Balog Zoltánnal készített interjút a Mandiner. Ebben az EMMI vezetője többek között arról elmélkedett, hogy az elmúlt hónapokban "sokaknak megrendült az önbizalma" a jobboldalon és "elkényelmesedett a tábor". Szerinte erre mondta a miniszterelnök, hogy "ha valakinek fontosak az értékei, nosza, tessék harcolni értük".

Balog a Jobbikot szélsőséges pártnak címkézte, "legalább annyira szélsőbal, mint amennyire szélsőjobb", a kettő összeér, de a választók percepciójában szélsőjobb – mondta. A Jobbik és a Fidesz eredményeit összeadva viszont jobboldali fordulat látható Magyarországon. De ahogy fogalmazott:

A Jobbik megerősödése persze nem siker. Az a mi bírálatunk.

A Hír Tv fideszes bojkottjával kapcsolatban úgy vélte: részéről nincs bojkott, ahol tisztességes tájékoztatásra számíthat, ott rendelkezésre áll. A Simicska-Orbán háborúra utalva azt mondta: a tulajdonost és az újságot nem lehet elválasztani. Szerinte az a pénzügyi világ, amely úgy gondolta, hogy érdeke a Fidesz hatalmon maradása, veszteségeket szenvedett, ekkor robbant ki a konfliktus. Így a kérdés szerinte az, hogy gazdasági érdekcsoportok irányítják a politikát vagy azok, akiket választottak a vezetésre. Elemi érdek, hogy az utóbbi legyen, ha ők ezért tesznek, harcolnak, akkor morálisan jó döntést hoznak – fogalmazott. Balog szerint például a reklámadó nemzeti érdek, "főleg azért, mert elvről van szó".

Az M1-gyel kapcsolatban úgy nyilatkozott, nem szokott tévézni, ha fontos valami, átküldik neki Youtube-on. Annyit olvasott, hogy nem sikerült jól a csatorna indulása.

Tapolcával kapcsolatban lépni fognak, hogy legyen legalább sürgősségi ellátás a városban. Arra a felvetésre, hogy mindez az időközi választások előtt történik, azt felelte, ez nem nélkülözné a "politikai logikát", de nem ez a lényeg. Egyébként pedig ki fogják fizetni hamarosan a kórházak 60 milliárdos adósságát.

Balog arról is nyilatkozott, hogy nem igaz, hogy szótárt adott volna ki a tiltott szavakról. "Túlbuzgó kommunikációs szakember volt", aki a gyűjteményt, amelyet valóban ő kért, összeszerkesztette szótárrá. Egyébként a szószedet értékrendi kérdés, de olyan cenzúrát, amellyel a sajtó megvádolta, nem vezetett be. A Bibliában több mint kétszázötvenszer szerepel a "szegény" szó, úgyhogy nem is tudná elkerülni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
A reklámadónál hol vannak elvek?

Először azt mondta Orbán tavaly nyáron, hogy nincs is rá szüksége a költségvetésnek, csak igazságos, ha a nagyoktól sok-sok pénzt elvesznek.
Aztán most, hogy a nagyoktól nem lehet sok-sok pénzt elvenni és a kicsiktől kell, hirtelen már az az érv, hogy a költségvetésnek kell ez a pénz, mert terveztek vele!

Akinek elvei vannak, az már rég eltakarodott a Fidesz-KDNP közeléből.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Majd kap egy, két seggberúgást a hazugovicstól hogy tudja mi a jó irány...
kkalman
A sivatagban az emberevő oroszlán sírva fordul sarkon, ha meglátja Balog "urat", hogy kaja helyett megint ß@r a menü.
Vizual
Miniszter úr a szemétségük már az egekig ér. Egyszerűen rájönnek az emberek a sok hazugságra. .../ Pista bá és Karcsi bá meghal és a kapuhoz ér de nem akaródzik bemeniük. Szt. Péter bíztatja őket : "Itt nincs munka, pénz sincs." Megszólal Pista bá ! : "Te Karcsi ! Magyarországon vagyunk!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.