Balog Zoltánnal készített interjút a Mandiner. Ebben az EMMI vezetője többek között arról elmélkedett, hogy az elmúlt hónapokban "sokaknak megrendült az önbizalma" a jobboldalon és "elkényelmesedett a tábor". Szerinte erre mondta a miniszterelnök, hogy "ha valakinek fontosak az értékei, nosza, tessék harcolni értük".

Balog a Jobbikot szélsőséges pártnak címkézte, "legalább annyira szélsőbal, mint amennyire szélsőjobb", a kettő összeér, de a választók percepciójában szélsőjobb – mondta. A Jobbik és a Fidesz eredményeit összeadva viszont jobboldali fordulat látható Magyarországon. De ahogy fogalmazott:

A Jobbik megerősödése persze nem siker. Az a mi bírálatunk.

A Hír Tv fideszes bojkottjával kapcsolatban úgy vélte: részéről nincs bojkott, ahol tisztességes tájékoztatásra számíthat, ott rendelkezésre áll. A Simicska-Orbán háborúra utalva azt mondta: a tulajdonost és az újságot nem lehet elválasztani. Szerinte az a pénzügyi világ, amely úgy gondolta, hogy érdeke a Fidesz hatalmon maradása, veszteségeket szenvedett, ekkor robbant ki a konfliktus. Így a kérdés szerinte az, hogy gazdasági érdekcsoportok irányítják a politikát vagy azok, akiket választottak a vezetésre. Elemi érdek, hogy az utóbbi legyen, ha ők ezért tesznek, harcolnak, akkor morálisan jó döntést hoznak – fogalmazott. Balog szerint például a reklámadó nemzeti érdek, "főleg azért, mert elvről van szó".

Az M1-gyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, nem szokott tévézni, ha fontos valami, átküldik neki Youtube-on. Annyit olvasott, hogy nem sikerült jól a csatorna indulása.

Tapolcával kapcsolatban lépni fognak, hogy legyen legalább sürgősségi ellátás a városban. Arra a felvetésre, hogy mindez az időközi választások előtt történik, azt felelte, ez nem nélkülözné a "politikai logikát", de nem ez a lényeg. Egyébként pedig ki fogják fizetni hamarosan a kórházak 60 milliárdos adósságát.

Balog arról is nyilatkozott, hogy nem igaz, hogy szótárt adott volna ki a tiltott szavakról. "Túlbuzgó kommunikációs szakember volt", aki a gyűjteményt, amelyet valóban ő kért, összeszerkesztette szótárrá. Egyébként a szószedet értékrendi kérdés, de olyan cenzúrát, amellyel a sajtó megvádolta, nem vezetett be. A Bibliában több mint kétszázötvenszer szerepel a "szegény" szó, úgyhogy nem is tudná elkerülni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
A reklámadónál hol vannak elvek?

Először azt mondta Orbán tavaly nyáron, hogy nincs is rá szüksége a költségvetésnek, csak igazságos, ha a nagyoktól sok-sok pénzt elvesznek.
Aztán most, hogy a nagyoktól nem lehet sok-sok pénzt elvenni és a kicsiktől kell, hirtelen már az az érv, hogy a költségvetésnek kell ez a pénz, mert terveztek vele!

Akinek elvei vannak, az már rég eltakarodott a Fidesz-KDNP közeléből.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Vagy van köztük egy egyezség, hogy a 2/3-os székekért cserébe néhány évere megkapják a kormánybotot hogy anyagilag egyenesbe jöjjenek, ők is. Persze szülői segítséggel...
Knapp75
A reklámadónál hol vannak elvek?

Először azt mondta Orbán tavaly nyáron, hogy nincs is rá szüksége a költségvetésnek, csak igazságos, ha a nagyoktól sok-sok pénzt elvesznek.
Aztán most, hogy a nagyoktól nem lehet sok-sok pénzt elvenni és a kicsiktől kell, hirtelen már az az érv, hogy a költségvetésnek kell ez a pénz, mert terveztek vele!

Akinek elvei vannak, az már rég eltakarodott a Fidesz-KDNP közeléből.
prielle
Megrendült az önbizalmuk? Balognak, ha felére csökkent, még mindig hatalmas maradt! Most "sunyiskodik", aztán majd megint felveszi a nagymellényt!
Biztos vagyok benne, hogy harcolnak majd az értékeikért, úgymint: ingatlan, bankbetét, arany!
A nép értékei egészen mások, de ezt ők nem tudhatják, olyan magasan hordott fejjel nem lehet ezt látni!
Souky Sanjay
Balog úr (?),szokott tájékozódni a neten?Akkor szemen köphetné magát.De,ha ez nem lehetséges,akkor én szívesen megteszem.Egy nagyképű,beképzelt.pökhendi,hazug alak vált magából,amióta az egyik polcra került.De,ne aggódjon,nem csak maga,az összes pozícióba (és nem pozícióba) került fideszes is ilyen lett.Többek között ezért utálják egyre többen a mostani helyzetet. Remélem nemsokára hűvös cella mélyén gondolkodhatnak el viselt dolgaikról. És,ha esetleg nem tudná,hogy miről beszélek,kérdezze meg az utca emberét,csak úgy,spontán,mennyi jót csináltak nekünk.Nekem konkrétan semmit.És ne jöjjön azzal,hogy rezsicsökkentés.
Huszár Aranka
Miniszter Úr! Sajnos az Önök állásfoglalásai hiteltelenek, olykor tájékozatlanok és logikátlanok. Úgy gondolom, hogy kicsit sem alázatosak, nem közelednek a néphez, nem ismerik az életet itt Magyarországon. Ahhoz, hogy képbe kerüljenek,valójában el kellene vegyülni az emberek között és nem páncélozott autóban és nem is álruhában, hanem egyszerűen felöltözve, emberi hangon kellene megszólítani bennünket, hogy érezzük, valójában Önök vannak értünk és nem fordítva. Sajnos nem így érezzük, nekünk parancsolnak pl. éljünk meg munka nélkül, neveljünk sok gyereket , bármikor kitéve annak,hogy elveszítjük az állásunkat. Takarékoskodjunk és viseljük el, hogy a kis megtakarított és +biztonságba " helyezett pénzünk valójában csalókhoz kerül, akiket az állam nem ellenőriz . Minden fogyasztási cikk ára emelkedik, mi pedig adózzunk pontosan akár van munkánk, akár nincs. Mondja Miniszter Úr, tudnak nyugodtan aludni? Most itt az alkalom, feltámadási körmenet helyett az országban tegyenek egy kört, hátha feltámadnak a gondolatok, hogyan lehetne segíteni? Óriás űr van az Önök világa és a mienk között! Ez így sokáig nem maradhat!
Toby
Balog tetű ? Ugyanolyan mocsok, mint a többi csatornapatkány !
Vágjátok centit g**ik ?
Cicamama55
Hát még a mi bizalmunk hogy megrendült! Annyira, hogy amíg önök a színen vannak, soha nem szavazok-szavazunk!-a KDNP-re! -9 fő!
m.macskosz
@Knapp75: "Akinek elvei vannak, az már rég eltakarodott a Fidesz-KDNP közeléből."

...illetve soha ott sem volt.
Esetleg megtévesztettként,
de 90-nél magasabb IQ-sel rendelkezők már csak a bértapsolók között vannak.
papa.49
Majd kap egy, két seggberúgást a hazugovicstól hogy tudja mi a jó irány...
kkalman
A sivatagban az emberevő oroszlán sírva fordul sarkon, ha meglátja Balog "urat", hogy kaja helyett megint ß@r a menü.
Vizual
Miniszter úr a szemétségük már az egekig ér. Egyszerűen rájönnek az emberek a sok hazugságra. .../ Pista bá és Karcsi bá meghal és a kapuhoz ér de nem akaródzik bemeniük. Szt. Péter bíztatja őket : "Itt nincs munka, pénz sincs." Megszólal Pista bá ! : "Te Karcsi ! Magyarországon vagyunk!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.