogy Koszovóban is maffia kormány van, azért menekülnek az emberek.
Kizsigerelik ott is őket.
1magyar
Az Eu. ha nem akarja őket, jöjjenek ide és állítsák meg ők a saját pénzükön a bevándorlókat. Mi tényleg csak tranzit lehetünk, hiszen mi is menekülünk innen, ez sem jobb Koszovónál.
magyarbakancs
Fidesznek a menekültek csak ürügy.
Találtak maguknak egy új ellenséget.
Jól lehet kommunikálni,hogy megvédik Magyarországot.
Knapp75
@Fradigege: Nálunk is kutyaszar és szemét van az utcán, tehát akár a gyerekkori barátod is lehet az oka...
Fradigege
@Knapp75: pfff... neki nincs is kutyája és nem szemetünk. Nem értelek.
Knapp75
@Fradigege: Akkor még egyszer: négerekre meg arabokra fogod a rasszizmusod miatt, hogy Bécs már nem olyan tiszta város, holott Budapest sem az (nem is volt), tehát az "Igaz magyarok" viselkedése is hozzájárulhatott a változáshoz.
De könnyebb a bánbakot másban keresni! ;)
rugacs
Szegény Szabó Tímea csak azzal nincsen tisztában, hogy ha a menekültek tovább mennek Németországba és ott kapcsolják le őket és ők toloncolják ki őket, onnan hozzánk küldik vissza (mert tőlünk érkeznek hozzájuk), akkor utána megint csak nekünk lesz velük gondunk. Ráadásul ember nincs, aki meg tudná különböztetni, hogy melyik menekült a politikai menekült, melyik a megélhetési bevándorló és melyik a beépülni akaró terrorista?!
Bennünket eddig (szerencsére) elkerültek a terrorista cselekmények és remélem, ezután sem leszünk célpontok a számukra.
A menekülteket pedig etetni kell, holott már a saját lakosságunk több milliónyi munkanélküliek táborát sem egyszerű ellátni.
Tehát vagy be sem kellene engedni őket (válogatás nélkül), vagy hagyni kellene, hogy a lehető legrövidebb időn belül átvonuljanak az országon és menjenek ahova akarnak. De ebbe az esetben úgyis hozzánk küldik vissza... :-(
Fradigege
@Knapp75: rasszizmus? Szerintem így nézz körbe. Nézd meg Erdélyt, hogy a románok hogyan élnek. Vajdahunyadra menj el. Vagy itt ez a kis videó:

www.youtube.com/watch?v=x6I87tKUz4k

Ne marháskodj. Rasszizmus... hagyjuk már. Más kultúra.
bretagne
Az ember szíve elszorul, amikor ilyen videót lát. Tudom, hogy nem megoldás, ahogyan ott élnek, ezért kellene valami jó megoldás. De az nem az, hogy lázítják ellenük a hangulatot és börtönbe csuknák. Több emberség kellene!!!
Toby
Megkapták a g**ik a csajszitól ! Igaza van ! Szarházi csürhe, nem emléxik arra, hogy mit hazudott délelőtt, mást hazudik délután !
m.macskosz
@bretagne: @Fradigege: Ez egy megdöbbentő videó lehet egy eredeti skandináv számára.
Számomra az a rejtély, hogyan jutnak ki Magyarországról, Bulgáriából, Romániából a romák.
Miből?
Hogyan tudják megfizetni például az afgánok, a nigériaiak az embercsempészeket.
bretagne
@m.macskosz: Valahonnan nyilván van pénzük. Hiszen hozzánk is jönnek, hol gyalog, hol úszva és még különböző módokon. Még seftelnek is, ha van mivel. De valahogy biztosan kijutnak. Kanadába is mennyi roma utazott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.