A Der Standard arról tudósít, ha Kész Zoltán nyeri a veszprémi időközi választást, akkor oda a kormánypárt kényelmes kétharmados többsége – írja a 168 óra. Nagy a nyomás szerintük a Fideszen is és a jobboldali, populista Orbánon is. Beszámolnak a baloldali közös jelölt legutóbbi kampánygyűléséről is, ahol a fideszes Pesti Srácok portál becsületbevágó vádakkal, magánéleti vonatkozásokkal szembesítette a férfit, aki emiatt perelt.

Kész egyébként a szabad piacgazdaság és a Nyugat híve és szerinte ha győz, akkor annak igen nagy lesz a jelképes ereje, mert megmutatja, hogy Orbán Viktort demokratikus módon térdre lehet kényszeríteni.

A Der Standard arról is ír, ostromállapot van Európában: a régi bizonyosságokat új, veszélyes fenyegetések váltották fel. Oroszország feladta a viszályok békés rendezését és harckocsikkal rajzolja újra a térképet. Már nem törekednek partneri viszonyra az EU-val, helyette konfrontációt akarnak. Közben erősödnek az Európa-ellenes, jobboldali-autokrata pártok és támogatást keresnek Putyinnál. Az orbáni Magyarországon már hatalmon is van egy ilyen, nem európai erő.

Így nincs más út, mint bízni a saját erősségekben, a liberális demokráciában, a jogállamban, a szociális piacgazdaságban és a nyugati életmód vonzerejében. Ám ettől még a NATO-nak bevetésre készen kell állnia.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@Yoda69: Ha meg bukná is, mi a gond? Egy-két lefizethető jobbikost talál esetleges 2/3-os törvényekhez, bár azokat már szinte mind meghozták, így sok jelentősége nincs.
Veszprém és környéke mindig is a jobboldal fellegvára volt, nagy meglepetés lenne, ha Kész nyerne. De azért szurkolok neki, mint egykori veszprémi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
@Mariner1: nemzeti? A zsírmore nem magyar, papír zacskó.
Linna
Meg kellene hívni valami független megfigyelőket, mert ha eddig volt csalás, vagy nem volt csalás, most tuti biztos, hogy lesz!!!
Már úgy gondolom, hogy a g..i párt részéről.
Desischado
Rettentően drukkolok Kész Zoltánnak, de az biztos, hogy Linnának igaza van, lesz itt olyan ordas csalás, hogy csak nézhetünk ki a fejünkből! Hajrá, Veszprémiek, rajtatok az ország szeme!
Juhász István
Semmi gond, már mindent megszavaztak. Egyedül a MONARCHIA visszaéllitása maradt el, és a KIRÁLYVÁLASZTÁS...Lassan elolvad a jég, az idén már nem valószinű, hogy megejthetik, a Duna jegén...
wagabund
lári -fári...

most szólok a sógoroknak, ne rágják tovább a körmüket...a bölcs nép megint a fideszre szavaz...

a nép már csak tuggya mi a jó neki.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.